Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 05.06.2023.

10:09

Odbio katarski novac i doneo timu iz rodnog grada titulu posle 66 godina

Fudbaleri Antverpena postali su novi prvaci Belgije nakon dramatične završnice.

Izvor: B92

Autor:B92

Odbio katarski novac i doneo timu iz rodnog grada titulu posle 66 godina
Foto: Profimedia

Krajnje dramatičan bio je kraj belgijskog prvenstva gde su tri ekipe jurile naslov prvaka, a na kraju je najviše sreće imao Antverpen koji je postao prvak Belgije po peti put u istoriji, prvi put nakon sezone 1956/57.

Pre poslednjeg kola tri su ekipe imale šanse da postanu prvaci, Union Sen Žiloa, Antverpen i Genk

U najboljoj poziciji je bio Sen Žiloa jer je igrao domaću utakmicu protiv Klub Briža koji nije mogao napred sa svog četvrtog mesta.

I imao je Union vođstvo 1:0 sve do 89. minuta kada je na tom susretu krenuo neverovatan preokret koji je okončan pobedom Klub Briža od 3:1.

S obzirom na takav rezultat šanse su se otvarale Genku i Antverpenu koji su igrali međusobno. Genku je za naslov prvaka trebala pobeda, a Antverpenu bod. Genk je vodio 2:1 do 94. minuta, a tada je Antverpen došao do zlatnog pogotka vrednog titule. Postigao ga je 34-godišnji, donedavni belgijski reprezentativac, Tobi Aldervejlerd.

Aldervejlerd se prošlo leto vratio u svoj rodni grad nakon 2004. godine, u grad u kojemu je odrastao s ciljem da donese titulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve