Nova vest
Fudbal

Subota, 23.10.2021.

12:35

"Novi Haland" – momak koji je zadao strašan udarac Murinju i Romi

Fudbaleri i navijači Rome dugo će pamtiti četvrtak i meč Lige Konferencija sa Bodo Glimtom.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Foto: Profimedia

Ili još bolje jedno ime - Erika Bothajma koji je u toj senzacionalnoj pobedi Norvežana od 6:1 postigao dva gola uz tri asistencije.

Reč je o fudbaleru rođenom 2000. godine kog su smatrali jedno vreme za najveću nadu norveškog fudbala.

Rođen kad i napadač Dortmunda Erling Haland, imao je sve predispozicije da bude čak i bolji, ali kako u fudbalu to često biva, dešava se da "nije kom rečeno, već kom je suđeno".

On i Haland se znaju od 12 godine i nisu u početku bili baš neki prijatelji, da bi se tek kasnije zbližili i 2016. snimili čak i jednu pesmu, koja na Jutjubu beleži preko osam miliona pregleda.

Bothajm je u juniorskim danima smatran talentovanijim od Halanda i sa 11 godina je bio na probi u Barseloni, da bi sa 15 godina imao profi debi u ekipi Lina u trećoj ligi.

Otišao je u Rozenbog ali tamo je pao u drugi plan jer treneri nisu verovali u njega.

Prošle godine bio je pozajmljen Stabeku, ali nije postigao ni gol tamo, da bi u leto 2020. potpisao za Bodo Gmilt kao slobodan igrač.

I to je bio pogodak, ekipa je uzela titulu, a ove sezone na 35 mečeva u svim takmičenjima postigao je 19 golova, 13 u prvenstvu i šest u Evropi i ponovo su na čelu tabele.

Kako stvari stoje, meč sa Romom i sjajna igra otvaraju mu mnoga vrata koja su dugo bila zatvorena.

Šuška se da njegov menadžer već ima pozive i da neki klubo žele da ga angažuju već na zimu, u januaru.

Jer ko zna, možda i on uskoro krene stopama Erlinga Halanda i potvrdi da su oni koji su verovali u njega još u dečačkim danima, zaista bili u pravu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve