Nova vest
Fudbal

Sreda, 23.11.2022.

21:14

"Orlići" napravili najbolju uvertiru za "orlove"

Nakon S. Makedonije i San Marina, "Orlići“ su slavili i protiv vršnjaka iz Norveške (2-0) i maksimalnim učinkom (tri pobede) osamili se na vrhu tabele.

Izvor:

Autor:

Foto: FSS

I pre meča bilo je poznato da je Srbija obezbedila plasman u elit rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a pobeda nad Norvežanima obezbedila je i novi iskorak, odnosno prvu poziciju u Grupi 10, što izabranicima Jovana Damjanovića donosi dodatne privilegije.

Utakmica je opravdala očekivanja, s obzirom na rezultatski značaj i jakog rivala. Imali su Norvežani blagu inicijativu tokom prvog poluvremena, ali je među stativama briljirao Jovan Miladinović i održao rezultatski egal. U drugom poluvremenu stvari su se okrenule.

"Orlići“ su poveli u 57. minutu golom Lazetića na asistenciju Uroša Miladinovića, da bi potom asistent kod prvog gola i overio pobedu golom u 86. minutu.

Nadamo se da su time napravili i uvertiru seniorskoj selekciji koju sutra očekuje prvi duel na svetskom prvenstvu protiv Brazila.

Srbija: J. Miladinović, Stjepanović, Kovačević, Leković, Radojević (od 90. Đurđević), Milovanović, Milosavić (od 46. U. Miladinović), Gordić (od 79. Simić), Mijatović (od 69. Spasojević), Lazetić, Kabić (od 69. Jevremović)

Norveška:
Engh, Risnes (od 79. Gjengar), Blikstad, Hopland, Hjorteset, Roaldsoj (od 79. As), Vasberg (od 64. Siversten), Odegard, Hansen-Aroen, Nusa (od 88. Eng), Flataker

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve