Lazarević za B92.net: Kako je "zaključao" Vezenkova i šta želi u 2023.

Stefan Lazarević, 26-godišnji košarkaš Crvene zvezde, govorio je za B92.net o godini na izmaku, uspesima u crveno-belom dresu, čuvanju Saše Vezenkova...

Izvor: Petar Tadiæ

Petak, 30.12.2022.

09:00

Lazarević za B92.net: Kako je
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Lazarević se pronašao u sistemu Duška Ivanovića, svaku šansu koju dobije iskoristi na najbolji mogući način, a posebno se pamti partija protiv Olimpijakosa u Pireju.

Zvezda je kao tim odigrala sjajnu utakmicu, a jedan od junaka iz senke bio je Lazarević koji je imao zadatak da sačuva, koliko je to moguće ove sezone, Sašu Vezenkova koji je argumentovano najbolji košarkaš Evrolige u dosadašnjem delu takmičarske godine.
STARSPORT
Vezenkov rešeta mrežice širom Starog kontinenta, oduševljava partijama u dresu pirejskog kluba, ali protiv Zvezde nije imao najbolju utakmicu, te je postigao "samo" 13 poena, što mu je, uz meč protiv Monaka, najgori košgeterski učinak u sezoni.

Velike zasluge, najveće, idu baš Lazareviću koji je posle Nemanje Nedovića imao najveću minutažu (28 minuta) u dresu šampiona Srbije i regiona.

"Svaku utakmicu ozbiljno pripremamo, za svaku utakmicu imamo pripremu gde gledamo karakteristike košarkaša", rekao je Lazarević za B92.net i dodao:

"Kada dođeš u situaciju da igraš protiv njih, nije da znaš, ali vidiš gde preti opasnost. Vezenkov se fenomenalno kreće bez lopte, žargonski rečeno, “off ball” kretnja mu je fenomenalna. To sam shvatio kao zadatak, kada sam u glavi gledao kako da ga sačuvam, da se bukvalno ne odvajam od njega".

Vezenkov nije odigrao lošu utakmicu protiv Zvezde, 13 poena i šest skokova, indeks 18, to je sasvim u redu partija, ali za njegove standarde je bio tih (20 poena i 25 indeks u proseku do utakmice protiv Zvezde) bio je tih.

"Nema velikih dodira sa loptom, osim tog kada poentira. Morao sam non-stop da budem uz njega. Naravno, nisam samo ja, i Filip (Petrušev) je uradio sjajan posao, a na kraju je najbitnije da smo pobedili, što sve dobija drugu dimenziju zbog toga", zaključio je Lazaravić, kada je reč o bugarskom košarkašu. Potom smo sumirali godinu sa Lazarevićem, koji je bio deo ekipe koja je osvojila triplu krunu prošle sezone.

"Za mene jako lepa godina, veliki uspesi lično, kao i za celu ekipu i košarkaški klub. Prelepe uspomene, za života da ih se sećam i prepričavam. Na vrhu zdravlje, kom sam prvo okrenut, bez toga (zdravlja) ništa nije realno i moguće. Neki celokupan utisak – fenomenalno", rekao je.

"Titula u ABA ligi, ne može da se poredi… Svaka mi je draga, konkurencija u današnjem sportu je velika i zna se šta se znači trofej na ovim prostorima. Svaki trofej, od Kupa Radivoja Koraća, preko KLS-a i ABA lige"
, rekao je Lazarević na pitanje koja mu je titula najdraža.

Lazarević je u prošlosti imao problema sa povredama, međutim, to je sve iza njega i rekao nam je da mu je leto u kom je bio potpuno zdrav dosta značilo.

"Mnogo mi je značilo, nisam imao razloga da brinem o drugim stvarima, posvetio sam se sebi i stvarima na kojima mogu da napredujem. Takav sam tip, smatram da uvek ima prostora za napredak i uvek se samo molim da budem zdrav i da mogu da radim, da tim upotpunjivanjem nedostaka pomognem ekipi", kaže Stefan.
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Kratko smo se dotakli i početka sezone, promene trenera...

"Ne bih upoređivao mnogo, niti je na meni da se bavim stvarima. U profesionalnom sportu takva promena dolazi uvek kao šok terapija, desi se uvek dobro ili loše, ali nešto se desi. U našem slučaju je, hvala Bogu, krenulo jako dobro, ti neki detalji, odgovornost u igri, zadaci koji moraju da se ispunjavaju u igri bez pogovora, ta discplina koja na kraju krajeva donosi rezultat", rekao je Lazarević.

"Svako zna svoju ulogu, svako zna šta treba da radi u svakom momentu. Nema preterane filozofije, daš sve od sebe i to je dovoljno", dodao je krilni košarkaš Zvezde.

Za kraj razgovora Lazarević je pričao o ambicijama u godini ispred nas.

"Što se tiče Zvezde, ambicije su najveće, ako može i titula u Evroligi da se osvoji bilo bi dobro (smeh). Konkurencija je velika, Evroliga je ujednačena, a takođe u ABA ligi ćemo imati težak zadatak. Sa ovim momcima i sa radom koji ulažemo, mislim da možemo da se nadamo dobrim stvarima", kazao je i zaključio:

"Voleo bih da se ponovi tripleta i da budemo u Evroligi dokle god budemo mogli".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: