Nova vest
Fudbal

Utorak, 14.06.2022.

10:21

Ušao u 120, zaplesao na gol-liniji i odveo Australiju na SP VIDEO

Fudbaleri Australije su se posle penal-ruleta plasirali na Svetsko prvenstvo, a neočekivani heroj postao je rezervni golman.

Izvor: B92

Autor:B92

Ušao u 120, zaplesao na gol-liniji i odveo Australiju na SP VIDEO
Foto: Profimedia

Australija je posle 120 minuta bez golova savladala Peru 5:4 u Dohi i izborila nastup na Mundijalu u Kataru na jesen.

Iako je Peru bio favorit u ovom baraž meču, Australija je bila bolji rival, ali je pobednik ipak odlučen u penal seriji.

A neposredno pre penala selektor Australije Grejem Arnold je povukao ključni potez i u 120. minutu zamenio golmane pa je između stativa stao Endru Redmejn.

Golman Sidneja je u 33. godini tek treći put dobio priliku da brani za reprezentaciju i odmah je postao heroj.

Australijanci su promašili prvi penal preko Martina Bojla, ali je u trećoj seriji Luis Advinkula uradio isto i ekipe su bile na početku.

A onda je Redmejn "zaplesao" na gol-liniji u šestoj seriji ispred Aleksa Valere, tako ga omeo i odbranio mu penal za plasman "Ozija" na Mundijal.

Australija će peti put u nizu učestvovati na Svetskom prvenstvu.

Poslednjeg putnika u Katar dobićemo u utorak uveče nakon poslednjeg interkontinentalnog baraža između Kostarike i Novog Zelanda koji takođe igraju na neutralnom terenu u Dohi.

Na Svetsko prvenstvo su se plasirali:
Katar (domaćin), Ekvador, Senegal, Holandija, Engleska, Iran, SAD, Vels, Argentina, Saudijska Arabija, Meksiko, Poljska, Francuska, Australija, Danska, Tunis, Španija, Nemačka, Japan, Belgija, Kanada, Maroko, Hrvatska, Brazil, Srbija, Švajcarska, Kamerun, Portugal, Gana, Urugvaj i Južna Koreja.

Mundijal je na programu od 21. novembra do 18. decembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve