Sreda, 20.10.2021.

13:00

Divac ga birao pre Dončića, sada je ispao iz rotacije: "To nije normalno"

Krilni centar Sakramento Kingsa Marvin Begli izostavljen je iz rotacije, zbog čega je njegov agent Džef Švorc žestoko kritikovao Kingse.

Izvor:

Divac ga birao pre Donèiæa, sada je ispao iz rotacije: "To nije normalno" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

88 Komentari

Sortiraj po:

The Unforgiven

pre 2 godine

Na draftu treba imati sreće!
(Stefan Simonovic, 20. oktobar 2021 21:28)
--------------------------

Nema to veze sa (ne)srecom. Kada Kingsi konstantno biraju u vrhu vec 10-15 godina i dalje nisu u stanju da naprave playoff tim, a sa druge strane Spursi su pravili sampionske ekipe tako sto su birali 30. na draftu, e onda nikako ne mozes reci "to je zbog (ne)srece".

The Unforgiven

pre 2 godine

Brate, znaš li ti uopšte šta je draft?? Misliš da je Zajon hteo u Pelikanse ili ovaj mali Kaningem u Detroit?? Ko te izabere njihov si i kraj priče, da može da se bira svi bi u Lejkerse ili Majami, Njujork...
Prosto ne verujem šta sam pročitao.
(NastyB, 21. oktobar 2021 08:25)
------------------------

Postoje igraci koji su profesionalci i idu gde god budu draftovani, a onda postoje oni koji su toliko problematicni da ako ih draftuje tim koji ne zele prave problem. Da, tim i dalje ima pravo da ga draftuje, ali onda imas nezadovoljnog igraca koji nece igrati sa 100% svojih mogucnosti i pricati u sav glas kako ne zeli tamo da igra.

Meni najpoznatiji primer Yi Jianlian jer sam navijac Bucksa. Od prvog dana nije hteo da dodje u Milwaukee jer Milwaukee nema veliku azijsku zajednicu. Na kraju potpisao preko volje, celu sezonu igrao neku zalost preko volje i posle toga Bucksi nisu imali izbora nego da ga trade. A ima i drugih primera gde je draftovan i odmah trade jer je pricao da nece da igra za taj tim (Steve Francis i Vancouver Grizzlies na primer).

p.s. cisto sumnjam da bi iko birao da igra u New Yorku. ;)

NastyB

pre 2 godine

Какав је ко играч, сазнаје се касније, а не на драфту. Јел' си ти знао да је Треј Јанг бољи од Беглија? Или још боље, знаш ли ко ће бити превара, а ко ће бити изненађење после следећег драфта?
(Роланд Гарос, 20. oktobar 2021 16:21)

Posao generalnog menadžera i jeste da to sazna i dovede dobrog igrača u tim. A Luka je kao bio nepoznat, niko nije čuo za njega?? Dečko sa 18 bio najbolji igrač Reala i samo „slep, gluh i kljast“ (Alan Ford referenca) nije mogao da vidi kakav će igrač da postane. Sve oko Beglija je neverovatna Divčeva greška, čovek je uradio ono što ni neko ko gleda košarku povremeno ne bi učinio ako ima tri funkcionalne moždane ćelije.

па какве то везе човече има са Дончићем, који тек треба да види у који ће клуб. Тако да Дончић наравно да је могао да бира клуб, а посебно је могао да бира као играч из Европе.
(mr, 20. oktobar 2021 16:17)

Brate, znaš li ti uopšte šta je draft?? Misliš da je Zajon hteo u Pelikanse ili ovaj mali Kaningem u Detroit?? Ko te izabere njihov si i kraj priče, da može da se bira svi bi u Lejkerse ili Majami, Njujork...
Prosto ne verujem šta sam pročitao.

Lajavi krelac

pre 2 godine

Situacija se promenila, igrači kontrolišu gde će, šta će i sve ostalo.
(spree 15, 20. oktobar 2021 15:27)

Sećaš li se kako Zajon Vilijamson nije hteo u Pelikanse i gde je sada??
Verujem i da je Kejd Kaningem oduševljen što će u Detroit. A i Deni Avdija mora da je rekao sebi "E, neću u Los Anđeles ili Njujork, nego u Vašington da igram sa Bilom". Misliš da Vasa Micić može u NBA gde hoće ili jedino u Oklahomu koja polaže prava na njega.

Kakva crna kontrola, NBA je sistem u koji se uklopiš ili ne. Kraj priče. To što ovde radi svako šta hoće ne znači da je svuda tako.

Ccc

pre 2 godine

@mr, da li se ti uopste razumes u Draft i Nba ligu ali mrvicu? Kada neki igrac izadje na draft tim koji ga je uzeo ima pravo na njega, moze da igra u Evropi do 30e godine, ako je on njihov igrac izabran na draftu kada je imao 18 godina a oni ga nisu trejdovali ili ga se odrekli ima prvo da dodje da igra za njih, to je ista prica i sa Doncicem, decko je bio 3 na draftu 2018 godine, i Sakramento je mogao da izabere Luku ali nije, zasto ne znam ali nisu, ispostavilo se da su se zaj***li ali to se sa klincima od 19,20 godina nikada ne zna, mogu da postanu najbolji svih vremena q mogu I da propadnu kao zeton, ne bi bio ni prvi ni poslednji put da se tako nesto desi. Luka nije imao pravo da bira tim cim se pojavio na draftu I da, igrac u Nba se nista ne pita u toku ugovora, mogu da ga trejduju u toku utakmice, ako se buni idu penali itd.itd. Kajri upravo prolazi kroz to, svako odstupanje od ugovora ih itekako skupo kosta.

Stefan Simonovic

pre 2 godine

Kakvo pljuvanje Divca, uzasan smo narod. Kao da su ljudi srećni jer nije uspeo. Na draftu treba imati sreće! Ko je predpostavjao od da ce Jokic imati ovakvu karijeru, kladim se da u Denveru nisu ni sanjali sta ce dobiti, nego ga uzeli pa kao Aj da vidimo. Treba da "legne" klub igraču. Dončić možda ne hi u Sacramentu bio to što jeste. Kako god, sram vas bilo za ovakve komentare!!!

Pretpostavke i cinjenice

pre 2 godine

Nikom nije palo na pamet da je Divac, izmedju ostalog, popricao i sa Lukinim ocem Sasom, kao i sa samim Lukom, pa im na pr. sugerisao da Luka ode u Dalas, gde ce dobiti vise minuta u igri i bolju sansu za napredak, obzirom da je kao GM znao kakve Sakramento ima planove... Takodje se zaboravlja kakav je "hajp" napravljen oko Beglija, da ce biti novi Durent, plus Foks kao "vrhunski prospekt"...

Canadian

pre 2 godine

Divac je ispao smesan i bolje bi mu bilo kad se penzionisao da je nastavio da snima filmove i reklame.
Neki komentari spominju kako rookie ne moze da odbije da igra u nekom timu, a upravo to je uradio Steve Francis kad je biran kao 2gi na draftu od Vancouver Grizzlies da bi bio trejdovan u Houston.
Doncic sigurno nije odbio, a Vlade je ispao tuljan.

Wlado

pre 2 godine

Kakav crni small ball sta je sa ovim ekipama, i beli da im ponekad igra centra u woriorsima...jokic ce imati sezonu za anale preko ovih ekipa. On na kraj izlazi i sa cat-om embidom i gobertom kamoli sa ostalim ekipama bez centra

Dvokorak

pre 2 godine

Posle MJ23 ( isto broj 3 na draftu ), najveci draft promasaj!!!
(borisc, 20. oktobar 2021 13:40)

Od Miličića na 2. poziciji u 2003-ćoj pre Karmela Antonija, Dvejn Vejda i Krisa Boša ne postoji veći promašaj u istoriji sporta, ne samo košarke.

Definitivno najveći promašaj drafta je Nikola Jokić.
Gorenavedenu dvojicu su promašili 2 odnosno 3 tima. Jokića je promašilo 40 timova + ekipa koja sastavlja listu

Straight Outta München

pre 2 godine

Роланд Гарос, 20. oktobar 2021 16:21

Naravno da ce biti promasaja…Problem je sto je Divac za 5 godina sve promasio, nije uspeo da povuce ni jedan jedini normalan potez.

Milutin

pre 2 godine

Posle MJ23 ( isto broj 3 na draftu ), najveci draft promasaj!!!
(borisc, 20. oktobar 2021 13:40)

Od Miličića na 2. poziciji u 2003-ćoj pre Karmela Antonija, Dvejn Vejda i Krisa Boša ne postoji veći promašaj u istoriji sporta, ne samo košarke.

Milutin

pre 2 godine

zasto se sad umesto nema mesta u petorci kaze nema mesta u rotaciji. Jel to kao da zvuci strucnije, kao ko zna sta su te rotacije
(vlada, 20. oktobar 2021 13:55)

Petorka = 5 igrača
Rotacija = 7-9 standardnih igrača koji ili počinju utakmicu ili ulaze sa klupe

"Nije u petorci" = ne počinje utakmicu
"Nije u rotaciji" = sedi na klupi i maše peškirima, ne ulazi u igru.

Jel' jasno sad?

mr

pre 2 godine

Ne ali ako kaže da neće igrati za ekipu u koju treba da bude trejdovan taj trejd propada.
(spree 15, 20. oktobar 2021 15:27)

O čemu pričaš ti, igrač pod ugovorom se ne pita ništa, ide tamo gde mu se kaže jer ako bilo šta odbije i bojkotuje plaća penale i kazne, pada mu cena na tržištu te dolazi na zao glas kao potencijalni problem za neki tim i svlačionicu pa ti onda teraj inat i glupiraj se. Živ bio pa video kako će Simmons srozati svoj ugled a već je to i uspeo u dobroj meri. U NBA niko nije iznad sistema.
(Kingston, 20. oktobar 2021 15:49)

Јел ти читаш оно што пишеш, и да ли уопште разумеш логику писања. Твоја прва реченица Играч под Уговором, па какве то везе човече има са Дончићем, који тек треба да види у који ће клуб. Тако да Дончић наравно да је могао да бира клуб, а посебно је могао да бира као играч из Европе. Могао је да бира у том смислу да нема Бога да га натерају да иде у клуб који неће. Наравно, проста логика налаже да може да иде само тамо где га хоће. Њега је Далас хтео, ослободио му позицију са бековима, дакле гарантовао минуте, и боли га уво што је Далас крш тим, јер њему треба развој и испуцавање. То је у Даласу и добио, и млатио тројке по жељи са 25%, и држао лопту док не избаци језик. О томе је само могао да сања са Сакраментом, и то је он одлично знао, као што зна и Дивац, као што знају и сви менаџери и тако онда и праве тимове и доводе играче.

Pera

pre 2 godine

Divac-koji-zna, Dončić-koji-neće (kao da se igrač nešto pita) i Begli-koji-ima-višlji-plafon lagano postaje NBA ep.
@znanje-imanje

Kad smo već kod znanja(-imanja), kaze se viši a ne višlji.

Роланд Гарос

pre 2 godine

Branite Divca nebulozama. Doncic nigde nije rekao da ne bi isao u Sakramento a i da je tako nikad u ustoriji NBA se nije desilo da ruki odbije da igra. Liga bi ga verovatno izbacila da je to uradio. U najgorem slucaju ne bi hteo da produzi ugovor pa bi sad imali "muku" da moraju da trejduju jednog od najboljih igraca u ligi sa samo 22g Cenim da bi dobili malo vise od busta Beglija koga nikom ne mogu da uvale. Da nije i Trej Jang odbijao da igra za Sakramento lol? Ovi koji brane Divca za jedan od najvecih promasaja u istoriji su isti oni koji su tada pricali "super je Begli sta ce im Doncic kad imaju Bogija koji je bolji".
(Mladen, 20. oktobar 2021 15:19)


Какав је ко играч, сазнаје се касније, а не на драфту. Јел' си ти знао да је Треј Јанг бољи од Беглија? Или још боље, знаш ли ко ће бити превара, а ко ће бити изненађење после следећег драфта? Лако је сада вређати и бити паметан. Да си неки стручњак, не би овде писао коментаре, него био генерал-менаџер или скаут. Сваке године ће бити изненађења и промашаја. Битно је да се тамо сноси одговорност за грешке, па се да оставка, за разлику од нас овде, који играче доводимо у шлеперима и где нико не одговара за буџет грађана који плаћају та "појачања".

Man

pre 2 godine

Divac , majstor za promašaje
(Dare, 20. oktobar 2021 13:08)

Promasi oba bacanja u zadnjem napadu fina sveta i kaze'da sam jedno pogodio izgubili bi'! Divac je pre svega pravi Srbin!

Pogan

pre 2 godine

To što je razvoj Beglija ide loše i sporo, što nije imao sreće sa povredama i što ne može da poveže zbog toga ni 3 dobre partije nisam siguran da je krivica Divca već fizioterapeuta i ljudi zaduženi za razvoj igrača u timu.
(Oxymoron, 20. oktobar 2021 15:16)

Al nikako nije do samog Beglija, a? Decko ima jedan potez u reketu, a to je naskok i horog. Moja baba bi naucila nesto svih tih godina makar guglajuci po internetu.

Boki

pre 2 godine

Хтео Владе да испадне паметан, испало супротно, а до тог тренутка лепо бирао на драфту и кроз тазмене играча.
(гецо, 20. oktobar 2021 13:22)

Divac do tad birao lepo na draftu i kroz trejdove? Možda ali u nekom paralelnom univerzumu.

Divac je postao GM 2015. Od tog trenutka pa do smene prošle godine:

- smenio prvo Džordž Karla pa onda i Dejva Jergera, 2 trenera koji su koliko toliko imali viziju i sa kojima su Kingsi ličili na tim da bi doveo Luka Voltona
- na draftovima birao sledeće igrače:

2015. Vili Koli Stajn (6. pozicija)
2016. Markiz Kris (8. pozicija) - trejdovan u Finiks za Jorgosa Papajanisa, Skala Labisiera i Bogdanovića
2017. Dieron Foks (5. pozicija) i Zek Kolins (10. pozicija), Kolins trejdovan u Portland za Džastina Džeksona i Hari Džajsla
2018. Marvin Begli (2. pozicija)
2019. - nisu imali pika u pika prve runde
2020. Tajris Haliburton (12. pozicija)

- trejduje Kazinsa (opravdano), ali prethodno tom istom Kazinsu "dovodi" sa drafta 3 visoka igrača (Koli Stajn, Papajanis i Labisier) umesto da napravi trejdove i da pomogne svojoj "zvezdi" ili da pametnije bira na draftu

- nije ništa dobio u trejdovima za igrače kao što su Set Kari, Tajrik Evans, Rudi Gej

Zaključak: Divac je imao više negativnih nego pozitivnih stvari kao GM, mada opet nije sve samo njegova krivica, Kingsi su u kanalu od 2006 i ne vidim da će se išta promeniti u narednih 4-5godina.

PeraKojot

pre 2 godine

zasto se sad umesto nema mesta u petorci kaze nema mesta u rotaciji. Jel to kao da zvuci strucnije, kao ko zna sta su te rotacije
(vlada, 20. oktobar 2021 13:55)

Zato sto to nisu iste stvari. To znaci da nema mesta ni u petorci, ni na klupi. Dakle rotacija, zato sto se smenjuju tokom utakmice, ulaze-izlaze..E on moze samo da sedi na tribinama.
Nekako ovi sportski novinari smatraju da sportske vesti citaju sportski pismeni citaoci. Kako su samo naivni. Dodje onda Vlada i kaze im da se kaze "nema mesta u petorci".

Oxymoron

pre 2 godine

Naravno, ajde odmah da napadnemo kolektivno Divca svi... Nije kao da su već imali u tom trenutku Foksa sa drafta godinu dana pre koji je već bio predodređen za lidera ekipe i tražila se podrška njemu u vidu nekog višeg igrača (centra/četvorke). Pošto je Ejton bio već izabran, logičan je bio Begli - inače dosta dobar prospekt u srednjoj školi i na koledžu. Da su izabrali Dončića ne bi mogli da ga uklope sa Foksom jer su obojica želeli da budu glavni ljudi u ekipi i primarni kreatori igre.

To znači da bi ubrzo morali da trejduju nekog od njih dvojice (verovatno Foksa) i samim tim bi Divac otvoreno priznao da je pogrešio što je draftovao Foksa i pljunuo na sve što je uradio godinu dana pre. U tom trenutku se činilo rizičnim i ispod časti i logično izabran je Begli sa nadom da će se uklopiti sa Foksom i ostatkom ekipe plus i onako popunjava poziciju i ulogu koja nedostaje.

To što je razvoj Beglija ide loše i sporo, što nije imao sreće sa povredama i što ne može da poveže zbog toga ni 3 dobre partije nisam siguran da je krivica Divca već fizioterapeuta i ljudi zaduženi za razvoj igrača u timu.

Locutus

pre 2 godine

Tako je bilo i tada, i pre 50 godina i biće za vjek i vjekov jer ako igrač odbija da ide negde koja je poenta drafta? Danas odbija da ide u Kingse, Pelikanse, sutra će hteti da ga šampion bira sa 32 pozicije... Kako ne.
(CJC, 20. oktobar 2021 14:12)

Postoji poenta drafta i ona dobro funkciniše, ali nije nije ista situacija za igrače iz Evrope i igrače iz SAD. Igrač koji igra u Evropi ima izbor, može da nastavi da igra u EU i čeka šansu. Mlad igrač iz SAD nema taj luksuz. Teško da će sa koledža u Evropu, radije će igrati u NBA u timu koji ga izabere. Ni Zajon nije hteo u Pelikane, pa je na kraju ipak pristao. Kada je neko jako taletnovan nije pametno gubiti godine bezveze, ogroman novac je u pitanju.

NastyB

pre 2 godine

Šta je tu trebao Divac da radi ? Da ga uzme pa da ga trejduje odmah ?
(JPR24, 20. oktobar 2021 14:16)

Sam si odgovorio na pitanje. Dobili bi Beglija ili boljeg i još par igrača ili pikova.

Sećaš se kako su Hornetsi ispali idioti kada su trejdovali 13og pika za Vlada Divca. A 13-i pik se zvao Kobi Brajant. Ili kako su Kavsi i Detroit uzeli prvog i drugog pika. A Denver uzeo 41-og. Zamisli da imaš prvog pika i možeš da uzmeš 2-3 dobra igrača i par pikova ili izabereš nekog lošijeg???

Samo budala kao Divac bi uzeo lošijeg i da završi na tome.

Kingston

pre 2 godine

Ne ali ako kaže da neće igrati za ekipu u koju treba da bude trejdovan taj trejd propada.
(spree 15, 20. oktobar 2021 15:27)

O čemu pričaš ti, igrač pod ugovorom se ne pita ništa, ide tamo gde mu se kaže jer ako bilo šta odbije i bojkotuje plaća penale i kazne, pada mu cena na tržištu te dolazi na zao glas kao potencijalni problem za neki tim i svlačionicu pa ti onda teraj inat i glupiraj se. Živ bio pa video kako će Simmons srozati svoj ugled a već je to i uspeo u dobroj meri. U NBA niko nije iznad sistema.

dS>0

pre 2 godine

Divac ih je upropastio na duze staze u prethodnih par godina...prvo sto se secam Evansa su birali umesto Currya, onda su promasili Lenarda, posle toga su birali nekog Nika Stauskasa ili kako vec i propostili Lavina, birali su Cauey steina, pre Bookera, ima svega i ociglednih promasaja i ono sto se posle ispostavilo kao promasaj, ali ovo je jedna od vecih gresaka ikad, u rangu sa Milicicem i Benettom...

Realista

pre 2 godine

@znanje-imanje, 20. oktobar 2021 13:13) Da pitaju se igrači na draftu doduse nesluzbeno...Luka je pre drafta porucio zna se kome ako me bira tim kojeg necu, vračam se u europu za 1 godinu.

staravolina

pre 2 godine

zasto se sad umesto nema mesta u petorci kaze nema mesta u rotaciji. Jel to kao da zvuci strucnije, kao ko zna sta su te rotacije
(vlada, 20. oktobar 2021 13:55)

Zato sto to nisu iste stvari. To znaci da nema mesta ni u petorci, ni na klupi. Dakle rotacija, zato sto se smenjuju tokom utakmice, ulaze-izlaze..E on moze samo da sedi na tribinama.
Nekako ovi sportski novinari smatraju da sportske vesti citaju sportski pismeni citaoci. Kako su samo naivni. Dodje onda Vlada i kaze im da se kaze "nema mesta u petorci".
(PeraKojot, 20. oktobar 2021 15:14)

Kojote u pravu si 90%
Ako nije u rotaciji to ne znaci da mora da sedi na tribinama.. Igrac koji je ispao iz rotacije sedi sa svojim timom, ali zna unapred da nece igrati, obucen po pravilima (dres je ispod trenerke) i uglavnom mase paskirima i dodaje vodu saigračima xD

Mladen

pre 2 godine

Branite Divca nebulozama. Doncic nigde nije rekao da ne bi isao u Sakramento a i da je tako nikad u ustoriji NBA se nije desilo da ruki odbije da igra. Liga bi ga verovatno izbacila da je to uradio. U najgorem slucaju ne bi hteo da produzi ugovor pa bi sad imali "muku" da moraju da trejduju jednog od najboljih igraca u ligi sa samo 22g Cenim da bi dobili malo vise od busta Beglija koga nikom ne mogu da uvale. Da nije i Trej Jang odbijao da igra za Sakramento lol? Ovi koji brane Divca za jedan od najvecih promasaja u istoriji su isti oni koji su tada pricali "super je Begli sta ce im Doncic kad imaju Bogija koji je bolji".

Drax

pre 2 godine

Velika dilema da li ce ostati upamcen jer je ukanalio Jugoslaviju protiv SSSR, da li zato sto mu to zamalo nije poslo za rukom i u finalu protig Argentine kad je promasio slobodna na kraju regularnog dela ili zato sto nije birao Doncica? On je pola covek pola fejl.
(White Sensation, 20. oktobar 2021 14:27)
Hvala ti sto si me podsetio na ona promasena slobodna bacanja.20 godina ja pricam da je Divac najgori covek koji se rodio posle Hitlera.Ko prica da si ti ovan nema pojma o cemu prica

spree 15

pre 2 godine

Pobogu naučite bre neka osnovna pravila koja važe. Igrač koji je pod ugovorom se u trejdu ništa ne pita, tek kada mu istekne ugovor može da sam bira gde će i šta će
(Kingston, 20. oktobar 2021 14:07)
Ne ali ako kaže da neće igrati za ekipu u koju treba da bude trejdovan taj trejd propada.
Pogledati pod Steve Francis i Kobe Bryant, Francis trejdovan pred početak sezone jer nije želeo da igra za Vancouver, Bryant rekao da želi samo u Lakerse, Hornetsi morali da prihvate Divca jer bi imali situaciju koju trenutno ima Philadelphia sa Simmonsom.
Jedan od razloga zašto je Dončić preskočen je i priča da bi on verovatno ostao u Evropi još godinu dana da ga je uzeo Sacramento.
Situacija se promenila, igrači kontrolišu gde će, šta će i sve ostalo.

mandingožoel

pre 2 godine

I dalje se prica o tome kako ga nije Divac birao a zaboravlja se da Doncic nije hteo da igra u Sakramentu i da se nije ni pojavio na probama u Sakramentu vec otisao samo u Dalas. Koja je poenta da je birao doncica koji bi odmah trazio trejd i ne bi hteo da igra?
(Vica, 20. oktobar 2021 14:33)

dončić kao rising star, dolazi iz real madrida, sve puca od najava, pun entuzijazma, energije i zelje za dokazivanjem ne bi igrao?!! Igrao bi on 2 utakmice dnevno samo da potvrdi NBA i ostatku sveta ko je i sta je i čemu tolika buka oko njega. Vlade, kao GM, sam je sebi zakucao ekser na kovceg i tacka. SVE NAJBOLJE ZA DILETA i DONCU inače...

bg leprikoni

pre 2 godine

@White Sensation
To smo mi,na 100 dobrih stvari uradis jednu losu,dobre niko ne spominje,a te lose vrte se do besvesti,pritom tada je uradjena sasvim logicna stvar,tim je napravljen da se vrti oko Foksa i Hilda,dakle bekovi nisu bili potrebni,a sa druge strane Bagli vazio za ne manjeg talenta od Ajtona koga su birali pre njih.Da se mislilo da ce se Doncic toliko dobro i brzo snaci i postati mozda najbolji dvadesetogodisnjak ikad u NBA,pa pobogu uzeo bi ga Finiks,i ne bi ga Atlanta trejdovala.A NBA je zato to sto jeste,vrhunski sistem gde svako uzme ono sto mu treba,i ovde nije problem sto je propusten Doncic,vec sto se Begli nije dokazao,za razliku od Ajtona i Janga,zbog kojih se proziva samo Divac a ne GM Finiksa i Atlante.Ali to je draz posla,rizik,zato u cloj prici niko ne treba da se proziva vec da se pohvali ocigledno vizionarstvo Kjubana i ko je vec glavni u Dalasu da se napravi tim po Lukinoj meri,otprilike kao sto je na mikronivou Misko to uradio sa Jokicem u Megi.A Divac je ispao na kraju dasa,sve oko izbora na draftu preuzeo na sebe iako su GM samo sraf u mehanizmu,i ja cak mislim i da je bilo samo do njega da bi birao Luku,prosto naklonjen je igracima sa ovih prostora,dao je ostavku i tu je kraj price.Ipak covek kada se sve oduzme i sabere je verovatno najuspeliji Srbin u inostranstvu u zadnjih par decenija(Djokovic van terena je jos nesnadjen i u raskoraku sa svetom),bukvalno su mu sva vrata svugde sirom otvorena,i mozemo samo da mu se "smejemo" ali pod prozor

Kingston

pre 2 godine

Za Simonsa? Mada Filadelfiji Begli ne treba nizašta. A i Simons ne verujem da bi hteo u Sakramento.
(Biću Slobodan, 20. oktobar 2021 13:13)

Pobogu naučite bre neka osnovna pravila koja važe. Igrač koji je pod ugovorom se u trejdu ništa ne pita, tek kada mu istekne ugovor može da sam bira gde će i šta će

kaokakao

pre 2 godine

Kao da je Divac prvi koji je lose procijenio. Pa koliko prvih pikova sa drafta je propalo, desava se. Na kraju krajeva tom Doncicu se nije islo u Kingse, mozda bi se tamo uklopio u sivilo i danas bio prosjecan igrac ili prosao isto kao ovaj.

Vica

pre 2 godine

I dalje se prica o tome kako ga nije Divac birao a zaboravlja se da Doncic nije hteo da igra u Sakramentu i da se nije ni pojavio na probama u Sakramentu vec otisao samo u Dalas. Koja je poenta da je birao doncica koji bi odmah trazio trejd i ne bi hteo da igra?

JPR24

pre 2 godine

Au ala ste već postali dosadni sa tim sto Divac nije uzeo Donćića !! Svi znaju da pre drafta ekipe mame te najbolje pikove pre drafta, Doncic je znao kakvi su Kingsi, trener i ambicije vlasnika, i prosto Ne Hvala ! Šta je tu trebao Divac da radi ? Da ga uzme pa da ga trejduje odmah ? To se radi planski sa pikovima ispod 30, a ne sa nekim ko je u top 10, a Doncic bi garant sam tražio da ode, ili bi prosto odbio da potpise ruki ugovor, Kingsi nemaju nikakve ambicije već deceniju i više, trube teške, nije Luka lud bio.

delboj

pre 2 godine

Doncic nije hteo u Kingse i to je to. Nije da ga Divac nije hteo. Da je hteo Doncic da dodje odmah bi ga Divac uzeo. Mads to pre nije moglo tako, tim ima pravo koga hoce da izabere sa te pozicije a ti kao igrac ako hoces u nba mozes samo u taj tim.
(coach, 20. oktobar 2021 13:48)

Cak je i Divac vise puta rekao da smatra da je Begli bolji izbor i da su tim htjeli da rade oko Foxa i njega. Nema tu sto Doncic nije htio. Oni ga biraju pa ga onda trejdujes ako je nezadovoljan, za puno dobrih drugih igraca. Ali nikako ne uzimas slabijeg igraca na draftu zbog neke "vizije" da ti treba visoki igrac u timu tada.

NastyB

pre 2 godine

Koja je poenta da je birao doncica koji bi odmah trazio trejd i ne bi hteo da igra?
(Vica, 20. oktobar 2021 14:33)

Ta što bi u trejdu mogao da dobije Beglija ili sličnog plus još par dobrih igrača i pikova.

Drnch

pre 2 godine

Decko voli da repuje i to mu je preokupacija. Bas kao i Vili-Koli-Stajnu. Njih dvojica su bili i najbolji drugari u Sac-u. Obojica izgleda bolje repuju nego sto igraju kosarku. Mada kada sam cuo kako repuju, trebalo je da se posvete iskljucivo kosarci.

CJC

pre 2 godine

Doncic nije hteo u Kingse i to je to. Nije da ga Divac nije hteo. Da je hteo Doncic da dodje odmah bi ga Divac uzeo. Mads to pre nije moglo tako, tim ima pravo koga hoce da izabere sa te pozicije a ti kao igrac ako hoces u nba mozes samo u taj tim.
(coach, 20. oktobar 2021 13:48)

Tako je bilo i tada, i pre 50 godina i biće za vjek i vjekov jer ako igrač odbija da ide negde koja je poenta drafta? Danas odbija da ide u Kingse, Pelikanse, sutra će hteti da ga šampion bira sa 32 pozicije... Kako ne.

naše će sene ...

pre 2 godine

| 13:00
Ne znam po cemu ce Dvivac biti vise upamcen, po odlicnoj karijeri ili katastrofalnoj gresci oko Doncica.
(Roki cetri, 20. oktobar 2021 14:13
Pa kad nije podnosio starijeg Dončića.
A pamtimo ga i po prijemu KIM u olimpijski komitet, Knjazu Miliš…. Contriman !

drvobradi

pre 2 godine

@CJC
Igraci iz Evrope su tu u prednosti. Ako nece da potpisu ugovor, onda mogu da ostanu u Evropi, NBA tim zadrzava prava koja isticu godinu dana nakon isteka ugovora sa timom u Evropi.
To bi znacilo da su Kingsi bacili drugi pik u vetar ili barem na 2-3g. S obzirom sta su sve analiticari sa ESPN i drugih TV stanica pricali o Luki nakon prve sezone, u toj situaciji Divac bi dobio otkaz momentalno. Druga stvar, Kingsima je trebao visoki igrac, Begli je bio vidjen kao neverovatan potencijal, kandidat za broj 1 na draftu i bio je logican izbor. Nazalost, povrede niko nije mogao da predvidi.
BTW Ni sam Luka nije znao da ce mu ovako dobro ici u NBA.

zemunski kej

pre 2 godine

Gledao sam ga dok je Bogdan igrao u Sakramentu ,nije bio los jer mu je Bogi dodavao lopte kad treba. Medjutim tamo je jedan drugi stetochina na kvadrat FOKS , Sebican doda jedino kad je u problemu ili pred istek vremena za napad. Znam da ima ugovor ne znam koliki iznosi ,kod Divca je bio ruki ugovor 1,35 miliona po sezoni kao za sve ruki igrache tako da nije nesto opteretio budzet dok onaj Foks ima maksimum ugovor?

Aca

pre 2 godine

Ajmo realno kod Sakramenta najveći promašaj je trener,bolje im je bilo sa prošlim.Po meni on je najlošiji trener u ligi cela ova situacija je njegova zasluga, a generalno Kingsi ne igraju ništa već odavno a imaju solidnu ekipu mladih igrača ali bez pravog vodstva.

VINCENT HANNA

pre 2 godine

brdo glupih komentara na racun divca..kao da iko ovde zna sta se stvarno desavalo u stabu sakramenta pred draft..da li je vlasnik kingsa zeleo nekog evropljanina da mu prodaje godisnje karte..vrlo verovatno mu je bagley bio privlacniji zbog toga..luka je uglavnom play i lopta je stalno u njegovom posedu..imali su vec odlicnog mladog keca na toj poziciji u vidu foxa na kom su odlucili da grade buducnost.ni luka sam verovatno nije ocekivao da mu karijera ovako eksplodira..mark cuban je taj tip vlasnika koji voli da rizikuje i sve se poklopilo u dallasu..svi laju na divca a i phoenix nije uzeo luku a da jesu moguce je da bi im delili prstenje sinoc na otvaranju sezone..ayton je odlican igrac ali nije nivo doncica..divac je napravio najbolju odluku u tom trenutku ali stvari se jednostavno nisu poklopile

White Sensation

pre 2 godine

Velika dilema da li ce ostati upamcen jer je ukanalio Jugoslaviju protiv SSSR, da li zato sto mu to zamalo nije poslo za rukom i u finalu protig Argentine kad je promasio slobodna na kraju regularnog dela ili zato sto nije birao Doncica? On je pola covek pola fejl.

kfd

pre 2 godine

Ako je Divac već birao visokog igrača, što ne uze Džeren Džeksona Juniora već ovog? Jednostavno, Divac je tamo bio samo ikebana i vlasnik kluba se igrao GM.

BezLogike

pre 2 godine

zasto se sad umesto nema mesta u petorci kaze nema mesta u rotaciji. Jel to kao da zvuci strucnije, kao ko zna sta su te rotacije
(vlada, 20. oktobar 2021 13:55)
Meni ta logika uopste nije jasna. Rotacija znaci menjanje, neku promenu, pa sa tim u vezi kada kazu da nema mesta u rotaciji meni je logicnije da to znaci da uopste nema mesta ni u prvoj petorci ni u drugoj ni u bilo kojoj petorci iz koje igrac moze uci u igru. Koja je logika da se za prvu petorku kaze rotacija? Sta rotiraju se na terenu u okviru prve petorke? Pa rotiraju se igraci i okviru klupe.

Harold&Kumar

pre 2 godine

Nije ispao iz rotacije nego iz prve petorke.
Uobrazeni klinja koji nije hteo da radi na sebi, mislio je da je druga pozicija na draftu i luzerski tim dovoljno da ima zagarantovano mesto u timu. U momentu izbora razlika izmedju njega i Luke nije bila tako drastična kao sad, samo sto Luka za razliku od Beglija osim neospornog talenta ima i psihu i glad za pobedama i stalnim dokazivanjem.

mr

pre 2 godine

Birati ovog pre Dončića je najveći promašaj drafta zadnjih godina.
(Dado, 20. oktobar 2021 13:10)
zadnjih godina..?
(da se ne ljubimo, 20. oktobar 2021 13:22)

Писање на овај начин је највеће незнање задњих година. Најмање су три разлога зашто немате појма. Бегли и Дончић нису иста позиција. кингси су већ имали доста бекова. Дончић просто због гужве на бековима није хтео у Кингсе. Дакле Дивац тражи играча који је потребан тиму, и не може узети играча који неће да дође у клуб.
Има и четврти разлог, зар вам није више смор да пишете о Дивцу, после толико написаних бесмислених коментара о овој Дончић теми.

džef švorc

pre 2 godine

Zastupa veliki broj igrača, koji imaju ukupnu zaradu 450 miliona dolara, a on švorc. Šta Begli i da očekuje kad ima agenta koji je švorc. Strašno.

coach

pre 2 godine

Doncic nije hteo u Kingse i to je to. Nije da ga Divac nije hteo. Da je hteo Doncic da dodje odmah bi ga Divac uzeo. Mads to pre nije moglo tako, tim ima pravo koga hoce da izabere sa te pozicije a ti kao igrac ako hoces u nba mozes samo u taj tim.

гецо

pre 2 godine

Још тада пре драфта сам говорио да Дивац има најлакши посао на свету. Знало се да Сунца бирају прва и кога бирају, а Дончић момак заслужује другу позицију и Краљеве. Дивац је наш, али није интелектуални капацитет да направи разлику. Носиће тог Дончић у малом мозгу до краја живота. Штета, можда би Кингси били сад топ екипа. Добро су били скоцкани, и Бели је био тада слободан на тржишту да покрије позицију 4 у краљевима. И не причајте небулозе није Донча хтео у краљеве и слично. Хтео Владе да испадне паметан, испало супротно, а до тог тренутка лепо бирао на драфту и кроз тазмене играча.

Najiskrenije

pre 2 godine

Da li vi zaista mislite da je covek koji se toliko dugo bavio kosarkom zaista toliki duduk pa da ne moze da proceni da je Doncic bolji izbor!? Moze biti i da je tako,ali pre bih rekao da je nesto drugo u pitanju. Moje misljenje je da Doncic nije hteo u Sakramento (mislim da se to i spominjalo pre samog drafta) i da je Divac hteo da izadje Luki u susret. Mozda je i neki interni dogovor izmedju Sakramenta i Dalasa,mada ne znam sta su mogli da dogovore. Ali svakako da ne mislim da je Divac bas toliki amater. Hocu da kazem da nije sve crno,ili belo,ima tu previse nijansi.

Harold&Kumar

pre 2 godine

Nije ispao iz rotacije nego iz prve petorke.
Uobrazeni klinja koji nije hteo da radi na sebi, mislio je da je druga pozicija na draftu i luzerski tim dovoljno da ima zagarantovano mesto u timu. U momentu izbora razlika izmedju njega i Luke nije bila tako drastična kao sad, samo sto Luka za razliku od Beglija osim neospornog talenta ima i psihu i glad za pobedama i stalnim dokazivanjem.

гецо

pre 2 godine

Још тада пре драфта сам говорио да Дивац има најлакши посао на свету. Знало се да Сунца бирају прва и кога бирају, а Дончић момак заслужује другу позицију и Краљеве. Дивац је наш, али није интелектуални капацитет да направи разлику. Носиће тог Дончић у малом мозгу до краја живота. Штета, можда би Кингси били сад топ екипа. Добро су били скоцкани, и Бели је био тада слободан на тржишту да покрије позицију 4 у краљевима. И не причајте небулозе није Донча хтео у краљеве и слично. Хтео Владе да испадне паметан, испало супротно, а до тог тренутка лепо бирао на драфту и кроз тазмене играча.

džef švorc

pre 2 godine

Zastupa veliki broj igrača, koji imaju ukupnu zaradu 450 miliona dolara, a on švorc. Šta Begli i da očekuje kad ima agenta koji je švorc. Strašno.

Drnch

pre 2 godine

Decko voli da repuje i to mu je preokupacija. Bas kao i Vili-Koli-Stajnu. Njih dvojica su bili i najbolji drugari u Sac-u. Obojica izgleda bolje repuju nego sto igraju kosarku. Mada kada sam cuo kako repuju, trebalo je da se posvete iskljucivo kosarci.

Milutin

pre 2 godine

zasto se sad umesto nema mesta u petorci kaze nema mesta u rotaciji. Jel to kao da zvuci strucnije, kao ko zna sta su te rotacije
(vlada, 20. oktobar 2021 13:55)

Petorka = 5 igrača
Rotacija = 7-9 standardnih igrača koji ili počinju utakmicu ili ulaze sa klupe

"Nije u petorci" = ne počinje utakmicu
"Nije u rotaciji" = sedi na klupi i maše peškirima, ne ulazi u igru.

Jel' jasno sad?

delboj

pre 2 godine

Doncic nije hteo u Kingse i to je to. Nije da ga Divac nije hteo. Da je hteo Doncic da dodje odmah bi ga Divac uzeo. Mads to pre nije moglo tako, tim ima pravo koga hoce da izabere sa te pozicije a ti kao igrac ako hoces u nba mozes samo u taj tim.
(coach, 20. oktobar 2021 13:48)

Cak je i Divac vise puta rekao da smatra da je Begli bolji izbor i da su tim htjeli da rade oko Foxa i njega. Nema tu sto Doncic nije htio. Oni ga biraju pa ga onda trejdujes ako je nezadovoljan, za puno dobrih drugih igraca. Ali nikako ne uzimas slabijeg igraca na draftu zbog neke "vizije" da ti treba visoki igrac u timu tada.

Pogan

pre 2 godine

To što je razvoj Beglija ide loše i sporo, što nije imao sreće sa povredama i što ne može da poveže zbog toga ni 3 dobre partije nisam siguran da je krivica Divca već fizioterapeuta i ljudi zaduženi za razvoj igrača u timu.
(Oxymoron, 20. oktobar 2021 15:16)

Al nikako nije do samog Beglija, a? Decko ima jedan potez u reketu, a to je naskok i horog. Moja baba bi naucila nesto svih tih godina makar guglajuci po internetu.

CJC

pre 2 godine

Doncic nije hteo u Kingse i to je to. Nije da ga Divac nije hteo. Da je hteo Doncic da dodje odmah bi ga Divac uzeo. Mads to pre nije moglo tako, tim ima pravo koga hoce da izabere sa te pozicije a ti kao igrac ako hoces u nba mozes samo u taj tim.
(coach, 20. oktobar 2021 13:48)

Tako je bilo i tada, i pre 50 godina i biće za vjek i vjekov jer ako igrač odbija da ide negde koja je poenta drafta? Danas odbija da ide u Kingse, Pelikanse, sutra će hteti da ga šampion bira sa 32 pozicije... Kako ne.

White Sensation

pre 2 godine

Velika dilema da li ce ostati upamcen jer je ukanalio Jugoslaviju protiv SSSR, da li zato sto mu to zamalo nije poslo za rukom i u finalu protig Argentine kad je promasio slobodna na kraju regularnog dela ili zato sto nije birao Doncica? On je pola covek pola fejl.

Boki

pre 2 godine

Хтео Владе да испадне паметан, испало супротно, а до тог тренутка лепо бирао на драфту и кроз тазмене играча.
(гецо, 20. oktobar 2021 13:22)

Divac do tad birao lepo na draftu i kroz trejdove? Možda ali u nekom paralelnom univerzumu.

Divac je postao GM 2015. Od tog trenutka pa do smene prošle godine:

- smenio prvo Džordž Karla pa onda i Dejva Jergera, 2 trenera koji su koliko toliko imali viziju i sa kojima su Kingsi ličili na tim da bi doveo Luka Voltona
- na draftovima birao sledeće igrače:

2015. Vili Koli Stajn (6. pozicija)
2016. Markiz Kris (8. pozicija) - trejdovan u Finiks za Jorgosa Papajanisa, Skala Labisiera i Bogdanovića
2017. Dieron Foks (5. pozicija) i Zek Kolins (10. pozicija), Kolins trejdovan u Portland za Džastina Džeksona i Hari Džajsla
2018. Marvin Begli (2. pozicija)
2019. - nisu imali pika u pika prve runde
2020. Tajris Haliburton (12. pozicija)

- trejduje Kazinsa (opravdano), ali prethodno tom istom Kazinsu "dovodi" sa drafta 3 visoka igrača (Koli Stajn, Papajanis i Labisier) umesto da napravi trejdove i da pomogne svojoj "zvezdi" ili da pametnije bira na draftu

- nije ništa dobio u trejdovima za igrače kao što su Set Kari, Tajrik Evans, Rudi Gej

Zaključak: Divac je imao više negativnih nego pozitivnih stvari kao GM, mada opet nije sve samo njegova krivica, Kingsi su u kanalu od 2006 i ne vidim da će se išta promeniti u narednih 4-5godina.

Mladen

pre 2 godine

Branite Divca nebulozama. Doncic nigde nije rekao da ne bi isao u Sakramento a i da je tako nikad u ustoriji NBA se nije desilo da ruki odbije da igra. Liga bi ga verovatno izbacila da je to uradio. U najgorem slucaju ne bi hteo da produzi ugovor pa bi sad imali "muku" da moraju da trejduju jednog od najboljih igraca u ligi sa samo 22g Cenim da bi dobili malo vise od busta Beglija koga nikom ne mogu da uvale. Da nije i Trej Jang odbijao da igra za Sakramento lol? Ovi koji brane Divca za jedan od najvecih promasaja u istoriji su isti oni koji su tada pricali "super je Begli sta ce im Doncic kad imaju Bogija koji je bolji".

Роланд Гарос

pre 2 godine

Branite Divca nebulozama. Doncic nigde nije rekao da ne bi isao u Sakramento a i da je tako nikad u ustoriji NBA se nije desilo da ruki odbije da igra. Liga bi ga verovatno izbacila da je to uradio. U najgorem slucaju ne bi hteo da produzi ugovor pa bi sad imali "muku" da moraju da trejduju jednog od najboljih igraca u ligi sa samo 22g Cenim da bi dobili malo vise od busta Beglija koga nikom ne mogu da uvale. Da nije i Trej Jang odbijao da igra za Sakramento lol? Ovi koji brane Divca za jedan od najvecih promasaja u istoriji su isti oni koji su tada pricali "super je Begli sta ce im Doncic kad imaju Bogija koji je bolji".
(Mladen, 20. oktobar 2021 15:19)


Какав је ко играч, сазнаје се касније, а не на драфту. Јел' си ти знао да је Треј Јанг бољи од Беглија? Или још боље, знаш ли ко ће бити превара, а ко ће бити изненађење после следећег драфта? Лако је сада вређати и бити паметан. Да си неки стручњак, не би овде писао коментаре, него био генерал-менаџер или скаут. Сваке године ће бити изненађења и промашаја. Битно је да се тамо сноси одговорност за грешке, па се да оставка, за разлику од нас овде, који играче доводимо у шлеперима и где нико не одговара за буџет грађана који плаћају та "појачања".

mr

pre 2 godine

Birati ovog pre Dončića je najveći promašaj drafta zadnjih godina.
(Dado, 20. oktobar 2021 13:10)
zadnjih godina..?
(da se ne ljubimo, 20. oktobar 2021 13:22)

Писање на овај начин је највеће незнање задњих година. Најмање су три разлога зашто немате појма. Бегли и Дончић нису иста позиција. кингси су већ имали доста бекова. Дончић просто због гужве на бековима није хтео у Кингсе. Дакле Дивац тражи играча који је потребан тиму, и не може узети играча који неће да дође у клуб.
Има и четврти разлог, зар вам није више смор да пишете о Дивцу, после толико написаних бесмислених коментара о овој Дончић теми.

naše će sene ...

pre 2 godine

| 13:00
Ne znam po cemu ce Dvivac biti vise upamcen, po odlicnoj karijeri ili katastrofalnoj gresci oko Doncica.
(Roki cetri, 20. oktobar 2021 14:13
Pa kad nije podnosio starijeg Dončića.
A pamtimo ga i po prijemu KIM u olimpijski komitet, Knjazu Miliš…. Contriman !

kfd

pre 2 godine

Ako je Divac već birao visokog igrača, što ne uze Džeren Džeksona Juniora već ovog? Jednostavno, Divac je tamo bio samo ikebana i vlasnik kluba se igrao GM.

Kingston

pre 2 godine

Za Simonsa? Mada Filadelfiji Begli ne treba nizašta. A i Simons ne verujem da bi hteo u Sakramento.
(Biću Slobodan, 20. oktobar 2021 13:13)

Pobogu naučite bre neka osnovna pravila koja važe. Igrač koji je pod ugovorom se u trejdu ništa ne pita, tek kada mu istekne ugovor može da sam bira gde će i šta će

Najiskrenije

pre 2 godine

Da li vi zaista mislite da je covek koji se toliko dugo bavio kosarkom zaista toliki duduk pa da ne moze da proceni da je Doncic bolji izbor!? Moze biti i da je tako,ali pre bih rekao da je nesto drugo u pitanju. Moje misljenje je da Doncic nije hteo u Sakramento (mislim da se to i spominjalo pre samog drafta) i da je Divac hteo da izadje Luki u susret. Mozda je i neki interni dogovor izmedju Sakramenta i Dalasa,mada ne znam sta su mogli da dogovore. Ali svakako da ne mislim da je Divac bas toliki amater. Hocu da kazem da nije sve crno,ili belo,ima tu previse nijansi.

Milutin

pre 2 godine

Posle MJ23 ( isto broj 3 na draftu ), najveci draft promasaj!!!
(borisc, 20. oktobar 2021 13:40)

Od Miličića na 2. poziciji u 2003-ćoj pre Karmela Antonija, Dvejn Vejda i Krisa Boša ne postoji veći promašaj u istoriji sporta, ne samo košarke.

Aca

pre 2 godine

Ajmo realno kod Sakramenta najveći promašaj je trener,bolje im je bilo sa prošlim.Po meni on je najlošiji trener u ligi cela ova situacija je njegova zasluga, a generalno Kingsi ne igraju ništa već odavno a imaju solidnu ekipu mladih igrača ali bez pravog vodstva.

Dvokorak

pre 2 godine

Posle MJ23 ( isto broj 3 na draftu ), najveci draft promasaj!!!
(borisc, 20. oktobar 2021 13:40)

Od Miličića na 2. poziciji u 2003-ćoj pre Karmela Antonija, Dvejn Vejda i Krisa Boša ne postoji veći promašaj u istoriji sporta, ne samo košarke.

Definitivno najveći promašaj drafta je Nikola Jokić.
Gorenavedenu dvojicu su promašili 2 odnosno 3 tima. Jokića je promašilo 40 timova + ekipa koja sastavlja listu

staravolina

pre 2 godine

zasto se sad umesto nema mesta u petorci kaze nema mesta u rotaciji. Jel to kao da zvuci strucnije, kao ko zna sta su te rotacije
(vlada, 20. oktobar 2021 13:55)

Zato sto to nisu iste stvari. To znaci da nema mesta ni u petorci, ni na klupi. Dakle rotacija, zato sto se smenjuju tokom utakmice, ulaze-izlaze..E on moze samo da sedi na tribinama.
Nekako ovi sportski novinari smatraju da sportske vesti citaju sportski pismeni citaoci. Kako su samo naivni. Dodje onda Vlada i kaze im da se kaze "nema mesta u petorci".
(PeraKojot, 20. oktobar 2021 15:14)

Kojote u pravu si 90%
Ako nije u rotaciji to ne znaci da mora da sedi na tribinama.. Igrac koji je ispao iz rotacije sedi sa svojim timom, ali zna unapred da nece igrati, obucen po pravilima (dres je ispod trenerke) i uglavnom mase paskirima i dodaje vodu saigračima xD

VINCENT HANNA

pre 2 godine

brdo glupih komentara na racun divca..kao da iko ovde zna sta se stvarno desavalo u stabu sakramenta pred draft..da li je vlasnik kingsa zeleo nekog evropljanina da mu prodaje godisnje karte..vrlo verovatno mu je bagley bio privlacniji zbog toga..luka je uglavnom play i lopta je stalno u njegovom posedu..imali su vec odlicnog mladog keca na toj poziciji u vidu foxa na kom su odlucili da grade buducnost.ni luka sam verovatno nije ocekivao da mu karijera ovako eksplodira..mark cuban je taj tip vlasnika koji voli da rizikuje i sve se poklopilo u dallasu..svi laju na divca a i phoenix nije uzeo luku a da jesu moguce je da bi im delili prstenje sinoc na otvaranju sezone..ayton je odlican igrac ali nije nivo doncica..divac je napravio najbolju odluku u tom trenutku ali stvari se jednostavno nisu poklopile

Straight Outta München

pre 2 godine

Роланд Гарос, 20. oktobar 2021 16:21

Naravno da ce biti promasaja…Problem je sto je Divac za 5 godina sve promasio, nije uspeo da povuce ni jedan jedini normalan potez.

NastyB

pre 2 godine

Šta je tu trebao Divac da radi ? Da ga uzme pa da ga trejduje odmah ?
(JPR24, 20. oktobar 2021 14:16)

Sam si odgovorio na pitanje. Dobili bi Beglija ili boljeg i još par igrača ili pikova.

Sećaš se kako su Hornetsi ispali idioti kada su trejdovali 13og pika za Vlada Divca. A 13-i pik se zvao Kobi Brajant. Ili kako su Kavsi i Detroit uzeli prvog i drugog pika. A Denver uzeo 41-og. Zamisli da imaš prvog pika i možeš da uzmeš 2-3 dobra igrača i par pikova ili izabereš nekog lošijeg???

Samo budala kao Divac bi uzeo lošijeg i da završi na tome.

mandingožoel

pre 2 godine

I dalje se prica o tome kako ga nije Divac birao a zaboravlja se da Doncic nije hteo da igra u Sakramentu i da se nije ni pojavio na probama u Sakramentu vec otisao samo u Dalas. Koja je poenta da je birao doncica koji bi odmah trazio trejd i ne bi hteo da igra?
(Vica, 20. oktobar 2021 14:33)

dončić kao rising star, dolazi iz real madrida, sve puca od najava, pun entuzijazma, energije i zelje za dokazivanjem ne bi igrao?!! Igrao bi on 2 utakmice dnevno samo da potvrdi NBA i ostatku sveta ko je i sta je i čemu tolika buka oko njega. Vlade, kao GM, sam je sebi zakucao ekser na kovceg i tacka. SVE NAJBOLJE ZA DILETA i DONCU inače...

dS>0

pre 2 godine

Divac ih je upropastio na duze staze u prethodnih par godina...prvo sto se secam Evansa su birali umesto Currya, onda su promasili Lenarda, posle toga su birali nekog Nika Stauskasa ili kako vec i propostili Lavina, birali su Cauey steina, pre Bookera, ima svega i ociglednih promasaja i ono sto se posle ispostavilo kao promasaj, ali ovo je jedna od vecih gresaka ikad, u rangu sa Milicicem i Benettom...

Kingston

pre 2 godine

Ne ali ako kaže da neće igrati za ekipu u koju treba da bude trejdovan taj trejd propada.
(spree 15, 20. oktobar 2021 15:27)

O čemu pričaš ti, igrač pod ugovorom se ne pita ništa, ide tamo gde mu se kaže jer ako bilo šta odbije i bojkotuje plaća penale i kazne, pada mu cena na tržištu te dolazi na zao glas kao potencijalni problem za neki tim i svlačionicu pa ti onda teraj inat i glupiraj se. Živ bio pa video kako će Simmons srozati svoj ugled a već je to i uspeo u dobroj meri. U NBA niko nije iznad sistema.

Locutus

pre 2 godine

Tako je bilo i tada, i pre 50 godina i biće za vjek i vjekov jer ako igrač odbija da ide negde koja je poenta drafta? Danas odbija da ide u Kingse, Pelikanse, sutra će hteti da ga šampion bira sa 32 pozicije... Kako ne.
(CJC, 20. oktobar 2021 14:12)

Postoji poenta drafta i ona dobro funkciniše, ali nije nije ista situacija za igrače iz Evrope i igrače iz SAD. Igrač koji igra u Evropi ima izbor, može da nastavi da igra u EU i čeka šansu. Mlad igrač iz SAD nema taj luksuz. Teško da će sa koledža u Evropu, radije će igrati u NBA u timu koji ga izabere. Ni Zajon nije hteo u Pelikane, pa je na kraju ipak pristao. Kada je neko jako taletnovan nije pametno gubiti godine bezveze, ogroman novac je u pitanju.

Stefan Simonovic

pre 2 godine

Kakvo pljuvanje Divca, uzasan smo narod. Kao da su ljudi srećni jer nije uspeo. Na draftu treba imati sreće! Ko je predpostavjao od da ce Jokic imati ovakvu karijeru, kladim se da u Denveru nisu ni sanjali sta ce dobiti, nego ga uzeli pa kao Aj da vidimo. Treba da "legne" klub igraču. Dončić možda ne hi u Sacramentu bio to što jeste. Kako god, sram vas bilo za ovakve komentare!!!

bg leprikoni

pre 2 godine

@White Sensation
To smo mi,na 100 dobrih stvari uradis jednu losu,dobre niko ne spominje,a te lose vrte se do besvesti,pritom tada je uradjena sasvim logicna stvar,tim je napravljen da se vrti oko Foksa i Hilda,dakle bekovi nisu bili potrebni,a sa druge strane Bagli vazio za ne manjeg talenta od Ajtona koga su birali pre njih.Da se mislilo da ce se Doncic toliko dobro i brzo snaci i postati mozda najbolji dvadesetogodisnjak ikad u NBA,pa pobogu uzeo bi ga Finiks,i ne bi ga Atlanta trejdovala.A NBA je zato to sto jeste,vrhunski sistem gde svako uzme ono sto mu treba,i ovde nije problem sto je propusten Doncic,vec sto se Begli nije dokazao,za razliku od Ajtona i Janga,zbog kojih se proziva samo Divac a ne GM Finiksa i Atlante.Ali to je draz posla,rizik,zato u cloj prici niko ne treba da se proziva vec da se pohvali ocigledno vizionarstvo Kjubana i ko je vec glavni u Dalasu da se napravi tim po Lukinoj meri,otprilike kao sto je na mikronivou Misko to uradio sa Jokicem u Megi.A Divac je ispao na kraju dasa,sve oko izbora na draftu preuzeo na sebe iako su GM samo sraf u mehanizmu,i ja cak mislim i da je bilo samo do njega da bi birao Luku,prosto naklonjen je igracima sa ovih prostora,dao je ostavku i tu je kraj price.Ipak covek kada se sve oduzme i sabere je verovatno najuspeliji Srbin u inostranstvu u zadnjih par decenija(Djokovic van terena je jos nesnadjen i u raskoraku sa svetom),bukvalno su mu sva vrata svugde sirom otvorena,i mozemo samo da mu se "smejemo" ali pod prozor

Vica

pre 2 godine

I dalje se prica o tome kako ga nije Divac birao a zaboravlja se da Doncic nije hteo da igra u Sakramentu i da se nije ni pojavio na probama u Sakramentu vec otisao samo u Dalas. Koja je poenta da je birao doncica koji bi odmah trazio trejd i ne bi hteo da igra?

PeraKojot

pre 2 godine

zasto se sad umesto nema mesta u petorci kaze nema mesta u rotaciji. Jel to kao da zvuci strucnije, kao ko zna sta su te rotacije
(vlada, 20. oktobar 2021 13:55)

Zato sto to nisu iste stvari. To znaci da nema mesta ni u petorci, ni na klupi. Dakle rotacija, zato sto se smenjuju tokom utakmice, ulaze-izlaze..E on moze samo da sedi na tribinama.
Nekako ovi sportski novinari smatraju da sportske vesti citaju sportski pismeni citaoci. Kako su samo naivni. Dodje onda Vlada i kaze im da se kaze "nema mesta u petorci".

coach

pre 2 godine

Doncic nije hteo u Kingse i to je to. Nije da ga Divac nije hteo. Da je hteo Doncic da dodje odmah bi ga Divac uzeo. Mads to pre nije moglo tako, tim ima pravo koga hoce da izabere sa te pozicije a ti kao igrac ako hoces u nba mozes samo u taj tim.

kaokakao

pre 2 godine

Kao da je Divac prvi koji je lose procijenio. Pa koliko prvih pikova sa drafta je propalo, desava se. Na kraju krajeva tom Doncicu se nije islo u Kingse, mozda bi se tamo uklopio u sivilo i danas bio prosjecan igrac ili prosao isto kao ovaj.

JPR24

pre 2 godine

Au ala ste već postali dosadni sa tim sto Divac nije uzeo Donćića !! Svi znaju da pre drafta ekipe mame te najbolje pikove pre drafta, Doncic je znao kakvi su Kingsi, trener i ambicije vlasnika, i prosto Ne Hvala ! Šta je tu trebao Divac da radi ? Da ga uzme pa da ga trejduje odmah ? To se radi planski sa pikovima ispod 30, a ne sa nekim ko je u top 10, a Doncic bi garant sam tražio da ode, ili bi prosto odbio da potpise ruki ugovor, Kingsi nemaju nikakve ambicije već deceniju i više, trube teške, nije Luka lud bio.

zemunski kej

pre 2 godine

Gledao sam ga dok je Bogdan igrao u Sakramentu ,nije bio los jer mu je Bogi dodavao lopte kad treba. Medjutim tamo je jedan drugi stetochina na kvadrat FOKS , Sebican doda jedino kad je u problemu ili pred istek vremena za napad. Znam da ima ugovor ne znam koliki iznosi ,kod Divca je bio ruki ugovor 1,35 miliona po sezoni kao za sve ruki igrache tako da nije nesto opteretio budzet dok onaj Foks ima maksimum ugovor?

Pera

pre 2 godine

Divac-koji-zna, Dončić-koji-neće (kao da se igrač nešto pita) i Begli-koji-ima-višlji-plafon lagano postaje NBA ep.
@znanje-imanje

Kad smo već kod znanja(-imanja), kaze se viši a ne višlji.

mr

pre 2 godine

Ne ali ako kaže da neće igrati za ekipu u koju treba da bude trejdovan taj trejd propada.
(spree 15, 20. oktobar 2021 15:27)

O čemu pričaš ti, igrač pod ugovorom se ne pita ništa, ide tamo gde mu se kaže jer ako bilo šta odbije i bojkotuje plaća penale i kazne, pada mu cena na tržištu te dolazi na zao glas kao potencijalni problem za neki tim i svlačionicu pa ti onda teraj inat i glupiraj se. Živ bio pa video kako će Simmons srozati svoj ugled a već je to i uspeo u dobroj meri. U NBA niko nije iznad sistema.
(Kingston, 20. oktobar 2021 15:49)

Јел ти читаш оно што пишеш, и да ли уопште разумеш логику писања. Твоја прва реченица Играч под Уговором, па какве то везе човече има са Дончићем, који тек треба да види у који ће клуб. Тако да Дончић наравно да је могао да бира клуб, а посебно је могао да бира као играч из Европе. Могао је да бира у том смислу да нема Бога да га натерају да иде у клуб који неће. Наравно, проста логика налаже да може да иде само тамо где га хоће. Њега је Далас хтео, ослободио му позицију са бековима, дакле гарантовао минуте, и боли га уво што је Далас крш тим, јер њему треба развој и испуцавање. То је у Даласу и добио, и млатио тројке по жељи са 25%, и држао лопту док не избаци језик. О томе је само могао да сања са Сакраментом, и то је он одлично знао, као што зна и Дивац, као што знају и сви менаџери и тако онда и праве тимове и доводе играче.

Canadian

pre 2 godine

Divac je ispao smesan i bolje bi mu bilo kad se penzionisao da je nastavio da snima filmove i reklame.
Neki komentari spominju kako rookie ne moze da odbije da igra u nekom timu, a upravo to je uradio Steve Francis kad je biran kao 2gi na draftu od Vancouver Grizzlies da bi bio trejdovan u Houston.
Doncic sigurno nije odbio, a Vlade je ispao tuljan.

Oxymoron

pre 2 godine

Naravno, ajde odmah da napadnemo kolektivno Divca svi... Nije kao da su već imali u tom trenutku Foksa sa drafta godinu dana pre koji je već bio predodređen za lidera ekipe i tražila se podrška njemu u vidu nekog višeg igrača (centra/četvorke). Pošto je Ejton bio već izabran, logičan je bio Begli - inače dosta dobar prospekt u srednjoj školi i na koledžu. Da su izabrali Dončića ne bi mogli da ga uklope sa Foksom jer su obojica želeli da budu glavni ljudi u ekipi i primarni kreatori igre.

To znači da bi ubrzo morali da trejduju nekog od njih dvojice (verovatno Foksa) i samim tim bi Divac otvoreno priznao da je pogrešio što je draftovao Foksa i pljunuo na sve što je uradio godinu dana pre. U tom trenutku se činilo rizičnim i ispod časti i logično izabran je Begli sa nadom da će se uklopiti sa Foksom i ostatkom ekipe plus i onako popunjava poziciju i ulogu koja nedostaje.

To što je razvoj Beglija ide loše i sporo, što nije imao sreće sa povredama i što ne može da poveže zbog toga ni 3 dobre partije nisam siguran da je krivica Divca već fizioterapeuta i ljudi zaduženi za razvoj igrača u timu.

drvobradi

pre 2 godine

@CJC
Igraci iz Evrope su tu u prednosti. Ako nece da potpisu ugovor, onda mogu da ostanu u Evropi, NBA tim zadrzava prava koja isticu godinu dana nakon isteka ugovora sa timom u Evropi.
To bi znacilo da su Kingsi bacili drugi pik u vetar ili barem na 2-3g. S obzirom sta su sve analiticari sa ESPN i drugih TV stanica pricali o Luki nakon prve sezone, u toj situaciji Divac bi dobio otkaz momentalno. Druga stvar, Kingsima je trebao visoki igrac, Begli je bio vidjen kao neverovatan potencijal, kandidat za broj 1 na draftu i bio je logican izbor. Nazalost, povrede niko nije mogao da predvidi.
BTW Ni sam Luka nije znao da ce mu ovako dobro ici u NBA.

Man

pre 2 godine

Divac , majstor za promašaje
(Dare, 20. oktobar 2021 13:08)

Promasi oba bacanja u zadnjem napadu fina sveta i kaze'da sam jedno pogodio izgubili bi'! Divac je pre svega pravi Srbin!

Wlado

pre 2 godine

Kakav crni small ball sta je sa ovim ekipama, i beli da im ponekad igra centra u woriorsima...jokic ce imati sezonu za anale preko ovih ekipa. On na kraj izlazi i sa cat-om embidom i gobertom kamoli sa ostalim ekipama bez centra

BezLogike

pre 2 godine

zasto se sad umesto nema mesta u petorci kaze nema mesta u rotaciji. Jel to kao da zvuci strucnije, kao ko zna sta su te rotacije
(vlada, 20. oktobar 2021 13:55)
Meni ta logika uopste nije jasna. Rotacija znaci menjanje, neku promenu, pa sa tim u vezi kada kazu da nema mesta u rotaciji meni je logicnije da to znaci da uopste nema mesta ni u prvoj petorci ni u drugoj ni u bilo kojoj petorci iz koje igrac moze uci u igru. Koja je logika da se za prvu petorku kaze rotacija? Sta rotiraju se na terenu u okviru prve petorke? Pa rotiraju se igraci i okviru klupe.

NastyB

pre 2 godine

Koja je poenta da je birao doncica koji bi odmah trazio trejd i ne bi hteo da igra?
(Vica, 20. oktobar 2021 14:33)

Ta što bi u trejdu mogao da dobije Beglija ili sličnog plus još par dobrih igrača i pikova.

spree 15

pre 2 godine

Pobogu naučite bre neka osnovna pravila koja važe. Igrač koji je pod ugovorom se u trejdu ništa ne pita, tek kada mu istekne ugovor može da sam bira gde će i šta će
(Kingston, 20. oktobar 2021 14:07)
Ne ali ako kaže da neće igrati za ekipu u koju treba da bude trejdovan taj trejd propada.
Pogledati pod Steve Francis i Kobe Bryant, Francis trejdovan pred početak sezone jer nije želeo da igra za Vancouver, Bryant rekao da želi samo u Lakerse, Hornetsi morali da prihvate Divca jer bi imali situaciju koju trenutno ima Philadelphia sa Simmonsom.
Jedan od razloga zašto je Dončić preskočen je i priča da bi on verovatno ostao u Evropi još godinu dana da ga je uzeo Sacramento.
Situacija se promenila, igrači kontrolišu gde će, šta će i sve ostalo.

Lajavi krelac

pre 2 godine

Situacija se promenila, igrači kontrolišu gde će, šta će i sve ostalo.
(spree 15, 20. oktobar 2021 15:27)

Sećaš li se kako Zajon Vilijamson nije hteo u Pelikanse i gde je sada??
Verujem i da je Kejd Kaningem oduševljen što će u Detroit. A i Deni Avdija mora da je rekao sebi "E, neću u Los Anđeles ili Njujork, nego u Vašington da igram sa Bilom". Misliš da Vasa Micić može u NBA gde hoće ili jedino u Oklahomu koja polaže prava na njega.

Kakva crna kontrola, NBA je sistem u koji se uklopiš ili ne. Kraj priče. To što ovde radi svako šta hoće ne znači da je svuda tako.

Drax

pre 2 godine

Velika dilema da li ce ostati upamcen jer je ukanalio Jugoslaviju protiv SSSR, da li zato sto mu to zamalo nije poslo za rukom i u finalu protig Argentine kad je promasio slobodna na kraju regularnog dela ili zato sto nije birao Doncica? On je pola covek pola fejl.
(White Sensation, 20. oktobar 2021 14:27)
Hvala ti sto si me podsetio na ona promasena slobodna bacanja.20 godina ja pricam da je Divac najgori covek koji se rodio posle Hitlera.Ko prica da si ti ovan nema pojma o cemu prica

Pretpostavke i cinjenice

pre 2 godine

Nikom nije palo na pamet da je Divac, izmedju ostalog, popricao i sa Lukinim ocem Sasom, kao i sa samim Lukom, pa im na pr. sugerisao da Luka ode u Dalas, gde ce dobiti vise minuta u igri i bolju sansu za napredak, obzirom da je kao GM znao kakve Sakramento ima planove... Takodje se zaboravlja kakav je "hajp" napravljen oko Beglija, da ce biti novi Durent, plus Foks kao "vrhunski prospekt"...

NastyB

pre 2 godine

Какав је ко играч, сазнаје се касније, а не на драфту. Јел' си ти знао да је Треј Јанг бољи од Беглија? Или још боље, знаш ли ко ће бити превара, а ко ће бити изненађење после следећег драфта?
(Роланд Гарос, 20. oktobar 2021 16:21)

Posao generalnog menadžera i jeste da to sazna i dovede dobrog igrača u tim. A Luka je kao bio nepoznat, niko nije čuo za njega?? Dečko sa 18 bio najbolji igrač Reala i samo „slep, gluh i kljast“ (Alan Ford referenca) nije mogao da vidi kakav će igrač da postane. Sve oko Beglija je neverovatna Divčeva greška, čovek je uradio ono što ni neko ko gleda košarku povremeno ne bi učinio ako ima tri funkcionalne moždane ćelije.

па какве то везе човече има са Дончићем, који тек треба да види у који ће клуб. Тако да Дончић наравно да је могао да бира клуб, а посебно је могао да бира као играч из Европе.
(mr, 20. oktobar 2021 16:17)

Brate, znaš li ti uopšte šta je draft?? Misliš da je Zajon hteo u Pelikanse ili ovaj mali Kaningem u Detroit?? Ko te izabere njihov si i kraj priče, da može da se bira svi bi u Lejkerse ili Majami, Njujork...
Prosto ne verujem šta sam pročitao.

Realista

pre 2 godine

@znanje-imanje, 20. oktobar 2021 13:13) Da pitaju se igrači na draftu doduse nesluzbeno...Luka je pre drafta porucio zna se kome ako me bira tim kojeg necu, vračam se u europu za 1 godinu.

Ccc

pre 2 godine

@mr, da li se ti uopste razumes u Draft i Nba ligu ali mrvicu? Kada neki igrac izadje na draft tim koji ga je uzeo ima pravo na njega, moze da igra u Evropi do 30e godine, ako je on njihov igrac izabran na draftu kada je imao 18 godina a oni ga nisu trejdovali ili ga se odrekli ima prvo da dodje da igra za njih, to je ista prica i sa Doncicem, decko je bio 3 na draftu 2018 godine, i Sakramento je mogao da izabere Luku ali nije, zasto ne znam ali nisu, ispostavilo se da su se zaj***li ali to se sa klincima od 19,20 godina nikada ne zna, mogu da postanu najbolji svih vremena q mogu I da propadnu kao zeton, ne bi bio ni prvi ni poslednji put da se tako nesto desi. Luka nije imao pravo da bira tim cim se pojavio na draftu I da, igrac u Nba se nista ne pita u toku ugovora, mogu da ga trejduju u toku utakmice, ako se buni idu penali itd.itd. Kajri upravo prolazi kroz to, svako odstupanje od ugovora ih itekako skupo kosta.

The Unforgiven

pre 2 godine

Na draftu treba imati sreće!
(Stefan Simonovic, 20. oktobar 2021 21:28)
--------------------------

Nema to veze sa (ne)srecom. Kada Kingsi konstantno biraju u vrhu vec 10-15 godina i dalje nisu u stanju da naprave playoff tim, a sa druge strane Spursi su pravili sampionske ekipe tako sto su birali 30. na draftu, e onda nikako ne mozes reci "to je zbog (ne)srece".

The Unforgiven

pre 2 godine

Brate, znaš li ti uopšte šta je draft?? Misliš da je Zajon hteo u Pelikanse ili ovaj mali Kaningem u Detroit?? Ko te izabere njihov si i kraj priče, da može da se bira svi bi u Lejkerse ili Majami, Njujork...
Prosto ne verujem šta sam pročitao.
(NastyB, 21. oktobar 2021 08:25)
------------------------

Postoje igraci koji su profesionalci i idu gde god budu draftovani, a onda postoje oni koji su toliko problematicni da ako ih draftuje tim koji ne zele prave problem. Da, tim i dalje ima pravo da ga draftuje, ali onda imas nezadovoljnog igraca koji nece igrati sa 100% svojih mogucnosti i pricati u sav glas kako ne zeli tamo da igra.

Meni najpoznatiji primer Yi Jianlian jer sam navijac Bucksa. Od prvog dana nije hteo da dodje u Milwaukee jer Milwaukee nema veliku azijsku zajednicu. Na kraju potpisao preko volje, celu sezonu igrao neku zalost preko volje i posle toga Bucksi nisu imali izbora nego da ga trade. A ima i drugih primera gde je draftovan i odmah trade jer je pricao da nece da igra za taj tim (Steve Francis i Vancouver Grizzlies na primer).

p.s. cisto sumnjam da bi iko birao da igra u New Yorku. ;)

coach

pre 2 godine

Doncic nije hteo u Kingse i to je to. Nije da ga Divac nije hteo. Da je hteo Doncic da dodje odmah bi ga Divac uzeo. Mads to pre nije moglo tako, tim ima pravo koga hoce da izabere sa te pozicije a ti kao igrac ako hoces u nba mozes samo u taj tim.

White Sensation

pre 2 godine

Velika dilema da li ce ostati upamcen jer je ukanalio Jugoslaviju protiv SSSR, da li zato sto mu to zamalo nije poslo za rukom i u finalu protig Argentine kad je promasio slobodna na kraju regularnog dela ili zato sto nije birao Doncica? On je pola covek pola fejl.

mr

pre 2 godine

Birati ovog pre Dončića je najveći promašaj drafta zadnjih godina.
(Dado, 20. oktobar 2021 13:10)
zadnjih godina..?
(da se ne ljubimo, 20. oktobar 2021 13:22)

Писање на овај начин је највеће незнање задњих година. Најмање су три разлога зашто немате појма. Бегли и Дончић нису иста позиција. кингси су већ имали доста бекова. Дончић просто због гужве на бековима није хтео у Кингсе. Дакле Дивац тражи играча који је потребан тиму, и не може узети играча који неће да дође у клуб.
Има и четврти разлог, зар вам није више смор да пишете о Дивцу, после толико написаних бесмислених коментара о овој Дончић теми.

гецо

pre 2 godine

Још тада пре драфта сам говорио да Дивац има најлакши посао на свету. Знало се да Сунца бирају прва и кога бирају, а Дончић момак заслужује другу позицију и Краљеве. Дивац је наш, али није интелектуални капацитет да направи разлику. Носиће тог Дончић у малом мозгу до краја живота. Штета, можда би Кингси били сад топ екипа. Добро су били скоцкани, и Бели је био тада слободан на тржишту да покрије позицију 4 у краљевима. И не причајте небулозе није Донча хтео у краљеве и слично. Хтео Владе да испадне паметан, испало супротно, а до тог тренутка лепо бирао на драфту и кроз тазмене играча.

Vica

pre 2 godine

I dalje se prica o tome kako ga nije Divac birao a zaboravlja se da Doncic nije hteo da igra u Sakramentu i da se nije ni pojavio na probama u Sakramentu vec otisao samo u Dalas. Koja je poenta da je birao doncica koji bi odmah trazio trejd i ne bi hteo da igra?

Najiskrenije

pre 2 godine

Da li vi zaista mislite da je covek koji se toliko dugo bavio kosarkom zaista toliki duduk pa da ne moze da proceni da je Doncic bolji izbor!? Moze biti i da je tako,ali pre bih rekao da je nesto drugo u pitanju. Moje misljenje je da Doncic nije hteo u Sakramento (mislim da se to i spominjalo pre samog drafta) i da je Divac hteo da izadje Luki u susret. Mozda je i neki interni dogovor izmedju Sakramenta i Dalasa,mada ne znam sta su mogli da dogovore. Ali svakako da ne mislim da je Divac bas toliki amater. Hocu da kazem da nije sve crno,ili belo,ima tu previse nijansi.

JPR24

pre 2 godine

Au ala ste već postali dosadni sa tim sto Divac nije uzeo Donćića !! Svi znaju da pre drafta ekipe mame te najbolje pikove pre drafta, Doncic je znao kakvi su Kingsi, trener i ambicije vlasnika, i prosto Ne Hvala ! Šta je tu trebao Divac da radi ? Da ga uzme pa da ga trejduje odmah ? To se radi planski sa pikovima ispod 30, a ne sa nekim ko je u top 10, a Doncic bi garant sam tražio da ode, ili bi prosto odbio da potpise ruki ugovor, Kingsi nemaju nikakve ambicije već deceniju i više, trube teške, nije Luka lud bio.

naše će sene ...

pre 2 godine

| 13:00
Ne znam po cemu ce Dvivac biti vise upamcen, po odlicnoj karijeri ili katastrofalnoj gresci oko Doncica.
(Roki cetri, 20. oktobar 2021 14:13
Pa kad nije podnosio starijeg Dončića.
A pamtimo ga i po prijemu KIM u olimpijski komitet, Knjazu Miliš…. Contriman !

VINCENT HANNA

pre 2 godine

brdo glupih komentara na racun divca..kao da iko ovde zna sta se stvarno desavalo u stabu sakramenta pred draft..da li je vlasnik kingsa zeleo nekog evropljanina da mu prodaje godisnje karte..vrlo verovatno mu je bagley bio privlacniji zbog toga..luka je uglavnom play i lopta je stalno u njegovom posedu..imali su vec odlicnog mladog keca na toj poziciji u vidu foxa na kom su odlucili da grade buducnost.ni luka sam verovatno nije ocekivao da mu karijera ovako eksplodira..mark cuban je taj tip vlasnika koji voli da rizikuje i sve se poklopilo u dallasu..svi laju na divca a i phoenix nije uzeo luku a da jesu moguce je da bi im delili prstenje sinoc na otvaranju sezone..ayton je odlican igrac ali nije nivo doncica..divac je napravio najbolju odluku u tom trenutku ali stvari se jednostavno nisu poklopile

Роланд Гарос

pre 2 godine

Branite Divca nebulozama. Doncic nigde nije rekao da ne bi isao u Sakramento a i da je tako nikad u ustoriji NBA se nije desilo da ruki odbije da igra. Liga bi ga verovatno izbacila da je to uradio. U najgorem slucaju ne bi hteo da produzi ugovor pa bi sad imali "muku" da moraju da trejduju jednog od najboljih igraca u ligi sa samo 22g Cenim da bi dobili malo vise od busta Beglija koga nikom ne mogu da uvale. Da nije i Trej Jang odbijao da igra za Sakramento lol? Ovi koji brane Divca za jedan od najvecih promasaja u istoriji su isti oni koji su tada pricali "super je Begli sta ce im Doncic kad imaju Bogija koji je bolji".
(Mladen, 20. oktobar 2021 15:19)


Какав је ко играч, сазнаје се касније, а не на драфту. Јел' си ти знао да је Треј Јанг бољи од Беглија? Или још боље, знаш ли ко ће бити превара, а ко ће бити изненађење после следећег драфта? Лако је сада вређати и бити паметан. Да си неки стручњак, не би овде писао коментаре, него био генерал-менаџер или скаут. Сваке године ће бити изненађења и промашаја. Битно је да се тамо сноси одговорност за грешке, па се да оставка, за разлику од нас овде, који играче доводимо у шлеперима и где нико не одговара за буџет грађана који плаћају та "појачања".

spree 15

pre 2 godine

Pobogu naučite bre neka osnovna pravila koja važe. Igrač koji je pod ugovorom se u trejdu ništa ne pita, tek kada mu istekne ugovor može da sam bira gde će i šta će
(Kingston, 20. oktobar 2021 14:07)
Ne ali ako kaže da neće igrati za ekipu u koju treba da bude trejdovan taj trejd propada.
Pogledati pod Steve Francis i Kobe Bryant, Francis trejdovan pred početak sezone jer nije želeo da igra za Vancouver, Bryant rekao da želi samo u Lakerse, Hornetsi morali da prihvate Divca jer bi imali situaciju koju trenutno ima Philadelphia sa Simmonsom.
Jedan od razloga zašto je Dončić preskočen je i priča da bi on verovatno ostao u Evropi još godinu dana da ga je uzeo Sacramento.
Situacija se promenila, igrači kontrolišu gde će, šta će i sve ostalo.

mr

pre 2 godine

Ne ali ako kaže da neće igrati za ekipu u koju treba da bude trejdovan taj trejd propada.
(spree 15, 20. oktobar 2021 15:27)

O čemu pričaš ti, igrač pod ugovorom se ne pita ništa, ide tamo gde mu se kaže jer ako bilo šta odbije i bojkotuje plaća penale i kazne, pada mu cena na tržištu te dolazi na zao glas kao potencijalni problem za neki tim i svlačionicu pa ti onda teraj inat i glupiraj se. Živ bio pa video kako će Simmons srozati svoj ugled a već je to i uspeo u dobroj meri. U NBA niko nije iznad sistema.
(Kingston, 20. oktobar 2021 15:49)

Јел ти читаш оно што пишеш, и да ли уопште разумеш логику писања. Твоја прва реченица Играч под Уговором, па какве то везе човече има са Дончићем, који тек треба да види у који ће клуб. Тако да Дончић наравно да је могао да бира клуб, а посебно је могао да бира као играч из Европе. Могао је да бира у том смислу да нема Бога да га натерају да иде у клуб који неће. Наравно, проста логика налаже да може да иде само тамо где га хоће. Њега је Далас хтео, ослободио му позицију са бековима, дакле гарантовао минуте, и боли га уво што је Далас крш тим, јер њему треба развој и испуцавање. То је у Даласу и добио, и млатио тројке по жељи са 25%, и држао лопту док не избаци језик. О томе је само могао да сања са Сакраментом, и то је он одлично знао, као што зна и Дивац, као што знају и сви менаџери и тако онда и праве тимове и доводе играче.

bg leprikoni

pre 2 godine

@White Sensation
To smo mi,na 100 dobrih stvari uradis jednu losu,dobre niko ne spominje,a te lose vrte se do besvesti,pritom tada je uradjena sasvim logicna stvar,tim je napravljen da se vrti oko Foksa i Hilda,dakle bekovi nisu bili potrebni,a sa druge strane Bagli vazio za ne manjeg talenta od Ajtona koga su birali pre njih.Da se mislilo da ce se Doncic toliko dobro i brzo snaci i postati mozda najbolji dvadesetogodisnjak ikad u NBA,pa pobogu uzeo bi ga Finiks,i ne bi ga Atlanta trejdovala.A NBA je zato to sto jeste,vrhunski sistem gde svako uzme ono sto mu treba,i ovde nije problem sto je propusten Doncic,vec sto se Begli nije dokazao,za razliku od Ajtona i Janga,zbog kojih se proziva samo Divac a ne GM Finiksa i Atlante.Ali to je draz posla,rizik,zato u cloj prici niko ne treba da se proziva vec da se pohvali ocigledno vizionarstvo Kjubana i ko je vec glavni u Dalasu da se napravi tim po Lukinoj meri,otprilike kao sto je na mikronivou Misko to uradio sa Jokicem u Megi.A Divac je ispao na kraju dasa,sve oko izbora na draftu preuzeo na sebe iako su GM samo sraf u mehanizmu,i ja cak mislim i da je bilo samo do njega da bi birao Luku,prosto naklonjen je igracima sa ovih prostora,dao je ostavku i tu je kraj price.Ipak covek kada se sve oduzme i sabere je verovatno najuspeliji Srbin u inostranstvu u zadnjih par decenija(Djokovic van terena je jos nesnadjen i u raskoraku sa svetom),bukvalno su mu sva vrata svugde sirom otvorena,i mozemo samo da mu se "smejemo" ali pod prozor

kaokakao

pre 2 godine

Kao da je Divac prvi koji je lose procijenio. Pa koliko prvih pikova sa drafta je propalo, desava se. Na kraju krajeva tom Doncicu se nije islo u Kingse, mozda bi se tamo uklopio u sivilo i danas bio prosjecan igrac ili prosao isto kao ovaj.

Drax

pre 2 godine

Velika dilema da li ce ostati upamcen jer je ukanalio Jugoslaviju protiv SSSR, da li zato sto mu to zamalo nije poslo za rukom i u finalu protig Argentine kad je promasio slobodna na kraju regularnog dela ili zato sto nije birao Doncica? On je pola covek pola fejl.
(White Sensation, 20. oktobar 2021 14:27)
Hvala ti sto si me podsetio na ona promasena slobodna bacanja.20 godina ja pricam da je Divac najgori covek koji se rodio posle Hitlera.Ko prica da si ti ovan nema pojma o cemu prica

Pretpostavke i cinjenice

pre 2 godine

Nikom nije palo na pamet da je Divac, izmedju ostalog, popricao i sa Lukinim ocem Sasom, kao i sa samim Lukom, pa im na pr. sugerisao da Luka ode u Dalas, gde ce dobiti vise minuta u igri i bolju sansu za napredak, obzirom da je kao GM znao kakve Sakramento ima planove... Takodje se zaboravlja kakav je "hajp" napravljen oko Beglija, da ce biti novi Durent, plus Foks kao "vrhunski prospekt"...

Stefan Simonovic

pre 2 godine

Kakvo pljuvanje Divca, uzasan smo narod. Kao da su ljudi srećni jer nije uspeo. Na draftu treba imati sreće! Ko je predpostavjao od da ce Jokic imati ovakvu karijeru, kladim se da u Denveru nisu ni sanjali sta ce dobiti, nego ga uzeli pa kao Aj da vidimo. Treba da "legne" klub igraču. Dončić možda ne hi u Sacramentu bio to što jeste. Kako god, sram vas bilo za ovakve komentare!!!

delboj

pre 2 godine

Doncic nije hteo u Kingse i to je to. Nije da ga Divac nije hteo. Da je hteo Doncic da dodje odmah bi ga Divac uzeo. Mads to pre nije moglo tako, tim ima pravo koga hoce da izabere sa te pozicije a ti kao igrac ako hoces u nba mozes samo u taj tim.
(coach, 20. oktobar 2021 13:48)

Cak je i Divac vise puta rekao da smatra da je Begli bolji izbor i da su tim htjeli da rade oko Foxa i njega. Nema tu sto Doncic nije htio. Oni ga biraju pa ga onda trejdujes ako je nezadovoljan, za puno dobrih drugih igraca. Ali nikako ne uzimas slabijeg igraca na draftu zbog neke "vizije" da ti treba visoki igrac u timu tada.

Oxymoron

pre 2 godine

Naravno, ajde odmah da napadnemo kolektivno Divca svi... Nije kao da su već imali u tom trenutku Foksa sa drafta godinu dana pre koji je već bio predodređen za lidera ekipe i tražila se podrška njemu u vidu nekog višeg igrača (centra/četvorke). Pošto je Ejton bio već izabran, logičan je bio Begli - inače dosta dobar prospekt u srednjoj školi i na koledžu. Da su izabrali Dončića ne bi mogli da ga uklope sa Foksom jer su obojica želeli da budu glavni ljudi u ekipi i primarni kreatori igre.

To znači da bi ubrzo morali da trejduju nekog od njih dvojice (verovatno Foksa) i samim tim bi Divac otvoreno priznao da je pogrešio što je draftovao Foksa i pljunuo na sve što je uradio godinu dana pre. U tom trenutku se činilo rizičnim i ispod časti i logično izabran je Begli sa nadom da će se uklopiti sa Foksom i ostatkom ekipe plus i onako popunjava poziciju i ulogu koja nedostaje.

To što je razvoj Beglija ide loše i sporo, što nije imao sreće sa povredama i što ne može da poveže zbog toga ni 3 dobre partije nisam siguran da je krivica Divca već fizioterapeuta i ljudi zaduženi za razvoj igrača u timu.

Milutin

pre 2 godine

Posle MJ23 ( isto broj 3 na draftu ), najveci draft promasaj!!!
(borisc, 20. oktobar 2021 13:40)

Od Miličića na 2. poziciji u 2003-ćoj pre Karmela Antonija, Dvejn Vejda i Krisa Boša ne postoji veći promašaj u istoriji sporta, ne samo košarke.

džef švorc

pre 2 godine

Zastupa veliki broj igrača, koji imaju ukupnu zaradu 450 miliona dolara, a on švorc. Šta Begli i da očekuje kad ima agenta koji je švorc. Strašno.

Dvokorak

pre 2 godine

Posle MJ23 ( isto broj 3 na draftu ), najveci draft promasaj!!!
(borisc, 20. oktobar 2021 13:40)

Od Miličića na 2. poziciji u 2003-ćoj pre Karmela Antonija, Dvejn Vejda i Krisa Boša ne postoji veći promašaj u istoriji sporta, ne samo košarke.

Definitivno najveći promašaj drafta je Nikola Jokić.
Gorenavedenu dvojicu su promašili 2 odnosno 3 tima. Jokića je promašilo 40 timova + ekipa koja sastavlja listu

dS>0

pre 2 godine

Divac ih je upropastio na duze staze u prethodnih par godina...prvo sto se secam Evansa su birali umesto Currya, onda su promasili Lenarda, posle toga su birali nekog Nika Stauskasa ili kako vec i propostili Lavina, birali su Cauey steina, pre Bookera, ima svega i ociglednih promasaja i ono sto se posle ispostavilo kao promasaj, ali ovo je jedna od vecih gresaka ikad, u rangu sa Milicicem i Benettom...

Harold&Kumar

pre 2 godine

Nije ispao iz rotacije nego iz prve petorke.
Uobrazeni klinja koji nije hteo da radi na sebi, mislio je da je druga pozicija na draftu i luzerski tim dovoljno da ima zagarantovano mesto u timu. U momentu izbora razlika izmedju njega i Luke nije bila tako drastična kao sad, samo sto Luka za razliku od Beglija osim neospornog talenta ima i psihu i glad za pobedama i stalnim dokazivanjem.

NastyB

pre 2 godine

Šta je tu trebao Divac da radi ? Da ga uzme pa da ga trejduje odmah ?
(JPR24, 20. oktobar 2021 14:16)

Sam si odgovorio na pitanje. Dobili bi Beglija ili boljeg i još par igrača ili pikova.

Sećaš se kako su Hornetsi ispali idioti kada su trejdovali 13og pika za Vlada Divca. A 13-i pik se zvao Kobi Brajant. Ili kako su Kavsi i Detroit uzeli prvog i drugog pika. A Denver uzeo 41-og. Zamisli da imaš prvog pika i možeš da uzmeš 2-3 dobra igrača i par pikova ili izabereš nekog lošijeg???

Samo budala kao Divac bi uzeo lošijeg i da završi na tome.

Canadian

pre 2 godine

Divac je ispao smesan i bolje bi mu bilo kad se penzionisao da je nastavio da snima filmove i reklame.
Neki komentari spominju kako rookie ne moze da odbije da igra u nekom timu, a upravo to je uradio Steve Francis kad je biran kao 2gi na draftu od Vancouver Grizzlies da bi bio trejdovan u Houston.
Doncic sigurno nije odbio, a Vlade je ispao tuljan.

drvobradi

pre 2 godine

@CJC
Igraci iz Evrope su tu u prednosti. Ako nece da potpisu ugovor, onda mogu da ostanu u Evropi, NBA tim zadrzava prava koja isticu godinu dana nakon isteka ugovora sa timom u Evropi.
To bi znacilo da su Kingsi bacili drugi pik u vetar ili barem na 2-3g. S obzirom sta su sve analiticari sa ESPN i drugih TV stanica pricali o Luki nakon prve sezone, u toj situaciji Divac bi dobio otkaz momentalno. Druga stvar, Kingsima je trebao visoki igrac, Begli je bio vidjen kao neverovatan potencijal, kandidat za broj 1 na draftu i bio je logican izbor. Nazalost, povrede niko nije mogao da predvidi.
BTW Ni sam Luka nije znao da ce mu ovako dobro ici u NBA.

Mladen

pre 2 godine

Branite Divca nebulozama. Doncic nigde nije rekao da ne bi isao u Sakramento a i da je tako nikad u ustoriji NBA se nije desilo da ruki odbije da igra. Liga bi ga verovatno izbacila da je to uradio. U najgorem slucaju ne bi hteo da produzi ugovor pa bi sad imali "muku" da moraju da trejduju jednog od najboljih igraca u ligi sa samo 22g Cenim da bi dobili malo vise od busta Beglija koga nikom ne mogu da uvale. Da nije i Trej Jang odbijao da igra za Sakramento lol? Ovi koji brane Divca za jedan od najvecih promasaja u istoriji su isti oni koji su tada pricali "super je Begli sta ce im Doncic kad imaju Bogija koji je bolji".

Man

pre 2 godine

Divac , majstor za promašaje
(Dare, 20. oktobar 2021 13:08)

Promasi oba bacanja u zadnjem napadu fina sveta i kaze'da sam jedno pogodio izgubili bi'! Divac je pre svega pravi Srbin!

Straight Outta München

pre 2 godine

Роланд Гарос, 20. oktobar 2021 16:21

Naravno da ce biti promasaja…Problem je sto je Divac za 5 godina sve promasio, nije uspeo da povuce ni jedan jedini normalan potez.

zemunski kej

pre 2 godine

Gledao sam ga dok je Bogdan igrao u Sakramentu ,nije bio los jer mu je Bogi dodavao lopte kad treba. Medjutim tamo je jedan drugi stetochina na kvadrat FOKS , Sebican doda jedino kad je u problemu ili pred istek vremena za napad. Znam da ima ugovor ne znam koliki iznosi ,kod Divca je bio ruki ugovor 1,35 miliona po sezoni kao za sve ruki igrache tako da nije nesto opteretio budzet dok onaj Foks ima maksimum ugovor?

Aca

pre 2 godine

Ajmo realno kod Sakramenta najveći promašaj je trener,bolje im je bilo sa prošlim.Po meni on je najlošiji trener u ligi cela ova situacija je njegova zasluga, a generalno Kingsi ne igraju ništa već odavno a imaju solidnu ekipu mladih igrača ali bez pravog vodstva.

kfd

pre 2 godine

Ako je Divac već birao visokog igrača, što ne uze Džeren Džeksona Juniora već ovog? Jednostavno, Divac je tamo bio samo ikebana i vlasnik kluba se igrao GM.

Pogan

pre 2 godine

To što je razvoj Beglija ide loše i sporo, što nije imao sreće sa povredama i što ne može da poveže zbog toga ni 3 dobre partije nisam siguran da je krivica Divca već fizioterapeuta i ljudi zaduženi za razvoj igrača u timu.
(Oxymoron, 20. oktobar 2021 15:16)

Al nikako nije do samog Beglija, a? Decko ima jedan potez u reketu, a to je naskok i horog. Moja baba bi naucila nesto svih tih godina makar guglajuci po internetu.

Milutin

pre 2 godine

zasto se sad umesto nema mesta u petorci kaze nema mesta u rotaciji. Jel to kao da zvuci strucnije, kao ko zna sta su te rotacije
(vlada, 20. oktobar 2021 13:55)

Petorka = 5 igrača
Rotacija = 7-9 standardnih igrača koji ili počinju utakmicu ili ulaze sa klupe

"Nije u petorci" = ne počinje utakmicu
"Nije u rotaciji" = sedi na klupi i maše peškirima, ne ulazi u igru.

Jel' jasno sad?

Locutus

pre 2 godine

Tako je bilo i tada, i pre 50 godina i biće za vjek i vjekov jer ako igrač odbija da ide negde koja je poenta drafta? Danas odbija da ide u Kingse, Pelikanse, sutra će hteti da ga šampion bira sa 32 pozicije... Kako ne.
(CJC, 20. oktobar 2021 14:12)

Postoji poenta drafta i ona dobro funkciniše, ali nije nije ista situacija za igrače iz Evrope i igrače iz SAD. Igrač koji igra u Evropi ima izbor, može da nastavi da igra u EU i čeka šansu. Mlad igrač iz SAD nema taj luksuz. Teško da će sa koledža u Evropu, radije će igrati u NBA u timu koji ga izabere. Ni Zajon nije hteo u Pelikane, pa je na kraju ipak pristao. Kada je neko jako taletnovan nije pametno gubiti godine bezveze, ogroman novac je u pitanju.

Pera

pre 2 godine

Divac-koji-zna, Dončić-koji-neće (kao da se igrač nešto pita) i Begli-koji-ima-višlji-plafon lagano postaje NBA ep.
@znanje-imanje

Kad smo već kod znanja(-imanja), kaze se viši a ne višlji.

NastyB

pre 2 godine

Какав је ко играч, сазнаје се касније, а не на драфту. Јел' си ти знао да је Треј Јанг бољи од Беглија? Или још боље, знаш ли ко ће бити превара, а ко ће бити изненађење после следећег драфта?
(Роланд Гарос, 20. oktobar 2021 16:21)

Posao generalnog menadžera i jeste da to sazna i dovede dobrog igrača u tim. A Luka je kao bio nepoznat, niko nije čuo za njega?? Dečko sa 18 bio najbolji igrač Reala i samo „slep, gluh i kljast“ (Alan Ford referenca) nije mogao da vidi kakav će igrač da postane. Sve oko Beglija je neverovatna Divčeva greška, čovek je uradio ono što ni neko ko gleda košarku povremeno ne bi učinio ako ima tri funkcionalne moždane ćelije.

па какве то везе човече има са Дончићем, који тек треба да види у који ће клуб. Тако да Дончић наравно да је могао да бира клуб, а посебно је могао да бира као играч из Европе.
(mr, 20. oktobar 2021 16:17)

Brate, znaš li ti uopšte šta je draft?? Misliš da je Zajon hteo u Pelikanse ili ovaj mali Kaningem u Detroit?? Ko te izabere njihov si i kraj priče, da može da se bira svi bi u Lejkerse ili Majami, Njujork...
Prosto ne verujem šta sam pročitao.

CJC

pre 2 godine

Doncic nije hteo u Kingse i to je to. Nije da ga Divac nije hteo. Da je hteo Doncic da dodje odmah bi ga Divac uzeo. Mads to pre nije moglo tako, tim ima pravo koga hoce da izabere sa te pozicije a ti kao igrac ako hoces u nba mozes samo u taj tim.
(coach, 20. oktobar 2021 13:48)

Tako je bilo i tada, i pre 50 godina i biće za vjek i vjekov jer ako igrač odbija da ide negde koja je poenta drafta? Danas odbija da ide u Kingse, Pelikanse, sutra će hteti da ga šampion bira sa 32 pozicije... Kako ne.

Realista

pre 2 godine

@znanje-imanje, 20. oktobar 2021 13:13) Da pitaju se igrači na draftu doduse nesluzbeno...Luka je pre drafta porucio zna se kome ako me bira tim kojeg necu, vračam se u europu za 1 godinu.

Kingston

pre 2 godine

Ne ali ako kaže da neće igrati za ekipu u koju treba da bude trejdovan taj trejd propada.
(spree 15, 20. oktobar 2021 15:27)

O čemu pričaš ti, igrač pod ugovorom se ne pita ništa, ide tamo gde mu se kaže jer ako bilo šta odbije i bojkotuje plaća penale i kazne, pada mu cena na tržištu te dolazi na zao glas kao potencijalni problem za neki tim i svlačionicu pa ti onda teraj inat i glupiraj se. Živ bio pa video kako će Simmons srozati svoj ugled a već je to i uspeo u dobroj meri. U NBA niko nije iznad sistema.

Drnch

pre 2 godine

Decko voli da repuje i to mu je preokupacija. Bas kao i Vili-Koli-Stajnu. Njih dvojica su bili i najbolji drugari u Sac-u. Obojica izgleda bolje repuju nego sto igraju kosarku. Mada kada sam cuo kako repuju, trebalo je da se posvete iskljucivo kosarci.

mandingožoel

pre 2 godine

I dalje se prica o tome kako ga nije Divac birao a zaboravlja se da Doncic nije hteo da igra u Sakramentu i da se nije ni pojavio na probama u Sakramentu vec otisao samo u Dalas. Koja je poenta da je birao doncica koji bi odmah trazio trejd i ne bi hteo da igra?
(Vica, 20. oktobar 2021 14:33)

dončić kao rising star, dolazi iz real madrida, sve puca od najava, pun entuzijazma, energije i zelje za dokazivanjem ne bi igrao?!! Igrao bi on 2 utakmice dnevno samo da potvrdi NBA i ostatku sveta ko je i sta je i čemu tolika buka oko njega. Vlade, kao GM, sam je sebi zakucao ekser na kovceg i tacka. SVE NAJBOLJE ZA DILETA i DONCU inače...

staravolina

pre 2 godine

zasto se sad umesto nema mesta u petorci kaze nema mesta u rotaciji. Jel to kao da zvuci strucnije, kao ko zna sta su te rotacije
(vlada, 20. oktobar 2021 13:55)

Zato sto to nisu iste stvari. To znaci da nema mesta ni u petorci, ni na klupi. Dakle rotacija, zato sto se smenjuju tokom utakmice, ulaze-izlaze..E on moze samo da sedi na tribinama.
Nekako ovi sportski novinari smatraju da sportske vesti citaju sportski pismeni citaoci. Kako su samo naivni. Dodje onda Vlada i kaze im da se kaze "nema mesta u petorci".
(PeraKojot, 20. oktobar 2021 15:14)

Kojote u pravu si 90%
Ako nije u rotaciji to ne znaci da mora da sedi na tribinama.. Igrac koji je ispao iz rotacije sedi sa svojim timom, ali zna unapred da nece igrati, obucen po pravilima (dres je ispod trenerke) i uglavnom mase paskirima i dodaje vodu saigračima xD

Kingston

pre 2 godine

Za Simonsa? Mada Filadelfiji Begli ne treba nizašta. A i Simons ne verujem da bi hteo u Sakramento.
(Biću Slobodan, 20. oktobar 2021 13:13)

Pobogu naučite bre neka osnovna pravila koja važe. Igrač koji je pod ugovorom se u trejdu ništa ne pita, tek kada mu istekne ugovor može da sam bira gde će i šta će

BezLogike

pre 2 godine

zasto se sad umesto nema mesta u petorci kaze nema mesta u rotaciji. Jel to kao da zvuci strucnije, kao ko zna sta su te rotacije
(vlada, 20. oktobar 2021 13:55)
Meni ta logika uopste nije jasna. Rotacija znaci menjanje, neku promenu, pa sa tim u vezi kada kazu da nema mesta u rotaciji meni je logicnije da to znaci da uopste nema mesta ni u prvoj petorci ni u drugoj ni u bilo kojoj petorci iz koje igrac moze uci u igru. Koja je logika da se za prvu petorku kaze rotacija? Sta rotiraju se na terenu u okviru prve petorke? Pa rotiraju se igraci i okviru klupe.

NastyB

pre 2 godine

Koja je poenta da je birao doncica koji bi odmah trazio trejd i ne bi hteo da igra?
(Vica, 20. oktobar 2021 14:33)

Ta što bi u trejdu mogao da dobije Beglija ili sličnog plus još par dobrih igrača i pikova.

Boki

pre 2 godine

Хтео Владе да испадне паметан, испало супротно, а до тог тренутка лепо бирао на драфту и кроз тазмене играча.
(гецо, 20. oktobar 2021 13:22)

Divac do tad birao lepo na draftu i kroz trejdove? Možda ali u nekom paralelnom univerzumu.

Divac je postao GM 2015. Od tog trenutka pa do smene prošle godine:

- smenio prvo Džordž Karla pa onda i Dejva Jergera, 2 trenera koji su koliko toliko imali viziju i sa kojima su Kingsi ličili na tim da bi doveo Luka Voltona
- na draftovima birao sledeće igrače:

2015. Vili Koli Stajn (6. pozicija)
2016. Markiz Kris (8. pozicija) - trejdovan u Finiks za Jorgosa Papajanisa, Skala Labisiera i Bogdanovića
2017. Dieron Foks (5. pozicija) i Zek Kolins (10. pozicija), Kolins trejdovan u Portland za Džastina Džeksona i Hari Džajsla
2018. Marvin Begli (2. pozicija)
2019. - nisu imali pika u pika prve runde
2020. Tajris Haliburton (12. pozicija)

- trejduje Kazinsa (opravdano), ali prethodno tom istom Kazinsu "dovodi" sa drafta 3 visoka igrača (Koli Stajn, Papajanis i Labisier) umesto da napravi trejdove i da pomogne svojoj "zvezdi" ili da pametnije bira na draftu

- nije ništa dobio u trejdovima za igrače kao što su Set Kari, Tajrik Evans, Rudi Gej

Zaključak: Divac je imao više negativnih nego pozitivnih stvari kao GM, mada opet nije sve samo njegova krivica, Kingsi su u kanalu od 2006 i ne vidim da će se išta promeniti u narednih 4-5godina.

Ccc

pre 2 godine

@mr, da li se ti uopste razumes u Draft i Nba ligu ali mrvicu? Kada neki igrac izadje na draft tim koji ga je uzeo ima pravo na njega, moze da igra u Evropi do 30e godine, ako je on njihov igrac izabran na draftu kada je imao 18 godina a oni ga nisu trejdovali ili ga se odrekli ima prvo da dodje da igra za njih, to je ista prica i sa Doncicem, decko je bio 3 na draftu 2018 godine, i Sakramento je mogao da izabere Luku ali nije, zasto ne znam ali nisu, ispostavilo se da su se zaj***li ali to se sa klincima od 19,20 godina nikada ne zna, mogu da postanu najbolji svih vremena q mogu I da propadnu kao zeton, ne bi bio ni prvi ni poslednji put da se tako nesto desi. Luka nije imao pravo da bira tim cim se pojavio na draftu I da, igrac u Nba se nista ne pita u toku ugovora, mogu da ga trejduju u toku utakmice, ako se buni idu penali itd.itd. Kajri upravo prolazi kroz to, svako odstupanje od ugovora ih itekako skupo kosta.

PeraKojot

pre 2 godine

zasto se sad umesto nema mesta u petorci kaze nema mesta u rotaciji. Jel to kao da zvuci strucnije, kao ko zna sta su te rotacije
(vlada, 20. oktobar 2021 13:55)

Zato sto to nisu iste stvari. To znaci da nema mesta ni u petorci, ni na klupi. Dakle rotacija, zato sto se smenjuju tokom utakmice, ulaze-izlaze..E on moze samo da sedi na tribinama.
Nekako ovi sportski novinari smatraju da sportske vesti citaju sportski pismeni citaoci. Kako su samo naivni. Dodje onda Vlada i kaze im da se kaze "nema mesta u petorci".

Wlado

pre 2 godine

Kakav crni small ball sta je sa ovim ekipama, i beli da im ponekad igra centra u woriorsima...jokic ce imati sezonu za anale preko ovih ekipa. On na kraj izlazi i sa cat-om embidom i gobertom kamoli sa ostalim ekipama bez centra

The Unforgiven

pre 2 godine

Brate, znaš li ti uopšte šta je draft?? Misliš da je Zajon hteo u Pelikanse ili ovaj mali Kaningem u Detroit?? Ko te izabere njihov si i kraj priče, da može da se bira svi bi u Lejkerse ili Majami, Njujork...
Prosto ne verujem šta sam pročitao.
(NastyB, 21. oktobar 2021 08:25)
------------------------

Postoje igraci koji su profesionalci i idu gde god budu draftovani, a onda postoje oni koji su toliko problematicni da ako ih draftuje tim koji ne zele prave problem. Da, tim i dalje ima pravo da ga draftuje, ali onda imas nezadovoljnog igraca koji nece igrati sa 100% svojih mogucnosti i pricati u sav glas kako ne zeli tamo da igra.

Meni najpoznatiji primer Yi Jianlian jer sam navijac Bucksa. Od prvog dana nije hteo da dodje u Milwaukee jer Milwaukee nema veliku azijsku zajednicu. Na kraju potpisao preko volje, celu sezonu igrao neku zalost preko volje i posle toga Bucksi nisu imali izbora nego da ga trade. A ima i drugih primera gde je draftovan i odmah trade jer je pricao da nece da igra za taj tim (Steve Francis i Vancouver Grizzlies na primer).

p.s. cisto sumnjam da bi iko birao da igra u New Yorku. ;)

The Unforgiven

pre 2 godine

Na draftu treba imati sreće!
(Stefan Simonovic, 20. oktobar 2021 21:28)
--------------------------

Nema to veze sa (ne)srecom. Kada Kingsi konstantno biraju u vrhu vec 10-15 godina i dalje nisu u stanju da naprave playoff tim, a sa druge strane Spursi su pravili sampionske ekipe tako sto su birali 30. na draftu, e onda nikako ne mozes reci "to je zbog (ne)srece".

Lajavi krelac

pre 2 godine

Situacija se promenila, igrači kontrolišu gde će, šta će i sve ostalo.
(spree 15, 20. oktobar 2021 15:27)

Sećaš li se kako Zajon Vilijamson nije hteo u Pelikanse i gde je sada??
Verujem i da je Kejd Kaningem oduševljen što će u Detroit. A i Deni Avdija mora da je rekao sebi "E, neću u Los Anđeles ili Njujork, nego u Vašington da igram sa Bilom". Misliš da Vasa Micić može u NBA gde hoće ili jedino u Oklahomu koja polaže prava na njega.

Kakva crna kontrola, NBA je sistem u koji se uklopiš ili ne. Kraj priče. To što ovde radi svako šta hoće ne znači da je svuda tako.