Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 27.06.2022.

15:36

Lazetić: U21 podbacila, rešiti pitanje bonus igrača u Superligi

Direktor mlađih selekcija FSS Nikola Lazetić sumirao je utiske nakon nastupa U17, U19 i U21 reprezentacije ovog leta.

Izvor:

Autor:

Lazetić: U21 podbacila, rešiti pitanje bonus igrača u Superligi
Foto: FSS

Lazetić je istakao nekoliko pozitivnih, ali i loše stvari koje su se desile.

Krenimo od dobrih za čiji početak je Lazetić izabrao činjenicu da smo uspeli da se kvalifikujemo na tri završna turnira ( A selekcija , U/19 i U/17 selekcija ) prvi put posle 30 godina.

Igrači do 17 godina su završili treći na Evropskom prvenstvu u Izraelu i samo ih je bolje izvođenje penala delilo od finala. Pored najvećeg uspeha Srbije u tom uzrastu, Lazetić je naročito pohvalio selektora te ekipe Radovana Krivokapića i najboljeg strelca turnira Jovana Miloševića.

"Neke igrače smo u ovom procesu odstranili zbog kršenja discipline i time stavili jasno do znanja svakom budućem reprezentativcu da je odnos prema grbu, državi i saigraču svetinja. Odabrali smo put kojim želimo da idemo i pokazali pravac svima", naveo je Lazetić.

Ipak, kao glavnu negativnu stvar je istakao U21 selekciju koja je ispala bez Evropskog prvenstva i baraža za Mundijalito.

“U21 selekcija ima mnogo talentovanih igrača koji ne igraju u svojim klubovima i to pravi problem i direktno utiče na rezultate te selekcije . Moramo rešiti pitanje bonus igrača u Superligi kako bi pomogli U21 selekciji. Bonus u Superligi je sada 2001. godište, a pravo da igra za U21 imaju 2002. i mlađi. Što znači da bonus igrač nema pravo da igra za U21 selekciju. Pravilo bonusa od jednog igrača koji mora da igra Superligu nam napravi takvu situaciju da Crvena zvezda, Partizan, Čukarički i Vojvodina podignu po četiri ili pet najtalentovanijih omladinaca u prvi tim, ali igra samo jedan bous igrač. Time su direktno ugrožena deca i ne igraju najbolji omladinci Srbije, jer samo treniraju sa prvim timom. To moramo da rešimo pd hitno… kako bi pomogli toj talentovanoj deci u procesu napredovanja usled prelaska iz juniorskog u seniorski fudbal”, rekao je Lazetić.

Kada je u pitanju ekipa do 19 godina, Lazetić nije zadovoljan sedmim mestom na Evropskom prvenstvom. Ima opravdanje u vidu izostanka Kabića i braće Mituljikić, kao i ostavke selektora 10 dana pred početak turnira. Međutim, smatrao je da mora bolje.

Šta je sve Lazetić istakao kao pozitivno, odnosno negativno pogledajte detaljnije ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve