Nedelja, 19.09.2021.

08:05

Kovač nezadovoljan: O tome smo već pričali

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Slobodan Kovač imao je šta da zameri svojim izabranicima posle poraza u polufinalu Evropskog prvenstva od Italije.

Izvor: SS

Kovaè nezadovoljan: O tome smo veæ prièali IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

30 Komentari

Sortiraj po:

Demar Derozan

pre 2 godine

Ok je kritikovati Kovaca za neke konkretne poteze, ali ne moze se osporiti da dobro vimodi tim, sve u svemu, izvlaci maksimum, a sto to nije dovoljno za najvise domete govori o finesama i individualnom kvalitetu igraca. Kritokovan je i Nikola Grbic, ali i on je korektno vodio tim, kao Boba, npr. prosle sezone je bio prvak Evrope sa timom iz Poljske koji je objektivno bio 7-8. po kvalitetu.

Hrundi Bakshi

pre 2 godine

rodjo, Atanasijevic je zavrsio mec sa 55% napada u 3 seta. Pametnom dosta, pardon, onom ko zna odbojku!
(dzoni, 19. septembar 2021 12:34)

Statistika je za povrsne poznavaoce. Jedino sto je radio su dobri srrvisi par puta.
Kod svake kontre, kad je najbitnije bilo, zaletao se i zakucavo k'o sivonja. Svaki put!
Dzaba njegovi "redovni" poeni na dobar prijem i cistu loptu.
Onih 4-5 koje je trebao da realizuje su lopte i situacije koje te prifilisu u vrhunskog igraca.
Jedan je Kvisko Vujevic, Vanja Grbic, Ivan Miljkovic, Boba Kovač.
Klinac Mikileto odrzao cas odbojke, u svim segmentima.
Jovovic prosecan tehnicar. Pa Maja Ognjenovic je za njega izmislila ovaj sport.
Eto,poznavaoce.
A ako ti je poznavanje odbojke na nivou pismenosti, sve mi je jasno.

Mad Max

pre 2 godine

Ma nek' si ti sinoc konstantno u igri drzao Urosa Kovacevica, a decko se na ovoj utakmici sa zivotom nije mogao sastaviti, kamoli sa odbojkom! Trenercino!

Hahahaha

pre 2 godine

my way
Nemoj da umisljas i da sebi dajes na znacaju. Kovaca teraju oni koji odbojku gledaju ako prodju u finale isto kao i Terzica. Oni koji prate odbojku teraju Jovovica. Kovacevica pljuju cim komentator sa SK ne vodi utakmicu. Sve u svemu pored onako raspolozenog Jovovica i ovo je uspeh.

Petar

pre 2 godine

Italija posle mnogo godina izbacila dva vrhunska igraca tehnicara i primaca
Na svedskom nivou odbojka je u krizi
Stare ekipe poljska slovenija rusija brazil
Pojavljuju se nove italija argentina pa cak i francuska
Mi smo se malo izgubili ekipa nam je u zenitu
Podrascanin i petric au veterani
Sem Urosa nemamo ekstra kvalitet
Ne stojimo dobro ni sa mladim igrqcima
Treba plqn za sl tri god do Pariza
Bice tesko ali verujem u savez koji zna sta radi

Nikola

pre 2 godine

Steta je sto nismo dobili prvi set...kad nismo uspeli da iskoristimo to sto su Italijani u prvom setu imali 7 servis gresaka a mi 1, onda i ne moze da se dobije mec

dzoni

pre 2 godine

0
Atanasijevic i Jovovic,faktori poraza.
(Hrundi Bakshi, 19. septembar; rodjo, Atanasijevic je zavrsio mec sa 55% napada u 3 seta. Pametnom dosta, pardon, onom ko zna odbojku!

Cipjonka

pre 2 godine

Najbolji nije imao svoj dan, bio je nervozan jer mu nije islo. Nije sramota biti zamenjen ako ti ne ide...
Uroš Kovačevic je trebao odmoriti makar jedan set, selektore.

Bojan

pre 2 godine

Svaka cast momcima unaprijed,nije lako konstantno biti u vrhu,ali mislim da cemo u muskoj odbojci imati problema za 3 4 godine jer nemamo dobre mladje kategorije,tek su ove godine pioniri na ep bili sesti sto je dosta dobro.Tesko je sacuvati primat u toliko kolektivnih sportova,evo vaterpolisti olimpijski sampioni a mladi prvaci svijeta a juniori se danas bore za zlato na ep,odbojaksice sila,mlade ove godine vicesampionke svijeta,pionirke 4 na ep,a kadetkinje sad igraju sp,kosarkasice prvakinje evrope,mladje dosta dobre uzele celendzer ove godine(pandam ep),kosarkasi imaju jak tim ako svi igraju,znaci skraceno u parizu cemo imati konkurentne odbojkasice,vaterpoliste,kosarkase,kosarkasice,bar po meni...

NNN

pre 2 godine

Da parafraziram pokojnog barda Živu i 2:0 je najopasniji rezultat,
izgleda da je za nas u odbojci najopasniji 22:20
i žene su u 2. setu finala imate taj rezultat i dve kntre i obe je upropastila Katarina Lazović, sada nam se isto desilo u 1. setu i obe kontre je propustio Uroš Kovačević, koji je bio daleko ispod MVP nivoa na kojem je odigrao prošlo evropsko prvenstvo.
U oba slučaja da je bilo 23:20 - to je praktično već gotov set i utakmica ide u potpuno drugom smeru u našu korist.
Šteta ispuštena je velika šansa da se ponovo borimo za zlato.

Nemilosrdni

pre 2 godine

Postovani Slobodane. Imamo kompaktnu i odlicnu ekipu. Nedozvoli da se sve srusi i unese negativna energija (tepaj). Mi gledaocu, amateri ovog sporta, gledamo i uzivamo. Ali nazalost zadnjih godinu dana dusu mi pojedoste :). Jovovic mora na ponovnu skolsku obuku, spor je,previse nisko dizanje za nase smecere. Iz avijona se on vidi, koliko njegovo dizanje ima rotaciju nije to Kosarka. Primacima zavrni usi, krecu se ko penzioneri, (tepaj bre).Svi vas odpisali ja bogami nikad necu. Idemo majstori po srebrooooooo!
PS. Kralj Podrascanin eh da je takvog jos.

Kako utesiti sebe?

pre 2 godine

@ :D

Samo ti tesi sebe, posmatraj koeficijente i komentarisi dok mi i Slovenci ucestvujemo u zavrsnicama takmicenja u ekipnim sportovima...

p.s. kako stoje stvari u fudbalu these days, otkud Englezi i Italijani u finalu?

Milan

pre 2 godine

Ne zaboravimo koliko sreće nismo imali na set lopti u I setu kad je za malo bio blok-aut!
Izgubili smo jer su primači prečesto blokirani 1 na 1. Italijani nonstop blokirali dijagonalu, naši nikako da vide otvorenu paralelu. Pre 20 godina prvi smo stigli italijane u praćenju statistike i od tad ih redovno dobijali. Kovaču zameram samo što je najboljeg servera Lisinca izveo iz igre.
Mikeleto je prvi vrhunski igrač koga je Italija napravila u poslednjih 10 godina.

da, moje ime

pre 2 godine

moja prognoza: opet u 5 setova sa poljacima danas, ali verujem da ce nasi pobediti. poljaci su sigurno psihicki pali posle onakva 4 seta od kojih su 2 izgubili na razliku. plus je jako tesko dobiti jednu ekipu 2puta na sampionatu, pogotovu kada su priblizno egal po kvalitetu.
italija dobija sloveniju u 4 seta, iako navijam za slovence. stvarno su hrabro igrali juce. ali italija ima mnogo dobar napad - em je tehnicar vrhunski, em su i napadaci odlicni. mi juce nismo uspeli da iskoristimo cak i njihov los/katastrofalan prijem. onaj mali ima odlicnu koordinaciju pokreta za 207cm visine. ali posmatram di djordjija juce. covek se nije uzbudio ni najmanje na mecu. verovao je u pobedu od samog pocetka meca.

Nikola

pre 2 godine

momci ,u svakom slucaju ste svetski vrh,ne mora se uvek uzimati medalja,svaka cast i za ovo,a ovi sto laprdaju preko komentara,bolje neki sklek,trbusnjak ili zgib da urade.

igor

pre 2 godine

Da sam hteo namerno da izgubim sve bih uradio ovako. Kao tu smo negde. Mrgodim se, kreveljim, plazim jezik. Kad je bitno sprasim par servisa u mrezu. Hteo sam, ali ne ide. Nazalost ja sam to tako video. Mozda gresim.

Lazanski

pre 2 godine

Otkud baš od Italijana da ispadamo ,haha.Dogovor kuću gradi a i gde će naši odbojkaši najbolje da se prodaju nego u Italiju.A što bi sponzori i država ulagali u odbojku ako ovi ništa nisu godinama napravili u reprezentaciji.Mislim da su naši odbojkaši zaslužili veliko hvala od Italije. Nisu svi slepi. Poz

simpo

pre 2 godine

Treneru ne brukaj se držiš u igri Uroša Kovačevića,koji je direktni krivac za gubitak prva dva seta,na svim bitnim loptama je on napravio grešku, najmanje desetak puta.

Гиле

pre 2 godine

(my way, 19. septembar 2021 08:44)
Лепо си све рекао. Једино да бољег техничара од овог немамо. А да је јуче био лош, био је много лош. Мени једино чудно да ми сетове у којима имамо предност изгубимо исувише често на овом првенству.

Ilija

pre 2 godine

Svaka utakmica koja se igra za 3 mjesto pobjedjuje onaj ko se bolje oporavi od poraza u polufinalu.Mislim da su Poljaci sebe već vidjeli kao sampione i tu je nasa sansa

:D

pre 2 godine

Inače ne pratim odbojku, a na ova dva EP-a muškog, ženskog i OI. sam se uvjerio da se odbojka igra rekreativno. Sve do polufinala favoriti imaju koeficijenat u ženskoj 1,00., a u muškoj konkurenciji 1,10 ili 1,20. toliko o rekreativnom sportu gdje se tapšaju po dupetu.

znanje-imanje

pre 2 godine

Zadnju deceniju mi se švercujemo kao "zamalo vrhunska" ekipa. Uglavnom energijom Atanasijevića pokrivali smo to da kao mala država imamo ograničen izbor talenata. Stigle su ga povrede i to je to.
Ceo šampionat igramo slabo, ali smo imali i dosta sreće. Dobacila nas je dovde. Sa rovitim Batom, Urošem, Lisincem i Petrićem nismo specijalan tim. Ipak je malo i sramota da nas pobedi tim sa tek 2 vrhunska igrača, od kojih je jedan još mladunac. Jovović sinoć na bloku baš diletant.
Ako već nemamo spremne igrače ostaje vrlo upitan izbor 4. primača koji je ovde bio potpuni promašaj.

my way

pre 2 godine

Није срамота била изгубити под Николом Грбићем од оне Италије са Зајцевом, Хуантореном, Ђанелијем... у њеној кући, а није ни сада од ове у Пољској. Ја више замерам на овогодишњем наступу у Лиги Нација против екипа које су се спремале за Олимпијске игре, где смо изгубили примера ради од Канаде. Словенци су и то такмичење искористили и ушли међу 4. Терали су ликови Николу и тражили Бобу. Сада га терају као што сам и говорио да ће бити и да ћу ја који сам бранио Грбића и желео да остане морати од њих Ковача да браним. Ја ћу само овом приликом рећи да ниједан ни други не воде екипу лошије од Зорана Терзића, али једноставно у мушкој одбојци имамо овај тим који је опет понављам у европском и светском врху, али чим неко има лош дан и чим се екипа поремети, то је огроман проблем. Може евентуално у блокерима да се ротира јер је ту Крсмановић, као и на позицији коректора да се тражи расположенији од двојке Атанасијевић-Лубурић, али кад то не успе, а Боба је пробао, нема ту више шта да се ради осим да се пружи рука бољем, а то је млада екипе Италије јуче била. Сада главе горе и да покушамо да узмемо медаљу. Ако то успемо, напрасно ће се ови "експертски" пљувачки коментари претворити у суперлативе, толико о познавању одбојке дотичних.

MMMMMMMMMM

pre 2 godine

Inače ne pratim odbojku, a na ova dva EP-a muškog, ženskog i OI. sam se uvjerio da se odbojka igra rekreativno. Sve do polufinala favoriti imaju koeficijenat u ženskoj 1,00., a u muškoj konkurenciji 1,10 ili 1,20. toliko o rekreativnom sportu gdje se tapšaju po dupetu.
(:D, 19. septembar 2021 08:36) # Link komentara

Sada nam prevedi sta si hteo da kazes.....

Gde ja živim

pre 2 godine

Italija apsolutno zasluženo. Mikeleto i Đaneli su nas rašrafili što servisom što napadom i najverovatnije će se između njih dvojice birati MVP u slučaju da Italija osvoji. Ljudi su leteli po terenu, imali veliku želju, a uz to i malo sreće koja naravno prati hrabre.

Međutim moram malo i o nama. Jeste da igraš koliko ti protivnik dozvoli, ali brate dozvoljavali su nam dosta, a mi skoro ništa nismo uradili. Prijem očaj. Kad Đaneli stane na servis naši se oduzmu. Dečko jeste sjajan, ali da ne možeš 5 poena da ga skineš u svakom setu nije baš normalno. Jovović gomilu lopti dizao tako da korektori ili primači iskrive kičmu. Bio je jako dobar na šampionatu, sinoć je moralo bolje. Nije dobijao dobre lopte, ali bilo je situacija kada je pravio nenormalne odluke. Krajevi ništa. Ivović vanserijski do sinoć, sinoć ko da nije bio u sali. Uroš tu negde, možda malo bolji. Luburića zaustavili na početku nije znao gde se nalazi. Atanasijević više bio oran za tuču nego za igru, mada je uneo malo više energije. Prvi set, koji smo morali da osvojimo, držao nas Podraščanin skoro ceo. Nedovoljno je to. Nijednu kontru nismo odigrali kako treba. Udarali kao da će nas neko kazniti ako udarimo malo jače. Nismo znali kako završnicu da odigramo. Previše nervoze i ishitrenosti. Šteta, ali šta da se radi. Biće dana za megdana.

Danas jako, da se pošibamo sa Poljacima. Medalja je medalja kakva god bila. Napred Srbija.

Its me

pre 2 godine

Čitam komentare i ne verujem. Ljudi o čemu pišete? Ušli smo u 4 najbolje ekipe i konstantno smo na svim takmičenjem u vrhu. Da smo u fudbalu dogurali do polufinala sa bilo kakvom nakaradnom igrom, kakvu inače i igramo, sada bi se o fudbalerima pisali hvalospevi. Italijani su bili bolji, imali smo svoje šanse, nismo ih iskoristili i to je to. Svaka čast našim momcima. Za razliku od nekih košarkaša kojima je timarenje konja važnije od reprenzetacije, svi momci su se odazvali, igrali za državu i ušli među 4 najbolje ekipe. To što neko misli da uvek moramo biti broj 1, ljudi osvestite se, gde živimo, protiv koga smo igrali, koliko ulažemo u odbojku, kakva nam je liga? Svaka čast, idemo dalje.

Its me

pre 2 godine

Čitam komentare i ne verujem. Ljudi o čemu pišete? Ušli smo u 4 najbolje ekipe i konstantno smo na svim takmičenjem u vrhu. Da smo u fudbalu dogurali do polufinala sa bilo kakvom nakaradnom igrom, kakvu inače i igramo, sada bi se o fudbalerima pisali hvalospevi. Italijani su bili bolji, imali smo svoje šanse, nismo ih iskoristili i to je to. Svaka čast našim momcima. Za razliku od nekih košarkaša kojima je timarenje konja važnije od reprenzetacije, svi momci su se odazvali, igrali za državu i ušli među 4 najbolje ekipe. To što neko misli da uvek moramo biti broj 1, ljudi osvestite se, gde živimo, protiv koga smo igrali, koliko ulažemo u odbojku, kakva nam je liga? Svaka čast, idemo dalje.

Gde ja živim

pre 2 godine

Italija apsolutno zasluženo. Mikeleto i Đaneli su nas rašrafili što servisom što napadom i najverovatnije će se između njih dvojice birati MVP u slučaju da Italija osvoji. Ljudi su leteli po terenu, imali veliku želju, a uz to i malo sreće koja naravno prati hrabre.

Međutim moram malo i o nama. Jeste da igraš koliko ti protivnik dozvoli, ali brate dozvoljavali su nam dosta, a mi skoro ništa nismo uradili. Prijem očaj. Kad Đaneli stane na servis naši se oduzmu. Dečko jeste sjajan, ali da ne možeš 5 poena da ga skineš u svakom setu nije baš normalno. Jovović gomilu lopti dizao tako da korektori ili primači iskrive kičmu. Bio je jako dobar na šampionatu, sinoć je moralo bolje. Nije dobijao dobre lopte, ali bilo je situacija kada je pravio nenormalne odluke. Krajevi ništa. Ivović vanserijski do sinoć, sinoć ko da nije bio u sali. Uroš tu negde, možda malo bolji. Luburića zaustavili na početku nije znao gde se nalazi. Atanasijević više bio oran za tuču nego za igru, mada je uneo malo više energije. Prvi set, koji smo morali da osvojimo, držao nas Podraščanin skoro ceo. Nedovoljno je to. Nijednu kontru nismo odigrali kako treba. Udarali kao da će nas neko kazniti ako udarimo malo jače. Nismo znali kako završnicu da odigramo. Previše nervoze i ishitrenosti. Šteta, ali šta da se radi. Biće dana za megdana.

Danas jako, da se pošibamo sa Poljacima. Medalja je medalja kakva god bila. Napred Srbija.

my way

pre 2 godine

Није срамота била изгубити под Николом Грбићем од оне Италије са Зајцевом, Хуантореном, Ђанелијем... у њеној кући, а није ни сада од ове у Пољској. Ја више замерам на овогодишњем наступу у Лиги Нација против екипа које су се спремале за Олимпијске игре, где смо изгубили примера ради од Канаде. Словенци су и то такмичење искористили и ушли међу 4. Терали су ликови Николу и тражили Бобу. Сада га терају као што сам и говорио да ће бити и да ћу ја који сам бранио Грбића и желео да остане морати од њих Ковача да браним. Ја ћу само овом приликом рећи да ниједан ни други не воде екипу лошије од Зорана Терзића, али једноставно у мушкој одбојци имамо овај тим који је опет понављам у европском и светском врху, али чим неко има лош дан и чим се екипа поремети, то је огроман проблем. Може евентуално у блокерима да се ротира јер је ту Крсмановић, као и на позицији коректора да се тражи расположенији од двојке Атанасијевић-Лубурић, али кад то не успе, а Боба је пробао, нема ту више шта да се ради осим да се пружи рука бољем, а то је млада екипе Италије јуче била. Сада главе горе и да покушамо да узмемо медаљу. Ако то успемо, напрасно ће се ови "експертски" пљувачки коментари претворити у суперлативе, толико о познавању одбојке дотичних.

Гиле

pre 2 godine

(my way, 19. septembar 2021 08:44)
Лепо си све рекао. Једино да бољег техничара од овог немамо. А да је јуче био лош, био је много лош. Мени једино чудно да ми сетове у којима имамо предност изгубимо исувише често на овом првенству.

MMMMMMMMMM

pre 2 godine

Inače ne pratim odbojku, a na ova dva EP-a muškog, ženskog i OI. sam se uvjerio da se odbojka igra rekreativno. Sve do polufinala favoriti imaju koeficijenat u ženskoj 1,00., a u muškoj konkurenciji 1,10 ili 1,20. toliko o rekreativnom sportu gdje se tapšaju po dupetu.
(:D, 19. septembar 2021 08:36) # Link komentara

Sada nam prevedi sta si hteo da kazes.....

Ilija

pre 2 godine

Svaka utakmica koja se igra za 3 mjesto pobjedjuje onaj ko se bolje oporavi od poraza u polufinalu.Mislim da su Poljaci sebe već vidjeli kao sampione i tu je nasa sansa

simpo

pre 2 godine

Treneru ne brukaj se držiš u igri Uroša Kovačevića,koji je direktni krivac za gubitak prva dva seta,na svim bitnim loptama je on napravio grešku, najmanje desetak puta.

Nikola

pre 2 godine

momci ,u svakom slucaju ste svetski vrh,ne mora se uvek uzimati medalja,svaka cast i za ovo,a ovi sto laprdaju preko komentara,bolje neki sklek,trbusnjak ili zgib da urade.

znanje-imanje

pre 2 godine

Zadnju deceniju mi se švercujemo kao "zamalo vrhunska" ekipa. Uglavnom energijom Atanasijevića pokrivali smo to da kao mala država imamo ograničen izbor talenata. Stigle su ga povrede i to je to.
Ceo šampionat igramo slabo, ali smo imali i dosta sreće. Dobacila nas je dovde. Sa rovitim Batom, Urošem, Lisincem i Petrićem nismo specijalan tim. Ipak je malo i sramota da nas pobedi tim sa tek 2 vrhunska igrača, od kojih je jedan još mladunac. Jovović sinoć na bloku baš diletant.
Ako već nemamo spremne igrače ostaje vrlo upitan izbor 4. primača koji je ovde bio potpuni promašaj.

igor

pre 2 godine

Da sam hteo namerno da izgubim sve bih uradio ovako. Kao tu smo negde. Mrgodim se, kreveljim, plazim jezik. Kad je bitno sprasim par servisa u mrezu. Hteo sam, ali ne ide. Nazalost ja sam to tako video. Mozda gresim.

Cipjonka

pre 2 godine

Najbolji nije imao svoj dan, bio je nervozan jer mu nije islo. Nije sramota biti zamenjen ako ti ne ide...
Uroš Kovačevic je trebao odmoriti makar jedan set, selektore.

Nemilosrdni

pre 2 godine

Postovani Slobodane. Imamo kompaktnu i odlicnu ekipu. Nedozvoli da se sve srusi i unese negativna energija (tepaj). Mi gledaocu, amateri ovog sporta, gledamo i uzivamo. Ali nazalost zadnjih godinu dana dusu mi pojedoste :). Jovovic mora na ponovnu skolsku obuku, spor je,previse nisko dizanje za nase smecere. Iz avijona se on vidi, koliko njegovo dizanje ima rotaciju nije to Kosarka. Primacima zavrni usi, krecu se ko penzioneri, (tepaj bre).Svi vas odpisali ja bogami nikad necu. Idemo majstori po srebrooooooo!
PS. Kralj Podrascanin eh da je takvog jos.

Milan

pre 2 godine

Ne zaboravimo koliko sreće nismo imali na set lopti u I setu kad je za malo bio blok-aut!
Izgubili smo jer su primači prečesto blokirani 1 na 1. Italijani nonstop blokirali dijagonalu, naši nikako da vide otvorenu paralelu. Pre 20 godina prvi smo stigli italijane u praćenju statistike i od tad ih redovno dobijali. Kovaču zameram samo što je najboljeg servera Lisinca izveo iz igre.
Mikeleto je prvi vrhunski igrač koga je Italija napravila u poslednjih 10 godina.

Lazanski

pre 2 godine

Otkud baš od Italijana da ispadamo ,haha.Dogovor kuću gradi a i gde će naši odbojkaši najbolje da se prodaju nego u Italiju.A što bi sponzori i država ulagali u odbojku ako ovi ništa nisu godinama napravili u reprezentaciji.Mislim da su naši odbojkaši zaslužili veliko hvala od Italije. Nisu svi slepi. Poz

Bojan

pre 2 godine

Svaka cast momcima unaprijed,nije lako konstantno biti u vrhu,ali mislim da cemo u muskoj odbojci imati problema za 3 4 godine jer nemamo dobre mladje kategorije,tek su ove godine pioniri na ep bili sesti sto je dosta dobro.Tesko je sacuvati primat u toliko kolektivnih sportova,evo vaterpolisti olimpijski sampioni a mladi prvaci svijeta a juniori se danas bore za zlato na ep,odbojaksice sila,mlade ove godine vicesampionke svijeta,pionirke 4 na ep,a kadetkinje sad igraju sp,kosarkasice prvakinje evrope,mladje dosta dobre uzele celendzer ove godine(pandam ep),kosarkasi imaju jak tim ako svi igraju,znaci skraceno u parizu cemo imati konkurentne odbojkasice,vaterpoliste,kosarkase,kosarkasice,bar po meni...

NNN

pre 2 godine

Da parafraziram pokojnog barda Živu i 2:0 je najopasniji rezultat,
izgleda da je za nas u odbojci najopasniji 22:20
i žene su u 2. setu finala imate taj rezultat i dve kntre i obe je upropastila Katarina Lazović, sada nam se isto desilo u 1. setu i obe kontre je propustio Uroš Kovačević, koji je bio daleko ispod MVP nivoa na kojem je odigrao prošlo evropsko prvenstvo.
U oba slučaja da je bilo 23:20 - to je praktično već gotov set i utakmica ide u potpuno drugom smeru u našu korist.
Šteta ispuštena je velika šansa da se ponovo borimo za zlato.

:D

pre 2 godine

Inače ne pratim odbojku, a na ova dva EP-a muškog, ženskog i OI. sam se uvjerio da se odbojka igra rekreativno. Sve do polufinala favoriti imaju koeficijenat u ženskoj 1,00., a u muškoj konkurenciji 1,10 ili 1,20. toliko o rekreativnom sportu gdje se tapšaju po dupetu.

da, moje ime

pre 2 godine

moja prognoza: opet u 5 setova sa poljacima danas, ali verujem da ce nasi pobediti. poljaci su sigurno psihicki pali posle onakva 4 seta od kojih su 2 izgubili na razliku. plus je jako tesko dobiti jednu ekipu 2puta na sampionatu, pogotovu kada su priblizno egal po kvalitetu.
italija dobija sloveniju u 4 seta, iako navijam za slovence. stvarno su hrabro igrali juce. ali italija ima mnogo dobar napad - em je tehnicar vrhunski, em su i napadaci odlicni. mi juce nismo uspeli da iskoristimo cak i njihov los/katastrofalan prijem. onaj mali ima odlicnu koordinaciju pokreta za 207cm visine. ali posmatram di djordjija juce. covek se nije uzbudio ni najmanje na mecu. verovao je u pobedu od samog pocetka meca.

Nikola

pre 2 godine

Steta je sto nismo dobili prvi set...kad nismo uspeli da iskoristimo to sto su Italijani u prvom setu imali 7 servis gresaka a mi 1, onda i ne moze da se dobije mec

Demar Derozan

pre 2 godine

Ok je kritikovati Kovaca za neke konkretne poteze, ali ne moze se osporiti da dobro vimodi tim, sve u svemu, izvlaci maksimum, a sto to nije dovoljno za najvise domete govori o finesama i individualnom kvalitetu igraca. Kritokovan je i Nikola Grbic, ali i on je korektno vodio tim, kao Boba, npr. prosle sezone je bio prvak Evrope sa timom iz Poljske koji je objektivno bio 7-8. po kvalitetu.

Kako utesiti sebe?

pre 2 godine

@ :D

Samo ti tesi sebe, posmatraj koeficijente i komentarisi dok mi i Slovenci ucestvujemo u zavrsnicama takmicenja u ekipnim sportovima...

p.s. kako stoje stvari u fudbalu these days, otkud Englezi i Italijani u finalu?

Mad Max

pre 2 godine

Ma nek' si ti sinoc konstantno u igri drzao Urosa Kovacevica, a decko se na ovoj utakmici sa zivotom nije mogao sastaviti, kamoli sa odbojkom! Trenercino!

dzoni

pre 2 godine

0
Atanasijevic i Jovovic,faktori poraza.
(Hrundi Bakshi, 19. septembar; rodjo, Atanasijevic je zavrsio mec sa 55% napada u 3 seta. Pametnom dosta, pardon, onom ko zna odbojku!

Hahahaha

pre 2 godine

my way
Nemoj da umisljas i da sebi dajes na znacaju. Kovaca teraju oni koji odbojku gledaju ako prodju u finale isto kao i Terzica. Oni koji prate odbojku teraju Jovovica. Kovacevica pljuju cim komentator sa SK ne vodi utakmicu. Sve u svemu pored onako raspolozenog Jovovica i ovo je uspeh.

Hrundi Bakshi

pre 2 godine

rodjo, Atanasijevic je zavrsio mec sa 55% napada u 3 seta. Pametnom dosta, pardon, onom ko zna odbojku!
(dzoni, 19. septembar 2021 12:34)

Statistika je za povrsne poznavaoce. Jedino sto je radio su dobri srrvisi par puta.
Kod svake kontre, kad je najbitnije bilo, zaletao se i zakucavo k'o sivonja. Svaki put!
Dzaba njegovi "redovni" poeni na dobar prijem i cistu loptu.
Onih 4-5 koje je trebao da realizuje su lopte i situacije koje te prifilisu u vrhunskog igraca.
Jedan je Kvisko Vujevic, Vanja Grbic, Ivan Miljkovic, Boba Kovač.
Klinac Mikileto odrzao cas odbojke, u svim segmentima.
Jovovic prosecan tehnicar. Pa Maja Ognjenovic je za njega izmislila ovaj sport.
Eto,poznavaoce.
A ako ti je poznavanje odbojke na nivou pismenosti, sve mi je jasno.

Petar

pre 2 godine

Italija posle mnogo godina izbacila dva vrhunska igraca tehnicara i primaca
Na svedskom nivou odbojka je u krizi
Stare ekipe poljska slovenija rusija brazil
Pojavljuju se nove italija argentina pa cak i francuska
Mi smo se malo izgubili ekipa nam je u zenitu
Podrascanin i petric au veterani
Sem Urosa nemamo ekstra kvalitet
Ne stojimo dobro ni sa mladim igrqcima
Treba plqn za sl tri god do Pariza
Bice tesko ali verujem u savez koji zna sta radi

:D

pre 2 godine

Inače ne pratim odbojku, a na ova dva EP-a muškog, ženskog i OI. sam se uvjerio da se odbojka igra rekreativno. Sve do polufinala favoriti imaju koeficijenat u ženskoj 1,00., a u muškoj konkurenciji 1,10 ili 1,20. toliko o rekreativnom sportu gdje se tapšaju po dupetu.

Lazanski

pre 2 godine

Otkud baš od Italijana da ispadamo ,haha.Dogovor kuću gradi a i gde će naši odbojkaši najbolje da se prodaju nego u Italiju.A što bi sponzori i država ulagali u odbojku ako ovi ništa nisu godinama napravili u reprezentaciji.Mislim da su naši odbojkaši zaslužili veliko hvala od Italije. Nisu svi slepi. Poz

znanje-imanje

pre 2 godine

Zadnju deceniju mi se švercujemo kao "zamalo vrhunska" ekipa. Uglavnom energijom Atanasijevića pokrivali smo to da kao mala država imamo ograničen izbor talenata. Stigle su ga povrede i to je to.
Ceo šampionat igramo slabo, ali smo imali i dosta sreće. Dobacila nas je dovde. Sa rovitim Batom, Urošem, Lisincem i Petrićem nismo specijalan tim. Ipak je malo i sramota da nas pobedi tim sa tek 2 vrhunska igrača, od kojih je jedan još mladunac. Jovović sinoć na bloku baš diletant.
Ako već nemamo spremne igrače ostaje vrlo upitan izbor 4. primača koji je ovde bio potpuni promašaj.

igor

pre 2 godine

Da sam hteo namerno da izgubim sve bih uradio ovako. Kao tu smo negde. Mrgodim se, kreveljim, plazim jezik. Kad je bitno sprasim par servisa u mrezu. Hteo sam, ali ne ide. Nazalost ja sam to tako video. Mozda gresim.

Its me

pre 2 godine

Čitam komentare i ne verujem. Ljudi o čemu pišete? Ušli smo u 4 najbolje ekipe i konstantno smo na svim takmičenjem u vrhu. Da smo u fudbalu dogurali do polufinala sa bilo kakvom nakaradnom igrom, kakvu inače i igramo, sada bi se o fudbalerima pisali hvalospevi. Italijani su bili bolji, imali smo svoje šanse, nismo ih iskoristili i to je to. Svaka čast našim momcima. Za razliku od nekih košarkaša kojima je timarenje konja važnije od reprenzetacije, svi momci su se odazvali, igrali za državu i ušli među 4 najbolje ekipe. To što neko misli da uvek moramo biti broj 1, ljudi osvestite se, gde živimo, protiv koga smo igrali, koliko ulažemo u odbojku, kakva nam je liga? Svaka čast, idemo dalje.

MMMMMMMMMM

pre 2 godine

Inače ne pratim odbojku, a na ova dva EP-a muškog, ženskog i OI. sam se uvjerio da se odbojka igra rekreativno. Sve do polufinala favoriti imaju koeficijenat u ženskoj 1,00., a u muškoj konkurenciji 1,10 ili 1,20. toliko o rekreativnom sportu gdje se tapšaju po dupetu.
(:D, 19. septembar 2021 08:36) # Link komentara

Sada nam prevedi sta si hteo da kazes.....

simpo

pre 2 godine

Treneru ne brukaj se držiš u igri Uroša Kovačevića,koji je direktni krivac za gubitak prva dva seta,na svim bitnim loptama je on napravio grešku, najmanje desetak puta.

Ilija

pre 2 godine

Svaka utakmica koja se igra za 3 mjesto pobjedjuje onaj ko se bolje oporavi od poraza u polufinalu.Mislim da su Poljaci sebe već vidjeli kao sampione i tu je nasa sansa

Nemilosrdni

pre 2 godine

Postovani Slobodane. Imamo kompaktnu i odlicnu ekipu. Nedozvoli da se sve srusi i unese negativna energija (tepaj). Mi gledaocu, amateri ovog sporta, gledamo i uzivamo. Ali nazalost zadnjih godinu dana dusu mi pojedoste :). Jovovic mora na ponovnu skolsku obuku, spor je,previse nisko dizanje za nase smecere. Iz avijona se on vidi, koliko njegovo dizanje ima rotaciju nije to Kosarka. Primacima zavrni usi, krecu se ko penzioneri, (tepaj bre).Svi vas odpisali ja bogami nikad necu. Idemo majstori po srebrooooooo!
PS. Kralj Podrascanin eh da je takvog jos.

my way

pre 2 godine

Није срамота била изгубити под Николом Грбићем од оне Италије са Зајцевом, Хуантореном, Ђанелијем... у њеној кући, а није ни сада од ове у Пољској. Ја више замерам на овогодишњем наступу у Лиги Нација против екипа које су се спремале за Олимпијске игре, где смо изгубили примера ради од Канаде. Словенци су и то такмичење искористили и ушли међу 4. Терали су ликови Николу и тражили Бобу. Сада га терају као што сам и говорио да ће бити и да ћу ја који сам бранио Грбића и желео да остане морати од њих Ковача да браним. Ја ћу само овом приликом рећи да ниједан ни други не воде екипу лошије од Зорана Терзића, али једноставно у мушкој одбојци имамо овај тим који је опет понављам у европском и светском врху, али чим неко има лош дан и чим се екипа поремети, то је огроман проблем. Може евентуално у блокерима да се ротира јер је ту Крсмановић, као и на позицији коректора да се тражи расположенији од двојке Атанасијевић-Лубурић, али кад то не успе, а Боба је пробао, нема ту више шта да се ради осим да се пружи рука бољем, а то је млада екипе Италије јуче била. Сада главе горе и да покушамо да узмемо медаљу. Ако то успемо, напрасно ће се ови "експертски" пљувачки коментари претворити у суперлативе, толико о познавању одбојке дотичних.

Nikola

pre 2 godine

momci ,u svakom slucaju ste svetski vrh,ne mora se uvek uzimati medalja,svaka cast i za ovo,a ovi sto laprdaju preko komentara,bolje neki sklek,trbusnjak ili zgib da urade.

dzoni

pre 2 godine

0
Atanasijevic i Jovovic,faktori poraza.
(Hrundi Bakshi, 19. septembar; rodjo, Atanasijevic je zavrsio mec sa 55% napada u 3 seta. Pametnom dosta, pardon, onom ko zna odbojku!

Gde ja živim

pre 2 godine

Italija apsolutno zasluženo. Mikeleto i Đaneli su nas rašrafili što servisom što napadom i najverovatnije će se između njih dvojice birati MVP u slučaju da Italija osvoji. Ljudi su leteli po terenu, imali veliku želju, a uz to i malo sreće koja naravno prati hrabre.

Međutim moram malo i o nama. Jeste da igraš koliko ti protivnik dozvoli, ali brate dozvoljavali su nam dosta, a mi skoro ništa nismo uradili. Prijem očaj. Kad Đaneli stane na servis naši se oduzmu. Dečko jeste sjajan, ali da ne možeš 5 poena da ga skineš u svakom setu nije baš normalno. Jovović gomilu lopti dizao tako da korektori ili primači iskrive kičmu. Bio je jako dobar na šampionatu, sinoć je moralo bolje. Nije dobijao dobre lopte, ali bilo je situacija kada je pravio nenormalne odluke. Krajevi ništa. Ivović vanserijski do sinoć, sinoć ko da nije bio u sali. Uroš tu negde, možda malo bolji. Luburića zaustavili na početku nije znao gde se nalazi. Atanasijević više bio oran za tuču nego za igru, mada je uneo malo više energije. Prvi set, koji smo morali da osvojimo, držao nas Podraščanin skoro ceo. Nedovoljno je to. Nijednu kontru nismo odigrali kako treba. Udarali kao da će nas neko kazniti ako udarimo malo jače. Nismo znali kako završnicu da odigramo. Previše nervoze i ishitrenosti. Šteta, ali šta da se radi. Biće dana za megdana.

Danas jako, da se pošibamo sa Poljacima. Medalja je medalja kakva god bila. Napred Srbija.

da, moje ime

pre 2 godine

moja prognoza: opet u 5 setova sa poljacima danas, ali verujem da ce nasi pobediti. poljaci su sigurno psihicki pali posle onakva 4 seta od kojih su 2 izgubili na razliku. plus je jako tesko dobiti jednu ekipu 2puta na sampionatu, pogotovu kada su priblizno egal po kvalitetu.
italija dobija sloveniju u 4 seta, iako navijam za slovence. stvarno su hrabro igrali juce. ali italija ima mnogo dobar napad - em je tehnicar vrhunski, em su i napadaci odlicni. mi juce nismo uspeli da iskoristimo cak i njihov los/katastrofalan prijem. onaj mali ima odlicnu koordinaciju pokreta za 207cm visine. ali posmatram di djordjija juce. covek se nije uzbudio ni najmanje na mecu. verovao je u pobedu od samog pocetka meca.

Petar

pre 2 godine

Italija posle mnogo godina izbacila dva vrhunska igraca tehnicara i primaca
Na svedskom nivou odbojka je u krizi
Stare ekipe poljska slovenija rusija brazil
Pojavljuju se nove italija argentina pa cak i francuska
Mi smo se malo izgubili ekipa nam je u zenitu
Podrascanin i petric au veterani
Sem Urosa nemamo ekstra kvalitet
Ne stojimo dobro ni sa mladim igrqcima
Treba plqn za sl tri god do Pariza
Bice tesko ali verujem u savez koji zna sta radi

Hahahaha

pre 2 godine

my way
Nemoj da umisljas i da sebi dajes na znacaju. Kovaca teraju oni koji odbojku gledaju ako prodju u finale isto kao i Terzica. Oni koji prate odbojku teraju Jovovica. Kovacevica pljuju cim komentator sa SK ne vodi utakmicu. Sve u svemu pored onako raspolozenog Jovovica i ovo je uspeh.

Hrundi Bakshi

pre 2 godine

rodjo, Atanasijevic je zavrsio mec sa 55% napada u 3 seta. Pametnom dosta, pardon, onom ko zna odbojku!
(dzoni, 19. septembar 2021 12:34)

Statistika je za povrsne poznavaoce. Jedino sto je radio su dobri srrvisi par puta.
Kod svake kontre, kad je najbitnije bilo, zaletao se i zakucavo k'o sivonja. Svaki put!
Dzaba njegovi "redovni" poeni na dobar prijem i cistu loptu.
Onih 4-5 koje je trebao da realizuje su lopte i situacije koje te prifilisu u vrhunskog igraca.
Jedan je Kvisko Vujevic, Vanja Grbic, Ivan Miljkovic, Boba Kovač.
Klinac Mikileto odrzao cas odbojke, u svim segmentima.
Jovovic prosecan tehnicar. Pa Maja Ognjenovic je za njega izmislila ovaj sport.
Eto,poznavaoce.
A ako ti je poznavanje odbojke na nivou pismenosti, sve mi je jasno.

Bojan

pre 2 godine

Svaka cast momcima unaprijed,nije lako konstantno biti u vrhu,ali mislim da cemo u muskoj odbojci imati problema za 3 4 godine jer nemamo dobre mladje kategorije,tek su ove godine pioniri na ep bili sesti sto je dosta dobro.Tesko je sacuvati primat u toliko kolektivnih sportova,evo vaterpolisti olimpijski sampioni a mladi prvaci svijeta a juniori se danas bore za zlato na ep,odbojaksice sila,mlade ove godine vicesampionke svijeta,pionirke 4 na ep,a kadetkinje sad igraju sp,kosarkasice prvakinje evrope,mladje dosta dobre uzele celendzer ove godine(pandam ep),kosarkasi imaju jak tim ako svi igraju,znaci skraceno u parizu cemo imati konkurentne odbojkasice,vaterpoliste,kosarkase,kosarkasice,bar po meni...

Mad Max

pre 2 godine

Ma nek' si ti sinoc konstantno u igri drzao Urosa Kovacevica, a decko se na ovoj utakmici sa zivotom nije mogao sastaviti, kamoli sa odbojkom! Trenercino!

Гиле

pre 2 godine

(my way, 19. septembar 2021 08:44)
Лепо си све рекао. Једино да бољег техничара од овог немамо. А да је јуче био лош, био је много лош. Мени једино чудно да ми сетове у којима имамо предност изгубимо исувише често на овом првенству.

Kako utesiti sebe?

pre 2 godine

@ :D

Samo ti tesi sebe, posmatraj koeficijente i komentarisi dok mi i Slovenci ucestvujemo u zavrsnicama takmicenja u ekipnim sportovima...

p.s. kako stoje stvari u fudbalu these days, otkud Englezi i Italijani u finalu?

Milan

pre 2 godine

Ne zaboravimo koliko sreće nismo imali na set lopti u I setu kad je za malo bio blok-aut!
Izgubili smo jer su primači prečesto blokirani 1 na 1. Italijani nonstop blokirali dijagonalu, naši nikako da vide otvorenu paralelu. Pre 20 godina prvi smo stigli italijane u praćenju statistike i od tad ih redovno dobijali. Kovaču zameram samo što je najboljeg servera Lisinca izveo iz igre.
Mikeleto je prvi vrhunski igrač koga je Italija napravila u poslednjih 10 godina.

NNN

pre 2 godine

Da parafraziram pokojnog barda Živu i 2:0 je najopasniji rezultat,
izgleda da je za nas u odbojci najopasniji 22:20
i žene su u 2. setu finala imate taj rezultat i dve kntre i obe je upropastila Katarina Lazović, sada nam se isto desilo u 1. setu i obe kontre je propustio Uroš Kovačević, koji je bio daleko ispod MVP nivoa na kojem je odigrao prošlo evropsko prvenstvo.
U oba slučaja da je bilo 23:20 - to je praktično već gotov set i utakmica ide u potpuno drugom smeru u našu korist.
Šteta ispuštena je velika šansa da se ponovo borimo za zlato.

Cipjonka

pre 2 godine

Najbolji nije imao svoj dan, bio je nervozan jer mu nije islo. Nije sramota biti zamenjen ako ti ne ide...
Uroš Kovačevic je trebao odmoriti makar jedan set, selektore.

Nikola

pre 2 godine

Steta je sto nismo dobili prvi set...kad nismo uspeli da iskoristimo to sto su Italijani u prvom setu imali 7 servis gresaka a mi 1, onda i ne moze da se dobije mec

Demar Derozan

pre 2 godine

Ok je kritikovati Kovaca za neke konkretne poteze, ali ne moze se osporiti da dobro vimodi tim, sve u svemu, izvlaci maksimum, a sto to nije dovoljno za najvise domete govori o finesama i individualnom kvalitetu igraca. Kritokovan je i Nikola Grbic, ali i on je korektno vodio tim, kao Boba, npr. prosle sezone je bio prvak Evrope sa timom iz Poljske koji je objektivno bio 7-8. po kvalitetu.