Nova vest
Fudbal

Utorak, 24.05.2022.

18:30

Umalo ispali iz lige, a sad hoće Kavanija

Urugvajski fudbaler Edinson Kavani mogao bi da se vrati u Italiju.

Izvor: RM

Autor: RM

Umalo ispali iz lige, a sad hoće Kavanija
Foto: Profimedia

Za Kavanija je po pisanju italijanskih medija zainteresovana Salernitana, koja je u nedelju u poslednjem kolu Serije A izborila opstanak u najjačem rangu italijanskog fudbala.

Kako prenosi italijanski list "La Republika" Valter Sabatini, inače sportski direktor Salernitane, ohrabren je posle opstanka kluba u Seriji A i sada želi da se njegova ekipa što bolje pojača.

Pored Salernitane, još jedan klub u Italiji se spominje kaoo potencijalna nova destinacija za Kavanija, a to je Fiorentina.

Urugvajac je ranije u više navrata isticao da želi da se vrati na "čizmu" gde je i proveo tri sezone, noseći dres Napolija.

Kako se priča, pomenuti Sabatini i Edinson Kavani su u dobrim međusobnim odnosima i to se navodi kao jedan od lavnih razloga zbog kojih bi ovaj napadač obukao dres ekipe iz Salerna.

Kavaniju krajem juna ove godine ističe ugovor sa Mančester junajtedom. U Junajtedu je proveo dve sezone, a u sezoni 2021/2022 je za "Crvene đavole" odigrao 15 utakmica u Premijer ligi na kojima je postigao 2 gola i zabeležio jednu asistenciju.

Ekipa Salernitane je u petak izgubila od Udinezea (0:4), ali će se i naredne sezone takmičiti u Seriji A, pošto Kaljari nije uspeo da protiv Venecije dođe do pobede koja bi im obezbedila opstanak.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve