Nova vest
Fudbal

Nedelja, 04.06.2023.

13:32

Bufonove suze pred "kopom" – da li je ovo kraj jedne od najvećih karijera?

Bez legende na golu, Parma posle egala bez golova sa Kaljarijem eliminisana iz borbe za Seriju A.

Izvor: B92

Autor:B92

Bufonove suze pred
Foto: Profimedia

Na terenu, posle meča, u "civilu" bio je i za mnoge najbolji golman svih vremena Đanluiđi Bufon (45) - mokrih očiju.

Nije mogao da obuzda emocije veliki Điđi pred vernim navijačima jer je silno želeo da vidi svoju Parmu onovo u društvu najboljih i da se potom, još punijeg srca, povuče iz fudbala.

Zbog povrede nije stajao među stativama u revanšu ali je i njegova zamena odradila dobar posao, no nedostajao je bolji učinak napadača.

Tim sa Sardinije je zbog pobede u prvoj utakmici (3:2) prošao u finale gde će sa Barijem odlučiti o poslednjem učesniku Serije A za narednu sezonu.

Ali suze Bufona je ono o čemu se priča dan posle. Čovek koji je toliko toga prošao u karijrei, radovao se najvećim uspesima, tugovao posle teških poraza, i dalje jako emotivno doživljava sve što se dešava u klubu u kojem je stasao.

Bufonov cilj je bio povrataku Seriju A pre nego što definitivno kaže "zbogom" fudbalu, ali pošto se to nije ostvarilo vrlo verovatno će narednih dana objaviti kraj veličanstvene karijere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve