Nova vest
Fudbal

Nedelja, 28.05.2023.

18:56

TSC je u Ligi šampiona!

Fudbaleri TSC-a igraće u kvalifikacijama za Ligu šampiona u sezoni 2023/24.

Izvor:

Autor:

TSC je u Ligi šampiona!
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Ekipa iz Bačke Topole je učešće u Superligi završila na drugom mestu iza Crvene zvezde i tako obezbedila učešće u elitnom takmičenju.

Timu Žarka Lazetića je u poslednjem kolu bio neophodan barem remi protiv Vojvodine, a upravo su nerešenim rezultatom (1:1) rešili pitanje vicešampiona Srbije.

Gol vredan Lige šampiona sa "bele tačke" je postigao Luka Ilić u 67. minutu, ali se 10 minuta kasnije Nikola Čumić potrudio da se rival preznojava do sama kraja time što je postigao izjednačujuć gol za "lale".

U isto vreme Čukarički je na Banovom brdu sve vreme čuvao prednost od 2:1 protiv Radničkog iz Kragujevca. Ekipi Dušana Kerkeza je bio potreban poraz TSC-a uz pobedu kod kuće da bi preuzeli drugo mesto, ali nisu uspeli da stignu do njega.

Oba pogotka za "brđane" je postigao Luka Stojanović, dok se za Kragujevčane postigao Miloš Vidović. Tako je Čukarički posle poraza u finalu Kupa ostao i bez Lige šampiona, ali teško da je nastup u Ligi Evrope mogu smatrati neuspehom.

Zavesu na ovosezonsko izdanje Superlige navući će Crvena zvezda i Novi Pazar čiji meč možete pratiti putem našeg bloga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve