Nova vest
Fudbal

Nedelja, 02.10.2022.

16:00

Zvezda ubedljiva u Novom Sadu

Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su savladali Mladost GAT 4:0 (1:0) u Novom Sadu.

Izvor: B92

Autor:B92

Zvezda ubedljiva u Novom Sadu
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Crveno-beli su zabeležili devetu pobedu u sezoni i zadržali prvo mesto na tabeli sa tri boda više od TSC-a, koji ima i dve utakmice više.

S druge strane, Mladost je doživela deveti poraz pa je ostala na pretposlednjem mestu sa svega osam bodova.

Zvezdu je do treće pobede u nizu predvodio dvostruki strelac Mirko Ivanić, a po gol su postigli još Aleksandar Katai kao rezervista i Gelor Kanga iz penala.

Crveno-beli su propustili priliku da povedu u već u petom minutu, kada je golman Mladosti Milojević odbranio penal Aleksandru Pešiću.

Zvezda je nastavila da pritiska i u 12. minutu dolazi do prednosti. Sjajan gol postigao je Ivanić udarcem sa oko 20 metara.

U nastavku meča crveno-beli su kontrolisali igru, ali su teško stizali do izglednih šansi, a najbolju propušta dekoncentrisani Pešić koji sa četiri metra promašuje ceo gol.

Trener Milojević nije želeo da se kocka, pa na poluvremenu uvodi Kataija i Bena koji odmah revašaju meč.

Katai preti već iz prvog napada, a onda u 70. minutu posle dodavanja Bena konačno trese mrežu i definitivno slama otmor domaćina.

Fudbaleri Mladosti su se tad predali, pa Zvezda u završnici stiže do ubedljivih trijumfa nakon drugog gola Ivanića i penala koji ovaj put realizuje Kanga.

U sledećem kolu Zvezda čeka Spartak, dok Mladost ide u goste Kolubari u Lazarevcu.

Meč ste mogli da pratite uživo uz B92.net LIVE BLOG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve