Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 18.10.2021.

19:00

Marković: Imam veliki pritisak; Stanojević: Znam kako da izvučem maksimum iz njega

Trener i kapiten Partizana, Aleksandar Stanojević i Lazar Marković, govorili su za zvanični kanal Lige konferencija.

Izvor: MT

Autor: MT

Marković: Imam veliki pritisak; Stanojević: Znam kako da izvučem maksimum iz njega
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Marković je na početku razgovora pričao o svojoj ljubavi prema Partizanu i svojim počecima.

"Mi smo familijarno partizanovci. Od malena smo naučeni da volimo Partizan. Sećam se kada je trebalo da debitujem za Partizan. Majka me nije pustila na pripreme ili turnir sa kadetima Partizana, jer nisam bio dobar u školi. Onda je stigao poziv od Stanojevića i tako sam debitovao. Na kraju je ispalo kako je ispalo", rekao je Marković.

Marković je za crno-bele debitovao 2010, upravo kod Stanojevića.

"On sa harizmom ima najveći uticaj na ekipu. Poznajem ga od 16. godine. Te 2010. sam bio trener prvog tima, a 2011. sam ga stavio kao startera. Postigao je desetak golova, iskočio, postao reprezentativac i napravio dobru karijeru", rekao je Stanojević i dodao:

"Doneo nam je titulu te godine. Otišao je u Benfiku, i tamo doneo titulu i napravio veliki transfer u Liverpul."

Stanojević je govorio i o svom putu u Partizanu.

"Došao sam kao dečak od 13 godina tu. Prošao sve selekcije, imao vrhunske trenere, koji su nas učili šta znači Partizan, ljubav prema klubu. Znam koliko navijače žive za klub i svo to iskustvo koje sam imao kao igrač mlađih kategorija i prvog tima pomoglo mi je da se adaptiram i radim ovaj deo posla", rekao je Stanojević.

Marković se vratio klub 2019. godine.

"Potrebno mi je bilo da se vratim zbog sebe. Bio sam preponosan kada sam podigao svoj dres. Sada sam jedan od starijih, iskusnijih. Naravno, imam veliki pritisak", rekao je Marković.

Stanojević zna kako da radi sa Markovićem.

"Imao je pad forme i njemu je trebalo da ima kontinuitet, pažnja sa naše strane, neko ko ga poznaje. Znam kako da izvučem iz njega maksimum", zaključio je Stanojević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

11 h

U fokusu

Vidi sve