Nova vest
Košarka

Četvrtak, 25.05.2023.

15:18

Barselona pravi ozbiljan rez – Kaliniću otvoren put ka Zvezdi

Iza košarkaša Barselone i trenera Šarunasa Jasikevičiusa je još jedna neuspešna sezona.

Izvor: DP

Autor: DP

Barselona pravi ozbiljan rez – Kaliniću otvoren put ka Zvezdi
Foto: Profimedia

Katalonski klub, koji je pre početka takmičenja u Evroligi oformio ekipu za napad na šampionski trofej, ostao je bez evropskih lovorika.

Barselona je u četvrfinalu elitnog takmičenja pometlala Žalgirisa 3-0, a kao jedan od najvećih favorita za osvajanje Evrolige došla je na završni turnir u Kaunasu.

Šampionske planove poremetio im je Real Madrid, kasniji šampion, a Katalonci su na kraju završili kao četrtvti, jer su u utakmici za treće mesto izgubili od Monaka.

Sve to je alarm za čelnike katalonskog giganta, koji prema pisanju Mundo Deportiva spremaju ozbiljne finasijske rezove za narednu sezonu.

Kako se navodi, budžet Barselone za narednu godinu biće manji 20 do 25 odsto, što bi značilo da će budžet koji je ovo sezone iznosio oko 44 miliona evra, biti umanjen za 8-11 miliona evra.

Najveći deo ove uštede trebalo bi da bude ostvaren kroz smanjenje zarada, na koje je ovo sezone odlazilo oko 38 miliona evra.

Barseloni neće biti lako da izvrši ovaj važan rez, jer 30. juna samo četvorici od 16 prvotimaca i trenera ističu ugovori - košarkašima Kajlu Kuriku, Sanliju Sertaču i Majku Tobiju, kao i treneru Šarunasu Jasikevičiusa.

Što se tiče eventualnih odlazaka igrača koji imaju važeće ugovore, pominje se mogući raskid saradnje sa Korijem Higinsom, kome je ostala još godinu dana ugovora.

Ovaj mediji pominje i potencijali odlazak Nikole Kalinića, za kog su prethodnih dana turski mediji spekulisali da se vraća u Crvenu zvezdu iz koje je došao u Barselonu prošlog leta.

"Srpski košarkašaš ima još godinu dana ugovora, ali Crvena zvezda se u velikoj meri zagrizla za njegov povratak u Beograd. S obzirom na ekonomsku situaciju, Barsa bi mogla da mu otvori vrata"
, navodi Mundo Deportivo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve