Nova vest
Fudbal

Nedelja, 07.08.2022.

18:15

Ten Hag: Ovo je proces, znao sam da će biti teško

Erik ten Hag nije započeo misiju u Mančester junajtedu kako je želeo.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Ten Hag: Ovo je proces, znao sam da će biti teško
Foto: Profimedia

Na debiju u Premijer ligi Holanđanin i Junajted su pretrpeli poraz kod kuće od ekipe Brajtona, 1:2 (0:2).

Kao i proletos na "Ameks stadionu", Brajton je slavio, tada je bilo 4:0, ali sada je prvi put u pet gostovanja upisao pobedu na Old Trafordu.

Ten Hag je najavio u programu za susret da je ovo početak nove ere Junajteda, ali su navijači videli reprizu jedne od brojnih noćnih mora iz prošle sezone.

Čak ni nešto bolja i angažovanija igra u nastavku nisu donele željeni preokret.

"Naravno da je ovo korak unazad i da je pravo razočaranje za sve nas. Znao sam od početka da neće biti lako. Odmah smo im poklonili dve lopte, nije bilo dobro za ogrnaizaciju igre. Jasno se videlo da je drugo poluvreme bilo bolje što se tiče igre na sredini, sa Eriksenom na centru i Ronaldom napred. Stvarali smo šanse, Rašford je imao dve dobre prilike, nismo ih iskoristili", kaže Ten Hag.

Svestan je da je pred njim još mnogo posla na putu da Junajted izvede na pobedničku stazu.

"Nisam zadovoljan, u potpunosti. Izgubili smo, a to nije bilo potrebno. Morali smo da odigramo bolje. Pravili smo greške u organizaciji igre i odbrani. Moramo brzo da naučimo ove lekcije. Brajton je pristojan tim, sve pohvale za njih, ali nismo smeli da im dozvolimo dva laka gola", dodao je Holanđanin.

Junajted je imao šansu na početku meča, tačnije u sedmom minutu, ali je Fernandeš nije iskoristio.

"Ovo je proces, čeka nas još teških vremena. Da je Bruno postigao gol na početku, bilo bi drugačije. Nije bio koncentrisan. Taj gol menja momentum za ceo tim, ali opet, morali smo da stvorimo još šansi".

Još jednom je objasnio lošu reakciju kod primljenih golova.

"Nije kriva samo odbrana. Branimo se kao tim, a mi smo kod golova napravili nepotrebne greške u dodavanju na sredini. Posle toga je trebalo bolje da se organizujemo, da svako odradi svoj posao, a to nije bio slučaj. Kažnjeni smo. Drugi gol je bio korner, lopta na drugu stativu, moralo je bolje".

Žao mu je što se tim loše predstavio navijačima na premijeri.

"Od početka drugog dela je bilo drugačije, igrtali smo na njihovoj polovini, ali nismo osvojili bod. Naša želja je ne bod, nego sva tri na svakoj utakmici. Navijači su bili uz nas, osećale su se dobre vibracije, zaslužili su taj gol za 2:2. Nismo uspeli. Moramo da se nosimo sa ovim i da idemo napred", zaključio je Ten Hag.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve