Nova vest
Fudbal

Nedelja, 28.05.2023.

15:00

Kan mirno prihvatio otkaz: Srećan sam zbog titule Bajerna

Nekadašnji izvršni direktor Bajerna Oliver Kan potvrdio je da mu je klub zabranio da prisustvuje meču poslednjeg, 34. kola Bundeslige protiv Bajerna.

Izvor: SN

Autor: SN

Kan mirno prihvatio otkaz: Srećan sam zbog titule Bajerna
Foto: Profimedia

Rukovodstvo Bajerna saopštilo je sinoć da su Kan i sportski direktor Hasan Salihamidžić dobili otkaze, pošto je klub iz Minhena odbranio titulu u Bundesligi.

Bajern je sinoć u poslednjem kolu osvojio titulu u Bundesligi, pošto je pobedio Keln 2:1, dok je Borusija u Dortmundu igrala sa ekipom Majnca bez pobednika, 2:2. Bajern i Borusija su na kraju sakupili po 71 bod, ali je klub iz Minhena osvojio titulu zbog bolje gol razlike.

Bild je objavio da je Bajern zabranio Kanu da putuje na meč u Keln, jer je u petak navodno burno reagovao na vest o otkazu. Predsednik Bajerna Herbert Hajner je potom izjavio da Kan nije putovao na meč u Keln, jer "nije najbolje primio odluku o otkazu".

"Nije istina da sam besneo kada sam dobio otkaz. Herbert Hajner me pozvao u petak i saopštio mi je odluku. Bio je to jedan miran razgovor zasnovan na činjenicama. Samo sam se pitao zašto je Bajern doneo tu odluku", napisao je Kan na svom Tviter nalogu.

Bajern je uoči poslednjeg kola Bundeslige imao dva boda manje od Dortmunda, a eliminisan je u četvrtfinalu Lige šampiona i četvrtfinalu domaćeg Kupa.

"U subotu ujutru sam dobio poruku da mi je zabranjeno da prisustvujem meču u Kelnu. Mirno sam prihvatio ovu odluku. Naravno da sam razočaran, ali srećan sam zbog ove titule i zbog ekipe, trenera i naših navijača", dodao je Kan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

9 h

U fokusu

Vidi sve