Nova vest
Fudbal

Petak, 10.06.2022.

11:35

Piksi o Joviću: Ili će Karlo mene da zove ili ću ja njega

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi prokomentarisao je formu Luke Jovića posle meča sa Švedskom.

Izvor: B92

Autor:B92

Piksi o Joviću: Ili će Karlo mene da zove ili ću ja njega
Foto: Profimedia

Jović je postigao gol u drugoj uzastopnoj utakmici za "orlove", a u Solni je iskoristio izostanak najboljeg strelca reprezentacije Aleksandra Mitrovića, počeo meč u startnih 11 i doneo veliku pobedu Srbiji.

Njegovi golovi dolaze nakon teške sezone u Real Madridu gde je retko dobijao šansu kod trenera Karla Ančelotija.

"Ili će Karlo mene da zove ili ću ja njega. Drago mi je, verujem u njega. On je zaista pravi gol-igrač, poseduje neverovatne kvalitete. Treba ga probuditi, treba mu naći mesto, nešto mu treba naći da bi on 'eksplodirao'. Drago mi je što je ponovo bio strelac i što nam je doneo ovako važnu pobedu", rekao je Stojković za sajt FSS.

Srbija u nedelju gostuje Sloveniji, u četvrtom kolu B4 Lige nacija. "Orlovi" imaju šest bodova iz tri utakmice, dok su Slovenci na jednom bodu.

Lider grupe je Norveška sa sedam bodova, nakon remija sa Slovenijom, a uoči skandinavskog derbija sa Švedskog koja ima pobedu i dva poraza.

Srbija je potpuno kontrolisala ritam meča u Solni, posebno u prvih sat vremena igre što je i donelo važnu pobedu u Ligi nacija.

"Mislim da smo svojim stilom igre dominirali, pas igra je bila na visokom nivou. Stvaranje šansi, promena strana, tehnička superiornost sa naše strane. Mislim da nam je to sve donelo ovakvu igru i na kraju rezultat", rekao je selektor.

U odnosu na ubedljivu pobedu protiv Slovenije, Piksi je meč sa Švedskom počeo sa novih devet igrača u startnoj postavi.

"Imamo 30 igrača na listi i bilo bi zaista nefer i neljudski da držite igrače skoro 15 dana, a da od njih neko ne igra. Nema to veze trenerski, ljudski nije u redu. To ko će početi i ko će ući u igru uopšte nije važno, niti predstavlja problem. Meni je drago što igrači shvataju i razumeju ono što želimo da igra i kako hoćemo u igri. Imamo principe igre u defanzivi i ofanzivi, bez obzira na ime igrača. Bez obzira da li je Terzić ili Kostić, ili Lazović, Radonjić ili Živković. Meni je potpuno svejedno. Drago mi je da su ljudi koji gledaju ovo apsolutno zadovoljni".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve