Nova vest
Fudbal

Utorak, 06.06.2023.

18:00

Makalister ide na lekarske preglede u Liverpul

Uprava Brajtona dozvolila je svom fudbaleru Aleksisu Makalisteru da obavi lekarske preglede u Liverpulu uoči transfera u klub sa Enfilda.

Izvor: B92

Autor:B92

Makalister ide na lekarske preglede u Liverpul
Foto: Profimedia

U Liverpulu se nadaju da bi do kraja nedelje mogli da dovedu argentinskog fudbalera, koji u ugovoru ima otkupnu klauzulu između 45 i 55 miliona funti, preneo je Skaj.

Makalister je prošlog oktobra potpisao novi ugovor sa Brajtonom kojim je u klubu trebalo da ostane do leta 2025. godine, uz mogućnost nastavka saradnje na još godinu dana.

Kada se aktivira otkupna kluzula u ugovoru, očekuje se da će 24-godišnji Makalister i Liverpul brzo dogovoriti lične uslove transfera.

Makalister je iz Argentinosa Juniorsa prešao u Brajton u januaru 2019. godine. On je do kraja te sezone igrao za argentinski klub, a zatim je prvi deo sezone 2019/2020 proveo na pozajmici u Boka Juniors.

Otkako je zaigrao za Brajton, u januaru 2020. godine, Makalister je do sada odigrao 112 utakmica, postigao 20 golova i imao je devet asistencija. Ove sezone je bio jedan od najvažnijih igrača kod trenera Roberta De Zerbija i postigao je 12 golova u svim takmičenjima.

Tokom Svetskog prvenstva u Kataru on se ustalio u reprezentaciji Argentine, počeo je šest utakmica, uključujući i finalnu, u kojoj je ekipa u decembru osvojila trofej.

Trener Liverpula Jirgen Klop želi ovog leta da pojača sredinu terena, pošto će uskoro klub napustiti Nabi Keita, Aleks Okslejd-Čemberlejn i Džejms Milner, kojima ističu ugovori. Takođe, Artur Melo će se vratiti u Juventus jer mu ističe pozajmica.

Milner će najverovatnije preći u Brajton, koji je sezonu završio na šestom mestu na tabeli Premijer lige, jednoj poziciji slabije od Liverpula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve