Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 04.07.2022.

17:30

"SP u Kataru jedno od najkontroverznijih ikada"

Prvi čovek nemačkog fudbala Bernd Nejendorf skeptičan je uoči održavanja Svetskog prvenstva u Kataru u novembru i decembru ove godine.

Izvor: SS

Autor: SS

EPA-EFE/RONALD WITTEK

On je u izjavi za poznati magazin "Kiker" istakao da Katar još uvek mora da poradi na socijalnim problemima uoči ovog turnira.

Promenjeni su mnogi zakoni, kako bi se svima "prilagodili", ali kako ističe, i dalje se vide jasne razlike između ženskih prava, slobode medija, kao i LGBT osoba.

Nejendorf je među prvima kritikovao organizatore zbog smrti radnika tokom izgradnje stadiona, a sada je otputovao u Katar pre turnira zajedno sa Ministrom spoljnih poslova Nemačke Nensi Fajser.

"Možemo i moramo da pozicioniramo sebe kao Fudbalski savez Nemačke, ali politička podrška je takođe veoma važna. Zato mi je drago da je Nensi Fajser dala ovaj predlog da otputuje u Katar sa mnom", rekao je predsednik FS Nemačke.

On je prokomentarisao reči predsednika FIFA Đanija Infantina da će ovo biti najbolje Svetsko prvenstvo u istoriji i izrazio sumnju u to.

"Jedino što možemo već sada da kažemo jeste da će zasigurno to biti jedno od najkontroverznijih Mundijala ikada održanih", poručio je Nejendorf

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve