Nova vest
Fudbal

Petak, 03.02.2023.

14:55

Klop: O Čelsiju ništa ne pričam bez advokata

Fudbalere Liverpula u subotu od 16 časova očekuje gostovanje Vulverhemptonu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Klop: O Čelsiju ništa ne pričam bez advokata
Foto: Profimedia

Jirgen Klop, menadžer kluba sa Enfilda, pričao je uoči tog susreta 22. kola Premijer lige i o konkurentima, pre svega u Čelsiju i to u svetlu kupovine igrača u tek završenom prelaznom roku.

Nemci se nimalo nije svidelo to što su čelnici londonskog kluba ponovo potzrošili ogroman novac i pita se kako je to moguće.

"Ne pričam više ništa o Čelsiju bez svog advokata. ne razumem ovaj deo biznisa. Sve su to dobri igrači i ja im čestitam. Ipak, ne razumem kako je sve to moguće, ali nije na meni da objašnjavam kako to funkcioniše", rekao je Pep.

O kupovini igrača od strane "plavaca" pričao je i menadžer šampiona Engleske Mančester sitija, Pep Gvardiola.

"To nije moj posao. Iznenađujuće je, ali Čelsi nije državni klub. Osvojili smo 11 trofeja u poslednjih pet godina a da smo bili peti ili šesti po troškovima među timovima u ligi", kaže Gvardiola.

Na pitanje kako bi ljudi reagovali da je Siti izdvojio novac kao Čelsi sada.

Klub iz Londona je samo ove zime izdvojio 329,5 miliona evra.

"Znam šta bi se desilo. Kao što sam rekao, bili smo peti ili šesti po trošku, a osvojili 11 trofeja, četiri Premijer lige u poslednjih pet godina. Šta je Čelsi uradio nije moja stvar. Mi znamo šta mi radimo. Kada su Čelsi, Arsenal, Liverpul, Junajted bez dobrih igrača, morate da trošite. Tržište je sada ludo. Ipa, to nije moj posao. Postoje pravila, ne zaboravljam to, osam ili devet klubova je poslalo pismo da se to zabrani. Mi smo peti ili šesti po troškovima", zaključio je Gvardiola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve