Nova vest
Fudbal

Sreda, 22.09.2021.

15:45

Stanojević besan: Nismo svi ovde zbog Zvezde, ko još odlaže utakmicu zbog dijareje?

Trener Partizana Aleksandar Stanojević žestoko je kritikovao odluku da se odloži utakmica Crvene zvezde zbog stomačnog virusa nekoliko igrača.

Izvor: B92

Autor:B92

Stanojević besan: Nismo svi ovde zbog Zvezde, ko još odlaže utakmicu zbog dijareje?
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Crno-beli su proteklog vikenda remizirali sa najvećim rivalom Crvenom zvezdom 1:1, što im je prvi meč bez pobede u sezoni.

Već u četvrtak gostuju u Lučanima, dok je Zvezda tražila da se duel protiv Voždovca (20h) odloži.

"Utakmice posle derbija su vrlo teške, imamo dosta povrđenih i umornih igrača, ali nećemo da tražimo nikakav alibi i način da izbegnemo utakmicu. Iskreno da vam kažem, razočaran sam ovim poslednjim dešavanjima. To je skandal. Skandalozno je da se ovako odloži utakmica. Ne znam zašto se odlažu utakmicu. Mislim da je to neregularno, ne dovodi nas sve u ravnopravan položaj. Ove tri ekipe koje žele da odlože dovode u pitanje regularnost. I mi smo umorni. Igramo u Lučanima gde nismo pobedili dugo. Pa igramo protiv Spartaka, teška utakmica, pa Evropu, pa opet Kruševac. To je izuzetno teško. A imamo najvećeg rivala, konkretno mislim na Crvenu zvezdu, verujem da imaju dva ili tri bolesna igrača, ali imaju roster, kao i mi, od 30 igrača. Mi prvi imamo takve budžete, 20 puta veće budžete od protivika. I ne možemo da zbog bolesti par igrača odlažemo utakmica. I mi imamo umorne igrače, ali ih ne šaljem kod školskog lekara da dobiju uverenje da su bolesni", rekao je Stanojević na početku pres konferencije.

Onda se trener Partizana dodatno razgoropadio.

"Neko to mora da kaže više. Nismo svi ovde zbog Zvezde, svi se mi ovde trudimo. Moje izjave uvek su bile u pravom smeru, imali smo sjajan derbi. Posle se čudite zašto navijači Partizana imaju nezadovoljstvo, a sve je krenulo u dobrom smeru, a sad nas pravite ludim. Pa Kairat je imao osam igrača zaraženih i niste tražili odlaganje. Da li se već zna ko će biti šampion? Pustite nas da se borimo. Ako ne, onda uzmite 10 bodova i i da igramo samo Evropu. Ko to odlaže utakmicu zbog triojice igrača koja imaju dijareju? Pa šta treba sad Mladost da igra svaka tri dana sa svojih 15 igrača. I šta sad da pričam o Lučanima? Idemo i mi tamo bez nekoliko igrača. Neću ništa da pričam više! Neću više da radim ovde!",
rekao je Stanojević i napustio salu.

Partizan gostuje u Lučanima u četvrtak od 17.50 časova, u utakmici desetog kola Superlige Srbije.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

254 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve