Nova vest
Fudbal

Petak, 10.06.2022.

11:10

Rival Srbije razočarao – Eto "izribao" Kamerunce VIDEO

Samjuel Eto održao je lekciju reprezentativcima Kameruna nakon razočaravajuće igre u kvalfikacijama za Kup afričkih nacija (KAN).

Izvor: B92

Autor:B92

Rival Srbije razočarao – Eto
Foto: Profimedia/Marco Canoniero/Alamy Live News

Kamerun je jedva savladao Burundi u gostima, golom Toka Ekambija u 30. minutu susreta.

"Neukrotivi lavovi" su bili veliki favoriti, ali su teško slavili protiv autsajdera na startu kvalifikacija za KAN 2023.

Nakon utakmice, u gostujućoj svlačionici konkretan razgovor s igračima održao je Samjuel Eto, najbolji strelac u istoriji reprezentacije, koji je od decembra predsednik Fudbalskog saveza Kameruna.

Eto je bio vidno ljut zbog načina na koji su nastupili u dresu svog nacionalnog tima i jasno im je poručio da takvo "zalaganje" neće tolerisati u budućnosti.

"Uopšte nisam srećan. Vi predstavljate reprezentaciju Kameruna i nije me briga ko je protivnik, morate da radite posao na najbolji način. Godinama sam plakao jer smo propustili Svetsko prvenstvo, ali znam za probleme koje sam ja tada imao. To se neće dogoditi dok sam predsednik. Preuzeo sam ovo da promenim stvari"
, rekao je Eto.

"Niko nema zagarantovano mesto u ovom timu. Ako želiš da nosiš ovaj dres, moraš da radiš, najbolje, inače nemoj ni dolaziti jer ću radije igrati s decom. Ja sam dugo nosio kopačke, možda mislite da sam gad, ali sam bio najbolji i znam zašto sam uspeo. Daću sve, čak i svoj život kako bih na najbolji način predstavio zemlju. Za Kamerun sam spreman dati život. Nikom ne garantujem odlazak na Svetsko prvenstvo, a ako budete igrali kao danas, niko neće videti Mundijal".

Bivši napadač Reala, Majorke, Barcelone i Intera osvajao je dva Kupa afričkih nacija sa Kamerunom i svoju zemlju predstavljao na najbolji način, te je u dresu Kameruna postigao 56 golova.

Kamerunci će na Mundijalu u Kataru igati u grupi sa Brazilom, Srbijom i Švajcarskom, prvi meč odigraće 24. novembra u Al Vakrahu protiv Švajcarske, dok ih susret sa "orlovima" čeka 28. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve