Nova vest
Fudbal

Petak, 25.11.2022.

16:00

Saudijska Arabija bi podržala kupovinu Junajteda i Liverpula

Saudijska Arabija bi "nesumnjivo" podržala ponude svog privatnog sektora za kupovinu engleskih fudbalskih klubova Mančester junajteda i Liverpula

Izvor: B92

Autor:B92

Saudijska Arabija bi podržala kupovinu Junajteda i Liverpula
Foto: Profimedia

To je izjavio ministar sporta te zemlje, princ Abdulaziz bin Turki Al-Fejsal.

"Ne mogu da govorim u ime našeg privatnog sektora, ali postoji veliko interesovanje i apetit, a postoji i velika strast za fudbalom", rekao je princ Abdulaziz za britanski Bi-Bi-Si (BBC).

On je istakao da će svakako podržati takav potez, jer bi to moglo da ima "pozitivan uticaj na sport u kraljevstvu".

Pošto je portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo rekao da je odbio ponudu od 350 miliona evra da se pridruži saudijskom klubu, princ Abdulaziz je naveo da je "sve moguće" i dodao da bi voleo da vidi Ronalda da igra u njihovoj ligi.

"To bi koristilo ligi, sportskom ekosistemu u Saudijskoj Arabiji i inspirisalo bi mlade ljude za budućnost. On je uzor za mnogo dece i ima veliku bazu navijača u Saudijskoj Arabiji", rekao je on.

Govoreći o šansama Saudijske Arabije da se kandiduje za domaćina Svetskog prvenstva u fudbalu, ministar je kazao da bi šanse bile veće ako ta zemlja postane domaćin ženskog i mušog Kupa Azije 2026. i 2027. godine.

"Imamo dosta stadiona koji ispunjavaju uslove koji su nam potrebni, ali održavanje ovakvog događaja nije samo pitanje stadiona, to je pitanje infrastrukture, ljudi, pripreme svih za takav događaj",
kazao je on.

Egipatski zvaničnici izneli su u septembru mogućnost za zajedničku kandidaturu sa Saudijskom Arabijom i Grčkom za Svetsko prvenstvo u fudbalu 2030. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve