Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 26.09.2022.

17:30

Lotar Mateus iznenadio izborom favorita za Svetsko prvenstvo

Bivši nemački fudbaler Lotar Mateus izjavio je da je Engleska jedan od favorita za osvajanje Svetskog prvenstva u Kataru, prenosi britanski "Telegraf".

Izvor: MT

Autor: MT

Lotar Mateus iznenadio izborom favorita za Svetsko prvenstvo
Profimedia/Richard Callis/Fotoarena/Sipa USA

"Engleska je favorit na Mundijalu ako pogledate jedan od favorita SP. Engleska i Francuska mogu da sastave tri prve postave", rekao je Mateus.

On je podsetio da je Engleska osvojila četvrto mesto na SP u Rusiji 2018. godine, dok je u finalu EP prošle godine posle penala poražena od Italije.

"To jasno dokazuje da je Engleska blizu osvajanja trofeja posle 1966. Međutim, možda imaju problema sa golmanom, nemaju jednog kvalitetnog kao što ima Nemačka. To može da bude veliki problem",
rekao je Mateus.

Engleska će na SP igrati u grupi sa Iranom, Velsom i selekcijom SAD-a. Ova selekcija je porazom od Italije ispala iz Divizije A Lige nacija.

Ipak, ove Mateusove prognoze u ovom trenutku ne deluju baš realne, ako se uzmu u obzir nedavne partije "Gordog Albiona", koji je ispao iz A Lige nacija, a uz San Marino je jedina reprezentacija koja na pet utakmica nije postigla gol iz igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve