Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 27.06.2022.

11:43

Partizan o Asanu: Verujemo u CAS

Fudbalski klub Partizan oglasio se o slučaju Takume Asana koji je dobio postupak pred FIFA.

Izvor: B92

Autor:B92

Partizan o Asanu: Verujemo u CAS
Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

FIFA je presudila da Partizan mora da isplati Asanu 453.281 evro i 898.467 dinara

Međutim, iz Humske ističu da je to prvostepena presuda na koju je klub uložio žalbu Sudu za sportsku arbitražu u Lozani (CAS).

"Igrač Takuma Asano sa kojim je Partizan vodio postupak pred FIFA nije ostvario svoja prava na tom sudu, ali se radi o prvostepenoj presudi, a ne pravosnažnoj odluci, kojom su delimično uvojjeni zahtevi igrača. Od januara meseca 2022. godine, Partizan je pokrenuo žalbeni postupak Sudom za sportsku arbitražu u Lozani (CAS), koji ima nadležnost da ukine, preinači ili ponovi postupak. Dok traje proces pred CAS, kao što je to slučaj sa Partizanom i Asanom, klub nije u obavezi da isplati novac igraču i sve što se pojavilo u medijima su samo proizvoljne spekulacije, jer se radi o prvostepenom postupku. Ako već zadiremo u pravo, čak i odluka CAS u nekim slučajevima može da se ukine pred Federelnim sudom u Švajcarskoj. FK Partizan veruje da će odluka CAS biti u našu korist", saopštio je FK Partizan koga u slučaju sa Asanom zastupa advokat Zoran Damjanović.

Japanski reprezentativac je u Partizanu imao godišnja primanja od blizu 600.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve