Subota, 23.10.2021.

09:02

Popovičevo priznanje Jokiću: Kao Leri Bird

Legendarni trener San Antonio Sparsa Greg Popovič nije ostao imun na fantastičnu partiju Nikole Jokića.

Izvor: MS

Popovièevo priznanje Jokiæu: Kao Leri Bird IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

64 Komentari

Sortiraj po:

vince carter

pre 2 godine

Mladji sam od Lebrona 3 godine a "tupovski" na osnovu nika Vince Carter,likcina misli da sam iz vremena praje i kice,bolje ostavi nik koji sam ti nadenuo. Vins Karter je ubedljivo najlepse i najpravilnije izvodio kucanja zato je on i ostao sinonim. U vreme Dirka bila je Dinastija Spursa,mocni Nesovi Sunsi,pre toga Lejkersi i Kingsi pa posle opet Lejkersi. Kid 38 godina i Terry 34 preko Duranta,Westbruka,Hardena,Kobija,Gasola,Artesta,Oldriza,Roya,Lebron,Wejda,Bosha a Jokaru cisti igrac koji je i u to vreme igrao na zapadu sa mladim saigracima :))

Samo se brukate

pre 2 godine

@ tupurkovski

Kako sad da ti odgovorim, kada nastavljaš da se neopisivo brukaš? Bukvalno je besmislno polemisati, kada niko nije spreman da čuje drugu stranu, već isključivo pokušava najostrašćenije moguće da dokaže svoju poentu.

Znači, pitomac, rekao sam da smo imali zicer na EP, a ne na SP, što dalje implicira da si pola ove blasfemije od komentara džabe pisao.

Dalje, Jokić je na SP u Kini došao ne nespreman, nego brutalno zapušten. Van forme, debeo i nezainteresovan. Takav je ušao i u sezonu sa Denverom nakon Kine, pa je uhvatio ritam tek u drugoj polovini decembra.

Čuj, sledeću budalaštinu, "teže je centru, nego, beku"!? Tačno se vidi da loptu u ruku nikad nisi uzeo.

Dalje, Jokićeva sezona je trajala tek nekih 10 dana duže od Dončićeve. Tako da nemoj da izmišljaš i manipulišeš, ima nas, koji znamo i pratimo.

Mislim, vidim da si zaljubljen u Jokića, ali činjenice na tvoju žalost, ne možeš da promeniš.

vince carter

pre 2 godine

"Tupovski" Ja sam mladji od Lebrona Jamesa 3 godine a ti se me odveo u vreme Kice i Praje :)) Vins Karter je najlepse zakucavao i 90% sveta se slaze sa tim. U vreme kad je Dirk bio na zapadu,bila je dinastija Spursa,pa Nesovi Sunsi,pre toga Lejkersi i Kingsi pa opet Lejkersi. Kidd od 38 godina i Terry od 34 godine...preko Duranta,Westbruka,Hardena,Kobija,Gasola,Artesta,Oldridza,Roya,Lebrona,Wejda,Bosha i ti to poredis sa ovom konkurencijom na zapadu gde su veterani Lejkersa,chris paul koji je i tada igrao na zapadu,Klipersi bez organizacije igre itd.."tupovski" pokri se usima!!!

vasil tupurkovski

pre 2 godine

@vince carter
Inace u direktnom mecu Skola imao 20-5-2.Jokic 16-10-7,dakle jedan zasluzan za 24 poena,drugi za 30,uz duplo vise skokova,pritom nisu jedan drugog cuvali,kako ga je onda Skola "resio",sta su radili Bobi,Radulja i Milutinov,a njih niko ne dira,nego udri po najboljima

nba

pre 2 godine

Evo svako malo svratim do komentara - mozda se nesto promenilo i mozda covek ima sta da procita. Kad ono isto - grupa gradjana besna jer neko tamo je odlucio da im ne dize ego.
Iskereno, ja bih se zabrinuo da mi neigranje jednog igraca za reprezentaciju moze da izazove ovakve smetnje. Iskreno, da mi moje licno zadovoljstvo i uspeh u zivotu zavisi od reprezentacije. Kako se niko ne odusevi kad klinci osvoje neku medalju na olimpijadana iz fizike matematike isl. Nego padanje u nesvest jer neko nije sutirao loptu.

Kosarka je zabava, kao kad odes na dobar koncert pa se provedes, ili pogledas film ili sta ja znam odvedes zenu na veceru i ... ili ako nemas zenu kad izadjes s ekipom itd.

vasil tupurkovski

pre 2 godine

@vince carter
Dirk ti je "veliki" a Jokica pljujes a ovaj u svim segmentima ispred Dirka u njegovim godinama dabome da si nostalgicar jer kako to objasniti,plus uporedi Dirkov Dalas u prajmu sa Nesom,Finlijem,Dzejmisonom,Vokerom kasnije Merionom sa danasnjim Nagetsima,u karijeri jedno finale i dva polufinala konferencija i na kraju titula kad su mu doveli Kida,Terija,Pedju,Cendlera.Jokic sa ovim raspadom od Denvera sa 26 ima dva polufinala konferencije nikad jaceg zapada(ovo nikad jaci nisam ja smislio,maltene konsenzus na ovom portalu koji nije nikad bio bas naklonjen Jokicu pa da zbog njega uzdize konkurenciju).Vi svi kolektivno niste izasli iz doba Kice i Praje a komentarisete danasnji NBA,tebi ceo zivot se svodi da nadjes parametre iz proslosti i da ih poredis sa danasnjicom i tamo gde je nekad bilo bolje da to prenaglasis da bi omalovazio danasnjicu,pa i nick ti je nostalgicarski,svi koji volimo zakucavanja sve poredimo sa Karterom i koliko god ga neki prevazisli niko nece prevaliti preko tastature da je nadmasena ona Karterova kucanja iz takmicenja 2000-te,najnostalgicarskiji kosarkaski krindz.

vince carter

pre 2 godine

"tupovski" taman posla da poredim Jokica sa velikim Dirkom,kazem da je Dirk usao u finale protiv 10x jace selekcije,Spanije u prajmu sa 10x slabijim saigracima od navedenih,a ta ista Spanija je zamalo dobila najjaci Americki tim. Poenta nije poredjenje vec to da se Dirk odazvao da igra sa grupom gradjana a pre toga ih je na svetskom odveo do bronze na svetskom 2002. I ne zovi me nostalgicarom jer sam verovatno mladji od tebe "tupovski". Jokaru je u direktom okrsaju resio Skola a Argentinci su bili slabiji od nas.

josifidis

pre 2 godine

@Guns N Roses
I onda se pojavi Novak Djokovic koji rastura svugde osim na Olimpijadama i Devis kupu,tamo ladno odustaje od borbe za medalju izdajuci koleginicu i opet za Srbe je veci od samog Boga,samo zbog pojedinacnih ostvarenja na Vimbldonu,Garosu...I sad po tebi Jokic iskazuje nepostovanje prema narodu koji za istu stvar jednog podrzavaju i uzdizu ga kao sveca a njega hoce da obese,od te 2017-te krece neprestana pljuvacina,ne secam se da ga je iko i tada branio,a ove godine pljuvacina dostigla nivo opsteg linca jer zamisli covek nakon dve duple sezone nije mogao bez pauze da zaigra za reprezentaciju gde u najboljem slucaju bi dogurao do neke bronze i na kraju bi ga svi opet pljuvali jer nam nije doneo zlato i vredjali kako ga skoluje Skola ako nema NBA ucinak,stvarno veliko nepostovanje,svako normalan na njegovom mestu bi batalio dezavni tim nakon svega za ceo zivot,a on se preko oca pravda,i to rulji koja hoce da ga obesi,a branicemo ga svi mi razumni koji kapiramo da smo prvi put dobili top topova ime u jednom od dva sporta koji nas zanimaju(Dejo i Mijat su crnogorci,Vidic je bek,a od kosarkasa je jedino Pedja bio priblizno vrhu ali daleko od njega)a koji pre svega je atipican za danasnje vreme tetovaza,drustvenih mreza,egoizma bez pokrica,prosto takav igrac se zavoli bilo koje da je nacije a on eto ima sanse da nam u buducnosti donese puno toga dobrog pa i u famoznoj reprezentaciji.

vasil tupurkovski

pre 2 godine

@vince carter
Pa i Bogdan je usao u finale sve sa Bircom,Lazicem i Stimcem,pa ga ovde ne smatraju nista posebnim,a ti eto omalovazavas Jokica poredjenjem sa za sada najboljim evropljanom ikad koji je jednom u karijeri doveo reprezentaciju do finala,Jokic je resio Hrvate na OI,osvojismo srebro kao sedmi favoriti,Dirk igrao jedno finale ali Evropskog.Inace sta je Jokic mogao protiv Argentine sa Bobijem kome ispada lopta,Belim,Vasom i Gudurom koji obruc ne mogu da pogode,shvati nostalgicaru,ovde se Jokic omalovazava poredjenjem sa igracima koji su igrali triput manje u sezoni a u reprezentaciji sve vreme igrali u skoro drim timu,Bodiroga jeste resio te utakmice,zato je to sto jeste,ali fakat imao je cistu situaciju da ako njega ne krene tu su Sale,Danilovic,Divac,Palja,Obradovic,a u drugom delu karijere Pedja,Vujanic,Tomasevic,Gurovic...na koga Jokic da se osloni,Guduru i Stefana Jovica?

hijavata

pre 2 godine

@321
Tu izjavu je dao kada Jokic nije igrao one "prozore" u kvalifikacijama za Svetsko a vec tada krenula histerija sa pljuvanjem,ljudi valjda ocekivali da u pauzama izmedju dve NBA utakmice skokne do Evrope jer nam je neophodan protiv Austrije i slicnih,Danilovicev posao izmedju ostalog je da "pegla situaciju" za opste dobro a ne da doliva ulje na vatru i rusi kult,sve i da je Jokic izjavio da mu se ne igra to ostaje u kuci,pritom sigurno nije razgovarao sa njim,jer Jokic nema nikakav odnos sa savezom,prosto sve je prepustio Misku,a on odavno u losim odnosima pre svega sa Danilovicem i Djordjevicem i na kraju se kola slamaju na Jokicu kome ipak nije posao da zivka predsednike i selektore vec obratno,takodje nije on dosao na prvestvo sa deset kila viska(znas sta je to na onakvo telo),2-3 max koja mu nisu smetala,ali na prvenstvu stavljen na njemu neprirodnu poziciju da krpi rupe ocajnog Bjelice,i da sto vise igraju Radulja i Bobi(zbog udovoljavanja navijacima jednih i drugih vecitih),sto nas je kostalo protiv Argentine pre svega,a svuda takvi igraci budu glavni,pritom svi se secamo koliko smo pljuvali Djordjevica zbog javnih kritika Jokica,eto kako se odjednom sve okrenulo,cinjenica igraci kao Jokic se ne radjaju svaki dan,jednom nam se desila situacija sa Pedjom koga smo se olako odrekli jer "niko nije iznad reprezentacije",dok su ostali cuvali svoje Dirkove i Gasole,vidimo kako prodjosmo,citava decenija nam je trebala da se oporavimo od toga,a Jokic jos tri klase iznad.

vasil tupurkovski

pre 2 godine

@Samo se brukate
Jos jednom da sve ponovim,prvo da li si svestan kakve su nekad svi oni imali saigrace u reprezentaciji a sa kim danas Jokic igra.Kazes Svetsko prvenstvo bilo zicer za zlato,Bogdan i Jokic plus deset igraca u poluraspadu,po cemu smo to mi trebali uzeti ispred Spanije i Francuske pa i USA kojoj igrali Micel,Tejtum,Smart,Midlton...pritom to da je dosao debeo i nespreman je spin,kao sto ovi drugi tvrde da je bio zamena Bircevicu.Bodiroga celu karijeru igrao drugorazredno takmicenje u odnosu na najjace,a u reprezentaciji uvek mogao da se osloni na 7-8 igraca kad mu ne ide,Jokic igra najjace takmicenje u najjacem ritmu a ocekivalo bi se od njega da uz Bogdana sam vuce prosecan tim Srbije,dakle dupli pritisak i dupli napori.Pitas se kako moze Doncic a ne moze Jokic,Doncic daleko ranije zavrsio sezonu,kao bek imao mnogo manje napora nego Jokic centar koga tuku kao vola i plus ima ko da ga zameni,dok Jokic igra bez predaha jer pametnjakovici iz kluba ne mogu da mu nadju krstenog centra da ga odmeni.Pritom po Doncica dosao avion Vlade i cela igra se prilagodila njemu,dok kod nas se Jokic tretira kao trinaesto prase pre svega od predsednika saveza,a da ne pricamo odnosu medija i navijacke rulje kojima su samo bitni propali blizanci,zato se i ne ceni Jokic jer nije igrao ni za jedne.Inace kada pominjes to srebro njega ne bi bilo da Jokic nije prelomio protiv Hrvata,dakle sigurno medju 2-3 najzasluznija igraca,a jos klinac bio.Eto toliko nadam se da ti je malo jasnije.

vince carter

pre 2 godine

Vasil "tupovski" Dirku Novickom nisu trebali Bogdanovic,Bjelica,Micic da pobedi Pau Gasola,Navara,Fernandeza,Reyesa,Kalderona,Garbahosu i druge,vec Marko Pesic i Ademola Okuladza :)) Lik je sa njima usao u finale a pre toga je igrao 7 meceva playoffa protiv buducih sampiona Duncana,Parkera,Ginobilia :D I mi nismo ispali od Spanije,Usa ili Francuske vec Argentine sa Skolom od 40 godina i Kampazzom...ajmo jos neki izgovor :) A taj Bodiroga se nije oslonio na druge vec je sam prelomio tri puta jacu selekciju Argentine.

@Guns N Roses

pre 2 godine

Dirk Novicki je usao u finale eura 2005 sa reprezentacijim 50 puta slabijom od nase trenutne,preko Spanaca u njihovim najboljim danima koji su nase tukli i kao veterani. Taj isti Dirk je sa 33 i timom dinosaursa potukao tvog Lebrona i njegov supertim u finalu,taj isti Dalas je bio 2-8 bez Dirka u deset meceva koje je propustio uzastopno. Igrac kojeg smo dobili u finalu 2002 je ometlao Jokaru sa 40 godina,how that feel :)
(vince carter, 23. oktobar 2021 16:08)

Potpisujem, bravo za komentar.
(Guns N Roses, 23. oktobar 2021 16:59) 

Ma, sta ti potpisujes? Kad tako nebitni likovi daju sami sebi na znacaju...

Samo se brukate

pre 2 godine

@ vasili tupurkovski, zona 2 3

Bodiroga je igrao svako leto za reprezentaciju, od '95 do '05, sem '03, kada se ženio. '98 je odigrao vrhunski šampionat od početka do kraja i uz Rebraču bio najzaslužniji za zlato. U Indijanapolisu je svojim minijaturama prelomio nekoliko mečeva, a na kraju i samo finale protiv Argentine.

Đorđević je ubacio dva najvažnija koša u istoriji srpske košarke. Trojku Huventudu i trojku Hrvatima. I odigrao je antologijsko finale '95, kada je Litvancima sa sve Sabonisom i Marčulijonisom ubacio 41p.

Radost koju su ljudi doživljavali tih godina je neuporediva sa bilo kojim danasnjim sportskim uspesima (posebno '95). U sumornim vremena je to bio tračak nade da nismo baš svi kolektivno najveći svetski luzeri.

I sad, recite vi meni, kako Jokić može biti veći od Bodiroge i Saleta? Jeste, bolji, pa niko nije lud, ali kako je veći? Mislim, jeste veći u NBA ili globalnim okvirima, ali kako može biti veći iz naše, srpske perspektive?

Da, preskakali su takmičenja i Divac i Danilović, ali su preskakali kao svetski i evropski prvaci. Jokić ima srebro na OI, gde objektivno nije bio glavni igrač. Na SP u Kini pre dve godine se pojavio masan, debeo i nikad slabije spreman. Na EP kada smo imali zicer za zlato se nije pojavio.

Dalje, priča kako je danas konkurencija jača na svetskim i evropskim prvenstvima je smešna, upravo zato što danas mnogi igrači preskaču velika takmkičenja, a ranije su se uglavnom svi odazivali. Dalje, pogledajte samo Litvance, od pomenutih Sabonisa i Marčulijonisa, pa sve do danas, nisu imali jaču selekciju, nego upravo tada.

Kažete, danas igrači imaju veći napor, to je upitno i nije baš tako jednostavno kao što izgleda dati odgovor. Ali, čak i da je tako, kako Dončić može, a Jokić ne može. Obojica vuku svoje ekipe. Mogu obojica, samo Luka hoće, Jokić neće. I to nije sporno, neće, neće, njegova stvar... ali onda, ne može da bude najveći.

321

pre 2 godine

@Неко123
Danilovic predsednik saveza u vreme prosle AntiJokic histerije izjavi"Da se ne lazemo Jokic ne zeli da igra za reprezentaciju",vrlo pedagoski od nekog ko ima moc da zastiti najboljeg igraca a samim tim i reprezentaciju od medijskih udara,jos i doliva ulje na vatru,a covek regularno dosao i tamo trpeo vredjanja od Djordjevica,koriscenje na neprirodnoj poziciji...Sa druge strane Novicki,Gasol,Parker dolazili dirrektno na prvenstva,pitaju se za sastav tima,po Doncica Vlada salje avion,sve prilagodili njemu,razlika neupitna,jos nacija pljuje Karija jer hoce da zove Jokica,ne zele cak ni da se poboljsa sraman tretman koji ima ali zato su ocekivanja da gine za majku Srbiju u donosi zlata
(hijavata, 23. oktobar 2021 15:47)

Prvo, Jokic je igrao kod Saleta tako da Danilovic nije dao ovu izjavu kad je igrao nego kada nije igrao. Drugo, da li si se pitao da je Danilovic imao informaciju da Jokic ne zeli da igra? Mozda je covek i razgovarao sa Jokicem? Neces ti da razgovaras nego predsednik saveza. Mislis da je dao tu izjavu a da nema pojma da li Jokic hoce da igra ili nece? Da li bi ti nesto tako izjavio? I sada ti pljujes? Taj Jokic je dosao sa 10 kg. viska na pripreme? To je profesionalno? A kada se vratio u Denver , u teretanu, skinuo je kilazu pa je cak i Meloun davao zacudjujuce izjave koliko je Jokic skinuo kg. i kako izgleda? Gledali smo fotke svi mi. Jokic je bio totalno nespreman i to nije bitno ali je bitno da je Sale kriv?

111

pre 2 godine

Realno reprezentativna takmičenja vise nisu interesanta,
Ali nemojte molim vas da Danilovića i Đorđevica da trpate u legende kao Divca ili Stojakovića… Za mene najveći naš koršakaš ikad jeste Stojaković a Jokić ima pravo da ne igra za repku… imam poštovanje prema njemu a ovi ljudi sto ga mrze, pa da postoji takmičenje u vašoj struci dal bi ste odrekli godišnjeg odmora da predstavljate Srbiju za kikiriki ili besplatno?
(NYC, 23. oktobar 2021 14:35)

Jesu njih dvojica legende ali da nisu dali kos u poslednjoj sekundi za pobedu nad Hrvatima kao Sale?? Ili da nisu na jednoj utakmici reprezentacije dali 43 poena i zbog te igre smo osvojili zlatnu medalju? Kada je Stojakovic, odlican suter bez govora, postigao 43 poena za svoju zemlju? I ti sada kazes da Sale nije legenda, mrtav ladan?

Guns N Roses

pre 2 godine

Dirk Novicki je usao u finale eura 2005 sa reprezentacijim 50 puta slabijom od nase trenutne,preko Spanaca u njihovim najboljim danima koji su nase tukli i kao veterani. Taj isti Dirk je sa 33 i timom dinosaursa potukao tvog Lebrona i njegov supertim u finalu,taj isti Dalas je bio 2-8 bez Dirka u deset meceva koje je propustio uzastopno. Igrac kojeg smo dobili u finalu 2002 je ometlao Jokaru sa 40 godina,how that feel :)
(vince carter, 23. oktobar 2021 16:08)

Potpisujem, bravo za komentar.

Guns N Roses

pre 2 godine

(jeremija, 23. oktobar 2021 15:28)

Pa branili su ga kada je preskočio 2017, a kako danas da ga brane kad on sam pokazuje ogromno nepoštovanje celoj javnosti u Srbiji? A na kraju krajeva zašto bi ga bilo ko branio i govorio umesto njega? Pa nije on malo dete. A te priče kako Srbija ima koristi od njegovih MVP priznanja su šuplje jer apsolutno za našu košarku to nije značajno. Misliš da bi Argentinci uzdizali Maradonu da nije odigrao simmultanku u Meksiku 1986? Naravno da ne bi jer nikoga tamo nisu zanimale njegove utakmice u Napoliju.

vince carter

pre 2 godine

Dirk Novicki je usao u finale eura 2005 sa reprezentacijim 50 puta slabijom od nase trenutne,preko Spanaca u njihovim najboljim danima koji su nase tukli i kao veterani. Taj isti Dirk je sa 33 i timom dinosaursa potukao tvog Lebrona i njegov supertim u finalu,taj isti Dalas je bio 2-8 bez Dirka u deset meceva koje je propustio uzastopno. Igrac kojeg smo dobili u finalu 2002 je ometlao Jokaru sa 40 godina,how that feel :)

Kikujiro

pre 2 godine

Jokić legenda, najbolji igrač na planeti, hladna izvorska vosa, čist planinski vazduh, atrakcija, unikat, ne postoji veće uživanje u današnjoj košarci od gledanja Jokića na košarkaškm terenu, spektakl.

Nadam se da je shvatio da više nikada ne treba da igra za repku, to je toliko očigledno, poštujem ga i volim u svakom pogledu ali ako bude budala da opet zaigra za repku više ga nikada neću gledati ni navijati, ne padaj na jadne jeftine patetične pećinske površne fore i fszone Nikola, samo NBA.

Nbg

pre 2 godine

Ako nekome nije jasno zašto Jokic nema osećaj za reprezentaciju, neka pokusa nemo da nađe sličnu izjavu Djordjevica, Danilovica ili bilo koga. Nećete je naci. Naci ćete samo zavist zbog svega sto Jokic radi a cela njihova generacija zajedno nije imala takav globalni uspeh. Vidite odnos američkih trenera i igrača, a da ne pričam o javnosti prema Jokicu i mozda vam bude jasno zašto smo ovako jadni generalno
(Neki veliki dr, 23. oktobar 2021 12:11)
Veliki doktore, Danilovic, Djordjevic,Divac,Bodiroga i ekipa su u njegovim godinama donosili medalje i titule sa evropskog,svetskog i olimpijade, a sta je doneo on ? Sta srpska kosaka ima od njegovih licnih priznanja? Da ne bude da smo mi srbi najgori, pogledaj spance, njihove NBA igrace i reprezentaciju, bice ti sve jasno, ljudi igraju do 40-e.

zare

pre 2 godine

nijednu vise utakmicu da odigra u zivotu ,ostaje nas a svetski najbolji igrac.Mogu da mu samo zavide sitne,mizerne duse,koje ce uvek da mrze pametne,vredne,hrabre,superuspesne ljude.To su ljudi ogrezli u lenjosti da se pomere,ograniceni svojim neobrazovanjem,primitivnoscu i vezanosti za plemensku tradiciju, gde se vodja gleda kao bog i gde ne postoji individualnost...

XXL

pre 2 godine

Eh, somborci letargični samo zato što vas je mrzelo da igrate basket sa debelim NBA liga je dobila svetskog košarkaša, a mogao je i neko od vas da ode za Ameriku sa njim. No dobro u Somboru ima uvek vremena za sve i na pretek pa nakon legende Radivoja Žuće Koraća i Nikole Jokića pojaviće se opet neki novi klinac/i košarkaš/i gde morate da imate strpljenja dok vam rastežući somborskim naglaskom kaže svoje ime. Tužno je što u Ravangradu nema niti jedna bronzana figura u prirodnoj veličini čuvene 'levice' pored Laze Kostića, Veljka Petrovića (čije ime nosi gimnazija koju sam završio) i filmadžije koji 'snima' kamerom prolaznike...

Grdoje

pre 2 godine

Evroliga je bila gledljiva do pre neku godinu, zbog Reala sa 16-godišnjim Dončićem, Ljuljem, Rudijem i Ćaćom. Igrali su NBA košarku. Odlaskom Luke, u EL ne postoji tim koji bi te privukao da uključiš TV. Po neku utakmicu naših, ali se brzo razočaram, suviše je to daleko od nekadašnjeg nivoa u YU. I previše stranaca koji nisu nizašta.
U NBA je sve kao u drugoj galaksiji. Jedno 10. klasa iznad, sveukupno. U takvoj ligi imamo igrača koji fascinira saigrače, trenere i publiku. To je putokaz za naše klince, sa krvavim radom i bez odustajanja od zacrtanih ciljeva. Lova dodje kao posledica.
Sada, na takvom nivou, igranje za repr je čist dar sunarodnicima. Ove OI su bile specigične zbog korone, bez gledaoca, nije to to, ni za sportiste ni za navijače. Ni Nole nije trebalo da ide.
DEN je započeo van očekivanja, biće dobri i ove godine, bez Mareja.

Zoran33

pre 2 godine

Jeste kao Lary Bird,malo morgen!!!
(Rade 74, 23. oktobar 2021 14:38

Rade, Jokic u stavri ima bolju statistiku od Birda ako nisi znao.

vasil tupurkovski

pre 2 godine

@Samo se brukate
NE upravo se vi brukate konstantnim potezanjem proslosti,prvo ti svi igraci koje si nabrojao nisu igrali ni priblizno ovoliko kao Jokic,sa takvom odgovornom ulogom i na takvom nivou i da su kojim slucajem u Jokicevoj kozi veruj mi svi oni bi otkazivali,pritom vrcina zavrsavali reprezentativne karijere pre tridesete,Pedja sa 26 odigrao zadnji turnir,Divac sa 28 i onda se nakon 6 godina vratio u Indijanapolisu ili da odemo do zena,Sonja Petrovic prekinula sa DVADESET i tek se nakon 6 godina vratila.Pritom nekada je reprezentaciju cinilo 12 brutalnih individualaca,a konkurencija koledz ameri i Sovjetski Savez,tek devedesetih se stvar promenila,ali opet imali smo strasan tim sve do onog raspada 2004 i 2005.Recimo Jokicevu petorku je pre 2 godine ne racunajuci Bogdana su cinili Vasa,Gudura i Beli koji na turniru obruc nisu umeli da pogode,uporedi to sa recimo Pedjom koji je u petorci u Indijanapolisu imao Bodirogu,Divca,Obradovica i Tomasevica,na klupi Vujanica,Rakocevica,Jarica,Gurovica.A da se ne vracam u proslost od Saleta Djordjevica do pocetka 1970-te.Pritom sve te medalje su ostvarene u vreme kada nije bilo NBA Amera,cak i u Indijanapolisu falilo je bar petnaestak tada najboljih igraca.Zato je Jokicevo MVP priznanje vaznije jer je ostvareno u konkurenciji NAJBOLJIH IGRACA SVETA.Jer da je reprezentacija jedino merilo onda bi se najboljim igracima sveta smatrali Rubio i Skola a ne LEbron i Kari,ili bi u tenisu Marej i Delpotro bili smatrani vecim od Djokovica

jeremija

pre 2 godine

@Guns N Roses
Da li bi bilo ko od tih nasih ossvojio jedan turnir da je imao Jokiceve saigrace u danasnjoj reprezentaciji?
Da li bi Dzordan i Bird ista osvojili da su imali Jokiceve saigrace u Denveru
Do Jokica nijedan igrac sa ovih prostora nije bio najbolji igrac kluba
Jokic zvanicno najbolji cele lige,dvaput u prvoj petorci lige
Danilovic dao jednom 7 trojki,20 godina se prepricava to.Jokic odigra 35-15-10,ne valja to,los je u odbrani
Jokic nije ni na pola karijere,a vec negoduju sto nije uvrsten u top 75 najvecih ikad,dakle u konkurenciji najvecih a ne Menegina,Jana Bonata i Ibrahima Kutlaja
Naravno da su ljubomorni,bili su sportisti razumeju sta su napori a svi oni od Danilovica do Savica pljuju Jokica umesto da stanu uz njega,sta je to nego ljubomora

hijavata

pre 2 godine

@Неко123
Danilovic predsednik saveza u vreme prosle AntiJokic histerije izjavi"Da se ne lazemo Jokic ne zeli da igra za reprezentaciju",vrlo pedagoski od nekog ko ima moc da zastiti najboljeg igraca a samim tim i reprezentaciju od medijskih udara,jos i doliva ulje na vatru,a covek regularno dosao i tamo trpeo vredjanja od Djordjevica,koriscenje na neprirodnoj poziciji...Sa druge strane Novicki,Gasol,Parker dolazili dirrektno na prvenstva,pitaju se za sastav tima,po Doncica Vlada salje avion,sve prilagodili njemu,razlika neupitna,jos nacija pljuje Karija jer hoce da zove Jokica,ne zele cak ni da se poboljsa sraman tretman koji ima ali zato su ocekivanja da gine za majku Srbiju u donosi zlata

tocka

pre 2 godine

Jedva sam čekao izjavu Popovića nakon ove utakmice. Znam da ga jako ceni, pa sam se pitao šta će sad novo reći i nije razočarao.
Nikola Jokić je svetsko čudo.
Ne možete da volite košarku, a da ne volite Jokića i ovu legendu. To je nemoguće.

NYC

pre 2 godine

Realno reprezentativna takmičenja vise nisu interesanta,
Ali nemojte molim vas da Danilovića i Đorđevica da trpate u legende kao Divca ili Stojakovića… Za mene najveći naš koršakaš ikad jeste Stojaković a Jokić ima pravo da ne igra za repku… imam poštovanje prema njemu a ovi ljudi sto ga mrze, pa da postoji takmičenje u vašoj struci dal bi ste odrekli godišnjeg odmora da predstavljate Srbiju za kikiriki ili besplatno?

Milorad

pre 2 godine

Ljudi koji hvale Jokica ne vide kosarku dalje od NBA. Jokic ovakvu kosarku moze da igra samo u NBA, na Evropskom, pa i svetskom nivou ne bi se video, mislim na reprezentativnu kosarku, gde se igra svetsko, Evropsko prvenstvo, olimpijada, i stoga smatram da on ne moze da igra na nivou, Drazena, Radje, Divca, Djordjevica, Bodiroge, Danilovica, Jarica, Stojakovica i ostalih, da ne navodim imena, pa da je i sa njima u reprezentaciji ne bi pokazao nesto narocito.

zona 2 3

pre 2 godine

(Samo se brukate, 23. oktobar 2021 13:06)

Druze mi smo treca drzava van severnoamerickog kontitenta koja ima Mvp igraca u NBA ligi. Meni nije jasno kako ljudi ne shvataju magnitudu tog trofeja.

Svi ti igraci koje si naveo, slazem se, legende su i ostace upamceni zauvek, ali samo kod nas i mozda u jos nekim zemljama Evrope gde su igrali. Sa druge NBA je svetski propracena liga koja je sinonim za kosarku i Jokic ce, kao i zemlja iz koje dolazi, vecno ostati upisan u istoriji te lige i sporta.

Posto nisi naveo Pedju, niko od pomenutih igraca sem Divca (a i to je bilo zbog timskog uspeha Sakramenta, a ne individualnog kvaliteta) nije bio ni blizu da bude All Star igrac u toj ligi, da bude u 32 najkvalitetnija pojedinca, a kamoli da bude proglasen najboljim. Tako da ovo sto je momak iznad tebe napisao apsolutno ima smisla. Singularno kao igraci, ne mogu vodu da mu nose. A to sta ce narod ovde vise ceniti, da li NBA priznanja ili zlato sa Evropskih i svetskih takmicenja, gde Ameri dovode B reprezentaciju, to je vec druga prica.

Nadam se da ce Jokic u buducnosti da nas obraduje i sa jednim i sa drugim.

No1e

pre 2 godine

Fascinantna je opsednudost ljudi koje Nikola Jokić uopšte ne zanima Nikolom Jokićem. A tek kolektivni osećaj istih da ih je Nikola Jokić izneverio i da im je nešto dužan samo na osnovu činjenice da su rođeni u istoj državi je stvarno za psihijatriju. Nije ni čudo što nam je crna hronika sve zanimljivija, samo pogledajte komentare na ovom portalu, koliko frustracije... K'o da niko pi*ke nikad video nije.
A Pop verovatno nema pojma, ipak je to jedan od trenera sa najviše pobeda u istoriji NBA...
(mighty banana, 23. oktobar 2021 13:04)

Razlogi: Nezadovoljstvo soostvenim životom, nemaština, poslovi bez perspektive, čekanje na familiju da ti ostavi nekretninu, krpanje svakog meseca, neostvarene ambicije, ljubomora, zavist..
Može poprilično da se piše o ovome, ali rešenje je uvek isto.
Kroz sportske rezultate tražimo pozitivnu u propalim životima, nešto čime možemo da se hvalimo "da smo nešto uspeli i osvojili".
Kad već njihov život ne vodi nikuda...

No1e

pre 2 godine

Mrzim ga iz dna duse ali ne mogu da prestanem da citam vesti o njemu.
(Buntovnik sa razlogom, 23. oktobar 2021 13:08)

Nikola Jokić: Sto miliona sto hiljada i jedan, sto miliona sto hiljada i dva, sto miliona sto hiljada i tri...

thebooksofknjige

pre 2 godine

ne znam zašto se pravi tolika drama oko Jokića i reprezentacije... ne zavisi nama uspeh od jednog igrača , i ne treba !
Mnogo drugih stvari tu treba uštelovati ... a ja lično ne sumnjam da će se Jokić uvek rado odazvati u ozbiljnu priču ( kakvu naša reprezentativna košarka mora da ima , i više od toga)!

mighty banana

pre 2 godine

Fascinantna je opsednudost ljudi koje Nikola Jokić uopšte ne zanima Nikolom Jokićem. A tek kolektivni osećaj istih da ih je Nikola Jokić izneverio i da im je nešto dužan samo na osnovu činjenice da su rođeni u istoj državi je stvarno za psihijatriju. Nije ni čudo što nam je crna hronika sve zanimljivija, samo pogledajte komentare na ovom portalu, koliko frustracije... K'o da niko pi*ke nikad video nije.
A Pop verovatno nema pojma, ipak je to jedan od trenera sa najviše pobeda u istoriji NBA...

mighty banana

pre 2 godine

Fascinantna je opsednudost ljudi koje Nikola Jokić uopšte ne zanima Nikolom Jokićem. A tek kolektivni osećaj istih da ih je Nikola Jokić izneverio i da im je nešto dužan samo na osnovu činjenice da su rođeni u istoj državi je stvarno za psihijatriju. Nije ni čudo što nam je crna hronika sve zanimljivija, samo pogledajte komentare na ovom portalu, koliko frustracije... K'o da niko pi*ke nikad video nije.
A Pop verovatno nema pojma, ipak je to jedan od trenera sa najviše pobeda u istoriji NBA...

Cole

pre 2 godine

Popovic pre par godina - Nadam se da
teretana nece da unisti ovaj biser
(plasio se da ga ne (pre)napucaju).

Tim Dankan pre par meseci na pitanje
novinara kojeg igraca najvise voli da gleda
- Bez konkurencije, Nikolu Jokica.

Tako da...

Samo se brukate

pre 2 godine

@ Naci ćete samo zavist zbog svega sto Jokic radi a cela njihova generacija zajedno nije imala takav globalni uspeh.

Neki veliki dr @

Jesi li ti momak kako treba? Danilović, Đorđević, Divac, Bodiroga, Paspalj i ekipa su višestruki prvaci Evrope i Sveta. Kao generacija su osvojili sledeće: zlato '89 u Zagrebu, zlato '90 u Argentini, zlato '91 u Italiji, zlato '95 u Grčkoj, zlato '97 u Španiji, zlato '98 u Grčkoj, zlato '01 u Turskoj, zlato '02 u SAD-a.

Sjajno za Jokića što je MVP NBA lige, ali uspesi srpske košarke su se uvek gledali kroz reprezentaciju.

Nije sporno da je Jokić najbolji srpski igrač svih vremena, ali nije najveći. Najbolji i najveći nije isto. Veći od njega su i Sale, i Saša, i BodiBond i Divac i Palja... mora Somborac koje zlato oko u svetom plavom dresu da stavi oko vrata, ako hoće da uđe u konkurenciju najvećih.

A zbog takvih kao ti, što se brukaju i omalovažavaju najbolju generaciju u istoriji srpske, jugoslovenske i evropske košarke verujem da svim pravim ljubiteljima košarke u Srbiji pripadne muka... smanji internet i komentarisanje, izađi na vazduh, možda dođeš sebi.

Marko

pre 2 godine

Lepa izjava o dobrom igraču koji ih je razbio. A zašto nema takvih izjava od Danilovića, pa nije baš. On je izjavio da Jokić ne bi imao mesta u petorci sa njima, možda samo Bogdanović. Sigurno je zato Divac bio MVP pa bi poslao Jokića na klupu.
Jokić nije cenjen u Srbiji niti će biti zbog svog i ponašanja svoje braće, koje dovodi na okupljanje reprezentacije a i zato što nije podoban Daniloviću, ipak je Bogi njegov miljenik

Neki veliki dr

pre 2 godine

Ako nekome nije jasno zašto Jokic nema osećaj za reprezentaciju, neka pokusa nemo da nađe sličnu izjavu Djordjevica, Danilovica ili bilo koga. Nećete je naci. Naci ćete samo zavist zbog svega sto Jokic radi a cela njihova generacija zajedno nije imala takav globalni uspeh. Vidite odnos američkih trenera i igrača, a da ne pričam o javnosti prema Jokicu i mozda vam bude jasno zašto smo ovako jadni generalno

vince carter

pre 2 godine

Nemoj tako Greg Popovicu,sad ce Dragan Borca da ti objasni da je Larry Bird bio smesan kosarkas u "Slow motion" kosarci,kako je sada sve video igrica i kako u toj igri ne moze da igra neko kao Dzo Ingles :D Jer sada su svi jaki i brzi kao Lebron (Jokic mvp) i svi sutiraju kao Kari (Janis fmvp) svi centri sutiraju trojke (Adams,Ayton,Drumond,Gober,Deandre,Dwight,Adebayo,Plumli,Zubac,Bijombo,M.Robinson itd) kako niko ne promasuje a na svakoj vesti vidimo optuzbe da njihovi miljenici za saigrace imaju ciglase koji ne mogu otvorene suteve da pogode. Covek koji je ismevao najvise kosarku 2000-2010 i smejao se tome ko je bio All Star,konkretno za Okura koji je jedan od najboljih sutera trojki medju centrima inace i iz cije ere su i trenutno dva kandidata za mvp sa 37 godina Paul i Lebron. Koji na vest o kosarci popljuje sve druge ere dok na fudbalu vidis totalno drugu stvar gde uzdize svog idola Ronalda Nazaria i kako se nekad igrao mnogo cvrsi fudbal,dakle licemer zvani Dragan najgori ikada Borca.

Sir Charles

pre 2 godine

Pa nema ni Jokic nikakav globalni uticaj osim mozda u Denveru,vecinu Amera ne interesuje Nba i da im nije Kine propali bi,zato njihova najveca zvezda po naredjenju lige mora da istupi u javnosti i stane u odbranu kineza. NFL je u americi za Nba pojam. Fudbal je u Evropi,Juznoj Americi,Africi daleko daleko ispred..Jokic nije nikakva svetska zvezda i nemojte da se zaludjujete time,jedini igrac iz Nba koji ima uticaj je Lebron James i penzionisani Majkl Dzordan,jer su oni globalno najvece zvezde sa najvise fanova i zato se najvise vode placene debate analiticara i njihova poredjena jer ce ta tema biti najgledanija i doneti najvece rejtinge gledanosti. To sto pokusavas da spustis nase bivse legende time sto nisu imali globalni uticaj govori o tebi i kakav si pokusni kunic. Ima mnogo Nba igraca koji su zaboravljeni u samoj Americi i zive na marginama i to sto ce ih neko nekad pomenuti ne znaci im nista za sadasnji zivot. Eto nas Bodiroga je legenda u 4 razlicite zemlje,srbija,grcka,spanija,italija i bas ga bole brige sto je neki Evan Furnier imao bolju Nba karijeru od njega,kog se nece secati niko.

Неко123

pre 2 godine

Ako nekome nije jasno zašto Jokic nema osećaj za reprezentaciju, neka pokusa nemo da nađe sličnu izjavu Djordjevica, Danilovica ili bilo koga. Nećete je naci. Naci ćete samo zavist zbog svega sto Jokic radi a cela njihova generacija zajedno nije imala takav globalni uspeh. Vidite odnos američkih trenera i igrača, a da ne pričam o javnosti prema Jokicu i mozda vam bude jasno zašto smo ovako jadni generalno
(Neki veliki dr, 23. oktobar 2021 12:11)

Први линк претраге "Ђорђевић о Јокићу" (много пре МВП..):

Он се игра кошарке. од Дивца нисмо имали центра таквог стила.

Сада нас је опчинио интелигенцијом, талентом и понашањем.

Неки 5. линк:

"Što se Nikole tiče, ja sam mu još u četvrtak lično čestitao (izbor u najbolju petorku NBA, prim. aut). Ostvario je fenomenalan uspeh, apsolutno zaslužen. Odigrao je sezonu iz snova u kojoj je vukao svoju ekipu i postao najbolji centar NBA lige u ovom trenutku. Na to svi možemo da budemo ponosni, a najviše on, njegovi roditelji, familija i svi ljudi koji su radili sa njim",

Guns N Roses

pre 2 godine

(Neki veliki dr, 23. oktobar 2021 12:11)

Ma da bre svi su oni ljubomorni na Jokića bez obzira što Jokić ima tačno 0 trofeja u svojoj karijeri i na toj brojci će i ostati. Đorđeviću, Daniloviću, Divcu, Bodirogi svakom treba jedan veći stan da bi smestili sve svoje trofeje i odličja al eto ljubomorni su na Jokića sa 0 trofeja i MVP priznanjem u konkurenciji kada su svi bili povređeni ili podređeni timskom uspehu.

Pozdrav od Luisa Skole.

davor

pre 2 godine

Ako nekome nije jasno zašto Jokic nema osećaj za reprezentaciju, neka pokusa nemo da nađe sličnu izjavu Djordjevica, Danilovica ili bilo koga. Nećete je naci. Naci ćete samo zavist zbog svega sto Jokic radi a cela njihova generacija zajedno nije imala takav globalni uspeh. Vidite odnos američkih trenera i igrača, a da ne pričam o javnosti prema Jokicu i mozda vam bude jasno zašto smo ovako jadni generalno
(Neki veliki dr, 23. oktobar 2021 12:11)

Pa nek onda igra za njih. I tako je poprimio američki stil života, neće mu biti problem.

LordNevskius

pre 2 godine

Nemoj tako Greg Popovicu,sad ce Dragan Borca da ti objasni da je Larry Bird bio smesan kosarkas u "Slow motion" kosarci,kako je sada sve video igrica i kako u toj igri ne moze da igra neko kao Dzo Ingles :D Jer sada su svi jaki i brzi kao Lebron (Jokic mvp) i svi sutiraju kao Kari (Janis fmvp) svi centri sutiraju trojke (Adams,Ayton,Drumond,Gober,Deandre,Dwight,Adebayo,Plumli,Zubac,Bijombo,M.Robinson itd) kako niko ne promasuje a na svakoj vesti vidimo optuzbe da njihovi miljenici za saigrace imaju ciglase koji ne mogu otvorene suteve da pogode. Covek koji je ismevao najvise kosarku 2000-2010 i smejao se tome ko je bio All Star,konkretno za Okura koji je jedan od najboljih sutera trojki medju centrima inace i iz cije ere su i trenutno dva kandidata za mvp sa 37 godina Paul i Lebron. Koji na vest o kosarci popljuje sve druge ere dok na fudbalu vidis totalno drugu stvar gde uzdize svog idola Ronalda Nazaria i kako se nekad igrao mnogo cvrsi fudbal,dakle licemer zvani Dragan najgori ikada Borca.
(vince carter, 23. oktobar 2021 12:24)

Bravo Karteru.
Sve tačno od reči do reči, ovaj tip iz Borče zaista ima čudne poglede na sport.

Neki veliki dr

pre 2 godine

Ako nekome nije jasno zašto Jokic nema osećaj za reprezentaciju, neka pokusa nemo da nađe sličnu izjavu Djordjevica, Danilovica ili bilo koga. Nećete je naci. Naci ćete samo zavist zbog svega sto Jokic radi a cela njihova generacija zajedno nije imala takav globalni uspeh. Vidite odnos američkih trenera i igrača, a da ne pričam o javnosti prema Jokicu i mozda vam bude jasno zašto smo ovako jadni generalno

Неко123

pre 2 godine

Ako nekome nije jasno zašto Jokic nema osećaj za reprezentaciju, neka pokusa nemo da nađe sličnu izjavu Djordjevica, Danilovica ili bilo koga. Nećete je naci. Naci ćete samo zavist zbog svega sto Jokic radi a cela njihova generacija zajedno nije imala takav globalni uspeh. Vidite odnos američkih trenera i igrača, a da ne pričam o javnosti prema Jokicu i mozda vam bude jasno zašto smo ovako jadni generalno
(Neki veliki dr, 23. oktobar 2021 12:11)

Први линк претраге "Ђорђевић о Јокићу" (много пре МВП..):

Он се игра кошарке. од Дивца нисмо имали центра таквог стила.

Сада нас је опчинио интелигенцијом, талентом и понашањем.

Неки 5. линк:

"Što se Nikole tiče, ja sam mu još u četvrtak lično čestitao (izbor u najbolju petorku NBA, prim. aut). Ostvario je fenomenalan uspeh, apsolutno zaslužen. Odigrao je sezonu iz snova u kojoj je vukao svoju ekipu i postao najbolji centar NBA lige u ovom trenutku. Na to svi možemo da budemo ponosni, a najviše on, njegovi roditelji, familija i svi ljudi koji su radili sa njim",

Cole

pre 2 godine

Popovic pre par godina - Nadam se da
teretana nece da unisti ovaj biser
(plasio se da ga ne (pre)napucaju).

Tim Dankan pre par meseci na pitanje
novinara kojeg igraca najvise voli da gleda
- Bez konkurencije, Nikolu Jokica.

Tako da...

mighty banana

pre 2 godine

Fascinantna je opsednudost ljudi koje Nikola Jokić uopšte ne zanima Nikolom Jokićem. A tek kolektivni osećaj istih da ih je Nikola Jokić izneverio i da im je nešto dužan samo na osnovu činjenice da su rođeni u istoj državi je stvarno za psihijatriju. Nije ni čudo što nam je crna hronika sve zanimljivija, samo pogledajte komentare na ovom portalu, koliko frustracije... K'o da niko pi*ke nikad video nije.
A Pop verovatno nema pojma, ipak je to jedan od trenera sa najviše pobeda u istoriji NBA...

vince carter

pre 2 godine

Nemoj tako Greg Popovicu,sad ce Dragan Borca da ti objasni da je Larry Bird bio smesan kosarkas u "Slow motion" kosarci,kako je sada sve video igrica i kako u toj igri ne moze da igra neko kao Dzo Ingles :D Jer sada su svi jaki i brzi kao Lebron (Jokic mvp) i svi sutiraju kao Kari (Janis fmvp) svi centri sutiraju trojke (Adams,Ayton,Drumond,Gober,Deandre,Dwight,Adebayo,Plumli,Zubac,Bijombo,M.Robinson itd) kako niko ne promasuje a na svakoj vesti vidimo optuzbe da njihovi miljenici za saigrace imaju ciglase koji ne mogu otvorene suteve da pogode. Covek koji je ismevao najvise kosarku 2000-2010 i smejao se tome ko je bio All Star,konkretno za Okura koji je jedan od najboljih sutera trojki medju centrima inace i iz cije ere su i trenutno dva kandidata za mvp sa 37 godina Paul i Lebron. Koji na vest o kosarci popljuje sve druge ere dok na fudbalu vidis totalno drugu stvar gde uzdize svog idola Ronalda Nazaria i kako se nekad igrao mnogo cvrsi fudbal,dakle licemer zvani Dragan najgori ikada Borca.

mighty banana

pre 2 godine

Fascinantna je opsednudost ljudi koje Nikola Jokić uopšte ne zanima Nikolom Jokićem. A tek kolektivni osećaj istih da ih je Nikola Jokić izneverio i da im je nešto dužan samo na osnovu činjenice da su rođeni u istoj državi je stvarno za psihijatriju. Nije ni čudo što nam je crna hronika sve zanimljivija, samo pogledajte komentare na ovom portalu, koliko frustracije... K'o da niko pi*ke nikad video nije.
A Pop verovatno nema pojma, ipak je to jedan od trenera sa najviše pobeda u istoriji NBA...

Marko

pre 2 godine

Lepa izjava o dobrom igraču koji ih je razbio. A zašto nema takvih izjava od Danilovića, pa nije baš. On je izjavio da Jokić ne bi imao mesta u petorci sa njima, možda samo Bogdanović. Sigurno je zato Divac bio MVP pa bi poslao Jokića na klupu.
Jokić nije cenjen u Srbiji niti će biti zbog svog i ponašanja svoje braće, koje dovodi na okupljanje reprezentacije a i zato što nije podoban Daniloviću, ipak je Bogi njegov miljenik

Samo se brukate

pre 2 godine

@ Naci ćete samo zavist zbog svega sto Jokic radi a cela njihova generacija zajedno nije imala takav globalni uspeh.

Neki veliki dr @

Jesi li ti momak kako treba? Danilović, Đorđević, Divac, Bodiroga, Paspalj i ekipa su višestruki prvaci Evrope i Sveta. Kao generacija su osvojili sledeće: zlato '89 u Zagrebu, zlato '90 u Argentini, zlato '91 u Italiji, zlato '95 u Grčkoj, zlato '97 u Španiji, zlato '98 u Grčkoj, zlato '01 u Turskoj, zlato '02 u SAD-a.

Sjajno za Jokića što je MVP NBA lige, ali uspesi srpske košarke su se uvek gledali kroz reprezentaciju.

Nije sporno da je Jokić najbolji srpski igrač svih vremena, ali nije najveći. Najbolji i najveći nije isto. Veći od njega su i Sale, i Saša, i BodiBond i Divac i Palja... mora Somborac koje zlato oko u svetom plavom dresu da stavi oko vrata, ako hoće da uđe u konkurenciju najvećih.

A zbog takvih kao ti, što se brukaju i omalovažavaju najbolju generaciju u istoriji srpske, jugoslovenske i evropske košarke verujem da svim pravim ljubiteljima košarke u Srbiji pripadne muka... smanji internet i komentarisanje, izađi na vazduh, možda dođeš sebi.

No1e

pre 2 godine

Fascinantna je opsednudost ljudi koje Nikola Jokić uopšte ne zanima Nikolom Jokićem. A tek kolektivni osećaj istih da ih je Nikola Jokić izneverio i da im je nešto dužan samo na osnovu činjenice da su rođeni u istoj državi je stvarno za psihijatriju. Nije ni čudo što nam je crna hronika sve zanimljivija, samo pogledajte komentare na ovom portalu, koliko frustracije... K'o da niko pi*ke nikad video nije.
A Pop verovatno nema pojma, ipak je to jedan od trenera sa najviše pobeda u istoriji NBA...
(mighty banana, 23. oktobar 2021 13:04)

Razlogi: Nezadovoljstvo soostvenim životom, nemaština, poslovi bez perspektive, čekanje na familiju da ti ostavi nekretninu, krpanje svakog meseca, neostvarene ambicije, ljubomora, zavist..
Može poprilično da se piše o ovome, ali rešenje je uvek isto.
Kroz sportske rezultate tražimo pozitivnu u propalim životima, nešto čime možemo da se hvalimo "da smo nešto uspeli i osvojili".
Kad već njihov život ne vodi nikuda...

jeremija

pre 2 godine

@Guns N Roses
Da li bi bilo ko od tih nasih ossvojio jedan turnir da je imao Jokiceve saigrace u danasnjoj reprezentaciji?
Da li bi Dzordan i Bird ista osvojili da su imali Jokiceve saigrace u Denveru
Do Jokica nijedan igrac sa ovih prostora nije bio najbolji igrac kluba
Jokic zvanicno najbolji cele lige,dvaput u prvoj petorci lige
Danilovic dao jednom 7 trojki,20 godina se prepricava to.Jokic odigra 35-15-10,ne valja to,los je u odbrani
Jokic nije ni na pola karijere,a vec negoduju sto nije uvrsten u top 75 najvecih ikad,dakle u konkurenciji najvecih a ne Menegina,Jana Bonata i Ibrahima Kutlaja
Naravno da su ljubomorni,bili su sportisti razumeju sta su napori a svi oni od Danilovica do Savica pljuju Jokica umesto da stanu uz njega,sta je to nego ljubomora

Zoran33

pre 2 godine

Jeste kao Lary Bird,malo morgen!!!
(Rade 74, 23. oktobar 2021 14:38

Rade, Jokic u stavri ima bolju statistiku od Birda ako nisi znao.

tocka

pre 2 godine

Jedva sam čekao izjavu Popovića nakon ove utakmice. Znam da ga jako ceni, pa sam se pitao šta će sad novo reći i nije razočarao.
Nikola Jokić je svetsko čudo.
Ne možete da volite košarku, a da ne volite Jokića i ovu legendu. To je nemoguće.

111

pre 2 godine

Realno reprezentativna takmičenja vise nisu interesanta,
Ali nemojte molim vas da Danilovića i Đorđevica da trpate u legende kao Divca ili Stojakovića… Za mene najveći naš koršakaš ikad jeste Stojaković a Jokić ima pravo da ne igra za repku… imam poštovanje prema njemu a ovi ljudi sto ga mrze, pa da postoji takmičenje u vašoj struci dal bi ste odrekli godišnjeg odmora da predstavljate Srbiju za kikiriki ili besplatno?
(NYC, 23. oktobar 2021 14:35)

Jesu njih dvojica legende ali da nisu dali kos u poslednjoj sekundi za pobedu nad Hrvatima kao Sale?? Ili da nisu na jednoj utakmici reprezentacije dali 43 poena i zbog te igre smo osvojili zlatnu medalju? Kada je Stojakovic, odlican suter bez govora, postigao 43 poena za svoju zemlju? I ti sada kazes da Sale nije legenda, mrtav ladan?

LordNevskius

pre 2 godine

Nemoj tako Greg Popovicu,sad ce Dragan Borca da ti objasni da je Larry Bird bio smesan kosarkas u "Slow motion" kosarci,kako je sada sve video igrica i kako u toj igri ne moze da igra neko kao Dzo Ingles :D Jer sada su svi jaki i brzi kao Lebron (Jokic mvp) i svi sutiraju kao Kari (Janis fmvp) svi centri sutiraju trojke (Adams,Ayton,Drumond,Gober,Deandre,Dwight,Adebayo,Plumli,Zubac,Bijombo,M.Robinson itd) kako niko ne promasuje a na svakoj vesti vidimo optuzbe da njihovi miljenici za saigrace imaju ciglase koji ne mogu otvorene suteve da pogode. Covek koji je ismevao najvise kosarku 2000-2010 i smejao se tome ko je bio All Star,konkretno za Okura koji je jedan od najboljih sutera trojki medju centrima inace i iz cije ere su i trenutno dva kandidata za mvp sa 37 godina Paul i Lebron. Koji na vest o kosarci popljuje sve druge ere dok na fudbalu vidis totalno drugu stvar gde uzdize svog idola Ronalda Nazaria i kako se nekad igrao mnogo cvrsi fudbal,dakle licemer zvani Dragan najgori ikada Borca.
(vince carter, 23. oktobar 2021 12:24)

Bravo Karteru.
Sve tačno od reči do reči, ovaj tip iz Borče zaista ima čudne poglede na sport.

hijavata

pre 2 godine

@Неко123
Danilovic predsednik saveza u vreme prosle AntiJokic histerije izjavi"Da se ne lazemo Jokic ne zeli da igra za reprezentaciju",vrlo pedagoski od nekog ko ima moc da zastiti najboljeg igraca a samim tim i reprezentaciju od medijskih udara,jos i doliva ulje na vatru,a covek regularno dosao i tamo trpeo vredjanja od Djordjevica,koriscenje na neprirodnoj poziciji...Sa druge strane Novicki,Gasol,Parker dolazili dirrektno na prvenstva,pitaju se za sastav tima,po Doncica Vlada salje avion,sve prilagodili njemu,razlika neupitna,jos nacija pljuje Karija jer hoce da zove Jokica,ne zele cak ni da se poboljsa sraman tretman koji ima ali zato su ocekivanja da gine za majku Srbiju u donosi zlata

NYC

pre 2 godine

Realno reprezentativna takmičenja vise nisu interesanta,
Ali nemojte molim vas da Danilovića i Đorđevica da trpate u legende kao Divca ili Stojakovića… Za mene najveći naš koršakaš ikad jeste Stojaković a Jokić ima pravo da ne igra za repku… imam poštovanje prema njemu a ovi ljudi sto ga mrze, pa da postoji takmičenje u vašoj struci dal bi ste odrekli godišnjeg odmora da predstavljate Srbiju za kikiriki ili besplatno?

No1e

pre 2 godine

Mrzim ga iz dna duse ali ne mogu da prestanem da citam vesti o njemu.
(Buntovnik sa razlogom, 23. oktobar 2021 13:08)

Nikola Jokić: Sto miliona sto hiljada i jedan, sto miliona sto hiljada i dva, sto miliona sto hiljada i tri...

zona 2 3

pre 2 godine

(Samo se brukate, 23. oktobar 2021 13:06)

Druze mi smo treca drzava van severnoamerickog kontitenta koja ima Mvp igraca u NBA ligi. Meni nije jasno kako ljudi ne shvataju magnitudu tog trofeja.

Svi ti igraci koje si naveo, slazem se, legende su i ostace upamceni zauvek, ali samo kod nas i mozda u jos nekim zemljama Evrope gde su igrali. Sa druge NBA je svetski propracena liga koja je sinonim za kosarku i Jokic ce, kao i zemlja iz koje dolazi, vecno ostati upisan u istoriji te lige i sporta.

Posto nisi naveo Pedju, niko od pomenutih igraca sem Divca (a i to je bilo zbog timskog uspeha Sakramenta, a ne individualnog kvaliteta) nije bio ni blizu da bude All Star igrac u toj ligi, da bude u 32 najkvalitetnija pojedinca, a kamoli da bude proglasen najboljim. Tako da ovo sto je momak iznad tebe napisao apsolutno ima smisla. Singularno kao igraci, ne mogu vodu da mu nose. A to sta ce narod ovde vise ceniti, da li NBA priznanja ili zlato sa Evropskih i svetskih takmicenja, gde Ameri dovode B reprezentaciju, to je vec druga prica.

Nadam se da ce Jokic u buducnosti da nas obraduje i sa jednim i sa drugim.

Samo se brukate

pre 2 godine

@ vasili tupurkovski, zona 2 3

Bodiroga je igrao svako leto za reprezentaciju, od '95 do '05, sem '03, kada se ženio. '98 je odigrao vrhunski šampionat od početka do kraja i uz Rebraču bio najzaslužniji za zlato. U Indijanapolisu je svojim minijaturama prelomio nekoliko mečeva, a na kraju i samo finale protiv Argentine.

Đorđević je ubacio dva najvažnija koša u istoriji srpske košarke. Trojku Huventudu i trojku Hrvatima. I odigrao je antologijsko finale '95, kada je Litvancima sa sve Sabonisom i Marčulijonisom ubacio 41p.

Radost koju su ljudi doživljavali tih godina je neuporediva sa bilo kojim danasnjim sportskim uspesima (posebno '95). U sumornim vremena je to bio tračak nade da nismo baš svi kolektivno najveći svetski luzeri.

I sad, recite vi meni, kako Jokić može biti veći od Bodiroge i Saleta? Jeste, bolji, pa niko nije lud, ali kako je veći? Mislim, jeste veći u NBA ili globalnim okvirima, ali kako može biti veći iz naše, srpske perspektive?

Da, preskakali su takmičenja i Divac i Danilović, ali su preskakali kao svetski i evropski prvaci. Jokić ima srebro na OI, gde objektivno nije bio glavni igrač. Na SP u Kini pre dve godine se pojavio masan, debeo i nikad slabije spreman. Na EP kada smo imali zicer za zlato se nije pojavio.

Dalje, priča kako je danas konkurencija jača na svetskim i evropskim prvenstvima je smešna, upravo zato što danas mnogi igrači preskaču velika takmkičenja, a ranije su se uglavnom svi odazivali. Dalje, pogledajte samo Litvance, od pomenutih Sabonisa i Marčulijonisa, pa sve do danas, nisu imali jaču selekciju, nego upravo tada.

Kažete, danas igrači imaju veći napor, to je upitno i nije baš tako jednostavno kao što izgleda dati odgovor. Ali, čak i da je tako, kako Dončić može, a Jokić ne može. Obojica vuku svoje ekipe. Mogu obojica, samo Luka hoće, Jokić neće. I to nije sporno, neće, neće, njegova stvar... ali onda, ne može da bude najveći.

XXL

pre 2 godine

Eh, somborci letargični samo zato što vas je mrzelo da igrate basket sa debelim NBA liga je dobila svetskog košarkaša, a mogao je i neko od vas da ode za Ameriku sa njim. No dobro u Somboru ima uvek vremena za sve i na pretek pa nakon legende Radivoja Žuće Koraća i Nikole Jokića pojaviće se opet neki novi klinac/i košarkaš/i gde morate da imate strpljenja dok vam rastežući somborskim naglaskom kaže svoje ime. Tužno je što u Ravangradu nema niti jedna bronzana figura u prirodnoj veličini čuvene 'levice' pored Laze Kostića, Veljka Petrovića (čije ime nosi gimnazija koju sam završio) i filmadžije koji 'snima' kamerom prolaznike...

zare

pre 2 godine

nijednu vise utakmicu da odigra u zivotu ,ostaje nas a svetski najbolji igrac.Mogu da mu samo zavide sitne,mizerne duse,koje ce uvek da mrze pametne,vredne,hrabre,superuspesne ljude.To su ljudi ogrezli u lenjosti da se pomere,ograniceni svojim neobrazovanjem,primitivnoscu i vezanosti za plemensku tradiciju, gde se vodja gleda kao bog i gde ne postoji individualnost...

Kikujiro

pre 2 godine

Jokić legenda, najbolji igrač na planeti, hladna izvorska vosa, čist planinski vazduh, atrakcija, unikat, ne postoji veće uživanje u današnjoj košarci od gledanja Jokića na košarkaškm terenu, spektakl.

Nadam se da je shvatio da više nikada ne treba da igra za repku, to je toliko očigledno, poštujem ga i volim u svakom pogledu ali ako bude budala da opet zaigra za repku više ga nikada neću gledati ni navijati, ne padaj na jadne jeftine patetične pećinske površne fore i fszone Nikola, samo NBA.

Sir Charles

pre 2 godine

Pa nema ni Jokic nikakav globalni uticaj osim mozda u Denveru,vecinu Amera ne interesuje Nba i da im nije Kine propali bi,zato njihova najveca zvezda po naredjenju lige mora da istupi u javnosti i stane u odbranu kineza. NFL je u americi za Nba pojam. Fudbal je u Evropi,Juznoj Americi,Africi daleko daleko ispred..Jokic nije nikakva svetska zvezda i nemojte da se zaludjujete time,jedini igrac iz Nba koji ima uticaj je Lebron James i penzionisani Majkl Dzordan,jer su oni globalno najvece zvezde sa najvise fanova i zato se najvise vode placene debate analiticara i njihova poredjena jer ce ta tema biti najgledanija i doneti najvece rejtinge gledanosti. To sto pokusavas da spustis nase bivse legende time sto nisu imali globalni uticaj govori o tebi i kakav si pokusni kunic. Ima mnogo Nba igraca koji su zaboravljeni u samoj Americi i zive na marginama i to sto ce ih neko nekad pomenuti ne znaci im nista za sadasnji zivot. Eto nas Bodiroga je legenda u 4 razlicite zemlje,srbija,grcka,spanija,italija i bas ga bole brige sto je neki Evan Furnier imao bolju Nba karijeru od njega,kog se nece secati niko.

Guns N Roses

pre 2 godine

(Neki veliki dr, 23. oktobar 2021 12:11)

Ma da bre svi su oni ljubomorni na Jokića bez obzira što Jokić ima tačno 0 trofeja u svojoj karijeri i na toj brojci će i ostati. Đorđeviću, Daniloviću, Divcu, Bodirogi svakom treba jedan veći stan da bi smestili sve svoje trofeje i odličja al eto ljubomorni su na Jokića sa 0 trofeja i MVP priznanjem u konkurenciji kada su svi bili povređeni ili podređeni timskom uspehu.

Pozdrav od Luisa Skole.

davor

pre 2 godine

Ako nekome nije jasno zašto Jokic nema osećaj za reprezentaciju, neka pokusa nemo da nađe sličnu izjavu Djordjevica, Danilovica ili bilo koga. Nećete je naci. Naci ćete samo zavist zbog svega sto Jokic radi a cela njihova generacija zajedno nije imala takav globalni uspeh. Vidite odnos američkih trenera i igrača, a da ne pričam o javnosti prema Jokicu i mozda vam bude jasno zašto smo ovako jadni generalno
(Neki veliki dr, 23. oktobar 2021 12:11)

Pa nek onda igra za njih. I tako je poprimio američki stil života, neće mu biti problem.

nba

pre 2 godine

Evo svako malo svratim do komentara - mozda se nesto promenilo i mozda covek ima sta da procita. Kad ono isto - grupa gradjana besna jer neko tamo je odlucio da im ne dize ego.
Iskereno, ja bih se zabrinuo da mi neigranje jednog igraca za reprezentaciju moze da izazove ovakve smetnje. Iskreno, da mi moje licno zadovoljstvo i uspeh u zivotu zavisi od reprezentacije. Kako se niko ne odusevi kad klinci osvoje neku medalju na olimpijadana iz fizike matematike isl. Nego padanje u nesvest jer neko nije sutirao loptu.

Kosarka je zabava, kao kad odes na dobar koncert pa se provedes, ili pogledas film ili sta ja znam odvedes zenu na veceru i ... ili ako nemas zenu kad izadjes s ekipom itd.

321

pre 2 godine

@Неко123
Danilovic predsednik saveza u vreme prosle AntiJokic histerije izjavi"Da se ne lazemo Jokic ne zeli da igra za reprezentaciju",vrlo pedagoski od nekog ko ima moc da zastiti najboljeg igraca a samim tim i reprezentaciju od medijskih udara,jos i doliva ulje na vatru,a covek regularno dosao i tamo trpeo vredjanja od Djordjevica,koriscenje na neprirodnoj poziciji...Sa druge strane Novicki,Gasol,Parker dolazili dirrektno na prvenstva,pitaju se za sastav tima,po Doncica Vlada salje avion,sve prilagodili njemu,razlika neupitna,jos nacija pljuje Karija jer hoce da zove Jokica,ne zele cak ni da se poboljsa sraman tretman koji ima ali zato su ocekivanja da gine za majku Srbiju u donosi zlata
(hijavata, 23. oktobar 2021 15:47)

Prvo, Jokic je igrao kod Saleta tako da Danilovic nije dao ovu izjavu kad je igrao nego kada nije igrao. Drugo, da li si se pitao da je Danilovic imao informaciju da Jokic ne zeli da igra? Mozda je covek i razgovarao sa Jokicem? Neces ti da razgovaras nego predsednik saveza. Mislis da je dao tu izjavu a da nema pojma da li Jokic hoce da igra ili nece? Da li bi ti nesto tako izjavio? I sada ti pljujes? Taj Jokic je dosao sa 10 kg. viska na pripreme? To je profesionalno? A kada se vratio u Denver , u teretanu, skinuo je kilazu pa je cak i Meloun davao zacudjujuce izjave koliko je Jokic skinuo kg. i kako izgleda? Gledali smo fotke svi mi. Jokic je bio totalno nespreman i to nije bitno ali je bitno da je Sale kriv?

vasil tupurkovski

pre 2 godine

@Samo se brukate
NE upravo se vi brukate konstantnim potezanjem proslosti,prvo ti svi igraci koje si nabrojao nisu igrali ni priblizno ovoliko kao Jokic,sa takvom odgovornom ulogom i na takvom nivou i da su kojim slucajem u Jokicevoj kozi veruj mi svi oni bi otkazivali,pritom vrcina zavrsavali reprezentativne karijere pre tridesete,Pedja sa 26 odigrao zadnji turnir,Divac sa 28 i onda se nakon 6 godina vratio u Indijanapolisu ili da odemo do zena,Sonja Petrovic prekinula sa DVADESET i tek se nakon 6 godina vratila.Pritom nekada je reprezentaciju cinilo 12 brutalnih individualaca,a konkurencija koledz ameri i Sovjetski Savez,tek devedesetih se stvar promenila,ali opet imali smo strasan tim sve do onog raspada 2004 i 2005.Recimo Jokicevu petorku je pre 2 godine ne racunajuci Bogdana su cinili Vasa,Gudura i Beli koji na turniru obruc nisu umeli da pogode,uporedi to sa recimo Pedjom koji je u petorci u Indijanapolisu imao Bodirogu,Divca,Obradovica i Tomasevica,na klupi Vujanica,Rakocevica,Jarica,Gurovica.A da se ne vracam u proslost od Saleta Djordjevica do pocetka 1970-te.Pritom sve te medalje su ostvarene u vreme kada nije bilo NBA Amera,cak i u Indijanapolisu falilo je bar petnaestak tada najboljih igraca.Zato je Jokicevo MVP priznanje vaznije jer je ostvareno u konkurenciji NAJBOLJIH IGRACA SVETA.Jer da je reprezentacija jedino merilo onda bi se najboljim igracima sveta smatrali Rubio i Skola a ne LEbron i Kari,ili bi u tenisu Marej i Delpotro bili smatrani vecim od Djokovica

thebooksofknjige

pre 2 godine

ne znam zašto se pravi tolika drama oko Jokića i reprezentacije... ne zavisi nama uspeh od jednog igrača , i ne treba !
Mnogo drugih stvari tu treba uštelovati ... a ja lično ne sumnjam da će se Jokić uvek rado odazvati u ozbiljnu priču ( kakvu naša reprezentativna košarka mora da ima , i više od toga)!

vince carter

pre 2 godine

Dirk Novicki je usao u finale eura 2005 sa reprezentacijim 50 puta slabijom od nase trenutne,preko Spanaca u njihovim najboljim danima koji su nase tukli i kao veterani. Taj isti Dirk je sa 33 i timom dinosaursa potukao tvog Lebrona i njegov supertim u finalu,taj isti Dalas je bio 2-8 bez Dirka u deset meceva koje je propustio uzastopno. Igrac kojeg smo dobili u finalu 2002 je ometlao Jokaru sa 40 godina,how that feel :)

Guns N Roses

pre 2 godine

(jeremija, 23. oktobar 2021 15:28)

Pa branili su ga kada je preskočio 2017, a kako danas da ga brane kad on sam pokazuje ogromno nepoštovanje celoj javnosti u Srbiji? A na kraju krajeva zašto bi ga bilo ko branio i govorio umesto njega? Pa nije on malo dete. A te priče kako Srbija ima koristi od njegovih MVP priznanja su šuplje jer apsolutno za našu košarku to nije značajno. Misliš da bi Argentinci uzdizali Maradonu da nije odigrao simmultanku u Meksiku 1986? Naravno da ne bi jer nikoga tamo nisu zanimale njegove utakmice u Napoliju.

Grdoje

pre 2 godine

Evroliga je bila gledljiva do pre neku godinu, zbog Reala sa 16-godišnjim Dončićem, Ljuljem, Rudijem i Ćaćom. Igrali su NBA košarku. Odlaskom Luke, u EL ne postoji tim koji bi te privukao da uključiš TV. Po neku utakmicu naših, ali se brzo razočaram, suviše je to daleko od nekadašnjeg nivoa u YU. I previše stranaca koji nisu nizašta.
U NBA je sve kao u drugoj galaksiji. Jedno 10. klasa iznad, sveukupno. U takvoj ligi imamo igrača koji fascinira saigrače, trenere i publiku. To je putokaz za naše klince, sa krvavim radom i bez odustajanja od zacrtanih ciljeva. Lova dodje kao posledica.
Sada, na takvom nivou, igranje za repr je čist dar sunarodnicima. Ove OI su bile specigične zbog korone, bez gledaoca, nije to to, ni za sportiste ni za navijače. Ni Nole nije trebalo da ide.
DEN je započeo van očekivanja, biće dobri i ove godine, bez Mareja.

Guns N Roses

pre 2 godine

Dirk Novicki je usao u finale eura 2005 sa reprezentacijim 50 puta slabijom od nase trenutne,preko Spanaca u njihovim najboljim danima koji su nase tukli i kao veterani. Taj isti Dirk je sa 33 i timom dinosaursa potukao tvog Lebrona i njegov supertim u finalu,taj isti Dalas je bio 2-8 bez Dirka u deset meceva koje je propustio uzastopno. Igrac kojeg smo dobili u finalu 2002 je ometlao Jokaru sa 40 godina,how that feel :)
(vince carter, 23. oktobar 2021 16:08)

Potpisujem, bravo za komentar.

Nbg

pre 2 godine

Ako nekome nije jasno zašto Jokic nema osećaj za reprezentaciju, neka pokusa nemo da nađe sličnu izjavu Djordjevica, Danilovica ili bilo koga. Nećete je naci. Naci ćete samo zavist zbog svega sto Jokic radi a cela njihova generacija zajedno nije imala takav globalni uspeh. Vidite odnos američkih trenera i igrača, a da ne pričam o javnosti prema Jokicu i mozda vam bude jasno zašto smo ovako jadni generalno
(Neki veliki dr, 23. oktobar 2021 12:11)
Veliki doktore, Danilovic, Djordjevic,Divac,Bodiroga i ekipa su u njegovim godinama donosili medalje i titule sa evropskog,svetskog i olimpijade, a sta je doneo on ? Sta srpska kosaka ima od njegovih licnih priznanja? Da ne bude da smo mi srbi najgori, pogledaj spance, njihove NBA igrace i reprezentaciju, bice ti sve jasno, ljudi igraju do 40-e.

vasil tupurkovski

pre 2 godine

@Samo se brukate
Jos jednom da sve ponovim,prvo da li si svestan kakve su nekad svi oni imali saigrace u reprezentaciji a sa kim danas Jokic igra.Kazes Svetsko prvenstvo bilo zicer za zlato,Bogdan i Jokic plus deset igraca u poluraspadu,po cemu smo to mi trebali uzeti ispred Spanije i Francuske pa i USA kojoj igrali Micel,Tejtum,Smart,Midlton...pritom to da je dosao debeo i nespreman je spin,kao sto ovi drugi tvrde da je bio zamena Bircevicu.Bodiroga celu karijeru igrao drugorazredno takmicenje u odnosu na najjace,a u reprezentaciji uvek mogao da se osloni na 7-8 igraca kad mu ne ide,Jokic igra najjace takmicenje u najjacem ritmu a ocekivalo bi se od njega da uz Bogdana sam vuce prosecan tim Srbije,dakle dupli pritisak i dupli napori.Pitas se kako moze Doncic a ne moze Jokic,Doncic daleko ranije zavrsio sezonu,kao bek imao mnogo manje napora nego Jokic centar koga tuku kao vola i plus ima ko da ga zameni,dok Jokic igra bez predaha jer pametnjakovici iz kluba ne mogu da mu nadju krstenog centra da ga odmeni.Pritom po Doncica dosao avion Vlade i cela igra se prilagodila njemu,dok kod nas se Jokic tretira kao trinaesto prase pre svega od predsednika saveza,a da ne pricamo odnosu medija i navijacke rulje kojima su samo bitni propali blizanci,zato se i ne ceni Jokic jer nije igrao ni za jedne.Inace kada pominjes to srebro njega ne bi bilo da Jokic nije prelomio protiv Hrvata,dakle sigurno medju 2-3 najzasluznija igraca,a jos klinac bio.Eto toliko nadam se da ti je malo jasnije.

@Guns N Roses

pre 2 godine

Dirk Novicki je usao u finale eura 2005 sa reprezentacijim 50 puta slabijom od nase trenutne,preko Spanaca u njihovim najboljim danima koji su nase tukli i kao veterani. Taj isti Dirk je sa 33 i timom dinosaursa potukao tvog Lebrona i njegov supertim u finalu,taj isti Dalas je bio 2-8 bez Dirka u deset meceva koje je propustio uzastopno. Igrac kojeg smo dobili u finalu 2002 je ometlao Jokaru sa 40 godina,how that feel :)
(vince carter, 23. oktobar 2021 16:08)

Potpisujem, bravo za komentar.
(Guns N Roses, 23. oktobar 2021 16:59) 

Ma, sta ti potpisujes? Kad tako nebitni likovi daju sami sebi na znacaju...

hijavata

pre 2 godine

@321
Tu izjavu je dao kada Jokic nije igrao one "prozore" u kvalifikacijama za Svetsko a vec tada krenula histerija sa pljuvanjem,ljudi valjda ocekivali da u pauzama izmedju dve NBA utakmice skokne do Evrope jer nam je neophodan protiv Austrije i slicnih,Danilovicev posao izmedju ostalog je da "pegla situaciju" za opste dobro a ne da doliva ulje na vatru i rusi kult,sve i da je Jokic izjavio da mu se ne igra to ostaje u kuci,pritom sigurno nije razgovarao sa njim,jer Jokic nema nikakav odnos sa savezom,prosto sve je prepustio Misku,a on odavno u losim odnosima pre svega sa Danilovicem i Djordjevicem i na kraju se kola slamaju na Jokicu kome ipak nije posao da zivka predsednike i selektore vec obratno,takodje nije on dosao na prvestvo sa deset kila viska(znas sta je to na onakvo telo),2-3 max koja mu nisu smetala,ali na prvenstvu stavljen na njemu neprirodnu poziciju da krpi rupe ocajnog Bjelice,i da sto vise igraju Radulja i Bobi(zbog udovoljavanja navijacima jednih i drugih vecitih),sto nas je kostalo protiv Argentine pre svega,a svuda takvi igraci budu glavni,pritom svi se secamo koliko smo pljuvali Djordjevica zbog javnih kritika Jokica,eto kako se odjednom sve okrenulo,cinjenica igraci kao Jokic se ne radjaju svaki dan,jednom nam se desila situacija sa Pedjom koga smo se olako odrekli jer "niko nije iznad reprezentacije",dok su ostali cuvali svoje Dirkove i Gasole,vidimo kako prodjosmo,citava decenija nam je trebala da se oporavimo od toga,a Jokic jos tri klase iznad.

vasil tupurkovski

pre 2 godine

@vince carter
Inace u direktnom mecu Skola imao 20-5-2.Jokic 16-10-7,dakle jedan zasluzan za 24 poena,drugi za 30,uz duplo vise skokova,pritom nisu jedan drugog cuvali,kako ga je onda Skola "resio",sta su radili Bobi,Radulja i Milutinov,a njih niko ne dira,nego udri po najboljima

josifidis

pre 2 godine

@Guns N Roses
I onda se pojavi Novak Djokovic koji rastura svugde osim na Olimpijadama i Devis kupu,tamo ladno odustaje od borbe za medalju izdajuci koleginicu i opet za Srbe je veci od samog Boga,samo zbog pojedinacnih ostvarenja na Vimbldonu,Garosu...I sad po tebi Jokic iskazuje nepostovanje prema narodu koji za istu stvar jednog podrzavaju i uzdizu ga kao sveca a njega hoce da obese,od te 2017-te krece neprestana pljuvacina,ne secam se da ga je iko i tada branio,a ove godine pljuvacina dostigla nivo opsteg linca jer zamisli covek nakon dve duple sezone nije mogao bez pauze da zaigra za reprezentaciju gde u najboljem slucaju bi dogurao do neke bronze i na kraju bi ga svi opet pljuvali jer nam nije doneo zlato i vredjali kako ga skoluje Skola ako nema NBA ucinak,stvarno veliko nepostovanje,svako normalan na njegovom mestu bi batalio dezavni tim nakon svega za ceo zivot,a on se preko oca pravda,i to rulji koja hoce da ga obesi,a branicemo ga svi mi razumni koji kapiramo da smo prvi put dobili top topova ime u jednom od dva sporta koji nas zanimaju(Dejo i Mijat su crnogorci,Vidic je bek,a od kosarkasa je jedino Pedja bio priblizno vrhu ali daleko od njega)a koji pre svega je atipican za danasnje vreme tetovaza,drustvenih mreza,egoizma bez pokrica,prosto takav igrac se zavoli bilo koje da je nacije a on eto ima sanse da nam u buducnosti donese puno toga dobrog pa i u famoznoj reprezentaciji.

vasil tupurkovski

pre 2 godine

@vince carter
Pa i Bogdan je usao u finale sve sa Bircom,Lazicem i Stimcem,pa ga ovde ne smatraju nista posebnim,a ti eto omalovazavas Jokica poredjenjem sa za sada najboljim evropljanom ikad koji je jednom u karijeri doveo reprezentaciju do finala,Jokic je resio Hrvate na OI,osvojismo srebro kao sedmi favoriti,Dirk igrao jedno finale ali Evropskog.Inace sta je Jokic mogao protiv Argentine sa Bobijem kome ispada lopta,Belim,Vasom i Gudurom koji obruc ne mogu da pogode,shvati nostalgicaru,ovde se Jokic omalovazava poredjenjem sa igracima koji su igrali triput manje u sezoni a u reprezentaciji sve vreme igrali u skoro drim timu,Bodiroga jeste resio te utakmice,zato je to sto jeste,ali fakat imao je cistu situaciju da ako njega ne krene tu su Sale,Danilovic,Divac,Palja,Obradovic,a u drugom delu karijere Pedja,Vujanic,Tomasevic,Gurovic...na koga Jokic da se osloni,Guduru i Stefana Jovica?

vasil tupurkovski

pre 2 godine

@vince carter
Dirk ti je "veliki" a Jokica pljujes a ovaj u svim segmentima ispred Dirka u njegovim godinama dabome da si nostalgicar jer kako to objasniti,plus uporedi Dirkov Dalas u prajmu sa Nesom,Finlijem,Dzejmisonom,Vokerom kasnije Merionom sa danasnjim Nagetsima,u karijeri jedno finale i dva polufinala konferencija i na kraju titula kad su mu doveli Kida,Terija,Pedju,Cendlera.Jokic sa ovim raspadom od Denvera sa 26 ima dva polufinala konferencije nikad jaceg zapada(ovo nikad jaci nisam ja smislio,maltene konsenzus na ovom portalu koji nije nikad bio bas naklonjen Jokicu pa da zbog njega uzdize konkurenciju).Vi svi kolektivno niste izasli iz doba Kice i Praje a komentarisete danasnji NBA,tebi ceo zivot se svodi da nadjes parametre iz proslosti i da ih poredis sa danasnjicom i tamo gde je nekad bilo bolje da to prenaglasis da bi omalovazio danasnjicu,pa i nick ti je nostalgicarski,svi koji volimo zakucavanja sve poredimo sa Karterom i koliko god ga neki prevazisli niko nece prevaliti preko tastature da je nadmasena ona Karterova kucanja iz takmicenja 2000-te,najnostalgicarskiji kosarkaski krindz.

Samo se brukate

pre 2 godine

@ tupurkovski

Kako sad da ti odgovorim, kada nastavljaš da se neopisivo brukaš? Bukvalno je besmislno polemisati, kada niko nije spreman da čuje drugu stranu, već isključivo pokušava najostrašćenije moguće da dokaže svoju poentu.

Znači, pitomac, rekao sam da smo imali zicer na EP, a ne na SP, što dalje implicira da si pola ove blasfemije od komentara džabe pisao.

Dalje, Jokić je na SP u Kini došao ne nespreman, nego brutalno zapušten. Van forme, debeo i nezainteresovan. Takav je ušao i u sezonu sa Denverom nakon Kine, pa je uhvatio ritam tek u drugoj polovini decembra.

Čuj, sledeću budalaštinu, "teže je centru, nego, beku"!? Tačno se vidi da loptu u ruku nikad nisi uzeo.

Dalje, Jokićeva sezona je trajala tek nekih 10 dana duže od Dončićeve. Tako da nemoj da izmišljaš i manipulišeš, ima nas, koji znamo i pratimo.

Mislim, vidim da si zaljubljen u Jokića, ali činjenice na tvoju žalost, ne možeš da promeniš.

Milorad

pre 2 godine

Ljudi koji hvale Jokica ne vide kosarku dalje od NBA. Jokic ovakvu kosarku moze da igra samo u NBA, na Evropskom, pa i svetskom nivou ne bi se video, mislim na reprezentativnu kosarku, gde se igra svetsko, Evropsko prvenstvo, olimpijada, i stoga smatram da on ne moze da igra na nivou, Drazena, Radje, Divca, Djordjevica, Bodiroge, Danilovica, Jarica, Stojakovica i ostalih, da ne navodim imena, pa da je i sa njima u reprezentaciji ne bi pokazao nesto narocito.

vince carter

pre 2 godine

Vasil "tupovski" Dirku Novickom nisu trebali Bogdanovic,Bjelica,Micic da pobedi Pau Gasola,Navara,Fernandeza,Reyesa,Kalderona,Garbahosu i druge,vec Marko Pesic i Ademola Okuladza :)) Lik je sa njima usao u finale a pre toga je igrao 7 meceva playoffa protiv buducih sampiona Duncana,Parkera,Ginobilia :D I mi nismo ispali od Spanije,Usa ili Francuske vec Argentine sa Skolom od 40 godina i Kampazzom...ajmo jos neki izgovor :) A taj Bodiroga se nije oslonio na druge vec je sam prelomio tri puta jacu selekciju Argentine.

vince carter

pre 2 godine

"tupovski" taman posla da poredim Jokica sa velikim Dirkom,kazem da je Dirk usao u finale protiv 10x jace selekcije,Spanije u prajmu sa 10x slabijim saigracima od navedenih,a ta ista Spanija je zamalo dobila najjaci Americki tim. Poenta nije poredjenje vec to da se Dirk odazvao da igra sa grupom gradjana a pre toga ih je na svetskom odveo do bronze na svetskom 2002. I ne zovi me nostalgicarom jer sam verovatno mladji od tebe "tupovski". Jokaru je u direktom okrsaju resio Skola a Argentinci su bili slabiji od nas.

vince carter

pre 2 godine

"Tupovski" Ja sam mladji od Lebrona Jamesa 3 godine a ti se me odveo u vreme Kice i Praje :)) Vins Karter je najlepse zakucavao i 90% sveta se slaze sa tim. U vreme kad je Dirk bio na zapadu,bila je dinastija Spursa,pa Nesovi Sunsi,pre toga Lejkersi i Kingsi pa opet Lejkersi. Kidd od 38 godina i Terry od 34 godine...preko Duranta,Westbruka,Hardena,Kobija,Gasola,Artesta,Oldridza,Roya,Lebrona,Wejda,Bosha i ti to poredis sa ovom konkurencijom na zapadu gde su veterani Lejkersa,chris paul koji je i tada igrao na zapadu,Klipersi bez organizacije igre itd.."tupovski" pokri se usima!!!

vince carter

pre 2 godine

Mladji sam od Lebrona 3 godine a "tupovski" na osnovu nika Vince Carter,likcina misli da sam iz vremena praje i kice,bolje ostavi nik koji sam ti nadenuo. Vins Karter je ubedljivo najlepse i najpravilnije izvodio kucanja zato je on i ostao sinonim. U vreme Dirka bila je Dinastija Spursa,mocni Nesovi Sunsi,pre toga Lejkersi i Kingsi pa posle opet Lejkersi. Kid 38 godina i Terry 34 preko Duranta,Westbruka,Hardena,Kobija,Gasola,Artesta,Oldriza,Roya,Lebron,Wejda,Bosha a Jokaru cisti igrac koji je i u to vreme igrao na zapadu sa mladim saigracima :))

Neki veliki dr

pre 2 godine

Ako nekome nije jasno zašto Jokic nema osećaj za reprezentaciju, neka pokusa nemo da nađe sličnu izjavu Djordjevica, Danilovica ili bilo koga. Nećete je naci. Naci ćete samo zavist zbog svega sto Jokic radi a cela njihova generacija zajedno nije imala takav globalni uspeh. Vidite odnos američkih trenera i igrača, a da ne pričam o javnosti prema Jokicu i mozda vam bude jasno zašto smo ovako jadni generalno

Sir Charles

pre 2 godine

Pa nema ni Jokic nikakav globalni uticaj osim mozda u Denveru,vecinu Amera ne interesuje Nba i da im nije Kine propali bi,zato njihova najveca zvezda po naredjenju lige mora da istupi u javnosti i stane u odbranu kineza. NFL je u americi za Nba pojam. Fudbal je u Evropi,Juznoj Americi,Africi daleko daleko ispred..Jokic nije nikakva svetska zvezda i nemojte da se zaludjujete time,jedini igrac iz Nba koji ima uticaj je Lebron James i penzionisani Majkl Dzordan,jer su oni globalno najvece zvezde sa najvise fanova i zato se najvise vode placene debate analiticara i njihova poredjena jer ce ta tema biti najgledanija i doneti najvece rejtinge gledanosti. To sto pokusavas da spustis nase bivse legende time sto nisu imali globalni uticaj govori o tebi i kakav si pokusni kunic. Ima mnogo Nba igraca koji su zaboravljeni u samoj Americi i zive na marginama i to sto ce ih neko nekad pomenuti ne znaci im nista za sadasnji zivot. Eto nas Bodiroga je legenda u 4 razlicite zemlje,srbija,grcka,spanija,italija i bas ga bole brige sto je neki Evan Furnier imao bolju Nba karijeru od njega,kog se nece secati niko.

Guns N Roses

pre 2 godine

(Neki veliki dr, 23. oktobar 2021 12:11)

Ma da bre svi su oni ljubomorni na Jokića bez obzira što Jokić ima tačno 0 trofeja u svojoj karijeri i na toj brojci će i ostati. Đorđeviću, Daniloviću, Divcu, Bodirogi svakom treba jedan veći stan da bi smestili sve svoje trofeje i odličja al eto ljubomorni su na Jokića sa 0 trofeja i MVP priznanjem u konkurenciji kada su svi bili povređeni ili podređeni timskom uspehu.

Pozdrav od Luisa Skole.

davor

pre 2 godine

Ako nekome nije jasno zašto Jokic nema osećaj za reprezentaciju, neka pokusa nemo da nađe sličnu izjavu Djordjevica, Danilovica ili bilo koga. Nećete je naci. Naci ćete samo zavist zbog svega sto Jokic radi a cela njihova generacija zajedno nije imala takav globalni uspeh. Vidite odnos američkih trenera i igrača, a da ne pričam o javnosti prema Jokicu i mozda vam bude jasno zašto smo ovako jadni generalno
(Neki veliki dr, 23. oktobar 2021 12:11)

Pa nek onda igra za njih. I tako je poprimio američki stil života, neće mu biti problem.

Samo se brukate

pre 2 godine

@ Naci ćete samo zavist zbog svega sto Jokic radi a cela njihova generacija zajedno nije imala takav globalni uspeh.

Neki veliki dr @

Jesi li ti momak kako treba? Danilović, Đorđević, Divac, Bodiroga, Paspalj i ekipa su višestruki prvaci Evrope i Sveta. Kao generacija su osvojili sledeće: zlato '89 u Zagrebu, zlato '90 u Argentini, zlato '91 u Italiji, zlato '95 u Grčkoj, zlato '97 u Španiji, zlato '98 u Grčkoj, zlato '01 u Turskoj, zlato '02 u SAD-a.

Sjajno za Jokića što je MVP NBA lige, ali uspesi srpske košarke su se uvek gledali kroz reprezentaciju.

Nije sporno da je Jokić najbolji srpski igrač svih vremena, ali nije najveći. Najbolji i najveći nije isto. Veći od njega su i Sale, i Saša, i BodiBond i Divac i Palja... mora Somborac koje zlato oko u svetom plavom dresu da stavi oko vrata, ako hoće da uđe u konkurenciju najvećih.

A zbog takvih kao ti, što se brukaju i omalovažavaju najbolju generaciju u istoriji srpske, jugoslovenske i evropske košarke verujem da svim pravim ljubiteljima košarke u Srbiji pripadne muka... smanji internet i komentarisanje, izađi na vazduh, možda dođeš sebi.

Milorad

pre 2 godine

Ljudi koji hvale Jokica ne vide kosarku dalje od NBA. Jokic ovakvu kosarku moze da igra samo u NBA, na Evropskom, pa i svetskom nivou ne bi se video, mislim na reprezentativnu kosarku, gde se igra svetsko, Evropsko prvenstvo, olimpijada, i stoga smatram da on ne moze da igra na nivou, Drazena, Radje, Divca, Djordjevica, Bodiroge, Danilovica, Jarica, Stojakovica i ostalih, da ne navodim imena, pa da je i sa njima u reprezentaciji ne bi pokazao nesto narocito.

Marko

pre 2 godine

Lepa izjava o dobrom igraču koji ih je razbio. A zašto nema takvih izjava od Danilovića, pa nije baš. On je izjavio da Jokić ne bi imao mesta u petorci sa njima, možda samo Bogdanović. Sigurno je zato Divac bio MVP pa bi poslao Jokića na klupu.
Jokić nije cenjen u Srbiji niti će biti zbog svog i ponašanja svoje braće, koje dovodi na okupljanje reprezentacije a i zato što nije podoban Daniloviću, ipak je Bogi njegov miljenik

Guns N Roses

pre 2 godine

(jeremija, 23. oktobar 2021 15:28)

Pa branili su ga kada je preskočio 2017, a kako danas da ga brane kad on sam pokazuje ogromno nepoštovanje celoj javnosti u Srbiji? A na kraju krajeva zašto bi ga bilo ko branio i govorio umesto njega? Pa nije on malo dete. A te priče kako Srbija ima koristi od njegovih MVP priznanja su šuplje jer apsolutno za našu košarku to nije značajno. Misliš da bi Argentinci uzdizali Maradonu da nije odigrao simmultanku u Meksiku 1986? Naravno da ne bi jer nikoga tamo nisu zanimale njegove utakmice u Napoliju.

Kikujiro

pre 2 godine

Jokić legenda, najbolji igrač na planeti, hladna izvorska vosa, čist planinski vazduh, atrakcija, unikat, ne postoji veće uživanje u današnjoj košarci od gledanja Jokića na košarkaškm terenu, spektakl.

Nadam se da je shvatio da više nikada ne treba da igra za repku, to je toliko očigledno, poštujem ga i volim u svakom pogledu ali ako bude budala da opet zaigra za repku više ga nikada neću gledati ni navijati, ne padaj na jadne jeftine patetične pećinske površne fore i fszone Nikola, samo NBA.

Nbg

pre 2 godine

Ako nekome nije jasno zašto Jokic nema osećaj za reprezentaciju, neka pokusa nemo da nađe sličnu izjavu Djordjevica, Danilovica ili bilo koga. Nećete je naci. Naci ćete samo zavist zbog svega sto Jokic radi a cela njihova generacija zajedno nije imala takav globalni uspeh. Vidite odnos američkih trenera i igrača, a da ne pričam o javnosti prema Jokicu i mozda vam bude jasno zašto smo ovako jadni generalno
(Neki veliki dr, 23. oktobar 2021 12:11)
Veliki doktore, Danilovic, Djordjevic,Divac,Bodiroga i ekipa su u njegovim godinama donosili medalje i titule sa evropskog,svetskog i olimpijade, a sta je doneo on ? Sta srpska kosaka ima od njegovih licnih priznanja? Da ne bude da smo mi srbi najgori, pogledaj spance, njihove NBA igrace i reprezentaciju, bice ti sve jasno, ljudi igraju do 40-e.

mighty banana

pre 2 godine

Fascinantna je opsednudost ljudi koje Nikola Jokić uopšte ne zanima Nikolom Jokićem. A tek kolektivni osećaj istih da ih je Nikola Jokić izneverio i da im je nešto dužan samo na osnovu činjenice da su rođeni u istoj državi je stvarno za psihijatriju. Nije ni čudo što nam je crna hronika sve zanimljivija, samo pogledajte komentare na ovom portalu, koliko frustracije... K'o da niko pi*ke nikad video nije.
A Pop verovatno nema pojma, ipak je to jedan od trenera sa najviše pobeda u istoriji NBA...

321

pre 2 godine

@Неко123
Danilovic predsednik saveza u vreme prosle AntiJokic histerije izjavi"Da se ne lazemo Jokic ne zeli da igra za reprezentaciju",vrlo pedagoski od nekog ko ima moc da zastiti najboljeg igraca a samim tim i reprezentaciju od medijskih udara,jos i doliva ulje na vatru,a covek regularno dosao i tamo trpeo vredjanja od Djordjevica,koriscenje na neprirodnoj poziciji...Sa druge strane Novicki,Gasol,Parker dolazili dirrektno na prvenstva,pitaju se za sastav tima,po Doncica Vlada salje avion,sve prilagodili njemu,razlika neupitna,jos nacija pljuje Karija jer hoce da zove Jokica,ne zele cak ni da se poboljsa sraman tretman koji ima ali zato su ocekivanja da gine za majku Srbiju u donosi zlata
(hijavata, 23. oktobar 2021 15:47)

Prvo, Jokic je igrao kod Saleta tako da Danilovic nije dao ovu izjavu kad je igrao nego kada nije igrao. Drugo, da li si se pitao da je Danilovic imao informaciju da Jokic ne zeli da igra? Mozda je covek i razgovarao sa Jokicem? Neces ti da razgovaras nego predsednik saveza. Mislis da je dao tu izjavu a da nema pojma da li Jokic hoce da igra ili nece? Da li bi ti nesto tako izjavio? I sada ti pljujes? Taj Jokic je dosao sa 10 kg. viska na pripreme? To je profesionalno? A kada se vratio u Denver , u teretanu, skinuo je kilazu pa je cak i Meloun davao zacudjujuce izjave koliko je Jokic skinuo kg. i kako izgleda? Gledali smo fotke svi mi. Jokic je bio totalno nespreman i to nije bitno ali je bitno da je Sale kriv?

NYC

pre 2 godine

Realno reprezentativna takmičenja vise nisu interesanta,
Ali nemojte molim vas da Danilovića i Đorđevica da trpate u legende kao Divca ili Stojakovića… Za mene najveći naš koršakaš ikad jeste Stojaković a Jokić ima pravo da ne igra za repku… imam poštovanje prema njemu a ovi ljudi sto ga mrze, pa da postoji takmičenje u vašoj struci dal bi ste odrekli godišnjeg odmora da predstavljate Srbiju za kikiriki ili besplatno?

vince carter

pre 2 godine

Nemoj tako Greg Popovicu,sad ce Dragan Borca da ti objasni da je Larry Bird bio smesan kosarkas u "Slow motion" kosarci,kako je sada sve video igrica i kako u toj igri ne moze da igra neko kao Dzo Ingles :D Jer sada su svi jaki i brzi kao Lebron (Jokic mvp) i svi sutiraju kao Kari (Janis fmvp) svi centri sutiraju trojke (Adams,Ayton,Drumond,Gober,Deandre,Dwight,Adebayo,Plumli,Zubac,Bijombo,M.Robinson itd) kako niko ne promasuje a na svakoj vesti vidimo optuzbe da njihovi miljenici za saigrace imaju ciglase koji ne mogu otvorene suteve da pogode. Covek koji je ismevao najvise kosarku 2000-2010 i smejao se tome ko je bio All Star,konkretno za Okura koji je jedan od najboljih sutera trojki medju centrima inace i iz cije ere su i trenutno dva kandidata za mvp sa 37 godina Paul i Lebron. Koji na vest o kosarci popljuje sve druge ere dok na fudbalu vidis totalno drugu stvar gde uzdize svog idola Ronalda Nazaria i kako se nekad igrao mnogo cvrsi fudbal,dakle licemer zvani Dragan najgori ikada Borca.

vince carter

pre 2 godine

Dirk Novicki je usao u finale eura 2005 sa reprezentacijim 50 puta slabijom od nase trenutne,preko Spanaca u njihovim najboljim danima koji su nase tukli i kao veterani. Taj isti Dirk je sa 33 i timom dinosaursa potukao tvog Lebrona i njegov supertim u finalu,taj isti Dalas je bio 2-8 bez Dirka u deset meceva koje je propustio uzastopno. Igrac kojeg smo dobili u finalu 2002 je ometlao Jokaru sa 40 godina,how that feel :)

Неко123

pre 2 godine

Ako nekome nije jasno zašto Jokic nema osećaj za reprezentaciju, neka pokusa nemo da nađe sličnu izjavu Djordjevica, Danilovica ili bilo koga. Nećete je naci. Naci ćete samo zavist zbog svega sto Jokic radi a cela njihova generacija zajedno nije imala takav globalni uspeh. Vidite odnos američkih trenera i igrača, a da ne pričam o javnosti prema Jokicu i mozda vam bude jasno zašto smo ovako jadni generalno
(Neki veliki dr, 23. oktobar 2021 12:11)

Први линк претраге "Ђорђевић о Јокићу" (много пре МВП..):

Он се игра кошарке. од Дивца нисмо имали центра таквог стила.

Сада нас је опчинио интелигенцијом, талентом и понашањем.

Неки 5. линк:

"Što se Nikole tiče, ja sam mu još u četvrtak lično čestitao (izbor u najbolju petorku NBA, prim. aut). Ostvario je fenomenalan uspeh, apsolutno zaslužen. Odigrao je sezonu iz snova u kojoj je vukao svoju ekipu i postao najbolji centar NBA lige u ovom trenutku. Na to svi možemo da budemo ponosni, a najviše on, njegovi roditelji, familija i svi ljudi koji su radili sa njim",

mighty banana

pre 2 godine

Fascinantna je opsednudost ljudi koje Nikola Jokić uopšte ne zanima Nikolom Jokićem. A tek kolektivni osećaj istih da ih je Nikola Jokić izneverio i da im je nešto dužan samo na osnovu činjenice da su rođeni u istoj državi je stvarno za psihijatriju. Nije ni čudo što nam je crna hronika sve zanimljivija, samo pogledajte komentare na ovom portalu, koliko frustracije... K'o da niko pi*ke nikad video nije.
A Pop verovatno nema pojma, ipak je to jedan od trenera sa najviše pobeda u istoriji NBA...

vasil tupurkovski

pre 2 godine

@Samo se brukate
NE upravo se vi brukate konstantnim potezanjem proslosti,prvo ti svi igraci koje si nabrojao nisu igrali ni priblizno ovoliko kao Jokic,sa takvom odgovornom ulogom i na takvom nivou i da su kojim slucajem u Jokicevoj kozi veruj mi svi oni bi otkazivali,pritom vrcina zavrsavali reprezentativne karijere pre tridesete,Pedja sa 26 odigrao zadnji turnir,Divac sa 28 i onda se nakon 6 godina vratio u Indijanapolisu ili da odemo do zena,Sonja Petrovic prekinula sa DVADESET i tek se nakon 6 godina vratila.Pritom nekada je reprezentaciju cinilo 12 brutalnih individualaca,a konkurencija koledz ameri i Sovjetski Savez,tek devedesetih se stvar promenila,ali opet imali smo strasan tim sve do onog raspada 2004 i 2005.Recimo Jokicevu petorku je pre 2 godine ne racunajuci Bogdana su cinili Vasa,Gudura i Beli koji na turniru obruc nisu umeli da pogode,uporedi to sa recimo Pedjom koji je u petorci u Indijanapolisu imao Bodirogu,Divca,Obradovica i Tomasevica,na klupi Vujanica,Rakocevica,Jarica,Gurovica.A da se ne vracam u proslost od Saleta Djordjevica do pocetka 1970-te.Pritom sve te medalje su ostvarene u vreme kada nije bilo NBA Amera,cak i u Indijanapolisu falilo je bar petnaestak tada najboljih igraca.Zato je Jokicevo MVP priznanje vaznije jer je ostvareno u konkurenciji NAJBOLJIH IGRACA SVETA.Jer da je reprezentacija jedino merilo onda bi se najboljim igracima sveta smatrali Rubio i Skola a ne LEbron i Kari,ili bi u tenisu Marej i Delpotro bili smatrani vecim od Djokovica

Samo se brukate

pre 2 godine

@ vasili tupurkovski, zona 2 3

Bodiroga je igrao svako leto za reprezentaciju, od '95 do '05, sem '03, kada se ženio. '98 je odigrao vrhunski šampionat od početka do kraja i uz Rebraču bio najzaslužniji za zlato. U Indijanapolisu je svojim minijaturama prelomio nekoliko mečeva, a na kraju i samo finale protiv Argentine.

Đorđević je ubacio dva najvažnija koša u istoriji srpske košarke. Trojku Huventudu i trojku Hrvatima. I odigrao je antologijsko finale '95, kada je Litvancima sa sve Sabonisom i Marčulijonisom ubacio 41p.

Radost koju su ljudi doživljavali tih godina je neuporediva sa bilo kojim danasnjim sportskim uspesima (posebno '95). U sumornim vremena je to bio tračak nade da nismo baš svi kolektivno najveći svetski luzeri.

I sad, recite vi meni, kako Jokić može biti veći od Bodiroge i Saleta? Jeste, bolji, pa niko nije lud, ali kako je veći? Mislim, jeste veći u NBA ili globalnim okvirima, ali kako može biti veći iz naše, srpske perspektive?

Da, preskakali su takmičenja i Divac i Danilović, ali su preskakali kao svetski i evropski prvaci. Jokić ima srebro na OI, gde objektivno nije bio glavni igrač. Na SP u Kini pre dve godine se pojavio masan, debeo i nikad slabije spreman. Na EP kada smo imali zicer za zlato se nije pojavio.

Dalje, priča kako je danas konkurencija jača na svetskim i evropskim prvenstvima je smešna, upravo zato što danas mnogi igrači preskaču velika takmkičenja, a ranije su se uglavnom svi odazivali. Dalje, pogledajte samo Litvance, od pomenutih Sabonisa i Marčulijonisa, pa sve do danas, nisu imali jaču selekciju, nego upravo tada.

Kažete, danas igrači imaju veći napor, to je upitno i nije baš tako jednostavno kao što izgleda dati odgovor. Ali, čak i da je tako, kako Dončić može, a Jokić ne može. Obojica vuku svoje ekipe. Mogu obojica, samo Luka hoće, Jokić neće. I to nije sporno, neće, neće, njegova stvar... ali onda, ne može da bude najveći.

@Guns N Roses

pre 2 godine

Dirk Novicki je usao u finale eura 2005 sa reprezentacijim 50 puta slabijom od nase trenutne,preko Spanaca u njihovim najboljim danima koji su nase tukli i kao veterani. Taj isti Dirk je sa 33 i timom dinosaursa potukao tvog Lebrona i njegov supertim u finalu,taj isti Dalas je bio 2-8 bez Dirka u deset meceva koje je propustio uzastopno. Igrac kojeg smo dobili u finalu 2002 je ometlao Jokaru sa 40 godina,how that feel :)
(vince carter, 23. oktobar 2021 16:08)

Potpisujem, bravo za komentar.
(Guns N Roses, 23. oktobar 2021 16:59) 

Ma, sta ti potpisujes? Kad tako nebitni likovi daju sami sebi na znacaju...

vince carter

pre 2 godine

Vasil "tupovski" Dirku Novickom nisu trebali Bogdanovic,Bjelica,Micic da pobedi Pau Gasola,Navara,Fernandeza,Reyesa,Kalderona,Garbahosu i druge,vec Marko Pesic i Ademola Okuladza :)) Lik je sa njima usao u finale a pre toga je igrao 7 meceva playoffa protiv buducih sampiona Duncana,Parkera,Ginobilia :D I mi nismo ispali od Spanije,Usa ili Francuske vec Argentine sa Skolom od 40 godina i Kampazzom...ajmo jos neki izgovor :) A taj Bodiroga se nije oslonio na druge vec je sam prelomio tri puta jacu selekciju Argentine.

Samo se brukate

pre 2 godine

@ tupurkovski

Kako sad da ti odgovorim, kada nastavljaš da se neopisivo brukaš? Bukvalno je besmislno polemisati, kada niko nije spreman da čuje drugu stranu, već isključivo pokušava najostrašćenije moguće da dokaže svoju poentu.

Znači, pitomac, rekao sam da smo imali zicer na EP, a ne na SP, što dalje implicira da si pola ove blasfemije od komentara džabe pisao.

Dalje, Jokić je na SP u Kini došao ne nespreman, nego brutalno zapušten. Van forme, debeo i nezainteresovan. Takav je ušao i u sezonu sa Denverom nakon Kine, pa je uhvatio ritam tek u drugoj polovini decembra.

Čuj, sledeću budalaštinu, "teže je centru, nego, beku"!? Tačno se vidi da loptu u ruku nikad nisi uzeo.

Dalje, Jokićeva sezona je trajala tek nekih 10 dana duže od Dončićeve. Tako da nemoj da izmišljaš i manipulišeš, ima nas, koji znamo i pratimo.

Mislim, vidim da si zaljubljen u Jokića, ali činjenice na tvoju žalost, ne možeš da promeniš.

jeremija

pre 2 godine

@Guns N Roses
Da li bi bilo ko od tih nasih ossvojio jedan turnir da je imao Jokiceve saigrace u danasnjoj reprezentaciji?
Da li bi Dzordan i Bird ista osvojili da su imali Jokiceve saigrace u Denveru
Do Jokica nijedan igrac sa ovih prostora nije bio najbolji igrac kluba
Jokic zvanicno najbolji cele lige,dvaput u prvoj petorci lige
Danilovic dao jednom 7 trojki,20 godina se prepricava to.Jokic odigra 35-15-10,ne valja to,los je u odbrani
Jokic nije ni na pola karijere,a vec negoduju sto nije uvrsten u top 75 najvecih ikad,dakle u konkurenciji najvecih a ne Menegina,Jana Bonata i Ibrahima Kutlaja
Naravno da su ljubomorni,bili su sportisti razumeju sta su napori a svi oni od Danilovica do Savica pljuju Jokica umesto da stanu uz njega,sta je to nego ljubomora

hijavata

pre 2 godine

@Неко123
Danilovic predsednik saveza u vreme prosle AntiJokic histerije izjavi"Da se ne lazemo Jokic ne zeli da igra za reprezentaciju",vrlo pedagoski od nekog ko ima moc da zastiti najboljeg igraca a samim tim i reprezentaciju od medijskih udara,jos i doliva ulje na vatru,a covek regularno dosao i tamo trpeo vredjanja od Djordjevica,koriscenje na neprirodnoj poziciji...Sa druge strane Novicki,Gasol,Parker dolazili dirrektno na prvenstva,pitaju se za sastav tima,po Doncica Vlada salje avion,sve prilagodili njemu,razlika neupitna,jos nacija pljuje Karija jer hoce da zove Jokica,ne zele cak ni da se poboljsa sraman tretman koji ima ali zato su ocekivanja da gine za majku Srbiju u donosi zlata

Guns N Roses

pre 2 godine

Dirk Novicki je usao u finale eura 2005 sa reprezentacijim 50 puta slabijom od nase trenutne,preko Spanaca u njihovim najboljim danima koji su nase tukli i kao veterani. Taj isti Dirk je sa 33 i timom dinosaursa potukao tvog Lebrona i njegov supertim u finalu,taj isti Dalas je bio 2-8 bez Dirka u deset meceva koje je propustio uzastopno. Igrac kojeg smo dobili u finalu 2002 je ometlao Jokaru sa 40 godina,how that feel :)
(vince carter, 23. oktobar 2021 16:08)

Potpisujem, bravo za komentar.

No1e

pre 2 godine

Mrzim ga iz dna duse ali ne mogu da prestanem da citam vesti o njemu.
(Buntovnik sa razlogom, 23. oktobar 2021 13:08)

Nikola Jokić: Sto miliona sto hiljada i jedan, sto miliona sto hiljada i dva, sto miliona sto hiljada i tri...

vince carter

pre 2 godine

"tupovski" taman posla da poredim Jokica sa velikim Dirkom,kazem da je Dirk usao u finale protiv 10x jace selekcije,Spanije u prajmu sa 10x slabijim saigracima od navedenih,a ta ista Spanija je zamalo dobila najjaci Americki tim. Poenta nije poredjenje vec to da se Dirk odazvao da igra sa grupom gradjana a pre toga ih je na svetskom odveo do bronze na svetskom 2002. I ne zovi me nostalgicarom jer sam verovatno mladji od tebe "tupovski". Jokaru je u direktom okrsaju resio Skola a Argentinci su bili slabiji od nas.

No1e

pre 2 godine

Fascinantna je opsednudost ljudi koje Nikola Jokić uopšte ne zanima Nikolom Jokićem. A tek kolektivni osećaj istih da ih je Nikola Jokić izneverio i da im je nešto dužan samo na osnovu činjenice da su rođeni u istoj državi je stvarno za psihijatriju. Nije ni čudo što nam je crna hronika sve zanimljivija, samo pogledajte komentare na ovom portalu, koliko frustracije... K'o da niko pi*ke nikad video nije.
A Pop verovatno nema pojma, ipak je to jedan od trenera sa najviše pobeda u istoriji NBA...
(mighty banana, 23. oktobar 2021 13:04)

Razlogi: Nezadovoljstvo soostvenim životom, nemaština, poslovi bez perspektive, čekanje na familiju da ti ostavi nekretninu, krpanje svakog meseca, neostvarene ambicije, ljubomora, zavist..
Može poprilično da se piše o ovome, ali rešenje je uvek isto.
Kroz sportske rezultate tražimo pozitivnu u propalim životima, nešto čime možemo da se hvalimo "da smo nešto uspeli i osvojili".
Kad već njihov život ne vodi nikuda...

zare

pre 2 godine

nijednu vise utakmicu da odigra u zivotu ,ostaje nas a svetski najbolji igrac.Mogu da mu samo zavide sitne,mizerne duse,koje ce uvek da mrze pametne,vredne,hrabre,superuspesne ljude.To su ljudi ogrezli u lenjosti da se pomere,ograniceni svojim neobrazovanjem,primitivnoscu i vezanosti za plemensku tradiciju, gde se vodja gleda kao bog i gde ne postoji individualnost...

111

pre 2 godine

Realno reprezentativna takmičenja vise nisu interesanta,
Ali nemojte molim vas da Danilovića i Đorđevica da trpate u legende kao Divca ili Stojakovića… Za mene najveći naš koršakaš ikad jeste Stojaković a Jokić ima pravo da ne igra za repku… imam poštovanje prema njemu a ovi ljudi sto ga mrze, pa da postoji takmičenje u vašoj struci dal bi ste odrekli godišnjeg odmora da predstavljate Srbiju za kikiriki ili besplatno?
(NYC, 23. oktobar 2021 14:35)

Jesu njih dvojica legende ali da nisu dali kos u poslednjoj sekundi za pobedu nad Hrvatima kao Sale?? Ili da nisu na jednoj utakmici reprezentacije dali 43 poena i zbog te igre smo osvojili zlatnu medalju? Kada je Stojakovic, odlican suter bez govora, postigao 43 poena za svoju zemlju? I ti sada kazes da Sale nije legenda, mrtav ladan?

vasil tupurkovski

pre 2 godine

@Samo se brukate
Jos jednom da sve ponovim,prvo da li si svestan kakve su nekad svi oni imali saigrace u reprezentaciji a sa kim danas Jokic igra.Kazes Svetsko prvenstvo bilo zicer za zlato,Bogdan i Jokic plus deset igraca u poluraspadu,po cemu smo to mi trebali uzeti ispred Spanije i Francuske pa i USA kojoj igrali Micel,Tejtum,Smart,Midlton...pritom to da je dosao debeo i nespreman je spin,kao sto ovi drugi tvrde da je bio zamena Bircevicu.Bodiroga celu karijeru igrao drugorazredno takmicenje u odnosu na najjace,a u reprezentaciji uvek mogao da se osloni na 7-8 igraca kad mu ne ide,Jokic igra najjace takmicenje u najjacem ritmu a ocekivalo bi se od njega da uz Bogdana sam vuce prosecan tim Srbije,dakle dupli pritisak i dupli napori.Pitas se kako moze Doncic a ne moze Jokic,Doncic daleko ranije zavrsio sezonu,kao bek imao mnogo manje napora nego Jokic centar koga tuku kao vola i plus ima ko da ga zameni,dok Jokic igra bez predaha jer pametnjakovici iz kluba ne mogu da mu nadju krstenog centra da ga odmeni.Pritom po Doncica dosao avion Vlade i cela igra se prilagodila njemu,dok kod nas se Jokic tretira kao trinaesto prase pre svega od predsednika saveza,a da ne pricamo odnosu medija i navijacke rulje kojima su samo bitni propali blizanci,zato se i ne ceni Jokic jer nije igrao ni za jedne.Inace kada pominjes to srebro njega ne bi bilo da Jokic nije prelomio protiv Hrvata,dakle sigurno medju 2-3 najzasluznija igraca,a jos klinac bio.Eto toliko nadam se da ti je malo jasnije.

zona 2 3

pre 2 godine

(Samo se brukate, 23. oktobar 2021 13:06)

Druze mi smo treca drzava van severnoamerickog kontitenta koja ima Mvp igraca u NBA ligi. Meni nije jasno kako ljudi ne shvataju magnitudu tog trofeja.

Svi ti igraci koje si naveo, slazem se, legende su i ostace upamceni zauvek, ali samo kod nas i mozda u jos nekim zemljama Evrope gde su igrali. Sa druge NBA je svetski propracena liga koja je sinonim za kosarku i Jokic ce, kao i zemlja iz koje dolazi, vecno ostati upisan u istoriji te lige i sporta.

Posto nisi naveo Pedju, niko od pomenutih igraca sem Divca (a i to je bilo zbog timskog uspeha Sakramenta, a ne individualnog kvaliteta) nije bio ni blizu da bude All Star igrac u toj ligi, da bude u 32 najkvalitetnija pojedinca, a kamoli da bude proglasen najboljim. Tako da ovo sto je momak iznad tebe napisao apsolutno ima smisla. Singularno kao igraci, ne mogu vodu da mu nose. A to sta ce narod ovde vise ceniti, da li NBA priznanja ili zlato sa Evropskih i svetskih takmicenja, gde Ameri dovode B reprezentaciju, to je vec druga prica.

Nadam se da ce Jokic u buducnosti da nas obraduje i sa jednim i sa drugim.

Zoran33

pre 2 godine

Jeste kao Lary Bird,malo morgen!!!
(Rade 74, 23. oktobar 2021 14:38

Rade, Jokic u stavri ima bolju statistiku od Birda ako nisi znao.

vasil tupurkovski

pre 2 godine

@vince carter
Pa i Bogdan je usao u finale sve sa Bircom,Lazicem i Stimcem,pa ga ovde ne smatraju nista posebnim,a ti eto omalovazavas Jokica poredjenjem sa za sada najboljim evropljanom ikad koji je jednom u karijeri doveo reprezentaciju do finala,Jokic je resio Hrvate na OI,osvojismo srebro kao sedmi favoriti,Dirk igrao jedno finale ali Evropskog.Inace sta je Jokic mogao protiv Argentine sa Bobijem kome ispada lopta,Belim,Vasom i Gudurom koji obruc ne mogu da pogode,shvati nostalgicaru,ovde se Jokic omalovazava poredjenjem sa igracima koji su igrali triput manje u sezoni a u reprezentaciji sve vreme igrali u skoro drim timu,Bodiroga jeste resio te utakmice,zato je to sto jeste,ali fakat imao je cistu situaciju da ako njega ne krene tu su Sale,Danilovic,Divac,Palja,Obradovic,a u drugom delu karijere Pedja,Vujanic,Tomasevic,Gurovic...na koga Jokic da se osloni,Guduru i Stefana Jovica?

vasil tupurkovski

pre 2 godine

@vince carter
Inace u direktnom mecu Skola imao 20-5-2.Jokic 16-10-7,dakle jedan zasluzan za 24 poena,drugi za 30,uz duplo vise skokova,pritom nisu jedan drugog cuvali,kako ga je onda Skola "resio",sta su radili Bobi,Radulja i Milutinov,a njih niko ne dira,nego udri po najboljima

vince carter

pre 2 godine

Mladji sam od Lebrona 3 godine a "tupovski" na osnovu nika Vince Carter,likcina misli da sam iz vremena praje i kice,bolje ostavi nik koji sam ti nadenuo. Vins Karter je ubedljivo najlepse i najpravilnije izvodio kucanja zato je on i ostao sinonim. U vreme Dirka bila je Dinastija Spursa,mocni Nesovi Sunsi,pre toga Lejkersi i Kingsi pa posle opet Lejkersi. Kid 38 godina i Terry 34 preko Duranta,Westbruka,Hardena,Kobija,Gasola,Artesta,Oldriza,Roya,Lebron,Wejda,Bosha a Jokaru cisti igrac koji je i u to vreme igrao na zapadu sa mladim saigracima :))

Grdoje

pre 2 godine

Evroliga je bila gledljiva do pre neku godinu, zbog Reala sa 16-godišnjim Dončićem, Ljuljem, Rudijem i Ćaćom. Igrali su NBA košarku. Odlaskom Luke, u EL ne postoji tim koji bi te privukao da uključiš TV. Po neku utakmicu naših, ali se brzo razočaram, suviše je to daleko od nekadašnjeg nivoa u YU. I previše stranaca koji nisu nizašta.
U NBA je sve kao u drugoj galaksiji. Jedno 10. klasa iznad, sveukupno. U takvoj ligi imamo igrača koji fascinira saigrače, trenere i publiku. To je putokaz za naše klince, sa krvavim radom i bez odustajanja od zacrtanih ciljeva. Lova dodje kao posledica.
Sada, na takvom nivou, igranje za repr je čist dar sunarodnicima. Ove OI su bile specigične zbog korone, bez gledaoca, nije to to, ni za sportiste ni za navijače. Ni Nole nije trebalo da ide.
DEN je započeo van očekivanja, biće dobri i ove godine, bez Mareja.

josifidis

pre 2 godine

@Guns N Roses
I onda se pojavi Novak Djokovic koji rastura svugde osim na Olimpijadama i Devis kupu,tamo ladno odustaje od borbe za medalju izdajuci koleginicu i opet za Srbe je veci od samog Boga,samo zbog pojedinacnih ostvarenja na Vimbldonu,Garosu...I sad po tebi Jokic iskazuje nepostovanje prema narodu koji za istu stvar jednog podrzavaju i uzdizu ga kao sveca a njega hoce da obese,od te 2017-te krece neprestana pljuvacina,ne secam se da ga je iko i tada branio,a ove godine pljuvacina dostigla nivo opsteg linca jer zamisli covek nakon dve duple sezone nije mogao bez pauze da zaigra za reprezentaciju gde u najboljem slucaju bi dogurao do neke bronze i na kraju bi ga svi opet pljuvali jer nam nije doneo zlato i vredjali kako ga skoluje Skola ako nema NBA ucinak,stvarno veliko nepostovanje,svako normalan na njegovom mestu bi batalio dezavni tim nakon svega za ceo zivot,a on se preko oca pravda,i to rulji koja hoce da ga obesi,a branicemo ga svi mi razumni koji kapiramo da smo prvi put dobili top topova ime u jednom od dva sporta koji nas zanimaju(Dejo i Mijat su crnogorci,Vidic je bek,a od kosarkasa je jedino Pedja bio priblizno vrhu ali daleko od njega)a koji pre svega je atipican za danasnje vreme tetovaza,drustvenih mreza,egoizma bez pokrica,prosto takav igrac se zavoli bilo koje da je nacije a on eto ima sanse da nam u buducnosti donese puno toga dobrog pa i u famoznoj reprezentaciji.

LordNevskius

pre 2 godine

Nemoj tako Greg Popovicu,sad ce Dragan Borca da ti objasni da je Larry Bird bio smesan kosarkas u "Slow motion" kosarci,kako je sada sve video igrica i kako u toj igri ne moze da igra neko kao Dzo Ingles :D Jer sada su svi jaki i brzi kao Lebron (Jokic mvp) i svi sutiraju kao Kari (Janis fmvp) svi centri sutiraju trojke (Adams,Ayton,Drumond,Gober,Deandre,Dwight,Adebayo,Plumli,Zubac,Bijombo,M.Robinson itd) kako niko ne promasuje a na svakoj vesti vidimo optuzbe da njihovi miljenici za saigrace imaju ciglase koji ne mogu otvorene suteve da pogode. Covek koji je ismevao najvise kosarku 2000-2010 i smejao se tome ko je bio All Star,konkretno za Okura koji je jedan od najboljih sutera trojki medju centrima inace i iz cije ere su i trenutno dva kandidata za mvp sa 37 godina Paul i Lebron. Koji na vest o kosarci popljuje sve druge ere dok na fudbalu vidis totalno drugu stvar gde uzdize svog idola Ronalda Nazaria i kako se nekad igrao mnogo cvrsi fudbal,dakle licemer zvani Dragan najgori ikada Borca.
(vince carter, 23. oktobar 2021 12:24)

Bravo Karteru.
Sve tačno od reči do reči, ovaj tip iz Borče zaista ima čudne poglede na sport.

Cole

pre 2 godine

Popovic pre par godina - Nadam se da
teretana nece da unisti ovaj biser
(plasio se da ga ne (pre)napucaju).

Tim Dankan pre par meseci na pitanje
novinara kojeg igraca najvise voli da gleda
- Bez konkurencije, Nikolu Jokica.

Tako da...

tocka

pre 2 godine

Jedva sam čekao izjavu Popovića nakon ove utakmice. Znam da ga jako ceni, pa sam se pitao šta će sad novo reći i nije razočarao.
Nikola Jokić je svetsko čudo.
Ne možete da volite košarku, a da ne volite Jokića i ovu legendu. To je nemoguće.

hijavata

pre 2 godine

@321
Tu izjavu je dao kada Jokic nije igrao one "prozore" u kvalifikacijama za Svetsko a vec tada krenula histerija sa pljuvanjem,ljudi valjda ocekivali da u pauzama izmedju dve NBA utakmice skokne do Evrope jer nam je neophodan protiv Austrije i slicnih,Danilovicev posao izmedju ostalog je da "pegla situaciju" za opste dobro a ne da doliva ulje na vatru i rusi kult,sve i da je Jokic izjavio da mu se ne igra to ostaje u kuci,pritom sigurno nije razgovarao sa njim,jer Jokic nema nikakav odnos sa savezom,prosto sve je prepustio Misku,a on odavno u losim odnosima pre svega sa Danilovicem i Djordjevicem i na kraju se kola slamaju na Jokicu kome ipak nije posao da zivka predsednike i selektore vec obratno,takodje nije on dosao na prvestvo sa deset kila viska(znas sta je to na onakvo telo),2-3 max koja mu nisu smetala,ali na prvenstvu stavljen na njemu neprirodnu poziciju da krpi rupe ocajnog Bjelice,i da sto vise igraju Radulja i Bobi(zbog udovoljavanja navijacima jednih i drugih vecitih),sto nas je kostalo protiv Argentine pre svega,a svuda takvi igraci budu glavni,pritom svi se secamo koliko smo pljuvali Djordjevica zbog javnih kritika Jokica,eto kako se odjednom sve okrenulo,cinjenica igraci kao Jokic se ne radjaju svaki dan,jednom nam se desila situacija sa Pedjom koga smo se olako odrekli jer "niko nije iznad reprezentacije",dok su ostali cuvali svoje Dirkove i Gasole,vidimo kako prodjosmo,citava decenija nam je trebala da se oporavimo od toga,a Jokic jos tri klase iznad.

vasil tupurkovski

pre 2 godine

@vince carter
Dirk ti je "veliki" a Jokica pljujes a ovaj u svim segmentima ispred Dirka u njegovim godinama dabome da si nostalgicar jer kako to objasniti,plus uporedi Dirkov Dalas u prajmu sa Nesom,Finlijem,Dzejmisonom,Vokerom kasnije Merionom sa danasnjim Nagetsima,u karijeri jedno finale i dva polufinala konferencija i na kraju titula kad su mu doveli Kida,Terija,Pedju,Cendlera.Jokic sa ovim raspadom od Denvera sa 26 ima dva polufinala konferencije nikad jaceg zapada(ovo nikad jaci nisam ja smislio,maltene konsenzus na ovom portalu koji nije nikad bio bas naklonjen Jokicu pa da zbog njega uzdize konkurenciju).Vi svi kolektivno niste izasli iz doba Kice i Praje a komentarisete danasnji NBA,tebi ceo zivot se svodi da nadjes parametre iz proslosti i da ih poredis sa danasnjicom i tamo gde je nekad bilo bolje da to prenaglasis da bi omalovazio danasnjicu,pa i nick ti je nostalgicarski,svi koji volimo zakucavanja sve poredimo sa Karterom i koliko god ga neki prevazisli niko nece prevaliti preko tastature da je nadmasena ona Karterova kucanja iz takmicenja 2000-te,najnostalgicarskiji kosarkaski krindz.

nba

pre 2 godine

Evo svako malo svratim do komentara - mozda se nesto promenilo i mozda covek ima sta da procita. Kad ono isto - grupa gradjana besna jer neko tamo je odlucio da im ne dize ego.
Iskereno, ja bih se zabrinuo da mi neigranje jednog igraca za reprezentaciju moze da izazove ovakve smetnje. Iskreno, da mi moje licno zadovoljstvo i uspeh u zivotu zavisi od reprezentacije. Kako se niko ne odusevi kad klinci osvoje neku medalju na olimpijadana iz fizike matematike isl. Nego padanje u nesvest jer neko nije sutirao loptu.

Kosarka je zabava, kao kad odes na dobar koncert pa se provedes, ili pogledas film ili sta ja znam odvedes zenu na veceru i ... ili ako nemas zenu kad izadjes s ekipom itd.

vince carter

pre 2 godine

"Tupovski" Ja sam mladji od Lebrona Jamesa 3 godine a ti se me odveo u vreme Kice i Praje :)) Vins Karter je najlepse zakucavao i 90% sveta se slaze sa tim. U vreme kad je Dirk bio na zapadu,bila je dinastija Spursa,pa Nesovi Sunsi,pre toga Lejkersi i Kingsi pa opet Lejkersi. Kidd od 38 godina i Terry od 34 godine...preko Duranta,Westbruka,Hardena,Kobija,Gasola,Artesta,Oldridza,Roya,Lebrona,Wejda,Bosha i ti to poredis sa ovom konkurencijom na zapadu gde su veterani Lejkersa,chris paul koji je i tada igrao na zapadu,Klipersi bez organizacije igre itd.."tupovski" pokri se usima!!!

thebooksofknjige

pre 2 godine

ne znam zašto se pravi tolika drama oko Jokića i reprezentacije... ne zavisi nama uspeh od jednog igrača , i ne treba !
Mnogo drugih stvari tu treba uštelovati ... a ja lično ne sumnjam da će se Jokić uvek rado odazvati u ozbiljnu priču ( kakvu naša reprezentativna košarka mora da ima , i više od toga)!

XXL

pre 2 godine

Eh, somborci letargični samo zato što vas je mrzelo da igrate basket sa debelim NBA liga je dobila svetskog košarkaša, a mogao je i neko od vas da ode za Ameriku sa njim. No dobro u Somboru ima uvek vremena za sve i na pretek pa nakon legende Radivoja Žuće Koraća i Nikole Jokića pojaviće se opet neki novi klinac/i košarkaš/i gde morate da imate strpljenja dok vam rastežući somborskim naglaskom kaže svoje ime. Tužno je što u Ravangradu nema niti jedna bronzana figura u prirodnoj veličini čuvene 'levice' pored Laze Kostića, Veljka Petrovića (čije ime nosi gimnazija koju sam završio) i filmadžije koji 'snima' kamerom prolaznike...