Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 27.06.2022.

11:12

"Liga šampiona nije prioritet, osvojićemo je jednog dana"

Izvršni direktor Mančester sitija Feran Sorijano veruje da će engleski klub jednog dana da osvoji fudbalsku Ligu šampiona, prenose britanski mediji.

Izvor:

Autor:

Foto: Profimedia

Mančester siti je u poslednjih 11 godina osvojio šest titula u engleskom prvenstvu.

Britanski mediji podsećaju da klub iz Mančestera još čeka na trofej u Ligi šampiona, a samo jednom su igrali u finalu ovog takmičenja i to 2021. kada su poraženi od Čelsija.

"Liga šampiona nam nije glavni cilj, jer u tom takmičenju postoji uticaj sreće. Uvek može da vam se dogodi neka loša utakmica. Ako vam se to desi u polufinalu onda ispadate. Ko osvoji Premijer ligu najbolji je tim u engleskom prvenstvu. Mi uvek pričamo da u Premijer ligi zarađujemo za hleb i od nje živimo. Bilo bi lepo da osvojimo Ligu šampiona, ali nismo opsednuti, jer smo strpljivi. Osvojićemo je u pravo vreme", rekao je Sorijano.

On tvrdi da je madridski Real imao sreće da prošle sezone osvoji Ligu šampiona.

"Mogao bih da kažem da su zaslužili da izgube od Pari Sen Žermena, Čelsija, Liverpula i nas. Međutim, ljudi se ne sećaju 80-tih i 90-tih godina prošlog veka kada je Real sa Emiliom Butragenjom imao sjajan tim, jedan od najboljih u istoriji, pa nije uspeo da osvoji Ligu šampiona", zaključio je direktor Sitija koji je na toj poziciji od 2014. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve