Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 08.06.2023.

12:25

Zvanično: Argentinac nova "desetka" Liverpula

Engleski Liverpul kompletirao je dugo najavljivani transfer Aleksisa Mekalistera iz Brajtona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Ostvarenje sna"

Mekalister na Enfild stiže za 40 miliona evra, a potpisao je petogodišnji ugovor sa "crvenima".

Argentinac je bio centralna figura Brajtonovog istorijskog plasmana na šesto mesto Premijer lige i prvi plasman u Evropu od osnivanja kluba.

"Neverovatan osećaj. Ostvarenje sna i jedva čekam da počnem", rekao je 24-godišnji Mekalister, "Želim da budem u formi od prvog dana priprema, tako da je dobro što je sve završeno. Radujem se upoznavanju sa saigračima".

"Fantastična godina"

Za "galebove" je odigrao 112 utakmica i postigao 20 golova.

"Ovo je bila fantastična godina za mene – Svetsko prvenstvo (titula), ono što smo ostvarili sa Brajtonom, ali sada je vreme da mislim o Liverpulu i pokušam da budem bolji igrač i bolji čovek svakog dana".


Mekalister je ogromno pojačanje za Liverpul kojem je bilo neophodno hitno osveženje veznog reda nakon odlazaka Džejmsa Milnera, Nabija Keite i Aleksa Okslejd-Čemberlena ovog leta.

"Cilj su trofeji

Jirgen Klop je želeo talentovanog Džuda Belingema, ali nisu mogli da pariraju transferu od 103 miliona evra, koliko je Real Madrid platio Borusiji Dortmund.

Mekalister je u Brajton prešao u januaru 2019. iz Argentinos juniorsa, ali se odmah vratio na pozajmicu u Buenos Ajres.

Odigrao je 16 utakmica za Argentinu i bio jedan od ključnih igrača u osvajanju Mundijala u Kataru prošlog decembra.

"Otkako sam osvojio SP rekao sam da želim da osvajam više trofeja i mislim da će mi ovaj klub pomoći u tome. To je cilj i kada si u velikom klubu kao što je ovaj, moraš da osvajaš trofeje. Mogu da vidim koliko je veliki klub, igrače koje imaju, trenere, sve", rekao je Mekalister.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve