Subota, 23.10.2021.

13:10

Meloun: Neki naši igrači su frustrirani zbog Jokića

Trener Denver Nagetsa Majk Meloun otkrio je da su pojedini igrači nezadovoljni zbog prevelikog uticaja Nikole Jokića.

Izvor: MS

Meloun: Neki naši igraèi su frustrirani zbog Jokiæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

63 Komentari

Sortiraj po:

јд123

pre 2 godine

nije logicno da centar bude naj scorer a to su i igraci provalili a nadam se i meloun mada sam siguran da vec zna..
(mr.crni, 23. oktobar 2021 16:43)

Побркао си лонце. Тренер Филаделфије је Док Риверс који Ембиду даје слободу да буде нај скорер ;-)

Kako ce ih zakopati MPJ. Toliki ugovor a koga mogu dobiti zauzvrat, ako se nastavi pocece razmisljati o trejdu ? Mali im je smestio cim je potpisao ugovor. All Stara im niko nece dati. Max mogu izvuci nekog tipa Milsap opet.
(moj komentar, 23. oktobar 2021 15:37)

Управо супротно. Ако се одлуче на крају сезоне да га трејдују, не само да могу добити ол-стара, него чак и суперстара. Због висине уговора неће морати давати и друге играче. Да МПЈ није имао ону тешку повреду, био би један од топ пикова на драфту, био најбољи у средњој школи. Играо у истој екипи са Тре Јангом и био бољи, односно процена је била да је већи таленат. На трејд не би пристала екипа која се бори за титулу, али све оне које крећу у тзв. "rebuilding". Млад је, имао би другу улогу него у Денверу, био главни играч око кога би се градила екипа, јер је велики таленат. Једина недоумица би била да ли ће остати здрав, због чега би неке екипе можда одустале од трејда.
Нпр. Вашингтон за Била. Ако Портланд и ове сезоне подбаци, зашто не и МПЈ за Лиларда? Портланд креће из почетка, Лилард би се одлично уклопио у Денверу, јер је тимски играч, на терену, али и ван терена. Често организује тимске вечери да подигне тимски дух.

nba

pre 2 godine

(Jovan, 23. oktobar 2021 19:34) # Link komentara

Jedna od retkih normalnih opservacija situacije u NBA.

Vidim svi su protiv MPJ, i meni se cini da je malo sporiji mentalno. ALi mislim da tu ima stvari i do treninga, ako ti godinama pravis od igraca sablonsku masinu, ne mozes da ocekujes da ce on odjednom da klikne pa da radi sve ostalo. Premda opet kad nekom das 200 mil. racunam da ocekujes i da ti kafu ujutro skuva.
Ono sto je kod njega dobro je to sto stvarno veliki potencijal - ono fizicki. E sad kako ce da ga razvije zavisi od glave. Mene po malo mentalno podseca na ovog Simonsa i moze lako da se desi da se ispuca u nekom momentu ko ovaj.

Super Barski

pre 2 godine

Nema sanse da se ovo desilo.
Ovo je zamaskirana kritika upucena svim igracima, i starterima i onima sa klupe,da su odigrali los mec i da Jokic ponovo mora da zapinji i sve radi sam.
Poslije ove izjave vjerovatno je prvi kod Melouna doletio MPJ da on licno nema nista protiv Jokicevog liderstva u ekipi,a Meluon mu ocitao bukvicu da je cijeli mec bukvalno prespavao.
MPJ je dobio ogroman novac od Denvera bukvalno na lepe oci,pa je stiglo odmah prvo upozorenje od uprave,onako javno.
Bas da vidimo kako ce odigrati sledeci mec.
Jokic sutnuo 18 lopti,a pogodio 14,sta bi bilo da je sutnuo 30.

Mladen

pre 2 godine

MPJ ove prve dve utakmice ne moze da se sastavi bolje mu da cuti. Ako nastavi da lupeta sa nerealnim zahtevima treba da ga trejduju u neki levi Sakramento za kaznu. To sto on tripuje da je bogom dan je njegov problem, klasican "empty stats" scorer uz to jos nekonstantan i rupa u odbrani. Denverov problem je uzasni "second unit" sve sami kamenjari koji uz to igraju losu odbranu.

Jovan

pre 2 godine

U NBA mahom igraju pripadnici afroameričke populacije,koji su svakako svojim talentom i izgradili imidž i izgled lige kakva je danas.U tom sportu oni pronalaze izlaz iz mraka i sivila u kojem odrastaju zbog poznatih prilika u američkom društvu.Iz te borbe da budu veliki,da postanu bogati i slavni,proizilazi i taj ego,i takvo ponašanje,teorije zavere i osecaj ugroženosti.Nije to nista lično protiv Jokića,vec ubeđenje da liga pripada njima i da beli igrači ne mogu da vode igru i priču na terenu.

Napolitanac

pre 2 godine

Iz aviona se videlo da se ne podnose Joka i Mpj od prvog trenutka. Ovde je bitno da Murray je na strani Nikole kao i svi ostali, u to sam siguran. Ovo je i poruka Bonesu koji pokazuje sli
čan mentalitet. Ovde nema kompromisa, ili ili je situacija. Melouna Porter isto nervira, i siguran sam da je pod pritiskom pristao na njegov masni ugovor. Za Denver je najbolja opcija da ga trejduju u paketu sa Bolom. Ostaje da se vidi da li će neko preuzeti obaveze, ili Jokić ide na kraju ugovora. Problem je što stvarno Malone daje slobodu gde bi negde drugo teško imao.

budala

pre 2 godine

... tipičan crnački lobi... crni igrači se drže jedan drugog i sad će da ofiraju Nikolu... a sve je yo već viđen scenarijo... Nikoli treba bela ekipa...

JPR24

pre 2 godine

@Back in Black

Nije Barton a razlog je jednostavan. Barton i Jokic (ako ne racunamo slovenca) su najbolji prijatelji. Barton je prvi bio da se Jokic postavi u prvu petorku pre Nurkica i da se sve zasniva na Jokicu. Jokic je glavni razlog sto je Barton i dalje u Denveru a mozda i u NBA. Pa Jokic je trazio da se Haris trejduje a Barton ostavi i tako je i bilo. Jokic najvise gotivi Bartona pa DzaMajkl Grina.

E sada iz nekog razloga ne mislim da je MPJ ovde problem. Vise mi se cini da su tu u pitanju Bol Bol jer ne dobija sansu i neko od ljudi koji u glavnom nisu bili u prvoj postavi. Mozda gresim, videcemo. Mozda je ovo i fora Malonea i neki psiholoski rat nad svojim igracima da se trude da budu bolji. Videcemo
(IgrorPa, 23. oktobar 2021 16:40)

To za Bartona su u pravu. Istog sam mišljenja, Barton je bio među prvima za to da Jokic bude prva karika, i to kao sto kažeš još kad je Nurkic bio u ekipi. A za ostalo, mislim ipak da grešiš, ovde je u pitanju igranje akcija na Jokića, šta ima taj sa klupe da se žali kad je on ionako na klupi, i neće sigurno biti na parketu kad se odlučuje utakmica. Tako da je logično da je ovde u pitanju startna petorka. Kao sto smo rekli ne verujem da je Barton. Gordon sigurno nije, kao ni Grin. Tu ostaju Moris i MPJ. Zato svi i misle na MPJ-a, dečko zna samo da šutira, mada i tu procenti nisu ništa posebno, a za ostalo je prosto košarkaški glup ! Njemu Jokic i ostali moraju vikati gde da se postavi u odbrani ! To smo videli prošle sezone, često, a nekad je toliko bilo upadljivo da je to prosto bilo smešno. A sad mu dadoše taj ugovor, to je već druga priča, ali je on umislio da je Tako Džordan lično izgleda.

Imemyself

pre 2 godine

Slutim ja da će u pauzi NBA za trade pasti dogovor, samo ne znam za koga, tj. ne znam ko će biti na raspolaganju.
A da bi Denveru 2 dobra odbrambena (od toga jedan solidan napadač takođe) umest MPJ-a legli ko budali šamar, nemam sumnje. Onda bi u drugom delu sezone imali stvarnu šansu u playoff-u.

Pera Ždera

pre 2 godine

Koliko god MPJ bio razmazen i potencijalno sebican i dalje mislim da Barton i MPJ guse jedan drugog u startnoj petorci tj da ce tu uvek Porter izvuci deblji kraj jer je Vil iskusniji i ipak sposobniji sa loptom u posedu i driblingu.

Koliko god Barton bio ok igrac sa sigurnim poenima kada je u ritmu i zdrav jednostavno gusi Portera. Mnogo bi efikasniji bio kao boost sa poenima sa klupe posebno sto klupa tovari sa ofanzivom ...MPJu vise ipak odgovara igra sa Nikolom od lopte dok Vil moze i vise da kreira sa klupe jer je za to i sposoban. To ne znaci nuzno da bi imao manje minuta... nesto kao igrac za startera ali krece sa klupe radi boljih rotacija i izbalansiranije igre i uloga.

To se toliko puta ispostavilo tacnim prosle sezone kada MPJ veze seriju od par 20+p itakmica sa Nikolom i Jamalom (pa i bez njega) na parketu. Svakako bi Barton, sa tim ugovorom i mentalitetom tesko prihvatio tu ulogu, kao sto je i naglasio vise puta. Ovako previse igraca kojima treba lopta u rukama (Nikola, Moris, Barton a sad se tripuje i MPJ) medju starterima.

Gordon je npr dosta bolji igrac sa loptom od njega, (igrao u Orlandu i pleja) pa je prihvatio ulogu i polako ali kvalitetno pronalazi svoje mesto na parketu sa Nikolom. Tako da, super se kapiraju Barton i Nikola ali kada das Porteru 170+ miliona a mali ima elitan sut ima i potencijalnih sigurnih 22+ poena po mecu i to mahom od lopte kroz kreaciju Nikole, ne smes ga gusiti Bartonom koji uzima dosta driblinga i lopti sto skracuje MPJu dodir sa istom i br akcija.

Jasno je da starteri funcionisu odlicno, bar po prikazanom do sada i po +/- ucinku ali se ocigledno stavara nezadovoljstvo i losa hemija. Oduzmes malo iz startne, dopinis klupi koja je u debelom minusu uglavnom i idmah bolji balans, bolja hemija. Ipak je sa ovakvim ugovorimandosta gore po Denver nesrecniji Porter id po malko nezadovoljnig Bartona koji je ipak zreliji i spremniji na prihvatanje promene. Plus MPJ ima daleko vevi potencijal nego sto je Vil ikada imao.

Nekako mi je mnogo balansiraniji (zbog odbrane tek) da Dozijer krece sa starterima a Barton menja upravo Portera ili Dozijera (znam da nenormalno zvuci) sa klupe ali sa minutima startera npr.

Sve ovo je posao trenera da poslozi bolje i zdravije ali Meloun ko Meloun. Rukije ne koristi a veteranima daje previse po starim zaslugama (Milsap, donekle Barton)...

Lale gator

pre 2 godine

Greška uprave jer je potpisala astronomski ugovor sa Porter Juniorom. Izgleda dobro kao marketinški produkt, ali je nedovoljno dobar igrač. Isto tako drže igrača koji je više povređen nego što igra. Isto tako su držali i Milsapa sa ogromnim ugovorom.

IgrorPa

pre 2 godine

@Back in Black

Nije Barton a razlog je jednostavan. Barton i Jokic (ako ne racunamo slovenca) su najbolji prijatelji. Barton je prvi bio da se Jokic postavi u prvu petorku pre Nurkica i da se sve zasniva na Jokicu. Jokic je glavni razlog sto je Barton i dalje u Denveru a mozda i u NBA. Pa Jokic je trazio da se Haris trejduje a Barton ostavi i tako je i bilo. Jokic najvise gotivi Bartona pa DzaMajkl Grina.

E sada iz nekog razloga ne mislim da je MPJ ovde problem. Vise mi se cini da su tu u pitanju Bol Bol jer ne dobija sansu i neko od ljudi koji u glavnom nisu bili u prvoj postavi. Mozda gresim, videcemo. Mozda je ovo i fora Malonea i neki psiholoski rat nad svojim igracima da se trude da budu bolji. Videcemo

JPR24

pre 2 godine

Meloun je izmislio Jokića. Jokić sve što je postigao, duguje Melounu.
(dejan76, 23. oktobar 2021 16:43)

Kao sto je vec neko rekao, ne bi ni Meloun bio taj Meloun da nije Jokića ! No kako god, ne treba da zaborave ko je bio u klubu kad su doveli Jokića, vrhunski poznavaoc evropske košarke : Karnisovas !

mr.crni

pre 2 godine

white man can’t jump….
mislim da igraci nisu daleko od istine
meloun promovise jokica a preko njega i sebe jer naravno mvp a meloun trener mvp-a..
nije logicno da centar bude naj scorer a to su i igraci provalili a nadam se i meloun mada sam siguran da vec zna..

Vrg

pre 2 godine

mpj je mentalno oozbiljno limitiran igrac. to je demonstrirao na parketu, to demonstrira u izjavama. strasno me cudi sto su mu dali 200miliona. slicna prica kao za gobera. deeebelo su pretplaceni. od MPJ a ne treba ocekivati njeku logiku, nek mu srede par akcija za sut iz coška i gotovo. i nek skace ko besan jer moze. u odbrani je pakao tako da, nek im je sa srecom.
(bob, 23. oktobar 2021 13:50)

Kaze se "preplaceni".
Pretplaceni su mozda na kablovsku. ;-)

Pljuvac svih stilova

pre 2 godine

Ako zele da imaju vise uticaja, moraju da dokazu da su sposobni za tako nesto. Jokic ima uticaj jer je igrac odluke. Bez njega Denver je dno. Vuce ih svim silama, a oni ga vuku za dno kao sidro. Mogu zamisliti koliko je Nikoli tesko da se motivise pored onakvih balvana koji cim napad ide preko njih prospu mleko kao najgluplja krava. Mislim da su ove izjave o nezadovoljstvu poslednja kap i da bi Nikola trebao da trazi angazman u nekom mnogo boljem klubu. Em su dve klase ispod njeg, em mu zavide. Dakle, pali odatle Nikola.

PimPong

pre 2 godine

Mislim da trebaju da trade MPJ uskoro, dok jos kotira relativno visoko na trzistu. On je veliki talenat, ima fenomenalan sut na osnovu koga moze da izgradi prodor i ulaz, ali nije dobar timski igrac.

Sima Kosmos

pre 2 godine

Pa npalno da je Porter.Idioti su u ugovoru dodali klauzulu da se ugovor pretvara u super max ako ove sezone bude u jednoj od tri prve petorke.Sebičan kakav jeste sada će biti još sebičniji i igrati za svoju statistiku.

dzimi

pre 2 godine

denver pratim zbog jokića, kao što sam druge klubove zbog drugih naših ranije. i jeste kao što maloun kaže, jokić ne komplikuje.

i ja kao i drugi mislim da je taj "neimenovani " porter, voli čovek da je prva violina.

nek denver dogura što dalje, da se i mi nagledamo jokića.

tocka

pre 2 godine

Jeste MPJ. Imao je samo 7 šuteva na koš, dok je Nikola imao 20. Više od MPJ-a su imali i Barton i Moris… A i Meloun otvoreno kaže za Portera da kada vidi da mu ne ide šut mora da nadje drugi način da pomogne ekipi, da li su to skokovi ili nešto drugo. Jasno je da će ovo biti trvenje na duže staze, ali Porter mora da shvati da igra sa MVP-em koji ima procente vrhunskog šutera a pritom i asistira i skače, tako da mora da manje gleda u druge, a više da gleda kako da unapredi svoju igru u okviru tima.

moj komentar

pre 2 godine

Kako ce ih zakopati MPJ. Toliki ugovor a koga mogu dobiti zauzvrat, ako se nastavi pocece razmisljati o trejdu ? Mali im je smestio cim je potpisao ugovor. All Stara im niko nece dati. Max mogu izvuci nekog tipa Milsap opet.

Locutus

pre 2 godine

Ovo je interesantno, ali da budem iskren nisam iznenađen. Prilično sam siguran da nije u pitanju Kampaco :), najverovatnije i da nije niko iz druge petorke mada se nikad ne zna. Barton i Jokić su od početka bili jako dobri i Jokić često toleriše Bartonovo divljanje, što drugima ne toleriše. Gordon ne deluje kao takav. Moris? Ostaje Porter. Možda nije ni Porter, ko će ga znati, ali ako jeste onda je to dobra prilika sad kad su mu nabili cenu da ga zamene za kvalitetnog formiranog igrača i da uzmu titulu. Porter je veliki talenat, ali se gubi na terenu. U glavi kao da je još uvek u srednjoj školi, dok on sazri prođe Jokićev zenit.

Bravo MVP

pre 2 godine

Ključna rečenica u izjavi Melouna: "Košarka je jednostana igra, a Jokić je čini jednostavnijom". A razlog za ovo je potpuno jednostavan - Nikola, pre svega, igra košarku glavom, a ovi ostali iz Nagetsa mišićima i jurnjavom po terenu, pa ako "ubodu"...

Kingston

pre 2 godine

Pa mislim prvi je Porter Junior.Sada od ovih drugih možda Barton,pošto on voli da glumata nekog majstora.
(Back in Black, 23. oktobar 2021 13:35)

Barton nije sigurno jer je on već dugo u Denveru, zna kako stvari stoje i koja je njegova uloga na terenu. Može biti isključivo i samo Porter Jr. jer je već imao sličnih ispada pre sezonu ili dve gde je kritikovao Malone-a kako sve ide preko Jokića i Murray-a. Mislio sam da je malo sazreo i da će napredovati ove sezone ali dečko je ostao na istom, još mu je sad porastao ego sigurno posle max ugovora. Ako se ovako nastavi malom ne gine trejd u nekom narednom periodu.

76er

pre 2 godine

Jokić Melounu da kupi stan.
Ne bi bio to što jeste da njega nema.
(RG, 23. oktobar 2021 13:27)

Vala mogao bi i Meloun njemu stan da kupi, da nema Jokica, ne bi bilo ni pobeda i ovaj bi davno leteo.

Back in Black

pre 2 godine

Back in Black
Teško da je Barton jer on je u dosta dobrim odnosima sa Jokićem, zajedno igraju otkad je Jokić došao u Denver i realno ako se nije pobunio za ovih 6-7 godina koliko već je Jokić u ligi, što bi se sad bunio, a i većina Jokićevih asistencija je upravo ka njemu.
Dok je Porter koji je bio High School zvezda verovatno taj koji se buni jer opet navikao je na status zvezde, a sada je 3. igrač tj 2. kada Marej nije tu.
(Neven, 23. oktobar 2021 14:45)
Slušaj prijatelju i onaj što je ovih dana uhapšen zbog jednog od najbrutalnijeg trostrukok ubistva u Srbiji je bio u odlicnim odnosima sa tom porodicom.Bio je brat ubijenog i komšija,što znaci da su se poznavali i družili od kada znaju sa sebe.
I medju najbližima ima dosta zavisti.Braca rodjena pa zavide jedan drugom a ne neki košarkaši koji su u dobrim odnosima silom prilika.

Neven

pre 2 godine

@Back in Black
Teško da je Barton jer on je u dosta dobrim odnosima sa Jokićem, zajedno igraju otkad je Jokić došao u Denver i realno ako se nije pobunio za ovih 6-7 godina koliko već je Jokić u ligi, što bi se sad bunio, a i većina Jokićevih asistencija je upravo ka njemu.
Dok je Porter koji je bio High School zvezda verovatno taj koji se buni jer opet navikao je na status zvezde, a sada je 3. igrač tj 2. kada Marej nije tu.

Mudrac

pre 2 godine

Je..s kosarku kad igraci kao porter odma zakucavaju ugovor na 200M.. nije ni ALL-star igrac... ne kazem da nece biti, ali sad trenutno jos nije...

Stefan Simonovic

pre 2 godine

Pretpostavljam kao i ostali da je Porter u pitanju. Dečko treba da peva koliki je ugovor dobio, Porter je nivo Badi Hilda znači do 20 mil po sezoni. Decko u nijednom timu NBA lige ne bi imao vecu ulogu od one koje ima u Denveru, ne znam šta je umislio...

basketas

pre 2 godine

@Jokić Melounu da kupi stan.
Ne bi bio to što jeste da njega nema.
(RG, 23. oktobar 2021 13:27)

kao sto ni melouna ne bi bilo da mu nije jokica.

Mihajlo

pre 2 godine

99 posto sam siguran da misli na Portera,dali su mu 200 miliona,on je umislio da je Dzordan a momak je glup,uopste ne razume kosarku,jedino sut ima.

bob

pre 2 godine

mpj je mentalno oozbiljno limitiran igrac. to je demonstrirao na parketu, to demonstrira u izjavama. strasno me cudi sto su mu dali 200miliona. slicna prica kao za gobera. deeebelo su pretplaceni. od MPJ a ne treba ocekivati njeku logiku, nek mu srede par akcija za sut iz coška i gotovo. i nek skace ko besan jer moze. u odbrani je pakao tako da, nek im je sa srecom.

mare

pre 2 godine

Koliko je ovo revijalno pre plej-ofa trči i pucaj spakovao Somborac 32pts u laganom modu, Sparsi ekipa koja nema nijedno zvučno ima predvidjam im dno Zapadne konfernecije.

ff

pre 2 godine

A kad Jokić nije na terenu,nek se dokažu pa da se ide preko njih. Ovako čim ode da se odmori ,umišljeni igrači izube prednost od 10-20 razlike.

Cole

pre 2 godine

MPJ?

Popovic pre par godina - Nadam se da
teretana nece da upropasti ovaj biser.

Dankan na pitanje novinara kojeg igraca
najvise voli da gleda - Bez konkurencije
Nikolu Jokica.

Tako da bi toj grupici bolje bilo da misle
o svojoj igri, a ne o aktuelnom MVP.

Mihajlo

pre 2 godine

99 posto sam siguran da misli na Portera,dali su mu 200 miliona,on je umislio da je Dzordan a momak je glup,uopste ne razume kosarku,jedino sut ima.

basketas

pre 2 godine

@Jokić Melounu da kupi stan.
Ne bi bio to što jeste da njega nema.
(RG, 23. oktobar 2021 13:27)

kao sto ni melouna ne bi bilo da mu nije jokica.

Cole

pre 2 godine

MPJ?

Popovic pre par godina - Nadam se da
teretana nece da upropasti ovaj biser.

Dankan na pitanje novinara kojeg igraca
najvise voli da gleda - Bez konkurencije
Nikolu Jokica.

Tako da bi toj grupici bolje bilo da misle
o svojoj igri, a ne o aktuelnom MVP.

Neven

pre 2 godine

@Back in Black
Teško da je Barton jer on je u dosta dobrim odnosima sa Jokićem, zajedno igraju otkad je Jokić došao u Denver i realno ako se nije pobunio za ovih 6-7 godina koliko već je Jokić u ligi, što bi se sad bunio, a i većina Jokićevih asistencija je upravo ka njemu.
Dok je Porter koji je bio High School zvezda verovatno taj koji se buni jer opet navikao je na status zvezde, a sada je 3. igrač tj 2. kada Marej nije tu.

Kingston

pre 2 godine

Pa mislim prvi je Porter Junior.Sada od ovih drugih možda Barton,pošto on voli da glumata nekog majstora.
(Back in Black, 23. oktobar 2021 13:35)

Barton nije sigurno jer je on već dugo u Denveru, zna kako stvari stoje i koja je njegova uloga na terenu. Može biti isključivo i samo Porter Jr. jer je već imao sličnih ispada pre sezonu ili dve gde je kritikovao Malone-a kako sve ide preko Jokića i Murray-a. Mislio sam da je malo sazreo i da će napredovati ove sezone ali dečko je ostao na istom, još mu je sad porastao ego sigurno posle max ugovora. Ako se ovako nastavi malom ne gine trejd u nekom narednom periodu.

76er

pre 2 godine

Jokić Melounu da kupi stan.
Ne bi bio to što jeste da njega nema.
(RG, 23. oktobar 2021 13:27)

Vala mogao bi i Meloun njemu stan da kupi, da nema Jokica, ne bi bilo ni pobeda i ovaj bi davno leteo.

Mudrac

pre 2 godine

Je..s kosarku kad igraci kao porter odma zakucavaju ugovor na 200M.. nije ni ALL-star igrac... ne kazem da nece biti, ali sad trenutno jos nije...

Stefan Simonovic

pre 2 godine

Pretpostavljam kao i ostali da je Porter u pitanju. Dečko treba da peva koliki je ugovor dobio, Porter je nivo Badi Hilda znači do 20 mil po sezoni. Decko u nijednom timu NBA lige ne bi imao vecu ulogu od one koje ima u Denveru, ne znam šta je umislio...

Vrg

pre 2 godine

mpj je mentalno oozbiljno limitiran igrac. to je demonstrirao na parketu, to demonstrira u izjavama. strasno me cudi sto su mu dali 200miliona. slicna prica kao za gobera. deeebelo su pretplaceni. od MPJ a ne treba ocekivati njeku logiku, nek mu srede par akcija za sut iz coška i gotovo. i nek skace ko besan jer moze. u odbrani je pakao tako da, nek im je sa srecom.
(bob, 23. oktobar 2021 13:50)

Kaze se "preplaceni".
Pretplaceni su mozda na kablovsku. ;-)

Bravo MVP

pre 2 godine

Ključna rečenica u izjavi Melouna: "Košarka je jednostana igra, a Jokić je čini jednostavnijom". A razlog za ovo je potpuno jednostavan - Nikola, pre svega, igra košarku glavom, a ovi ostali iz Nagetsa mišićima i jurnjavom po terenu, pa ako "ubodu"...

ff

pre 2 godine

A kad Jokić nije na terenu,nek se dokažu pa da se ide preko njih. Ovako čim ode da se odmori ,umišljeni igrači izube prednost od 10-20 razlike.

tocka

pre 2 godine

Jeste MPJ. Imao je samo 7 šuteva na koš, dok je Nikola imao 20. Više od MPJ-a su imali i Barton i Moris… A i Meloun otvoreno kaže za Portera da kada vidi da mu ne ide šut mora da nadje drugi način da pomogne ekipi, da li su to skokovi ili nešto drugo. Jasno je da će ovo biti trvenje na duže staze, ali Porter mora da shvati da igra sa MVP-em koji ima procente vrhunskog šutera a pritom i asistira i skače, tako da mora da manje gleda u druge, a više da gleda kako da unapredi svoju igru u okviru tima.

Sima Kosmos

pre 2 godine

Pa npalno da je Porter.Idioti su u ugovoru dodali klauzulu da se ugovor pretvara u super max ako ove sezone bude u jednoj od tri prve petorke.Sebičan kakav jeste sada će biti još sebičniji i igrati za svoju statistiku.

Pljuvac svih stilova

pre 2 godine

Ako zele da imaju vise uticaja, moraju da dokazu da su sposobni za tako nesto. Jokic ima uticaj jer je igrac odluke. Bez njega Denver je dno. Vuce ih svim silama, a oni ga vuku za dno kao sidro. Mogu zamisliti koliko je Nikoli tesko da se motivise pored onakvih balvana koji cim napad ide preko njih prospu mleko kao najgluplja krava. Mislim da su ove izjave o nezadovoljstvu poslednja kap i da bi Nikola trebao da trazi angazman u nekom mnogo boljem klubu. Em su dve klase ispod njeg, em mu zavide. Dakle, pali odatle Nikola.

bob

pre 2 godine

mpj je mentalno oozbiljno limitiran igrac. to je demonstrirao na parketu, to demonstrira u izjavama. strasno me cudi sto su mu dali 200miliona. slicna prica kao za gobera. deeebelo su pretplaceni. od MPJ a ne treba ocekivati njeku logiku, nek mu srede par akcija za sut iz coška i gotovo. i nek skace ko besan jer moze. u odbrani je pakao tako da, nek im je sa srecom.

JPR24

pre 2 godine

Meloun je izmislio Jokića. Jokić sve što je postigao, duguje Melounu.
(dejan76, 23. oktobar 2021 16:43)

Kao sto je vec neko rekao, ne bi ni Meloun bio taj Meloun da nije Jokića ! No kako god, ne treba da zaborave ko je bio u klubu kad su doveli Jokića, vrhunski poznavaoc evropske košarke : Karnisovas !

Locutus

pre 2 godine

Ovo je interesantno, ali da budem iskren nisam iznenađen. Prilično sam siguran da nije u pitanju Kampaco :), najverovatnije i da nije niko iz druge petorke mada se nikad ne zna. Barton i Jokić su od početka bili jako dobri i Jokić često toleriše Bartonovo divljanje, što drugima ne toleriše. Gordon ne deluje kao takav. Moris? Ostaje Porter. Možda nije ni Porter, ko će ga znati, ali ako jeste onda je to dobra prilika sad kad su mu nabili cenu da ga zamene za kvalitetnog formiranog igrača i da uzmu titulu. Porter je veliki talenat, ali se gubi na terenu. U glavi kao da je još uvek u srednjoj školi, dok on sazri prođe Jokićev zenit.

Lale gator

pre 2 godine

Greška uprave jer je potpisala astronomski ugovor sa Porter Juniorom. Izgleda dobro kao marketinški produkt, ali je nedovoljno dobar igrač. Isto tako drže igrača koji je više povređen nego što igra. Isto tako su držali i Milsapa sa ogromnim ugovorom.

JPR24

pre 2 godine

@Back in Black

Nije Barton a razlog je jednostavan. Barton i Jokic (ako ne racunamo slovenca) su najbolji prijatelji. Barton je prvi bio da se Jokic postavi u prvu petorku pre Nurkica i da se sve zasniva na Jokicu. Jokic je glavni razlog sto je Barton i dalje u Denveru a mozda i u NBA. Pa Jokic je trazio da se Haris trejduje a Barton ostavi i tako je i bilo. Jokic najvise gotivi Bartona pa DzaMajkl Grina.

E sada iz nekog razloga ne mislim da je MPJ ovde problem. Vise mi se cini da su tu u pitanju Bol Bol jer ne dobija sansu i neko od ljudi koji u glavnom nisu bili u prvoj postavi. Mozda gresim, videcemo. Mozda je ovo i fora Malonea i neki psiholoski rat nad svojim igracima da se trude da budu bolji. Videcemo
(IgrorPa, 23. oktobar 2021 16:40)

To za Bartona su u pravu. Istog sam mišljenja, Barton je bio među prvima za to da Jokic bude prva karika, i to kao sto kažeš još kad je Nurkic bio u ekipi. A za ostalo, mislim ipak da grešiš, ovde je u pitanju igranje akcija na Jokića, šta ima taj sa klupe da se žali kad je on ionako na klupi, i neće sigurno biti na parketu kad se odlučuje utakmica. Tako da je logično da je ovde u pitanju startna petorka. Kao sto smo rekli ne verujem da je Barton. Gordon sigurno nije, kao ni Grin. Tu ostaju Moris i MPJ. Zato svi i misle na MPJ-a, dečko zna samo da šutira, mada i tu procenti nisu ništa posebno, a za ostalo je prosto košarkaški glup ! Njemu Jokic i ostali moraju vikati gde da se postavi u odbrani ! To smo videli prošle sezone, često, a nekad je toliko bilo upadljivo da je to prosto bilo smešno. A sad mu dadoše taj ugovor, to je već druga priča, ali je on umislio da je Tako Džordan lično izgleda.

dzimi

pre 2 godine

denver pratim zbog jokića, kao što sam druge klubove zbog drugih naših ranije. i jeste kao što maloun kaže, jokić ne komplikuje.

i ja kao i drugi mislim da je taj "neimenovani " porter, voli čovek da je prva violina.

nek denver dogura što dalje, da se i mi nagledamo jokića.

mare

pre 2 godine

Koliko je ovo revijalno pre plej-ofa trči i pucaj spakovao Somborac 32pts u laganom modu, Sparsi ekipa koja nema nijedno zvučno ima predvidjam im dno Zapadne konfernecije.

PimPong

pre 2 godine

Mislim da trebaju da trade MPJ uskoro, dok jos kotira relativno visoko na trzistu. On je veliki talenat, ima fenomenalan sut na osnovu koga moze da izgradi prodor i ulaz, ali nije dobar timski igrac.

moj komentar

pre 2 godine

Kako ce ih zakopati MPJ. Toliki ugovor a koga mogu dobiti zauzvrat, ako se nastavi pocece razmisljati o trejdu ? Mali im je smestio cim je potpisao ugovor. All Stara im niko nece dati. Max mogu izvuci nekog tipa Milsap opet.

Pera Ždera

pre 2 godine

Koliko god MPJ bio razmazen i potencijalno sebican i dalje mislim da Barton i MPJ guse jedan drugog u startnoj petorci tj da ce tu uvek Porter izvuci deblji kraj jer je Vil iskusniji i ipak sposobniji sa loptom u posedu i driblingu.

Koliko god Barton bio ok igrac sa sigurnim poenima kada je u ritmu i zdrav jednostavno gusi Portera. Mnogo bi efikasniji bio kao boost sa poenima sa klupe posebno sto klupa tovari sa ofanzivom ...MPJu vise ipak odgovara igra sa Nikolom od lopte dok Vil moze i vise da kreira sa klupe jer je za to i sposoban. To ne znaci nuzno da bi imao manje minuta... nesto kao igrac za startera ali krece sa klupe radi boljih rotacija i izbalansiranije igre i uloga.

To se toliko puta ispostavilo tacnim prosle sezone kada MPJ veze seriju od par 20+p itakmica sa Nikolom i Jamalom (pa i bez njega) na parketu. Svakako bi Barton, sa tim ugovorom i mentalitetom tesko prihvatio tu ulogu, kao sto je i naglasio vise puta. Ovako previse igraca kojima treba lopta u rukama (Nikola, Moris, Barton a sad se tripuje i MPJ) medju starterima.

Gordon je npr dosta bolji igrac sa loptom od njega, (igrao u Orlandu i pleja) pa je prihvatio ulogu i polako ali kvalitetno pronalazi svoje mesto na parketu sa Nikolom. Tako da, super se kapiraju Barton i Nikola ali kada das Porteru 170+ miliona a mali ima elitan sut ima i potencijalnih sigurnih 22+ poena po mecu i to mahom od lopte kroz kreaciju Nikole, ne smes ga gusiti Bartonom koji uzima dosta driblinga i lopti sto skracuje MPJu dodir sa istom i br akcija.

Jasno je da starteri funcionisu odlicno, bar po prikazanom do sada i po +/- ucinku ali se ocigledno stavara nezadovoljstvo i losa hemija. Oduzmes malo iz startne, dopinis klupi koja je u debelom minusu uglavnom i idmah bolji balans, bolja hemija. Ipak je sa ovakvim ugovorimandosta gore po Denver nesrecniji Porter id po malko nezadovoljnig Bartona koji je ipak zreliji i spremniji na prihvatanje promene. Plus MPJ ima daleko vevi potencijal nego sto je Vil ikada imao.

Nekako mi je mnogo balansiraniji (zbog odbrane tek) da Dozijer krece sa starterima a Barton menja upravo Portera ili Dozijera (znam da nenormalno zvuci) sa klupe ali sa minutima startera npr.

Sve ovo je posao trenera da poslozi bolje i zdravije ali Meloun ko Meloun. Rukije ne koristi a veteranima daje previse po starim zaslugama (Milsap, donekle Barton)...

Napolitanac

pre 2 godine

Iz aviona se videlo da se ne podnose Joka i Mpj od prvog trenutka. Ovde je bitno da Murray je na strani Nikole kao i svi ostali, u to sam siguran. Ovo je i poruka Bonesu koji pokazuje sli
čan mentalitet. Ovde nema kompromisa, ili ili je situacija. Melouna Porter isto nervira, i siguran sam da je pod pritiskom pristao na njegov masni ugovor. Za Denver je najbolja opcija da ga trejduju u paketu sa Bolom. Ostaje da se vidi da li će neko preuzeti obaveze, ili Jokić ide na kraju ugovora. Problem je što stvarno Malone daje slobodu gde bi negde drugo teško imao.

Imemyself

pre 2 godine

Slutim ja da će u pauzi NBA za trade pasti dogovor, samo ne znam za koga, tj. ne znam ko će biti na raspolaganju.
A da bi Denveru 2 dobra odbrambena (od toga jedan solidan napadač takođe) umest MPJ-a legli ko budali šamar, nemam sumnje. Onda bi u drugom delu sezone imali stvarnu šansu u playoff-u.

Back in Black

pre 2 godine

Back in Black
Teško da je Barton jer on je u dosta dobrim odnosima sa Jokićem, zajedno igraju otkad je Jokić došao u Denver i realno ako se nije pobunio za ovih 6-7 godina koliko već je Jokić u ligi, što bi se sad bunio, a i većina Jokićevih asistencija je upravo ka njemu.
Dok je Porter koji je bio High School zvezda verovatno taj koji se buni jer opet navikao je na status zvezde, a sada je 3. igrač tj 2. kada Marej nije tu.
(Neven, 23. oktobar 2021 14:45)
Slušaj prijatelju i onaj što je ovih dana uhapšen zbog jednog od najbrutalnijeg trostrukok ubistva u Srbiji je bio u odlicnim odnosima sa tom porodicom.Bio je brat ubijenog i komšija,što znaci da su se poznavali i družili od kada znaju sa sebe.
I medju najbližima ima dosta zavisti.Braca rodjena pa zavide jedan drugom a ne neki košarkaši koji su u dobrim odnosima silom prilika.

IgrorPa

pre 2 godine

@Back in Black

Nije Barton a razlog je jednostavan. Barton i Jokic (ako ne racunamo slovenca) su najbolji prijatelji. Barton je prvi bio da se Jokic postavi u prvu petorku pre Nurkica i da se sve zasniva na Jokicu. Jokic je glavni razlog sto je Barton i dalje u Denveru a mozda i u NBA. Pa Jokic je trazio da se Haris trejduje a Barton ostavi i tako je i bilo. Jokic najvise gotivi Bartona pa DzaMajkl Grina.

E sada iz nekog razloga ne mislim da je MPJ ovde problem. Vise mi se cini da su tu u pitanju Bol Bol jer ne dobija sansu i neko od ljudi koji u glavnom nisu bili u prvoj postavi. Mozda gresim, videcemo. Mozda je ovo i fora Malonea i neki psiholoski rat nad svojim igracima da se trude da budu bolji. Videcemo

Jovan

pre 2 godine

U NBA mahom igraju pripadnici afroameričke populacije,koji su svakako svojim talentom i izgradili imidž i izgled lige kakva je danas.U tom sportu oni pronalaze izlaz iz mraka i sivila u kojem odrastaju zbog poznatih prilika u američkom društvu.Iz te borbe da budu veliki,da postanu bogati i slavni,proizilazi i taj ego,i takvo ponašanje,teorije zavere i osecaj ugroženosti.Nije to nista lično protiv Jokića,vec ubeđenje da liga pripada njima i da beli igrači ne mogu da vode igru i priču na terenu.

budala

pre 2 godine

... tipičan crnački lobi... crni igrači se drže jedan drugog i sad će da ofiraju Nikolu... a sve je yo već viđen scenarijo... Nikoli treba bela ekipa...

Super Barski

pre 2 godine

Nema sanse da se ovo desilo.
Ovo je zamaskirana kritika upucena svim igracima, i starterima i onima sa klupe,da su odigrali los mec i da Jokic ponovo mora da zapinji i sve radi sam.
Poslije ove izjave vjerovatno je prvi kod Melouna doletio MPJ da on licno nema nista protiv Jokicevog liderstva u ekipi,a Meluon mu ocitao bukvicu da je cijeli mec bukvalno prespavao.
MPJ je dobio ogroman novac od Denvera bukvalno na lepe oci,pa je stiglo odmah prvo upozorenje od uprave,onako javno.
Bas da vidimo kako ce odigrati sledeci mec.
Jokic sutnuo 18 lopti,a pogodio 14,sta bi bilo da je sutnuo 30.

Mladen

pre 2 godine

MPJ ove prve dve utakmice ne moze da se sastavi bolje mu da cuti. Ako nastavi da lupeta sa nerealnim zahtevima treba da ga trejduju u neki levi Sakramento za kaznu. To sto on tripuje da je bogom dan je njegov problem, klasican "empty stats" scorer uz to jos nekonstantan i rupa u odbrani. Denverov problem je uzasni "second unit" sve sami kamenjari koji uz to igraju losu odbranu.

јд123

pre 2 godine

nije logicno da centar bude naj scorer a to su i igraci provalili a nadam se i meloun mada sam siguran da vec zna..
(mr.crni, 23. oktobar 2021 16:43)

Побркао си лонце. Тренер Филаделфије је Док Риверс који Ембиду даје слободу да буде нај скорер ;-)

Kako ce ih zakopati MPJ. Toliki ugovor a koga mogu dobiti zauzvrat, ako se nastavi pocece razmisljati o trejdu ? Mali im je smestio cim je potpisao ugovor. All Stara im niko nece dati. Max mogu izvuci nekog tipa Milsap opet.
(moj komentar, 23. oktobar 2021 15:37)

Управо супротно. Ако се одлуче на крају сезоне да га трејдују, не само да могу добити ол-стара, него чак и суперстара. Због висине уговора неће морати давати и друге играче. Да МПЈ није имао ону тешку повреду, био би један од топ пикова на драфту, био најбољи у средњој школи. Играо у истој екипи са Тре Јангом и био бољи, односно процена је била да је већи таленат. На трејд не би пристала екипа која се бори за титулу, али све оне које крећу у тзв. "rebuilding". Млад је, имао би другу улогу него у Денверу, био главни играч око кога би се градила екипа, јер је велики таленат. Једина недоумица би била да ли ће остати здрав, због чега би неке екипе можда одустале од трејда.
Нпр. Вашингтон за Била. Ако Портланд и ове сезоне подбаци, зашто не и МПЈ за Лиларда? Портланд креће из почетка, Лилард би се одлично уклопио у Денверу, јер је тимски играч, на терену, али и ван терена. Често организује тимске вечери да подигне тимски дух.

nba

pre 2 godine

(Jovan, 23. oktobar 2021 19:34) # Link komentara

Jedna od retkih normalnih opservacija situacije u NBA.

Vidim svi su protiv MPJ, i meni se cini da je malo sporiji mentalno. ALi mislim da tu ima stvari i do treninga, ako ti godinama pravis od igraca sablonsku masinu, ne mozes da ocekujes da ce on odjednom da klikne pa da radi sve ostalo. Premda opet kad nekom das 200 mil. racunam da ocekujes i da ti kafu ujutro skuva.
Ono sto je kod njega dobro je to sto stvarno veliki potencijal - ono fizicki. E sad kako ce da ga razvije zavisi od glave. Mene po malo mentalno podseca na ovog Simonsa i moze lako da se desi da se ispuca u nekom momentu ko ovaj.

mr.crni

pre 2 godine

white man can’t jump….
mislim da igraci nisu daleko od istine
meloun promovise jokica a preko njega i sebe jer naravno mvp a meloun trener mvp-a..
nije logicno da centar bude naj scorer a to su i igraci provalili a nadam se i meloun mada sam siguran da vec zna..

mare

pre 2 godine

Koliko je ovo revijalno pre plej-ofa trči i pucaj spakovao Somborac 32pts u laganom modu, Sparsi ekipa koja nema nijedno zvučno ima predvidjam im dno Zapadne konfernecije.

mr.crni

pre 2 godine

white man can’t jump….
mislim da igraci nisu daleko od istine
meloun promovise jokica a preko njega i sebe jer naravno mvp a meloun trener mvp-a..
nije logicno da centar bude naj scorer a to su i igraci provalili a nadam se i meloun mada sam siguran da vec zna..

Back in Black

pre 2 godine

Back in Black
Teško da je Barton jer on je u dosta dobrim odnosima sa Jokićem, zajedno igraju otkad je Jokić došao u Denver i realno ako se nije pobunio za ovih 6-7 godina koliko već je Jokić u ligi, što bi se sad bunio, a i većina Jokićevih asistencija je upravo ka njemu.
Dok je Porter koji je bio High School zvezda verovatno taj koji se buni jer opet navikao je na status zvezde, a sada je 3. igrač tj 2. kada Marej nije tu.
(Neven, 23. oktobar 2021 14:45)
Slušaj prijatelju i onaj što je ovih dana uhapšen zbog jednog od najbrutalnijeg trostrukok ubistva u Srbiji je bio u odlicnim odnosima sa tom porodicom.Bio je brat ubijenog i komšija,što znaci da su se poznavali i družili od kada znaju sa sebe.
I medju najbližima ima dosta zavisti.Braca rodjena pa zavide jedan drugom a ne neki košarkaši koji su u dobrim odnosima silom prilika.

budala

pre 2 godine

... tipičan crnački lobi... crni igrači se drže jedan drugog i sad će da ofiraju Nikolu... a sve je yo već viđen scenarijo... Nikoli treba bela ekipa...

basketas

pre 2 godine

@Jokić Melounu da kupi stan.
Ne bi bio to što jeste da njega nema.
(RG, 23. oktobar 2021 13:27)

kao sto ni melouna ne bi bilo da mu nije jokica.

Cole

pre 2 godine

MPJ?

Popovic pre par godina - Nadam se da
teretana nece da upropasti ovaj biser.

Dankan na pitanje novinara kojeg igraca
najvise voli da gleda - Bez konkurencije
Nikolu Jokica.

Tako da bi toj grupici bolje bilo da misle
o svojoj igri, a ne o aktuelnom MVP.

Mihajlo

pre 2 godine

99 posto sam siguran da misli na Portera,dali su mu 200 miliona,on je umislio da je Dzordan a momak je glup,uopste ne razume kosarku,jedino sut ima.

bob

pre 2 godine

mpj je mentalno oozbiljno limitiran igrac. to je demonstrirao na parketu, to demonstrira u izjavama. strasno me cudi sto su mu dali 200miliona. slicna prica kao za gobera. deeebelo su pretplaceni. od MPJ a ne treba ocekivati njeku logiku, nek mu srede par akcija za sut iz coška i gotovo. i nek skace ko besan jer moze. u odbrani je pakao tako da, nek im je sa srecom.

Bravo MVP

pre 2 godine

Ključna rečenica u izjavi Melouna: "Košarka je jednostana igra, a Jokić je čini jednostavnijom". A razlog za ovo je potpuno jednostavan - Nikola, pre svega, igra košarku glavom, a ovi ostali iz Nagetsa mišićima i jurnjavom po terenu, pa ako "ubodu"...

Mudrac

pre 2 godine

Je..s kosarku kad igraci kao porter odma zakucavaju ugovor na 200M.. nije ni ALL-star igrac... ne kazem da nece biti, ali sad trenutno jos nije...

76er

pre 2 godine

Jokić Melounu da kupi stan.
Ne bi bio to što jeste da njega nema.
(RG, 23. oktobar 2021 13:27)

Vala mogao bi i Meloun njemu stan da kupi, da nema Jokica, ne bi bilo ni pobeda i ovaj bi davno leteo.

Pljuvac svih stilova

pre 2 godine

Ako zele da imaju vise uticaja, moraju da dokazu da su sposobni za tako nesto. Jokic ima uticaj jer je igrac odluke. Bez njega Denver je dno. Vuce ih svim silama, a oni ga vuku za dno kao sidro. Mogu zamisliti koliko je Nikoli tesko da se motivise pored onakvih balvana koji cim napad ide preko njih prospu mleko kao najgluplja krava. Mislim da su ove izjave o nezadovoljstvu poslednja kap i da bi Nikola trebao da trazi angazman u nekom mnogo boljem klubu. Em su dve klase ispod njeg, em mu zavide. Dakle, pali odatle Nikola.

ff

pre 2 godine

A kad Jokić nije na terenu,nek se dokažu pa da se ide preko njih. Ovako čim ode da se odmori ,umišljeni igrači izube prednost od 10-20 razlike.

PimPong

pre 2 godine

Mislim da trebaju da trade MPJ uskoro, dok jos kotira relativno visoko na trzistu. On je veliki talenat, ima fenomenalan sut na osnovu koga moze da izgradi prodor i ulaz, ali nije dobar timski igrac.

moj komentar

pre 2 godine

Kako ce ih zakopati MPJ. Toliki ugovor a koga mogu dobiti zauzvrat, ako se nastavi pocece razmisljati o trejdu ? Mali im je smestio cim je potpisao ugovor. All Stara im niko nece dati. Max mogu izvuci nekog tipa Milsap opet.

Imemyself

pre 2 godine

Slutim ja da će u pauzi NBA za trade pasti dogovor, samo ne znam za koga, tj. ne znam ko će biti na raspolaganju.
A da bi Denveru 2 dobra odbrambena (od toga jedan solidan napadač takođe) umest MPJ-a legli ko budali šamar, nemam sumnje. Onda bi u drugom delu sezone imali stvarnu šansu u playoff-u.

Jovan

pre 2 godine

U NBA mahom igraju pripadnici afroameričke populacije,koji su svakako svojim talentom i izgradili imidž i izgled lige kakva je danas.U tom sportu oni pronalaze izlaz iz mraka i sivila u kojem odrastaju zbog poznatih prilika u američkom društvu.Iz te borbe da budu veliki,da postanu bogati i slavni,proizilazi i taj ego,i takvo ponašanje,teorije zavere i osecaj ugroženosti.Nije to nista lično protiv Jokića,vec ubeđenje da liga pripada njima i da beli igrači ne mogu da vode igru i priču na terenu.

Locutus

pre 2 godine

Ovo je interesantno, ali da budem iskren nisam iznenađen. Prilično sam siguran da nije u pitanju Kampaco :), najverovatnije i da nije niko iz druge petorke mada se nikad ne zna. Barton i Jokić su od početka bili jako dobri i Jokić često toleriše Bartonovo divljanje, što drugima ne toleriše. Gordon ne deluje kao takav. Moris? Ostaje Porter. Možda nije ni Porter, ko će ga znati, ali ako jeste onda je to dobra prilika sad kad su mu nabili cenu da ga zamene za kvalitetnog formiranog igrača i da uzmu titulu. Porter je veliki talenat, ali se gubi na terenu. U glavi kao da je još uvek u srednjoj školi, dok on sazri prođe Jokićev zenit.

dzimi

pre 2 godine

denver pratim zbog jokića, kao što sam druge klubove zbog drugih naših ranije. i jeste kao što maloun kaže, jokić ne komplikuje.

i ja kao i drugi mislim da je taj "neimenovani " porter, voli čovek da je prva violina.

nek denver dogura što dalje, da se i mi nagledamo jokića.

Vrg

pre 2 godine

mpj je mentalno oozbiljno limitiran igrac. to je demonstrirao na parketu, to demonstrira u izjavama. strasno me cudi sto su mu dali 200miliona. slicna prica kao za gobera. deeebelo su pretplaceni. od MPJ a ne treba ocekivati njeku logiku, nek mu srede par akcija za sut iz coška i gotovo. i nek skace ko besan jer moze. u odbrani je pakao tako da, nek im je sa srecom.
(bob, 23. oktobar 2021 13:50)

Kaze se "preplaceni".
Pretplaceni su mozda na kablovsku. ;-)

tocka

pre 2 godine

Jeste MPJ. Imao je samo 7 šuteva na koš, dok je Nikola imao 20. Više od MPJ-a su imali i Barton i Moris… A i Meloun otvoreno kaže za Portera da kada vidi da mu ne ide šut mora da nadje drugi način da pomogne ekipi, da li su to skokovi ili nešto drugo. Jasno je da će ovo biti trvenje na duže staze, ali Porter mora da shvati da igra sa MVP-em koji ima procente vrhunskog šutera a pritom i asistira i skače, tako da mora da manje gleda u druge, a više da gleda kako da unapredi svoju igru u okviru tima.

JPR24

pre 2 godine

@Back in Black

Nije Barton a razlog je jednostavan. Barton i Jokic (ako ne racunamo slovenca) su najbolji prijatelji. Barton je prvi bio da se Jokic postavi u prvu petorku pre Nurkica i da se sve zasniva na Jokicu. Jokic je glavni razlog sto je Barton i dalje u Denveru a mozda i u NBA. Pa Jokic je trazio da se Haris trejduje a Barton ostavi i tako je i bilo. Jokic najvise gotivi Bartona pa DzaMajkl Grina.

E sada iz nekog razloga ne mislim da je MPJ ovde problem. Vise mi se cini da su tu u pitanju Bol Bol jer ne dobija sansu i neko od ljudi koji u glavnom nisu bili u prvoj postavi. Mozda gresim, videcemo. Mozda je ovo i fora Malonea i neki psiholoski rat nad svojim igracima da se trude da budu bolji. Videcemo
(IgrorPa, 23. oktobar 2021 16:40)

To za Bartona su u pravu. Istog sam mišljenja, Barton je bio među prvima za to da Jokic bude prva karika, i to kao sto kažeš još kad je Nurkic bio u ekipi. A za ostalo, mislim ipak da grešiš, ovde je u pitanju igranje akcija na Jokića, šta ima taj sa klupe da se žali kad je on ionako na klupi, i neće sigurno biti na parketu kad se odlučuje utakmica. Tako da je logično da je ovde u pitanju startna petorka. Kao sto smo rekli ne verujem da je Barton. Gordon sigurno nije, kao ni Grin. Tu ostaju Moris i MPJ. Zato svi i misle na MPJ-a, dečko zna samo da šutira, mada i tu procenti nisu ništa posebno, a za ostalo je prosto košarkaški glup ! Njemu Jokic i ostali moraju vikati gde da se postavi u odbrani ! To smo videli prošle sezone, često, a nekad je toliko bilo upadljivo da je to prosto bilo smešno. A sad mu dadoše taj ugovor, to je već druga priča, ali je on umislio da je Tako Džordan lično izgleda.

Neven

pre 2 godine

@Back in Black
Teško da je Barton jer on je u dosta dobrim odnosima sa Jokićem, zajedno igraju otkad je Jokić došao u Denver i realno ako se nije pobunio za ovih 6-7 godina koliko već je Jokić u ligi, što bi se sad bunio, a i većina Jokićevih asistencija je upravo ka njemu.
Dok je Porter koji je bio High School zvezda verovatno taj koji se buni jer opet navikao je na status zvezde, a sada je 3. igrač tj 2. kada Marej nije tu.

Sima Kosmos

pre 2 godine

Pa npalno da je Porter.Idioti su u ugovoru dodali klauzulu da se ugovor pretvara u super max ako ove sezone bude u jednoj od tri prve petorke.Sebičan kakav jeste sada će biti još sebičniji i igrati za svoju statistiku.

IgrorPa

pre 2 godine

@Back in Black

Nije Barton a razlog je jednostavan. Barton i Jokic (ako ne racunamo slovenca) su najbolji prijatelji. Barton je prvi bio da se Jokic postavi u prvu petorku pre Nurkica i da se sve zasniva na Jokicu. Jokic je glavni razlog sto je Barton i dalje u Denveru a mozda i u NBA. Pa Jokic je trazio da se Haris trejduje a Barton ostavi i tako je i bilo. Jokic najvise gotivi Bartona pa DzaMajkl Grina.

E sada iz nekog razloga ne mislim da je MPJ ovde problem. Vise mi se cini da su tu u pitanju Bol Bol jer ne dobija sansu i neko od ljudi koji u glavnom nisu bili u prvoj postavi. Mozda gresim, videcemo. Mozda je ovo i fora Malonea i neki psiholoski rat nad svojim igracima da se trude da budu bolji. Videcemo

Stefan Simonovic

pre 2 godine

Pretpostavljam kao i ostali da je Porter u pitanju. Dečko treba da peva koliki je ugovor dobio, Porter je nivo Badi Hilda znači do 20 mil po sezoni. Decko u nijednom timu NBA lige ne bi imao vecu ulogu od one koje ima u Denveru, ne znam šta je umislio...

Kingston

pre 2 godine

Pa mislim prvi je Porter Junior.Sada od ovih drugih možda Barton,pošto on voli da glumata nekog majstora.
(Back in Black, 23. oktobar 2021 13:35)

Barton nije sigurno jer je on već dugo u Denveru, zna kako stvari stoje i koja je njegova uloga na terenu. Može biti isključivo i samo Porter Jr. jer je već imao sličnih ispada pre sezonu ili dve gde je kritikovao Malone-a kako sve ide preko Jokića i Murray-a. Mislio sam da je malo sazreo i da će napredovati ove sezone ali dečko je ostao na istom, još mu je sad porastao ego sigurno posle max ugovora. Ako se ovako nastavi malom ne gine trejd u nekom narednom periodu.

Lale gator

pre 2 godine

Greška uprave jer je potpisala astronomski ugovor sa Porter Juniorom. Izgleda dobro kao marketinški produkt, ali je nedovoljno dobar igrač. Isto tako drže igrača koji je više povređen nego što igra. Isto tako su držali i Milsapa sa ogromnim ugovorom.

JPR24

pre 2 godine

Meloun je izmislio Jokića. Jokić sve što je postigao, duguje Melounu.
(dejan76, 23. oktobar 2021 16:43)

Kao sto je vec neko rekao, ne bi ni Meloun bio taj Meloun da nije Jokića ! No kako god, ne treba da zaborave ko je bio u klubu kad su doveli Jokića, vrhunski poznavaoc evropske košarke : Karnisovas !

Napolitanac

pre 2 godine

Iz aviona se videlo da se ne podnose Joka i Mpj od prvog trenutka. Ovde je bitno da Murray je na strani Nikole kao i svi ostali, u to sam siguran. Ovo je i poruka Bonesu koji pokazuje sli
čan mentalitet. Ovde nema kompromisa, ili ili je situacija. Melouna Porter isto nervira, i siguran sam da je pod pritiskom pristao na njegov masni ugovor. Za Denver je najbolja opcija da ga trejduju u paketu sa Bolom. Ostaje da se vidi da li će neko preuzeti obaveze, ili Jokić ide na kraju ugovora. Problem je što stvarno Malone daje slobodu gde bi negde drugo teško imao.

Mladen

pre 2 godine

MPJ ove prve dve utakmice ne moze da se sastavi bolje mu da cuti. Ako nastavi da lupeta sa nerealnim zahtevima treba da ga trejduju u neki levi Sakramento za kaznu. To sto on tripuje da je bogom dan je njegov problem, klasican "empty stats" scorer uz to jos nekonstantan i rupa u odbrani. Denverov problem je uzasni "second unit" sve sami kamenjari koji uz to igraju losu odbranu.

Pera Ždera

pre 2 godine

Koliko god MPJ bio razmazen i potencijalno sebican i dalje mislim da Barton i MPJ guse jedan drugog u startnoj petorci tj da ce tu uvek Porter izvuci deblji kraj jer je Vil iskusniji i ipak sposobniji sa loptom u posedu i driblingu.

Koliko god Barton bio ok igrac sa sigurnim poenima kada je u ritmu i zdrav jednostavno gusi Portera. Mnogo bi efikasniji bio kao boost sa poenima sa klupe posebno sto klupa tovari sa ofanzivom ...MPJu vise ipak odgovara igra sa Nikolom od lopte dok Vil moze i vise da kreira sa klupe jer je za to i sposoban. To ne znaci nuzno da bi imao manje minuta... nesto kao igrac za startera ali krece sa klupe radi boljih rotacija i izbalansiranije igre i uloga.

To se toliko puta ispostavilo tacnim prosle sezone kada MPJ veze seriju od par 20+p itakmica sa Nikolom i Jamalom (pa i bez njega) na parketu. Svakako bi Barton, sa tim ugovorom i mentalitetom tesko prihvatio tu ulogu, kao sto je i naglasio vise puta. Ovako previse igraca kojima treba lopta u rukama (Nikola, Moris, Barton a sad se tripuje i MPJ) medju starterima.

Gordon je npr dosta bolji igrac sa loptom od njega, (igrao u Orlandu i pleja) pa je prihvatio ulogu i polako ali kvalitetno pronalazi svoje mesto na parketu sa Nikolom. Tako da, super se kapiraju Barton i Nikola ali kada das Porteru 170+ miliona a mali ima elitan sut ima i potencijalnih sigurnih 22+ poena po mecu i to mahom od lopte kroz kreaciju Nikole, ne smes ga gusiti Bartonom koji uzima dosta driblinga i lopti sto skracuje MPJu dodir sa istom i br akcija.

Jasno je da starteri funcionisu odlicno, bar po prikazanom do sada i po +/- ucinku ali se ocigledno stavara nezadovoljstvo i losa hemija. Oduzmes malo iz startne, dopinis klupi koja je u debelom minusu uglavnom i idmah bolji balans, bolja hemija. Ipak je sa ovakvim ugovorimandosta gore po Denver nesrecniji Porter id po malko nezadovoljnig Bartona koji je ipak zreliji i spremniji na prihvatanje promene. Plus MPJ ima daleko vevi potencijal nego sto je Vil ikada imao.

Nekako mi je mnogo balansiraniji (zbog odbrane tek) da Dozijer krece sa starterima a Barton menja upravo Portera ili Dozijera (znam da nenormalno zvuci) sa klupe ali sa minutima startera npr.

Sve ovo je posao trenera da poslozi bolje i zdravije ali Meloun ko Meloun. Rukije ne koristi a veteranima daje previse po starim zaslugama (Milsap, donekle Barton)...

nba

pre 2 godine

(Jovan, 23. oktobar 2021 19:34) # Link komentara

Jedna od retkih normalnih opservacija situacije u NBA.

Vidim svi su protiv MPJ, i meni se cini da je malo sporiji mentalno. ALi mislim da tu ima stvari i do treninga, ako ti godinama pravis od igraca sablonsku masinu, ne mozes da ocekujes da ce on odjednom da klikne pa da radi sve ostalo. Premda opet kad nekom das 200 mil. racunam da ocekujes i da ti kafu ujutro skuva.
Ono sto je kod njega dobro je to sto stvarno veliki potencijal - ono fizicki. E sad kako ce da ga razvije zavisi od glave. Mene po malo mentalno podseca na ovog Simonsa i moze lako da se desi da se ispuca u nekom momentu ko ovaj.

Super Barski

pre 2 godine

Nema sanse da se ovo desilo.
Ovo je zamaskirana kritika upucena svim igracima, i starterima i onima sa klupe,da su odigrali los mec i da Jokic ponovo mora da zapinji i sve radi sam.
Poslije ove izjave vjerovatno je prvi kod Melouna doletio MPJ da on licno nema nista protiv Jokicevog liderstva u ekipi,a Meluon mu ocitao bukvicu da je cijeli mec bukvalno prespavao.
MPJ je dobio ogroman novac od Denvera bukvalno na lepe oci,pa je stiglo odmah prvo upozorenje od uprave,onako javno.
Bas da vidimo kako ce odigrati sledeci mec.
Jokic sutnuo 18 lopti,a pogodio 14,sta bi bilo da je sutnuo 30.

јд123

pre 2 godine

nije logicno da centar bude naj scorer a to su i igraci provalili a nadam se i meloun mada sam siguran da vec zna..
(mr.crni, 23. oktobar 2021 16:43)

Побркао си лонце. Тренер Филаделфије је Док Риверс који Ембиду даје слободу да буде нај скорер ;-)

Kako ce ih zakopati MPJ. Toliki ugovor a koga mogu dobiti zauzvrat, ako se nastavi pocece razmisljati o trejdu ? Mali im je smestio cim je potpisao ugovor. All Stara im niko nece dati. Max mogu izvuci nekog tipa Milsap opet.
(moj komentar, 23. oktobar 2021 15:37)

Управо супротно. Ако се одлуче на крају сезоне да га трејдују, не само да могу добити ол-стара, него чак и суперстара. Због висине уговора неће морати давати и друге играче. Да МПЈ није имао ону тешку повреду, био би један од топ пикова на драфту, био најбољи у средњој школи. Играо у истој екипи са Тре Јангом и био бољи, односно процена је била да је већи таленат. На трејд не би пристала екипа која се бори за титулу, али све оне које крећу у тзв. "rebuilding". Млад је, имао би другу улогу него у Денверу, био главни играч око кога би се градила екипа, јер је велики таленат. Једина недоумица би била да ли ће остати здрав, због чега би неке екипе можда одустале од трејда.
Нпр. Вашингтон за Била. Ако Портланд и ове сезоне подбаци, зашто не и МПЈ за Лиларда? Портланд креће из почетка, Лилард би се одлично уклопио у Денверу, јер је тимски играч, на терену, али и ван терена. Често организује тимске вечери да подигне тимски дух.