Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 02.02.2023.

12:40

Trener PSŽ-a: Klub nije odgovoran za odlazak Ziješa

Trener Pari Sen Žermena Kristof Galtje rekao je da njegov klub nije odgovoran što je propao dolazak na pozajmicu fudbalera Čelsija Hakima Ziješa.

Izvor: B92

Autor:B92

Trener PSŽ-a: Klub nije odgovoran za odlazak Ziješa
Photo: Micah Crook/PPAUK / Profimedia

Ziješ je trebalo da pređe u PSŽ na pozajmicu iz Čelsija poslednjeg dana prelaznog roka, 31. januara.

Dogovor propao pošto rukovodstvo Francuske fudbalske lige nije odobrilo ugovor zbog kasnog podnošenja dokumenata.

Pariski klub se žalio Pravnom komitetu Profesionalne fudbalske lige, navodeći da je Čelsi poslao pogrešnu dokumentaciju nakon što je dogovor dva kluba postignut.

Kada je otkrivena greška, Čelsi je, navodno, u dva navrata poslao ispravna dokumenta, ali bez potpisa, a kada je u francuski klub stigla ispravna dokumentacija, rok je prošao, preneo je Skaj.

"Iz raznih razloga nismo mogli da dovedemo igrača koga smo želeli. Zadovoljan sam ekipom koju smo imali na početku sezone. Nažalost, nismo uspeli da je pojačamo posle odlaska Pabla (Sarabije). Nismo uspeli. Verujem da naš klub nije odgovoran za to. Tako je kako je, to je život, idemo dalje", rekao je Galtje posle pobede protiv Monpeljea u sredu.

Rukovodstvo lige sastalo se u sredu ujutro kako bi pregledalo dokumenta i slučaj i odlučeno je da Ziješ ne može da dođe na pozajmicu.

Ziješ je prošao lekarske preglede i u utorak je u Parizu čekao da bude predstavljen kao novi igrač Pari Sen Žermena.

Skaj Sport je preneo da je Čelsiju poslat ugovor o pozajmici pre nego što je rok istekao i zatraženo je da ga u engleskom klubu potpišu. Čelsi je potpisao ugovor i poslao ga imejlom, ali je kasnije otkriveno da nije isporučen zbog "nepredviđenog tehničkog problema".

Pari Sen Žermen je ponovo poslao sporazum Čelsiju, Čelsi ga je potpisao i vratio tačno u 23 sata, naveo je Skaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve