Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 13.06.2022.

22:45

Australija posle penal-lutrije otišla na Mundijal!

Fudbalska reprezentacija Australije savladala je Peru posle boljeg izvođenja penala (0:0, 5:4), u finalu interkontinentalnog baraža za plasman na Mundijal.

Izvor: MT

Autor: MT

Australija posle penal-lutrije otišla na Mundijal!
EPA-EFE/Noushad Thekkayil

Ova selekcija će na Svetskom prvenstvu u Kataru igrati u grupi D sa Francuskom, Danskom i Tunisom.

Tragičar kod Južnoamerikanaca bio je Aleks Valera, koji je bio neprecizan u šestoj seriji.

Australija će tako šesti put nastupiti na planetarnoj smotri, peti put uzastopno. Najbolji rezultat imali su 2006. kada su stigli do osmine finala.

Statistički, dva tima bila su izjednačena, ali se čini da su Južnoamerikanci imali više pravih prilika.

Nakon prvog poluvremena za zaborav, prvu pravu šansu imao je Kueva u 69. minutu, ali je njegov pokušaj otišao pored stative.

Australija je u samom finišu regularnog dela mogla preko Hrustića da stigne do pobede, ali je golman Perua dobro reagovao.

Peruanci su pretili i u produžecima, drugom tačnije, u samo dva minuta imali su dve šanse. Prvi Kueva, koji je šutirao pored gola, a onda i Flores, čiji je udarac glavom završio na stativi.

Do kraja susreta prilika nije bilo, te je putnik na Mundijal morao da bude odlučen posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Nju "kenguri" nisu dobro počeli, pošto je Martinu Bojlu penal odbranio Galeze.

Luis Advinkula je ubrzo pogodio stativu u suprotnom taboru, da bi isto učinio i Valera, te su Peruanci tako ostali bez plasmana na Svetsko prvenstvo.

Endru Redmejn, golman Australije, koji je ušao neposredno pred penale, imao je velikog udela ovoj pobedi, pošto je prilikom svakog udarca Peruanaca, imao svoju "plesnu" tačku na gol liniji, kojim je pokušavao da zbuni protivnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve