Nova vest
Košarka

Utorak, 25.10.2022.

20:05

Žalgiris nije dobio pomoć države za organizaciju F4 EL

Generalni menadžer Žalgirisa Paulius Motiejunas izjavio je da je litvanska vlada odbila da dodeli milion evra klubu iz Kaunasa.

Izvor: B92

Autor:B92

Žalgiris nije dobio pomoć države za organizaciju F4 EL
Foto: EPA-EFE/JuanJo Martin

Žalgiris želi da bude domaćin završnog turnira košarkaške Evrolige, prenosi "Basket njuz".

Motiejunas je dodao da Žalgiris nije dobio podršku litvanske vlade da bude domaćin F4 Evrolige.

"Vlada Litvanije je poručila rukovodstvu Žalgirisa da zbog teške finansijske situacije u kojoj se zemlja nalazi ne može da obezbedi milion evra kao pomoć Žalgirisu u kandidaturi za organizaciju F4 Evrolige", navode lokalni mediji.

Međutim, generalni menadžer Žalgiris kaže da Kaunas ostaje kandidat za organizaciju završnog turnira najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.

"Dobili smo odgovor da naša vlada nema nameru da obezbedi potrebna sredstva zbog finansijske krize i da nema novca za takve događaje. Mi smo to prihvatili. Nadamo se da ćemo imati podršku gradskih vlasti da budemo domaćini F4. Evroliga je očekivala, kao i mi, da ćemo imati i pomoć litvanske vlade. Lopta je sada na terenu Evrolige, čekamo odgovor. Šanse da budemo domaćini F4 su male. Naš projekat ima male šanse u odnosu na druge kandidate za organizaciju F4", zaključio je Motiejunas.

Beograd je prošle sezone bio domaćin Evrolige, a titulu je osvojio Efes.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve