Eraković za B92.net: Derbi neće odlučiti šampiona

Defanzivac Crvene zvezde Strahinja Eraković govorio je za B92.net uoči 167. "večitog" derbija.

Izvor: Milan Tomiæ

Sreda, 13.04.2022.

09:00

Eraković za B92.net: Derbi neće odlučiti šampiona
Pedja Milosavljevic/Starsport

Dvadesetjednogodišnji štoper crveno-belih ove sezone se ustalio u startnoj postavi šampiona Srbije, koji bi eventualnom pobedom nad Partizanom u subotu od 18.00 napravio veliki korak ka odbrani titule.

Izabranici Dejana Stankovića su regularni deo sezone završili na prvom mestu sa 81 bodom, dva više od crno-belih, te u plej-of ulaze nešto mirnije nego najveći rival.

Upravo bi Partizan, u skladu sa bodovnim zaostatkom, trebalo da napadne Zvezdu na "Marakani". Eraković ističe da su crveno-beli fokusirani na sebe i svoj stil igre.

"Usmeren sam na to kako ćemo mi izaći na teren. Imamo naš stil igre, od koga ne odstupamo i tako će biti i u subotu. Kako god Partizan izašao na teren, na nama je da mi budemo najbolji što možemo i siguran sam da će sve proći u najboljem redu po nas", rekao je Eraković u intervjuu za "B92.net".

Zvezda je u finišu regularnog dela sezone pretekla Partizan, za koji Eraković kaže da je dobar tim.

"Reč je svakako o dobroj ekipi. Ne bih se upuštao u dublju analizu, ali svakako sa razlogom beleže rezultate kakve beleže", kaže Eraković, koji ugovor sa Zvezdom ima do 2025. godine.
Pedja Milosavljevic/Starsport
Eraković, koji je ove sezone odigrao 33 meča, kaže da se priprema derbija za nijansu razlikuje od pripreme za tzv. "male" utakmice.

"Mi radimo i treniramo kao i uvek, međutim naravno da se neke taktičke stvari razlikuju i to nema toliko veze sa Partizanom, već sa tim da za svaku utakmicu želimo što bolje da se pripremimo. Nema običnih utakmica za nas, svaka je posebna na svoj način, a o derbiju je suvišno trošiti reči", ističe Eraković.

Eraković, za kojeg je Dejan Stanković rekao da će imati "strašnu karijeru", smatra da ni pobeda u derbiju ne garantuje titulu, pošto do kraja ostaje šest kola.

"Ne mislim da će derbi da odluči šampiona, jer igraćemo još šest utakmica i to sa najboljim ekipama iz prvenstva. Svaki meč doživljavamo kao malo finale, tako će biti u subotu i sve do kraja sezone", jasan je štoper crveno-belih.

U aprilu prošle godine Crvena zvezda je slavila protiv Partizana (1:0) u 164. "večitom" derbiju, kada je pobedonosni gol postigao Mirko Ivanić. Eraković se nada da će isti epilog biti i u subotu uveče.

"Samo da ostvarimo povoljan rezultat, a to ko će da 'reši' je manje važno. Ako moram da tipujem, neka to bude Ivanić, kao i prošle godine u aprilu", zaključio je Eraković.

Početak novog, 167. "večitog" derbija, zakazan je za subotu od 18.00 časova na stadionu "Rajko Mitić".
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: