Nova vest
Fudbal

Sreda, 22.06.2022.

20:48

Brodolom "orlića"

Omladinska reprezentacija Srbije poražena je protiv Engleske rezultatom 4:0 u drugom kolu grupe B Evropskog prvenstva u Slovačkoj.

Izvor:

Autor:

Brodolom
Foto: FSS

Daleko od toga da je Srbija bila inferiorna u Banjskoj Bistrici u meri u kojoj rezultat sugeriše, ali su greške došle na naplatu. Nakon prvih 45 minuta tim Aleksandra Jovića imao je dva gola zaostatka protiv selekcije "Gordog albiona".

Prednost je Englezima doneo Dejn Skarlet već u petom minutu igre. Odbijena lopta je stigla do veziste Aston Vila Karnija Čukvuemekea koji ju je odložio do Skarleta. Napadač Totenhema je raspalio po lopti koja je neshvatljivo prošla pored velikog broja igrača Srbije i završila iza leđa golmana Radničkog iz Kragujevca Ognjena Lukića.

Čukvuemeke je bio glavna zvezda meča sa Austrijom kada je zabeležio gol i asistenciju, ali je na meču sa "orlićima" tu ulogu preuzeo Dejn Skarlet koji je stigao do novog gola i duplirao prednost svoje reprezentacije.

Igrao se 40. minut kada je 18-godišnji fudbaler iskoristio veliku grešku Lukića i još jednom zatresao mrežu.

Ono što je prepustio Skarletu makar na kratko, Čukvuemeka je uzeo u 68. minutu kada se i sam upisao u strelce i stavio tačku na ovaj meč.

Do kraja se u strelce upisao i fudbaler Šefild junajteda Danijel Džebison, na asistenciju još jednog igrača birmingemskog kluba Erona Remzija, koji je i postavio konačan rezultat ovog susreta.

Srbija je u prvom meču remizirala sa Izraelom koji je pre ovog meča pobedio Austriju, te za našu selekciju gubitak bodova i na ovom meču značiti korak bliže ka eliminaciji. To jest, ukoliko ih Austrija pobedi ili remiziraju u poslednjem duelu koji se igra u subotu od 20 časova. Za prolaz dalje je Srbiji na tom meču potrebno da pobedi sa četiri gola razlike i da se nada da će Engleska sa tri gola razlike da savlada Izrael.

Međutim, duel poslednjeg kola između Srbije i Austrije biće značajan jer će odrediti putnika u baraž za plasman na Svetsko prvenstvo u Indoneziji 2023. godine.

Rival u bici za put na Mundijalito biće trećeplasirana selekcija A grupe, a Srbiji je sa plasman u baraž dovoljan i remi protiv Austrije.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

177 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

10 h

U fokusu

Vidi sve