Nova vest
Košarka

Sreda, 29.03.2023.

18:00

Skola: Kampaco je doneo dobru odluku kada je došao u Zvezdu

Legendarni argentinski košarkaš Luis Skola rekao je da Fakundo Kampaco nije pogrešio što je došao u Crvenu zvezdu.

Izvor: B92

Autor:B92

Skola: Kampaco je doneo dobru odluku kada je došao u Zvezdu
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Njegov sunarodnik posle NBA lige odlučio je da se vrati u Evropu, a bivši igrač Denver Nagetsa, Dalas Meveriksa i Real Madrida odlučiio se za beogradske crveno-bele.

Kampaco je na Mali Kalemegdan došao 19. decembra prošle godine i potpisao je ugovor do kraja takmičarske sezone 2023/2024.

"Nisam bio iznenađen, ne vidim zašto je to bila kontroverzna odluka. Mislio je da je to najbolja odluka u ovom trenutku za njegovu karijeru i meni se čini tako. Crvena zvezda je evroligaški tim. Igrao je dobro, ali ga su ga suspenzijom doveli u lošu situaciju. Sviđa mi se ta ekipa za njega", rekao je Skola za špansku Marku.

Govorio je i o nastupu argentinskih košarkaša u Evropi.

"Mi Argentinci imamo tendenciju da se vežemo za dve-tri sredine koje su nam dobro poznate, što značajno umanjuje opcije i izbor. Iimate Crvenu zvezdu, Partizan, nemačke klubove... Mnogo je mesta gde se igra dobra košarka i trebalo bi naši igrači da prošire tu bazu i zaigraju na više različitih mesta. Najvažnije je igrati Evroligu, Evrokup ili Ligu šampiona. Drago mi je što su argentinski igrači počeli malo da šire vidike", rekao je Skola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve