Vesti - Euroleague -

Vasiljević: Zvezda ima jedan od najmanjih budžeta u Evroligi, imali smo sreće sa Lukom i Fakuom

Generalni menadžer Crvene zvezde Nemanja Vasiljević pored rezultata tog tima u Evroligi i dobijanja licence, govorio je i o budžetu kluba i slučaju "Kampaco".

Izvor: B92
Podeli
Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto
Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto

* "Zvezdi je bila bitnija utakmica protiv Borca, nego Reala"

Jedno je sa drugim u sprezi, s obzirom na to da se oko ugovora Argentinca i vodi najveća debata.

Kampaco je prekasno dobio "zeleno svetlo" od Evrolige da može da zaigra, po isteku zabrane timu sa Malog Kalemegdana, a pitanje je da li je Srbija mogla da ima dva predstavnika u Top 8 fazi da se to ranije desilo.

Vasiljević je u razgovoru za "Jurohup" istakao da su čelnici tog takmičenja mogli i drugačije da reaguju.

"Mislim da su mogli i drugačije da reaguju jer iz perspektive, recimo kazne, mi smo uradili sve što su oni tražili i šta su hteli da postignu kažnjavanjem. Izvršili smo sve uplate i sve je bilo sređeno. Tako da, mislim da su mogli da mu dozvole da igra pre poslednjeg dana za registrovanje novih igrača. Mislim da nas je to koštalo dosta, ali i samo takmičenje. Jer, ako nećete da vam igra košarkaš poput Fakua, ili neki drugi, na kraju je igrač taj koji je kažnjen. Klub je sankcionisan, platili smo kaznu i uradili sve što je trebalo, Tako da, da, mislim da je moglo drugačije da se reši i nadamo se da će u budućnosti, kada budemo imali sličnu situaciju, to biti i slučaj", rekao je Vasiljević.

Ubrzo je usledilo kontra pitanje – da li je i on naučio kako da se nosi bolje sa tim stvarima, jer "Evroliga nije luda i imali su razlog da postupe tako"?

"Da, naravno. Rekli smo da razumemo grešku koju smo napravili. Nije problem da nas sankcionišu. Tokom čitavog procesa i komunikacije sa Evroligom, rekli smo isto. Bilo je mnogo kazni koje su izdate tokom sezone, ali samo nas pustite da igramo. Ako se sećate, u tom momentu smo imali velikih problema sa povredama igrača, bio nam je potreban. Naravno da smo naučili i nikada više nećemo biti u sličnoj situaciji", dodao je Vasiljević.

Priča se povela i o budžetu, ali ne samo Zvezdinom već i Partizanovom. Pitanje je bilo kako su srpski klubovi tako iznenada dobili veće budžete?

"Sa naše strane, kada pogledate prošlu ili godinu pre toga, mi koristimo sav novac koji je zarađen i to je slučaj poslednjih 10 sezona i biće i naredne. Na kraju sezone ćete videti da povećanje nije ogromno, jer kad pogledate naš tim na početku sa ‘ruki‘ trenerom i svim ostalim – to je bilo ništa. Ljudi zaboravljaju da smo potpisali novog sponzora "Meridianbet", a uz to zadržali starog (MTS, prim.aut.) za istu sumu novca. Taj novac nam je dosta pomogao i nije pao sa neba. Izaći ćemo sa brojevima kao i svake godine i videćete da je naš budžet na donjem kraju liste evroligaških timova. Imali smo sreće u slučaju Vildose i Kampaca, reagovali smo u pravi čas. Obojica imaju uloge kod nas kakve pre nisu. Faku nikada nije imao ovu slobodu, igra po 40 minuta. Luka takođe. Tako da, to je dobar sklop i za njih", zaključio je Vasiljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 136 sledeca idi na stranu