Zvezdin Bekam za B92.net: To mi stvara adrenalin

Crvena zvezda je u Budimpešti od Ferencvaroša izgubila praktično odlučujući meč za nokaut fazu Lige Evrope, ali je dobila igrača, Jovana Mijatovića, koji je govorio za B92.net.

Izvor: Milan Tomiæ

Utorak, 27.12.2022.

10:00

Zvezdin Bekam za B92.net: To mi stvara adrenalin
Foto: FK Crvena zvezda

Doduše, mladi Jovan Mijatović (17) nametnuo se ranije, letos, u seniorskom fudbalu, partijama u Grafičaru, za koji je na osam utakmica postigao pet golova.

Već u septembru prekomandovan je bio u prvi tim šampiona Srbije, a odlaskom Milana Pavkova u Saudijsku Arabiju, zadužio je dres sa brojem devet.

Mijatović ima i zanimljiv nadimak, po čuvenom Dejvidu Bekamu, proslavljenom engleskom fudbaleru, a za B92.net otkriva kako ga je dobio.

"Nadimak Bekam sam dobio još kao dečak. Sviđao mi se stil igre Dejvida Bekama, koji je bio član čuvenih 'galaktikosa', a uz to legenda Mančester junajteda. Svi smo kopirali njegov stil i frizure koje je nosio. Na kraju ostao mi je taj nadimak do dan danas", rekao je Mijatović.

Mijatović je član crveno-belih još iz vremena kada je nastupao za "petliće", a kroz mlađe selekcije susretao sa raznim trenerima.

"Najveća podrška mi je dolazila od porodice, kroz čitavu karijeru. Oni su najzaslužniji za moj uspeh. Naravno 'vetar u leđa' sam dobijao od svih trenera tokom karijere, kroz sve selekcije u Crvenoj zvezdi. Isto se tako osećam i pod komandom šefa Miloša Milojevića. Želeo bih da dodam i značaj svih saigrača sa kojima sam delio svlačionicu i teren. Bez svih njih ne bih mogao da postignem ove rezultate", dodao je on.
Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Jovan je jako mlad promovisan u prvotimca, međutim, kaže da prilagođavanje nije bilo zahtevno.

"Imao sam veliku želju da kao mlad igrač stignem do prvog tima Crvene zvezde. Kao i kad sam prekomandovan u seniorski fudbal i zadužio dres Grafičara trebalo je malo vremena da se adaptiram na promene. Međutim, ceo taj put je išao veoma spontano i prirodno. Mlađe igrače u timu dobro poznajem od ranije i oni su me sa velikim oduševljenjem dočekali. Odmah potom je stigla dobrodošlica od iskusnijih fudbalera, sa kojim komuniciram stalno i dobijam mnogo saveta", istakao je Jovan.

Mijatović je za seniorski tim Zvezde debitovao 13. oktobra na gostovanju kod Ferencvaroša, kada je na teren ušao sa klupe i na njemu proveo osam minuta, tokom kojih je pokazao direktnost, ali i odsustvo straha koje bi ga sputalo.

"Pozitivna trema uvek postoji, ali kada uđete u igru fokusirani ste samo na dešavanja na terenu. Taj trenutak kada sam debitovao nikada neću zaboraviti. Stvarno neopisiv osećaj, jednostavno ostvarenje svih dečačkih snova", kazao je Mijatović.

Zvezdina "devetka" mu ne predstavlja naročit pritisak.

"Volim odgovornost i pritisak. To mi stvara dodatni adrenalin i daje čar u igri. Nikada neću odbiti odgovornost", izričit je Mijatović.

Mijatović pokriva sve pozicije u napadu i potpuno mu je svejedno da li dejstvuje po sredini ili boku.

"Tačno mogu da igram na boku, kao i najistureniji igrač na terenu ili na poziciji ofanzivnog veznog. Ta odluka zavisi od trenera, a koje god mesto pokrivao uvek dajem maksimum i težim da doprinesem ekipi", kaže Mijatović. Njegovi snovi i ciljevi ne razlikuju se mnogo od onih koje imaju ostala Zvezdina deca.

"Kao i svakom momku koji je dete Crvene zvezde, san je da postignem gol na Marakani, proslavim ga na severu i osvojim duplu krunu. Želim da to bude već u ovoj takmičarskoj godini, tačnije mojoj prvoj sezoni u prvom timu", optimista je Mijatović.

Ovaj 17-godišnjak ne može izdvoji jednog saigrača, sa kojim se najbolje slaže.

"Van terena smo svi stvarno u dobrim odnosima, a sa druge strane u timu imamo fenomenalne igrače i veoma je teško izdvojiti samo jednog", rekao je Mijatović.

Mijatović bi jednog dana želeo da zaigra u engleskoj Premijer ligi ili španskoj Primeri.

"Fokusiran sam samo na Crvenu zvezdu, želim ovde da ostavim trag na mestu gde sam ponikao. Dalje u karijeri voleo bih da zaigram u Engleskoj ili Španiji", zaključio je Mijatović u razgovoru za B92.net.

Mijatović je protiv Kolubare prvi put bio starter i u pobedi (2:0) zabeležio je asistenciju.

Od početka utakmice igrao je i protiv Radnika, dok je sa klupe ulazio u mečevima sa Monakom i Mladosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: