Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 24.10.2022.

15:33

Sve izvesniji ulazak tima iz Londona u Evroligu

Izvršni direktor Evrolige Maršal Glikman, koji je sa Dejanom Bodirogom preuzeo vođenje organizacije, govorio je o načinima da se evropsko takmičenje unapredi.

Izvor: B92

Autor:B92

Sve izvesniji ulazak tima iz Londona u Evroligu
Foto: Profimedia

Jedna od glavni želja je da se naprave promene po ugledu na NBA u promociji utakmica.

"Želim da od utakmica napravimo veći audiovizualni šou, da postanu zabavnije za gledanje. Da češće stvaramo i prenosimo priče putem naših digitalnih i društvenih platformi. To je veliki deo ovog posla i nešto što privlači ljude", rekao je Glikman za Sportiko.

Glavna tema kada je u pitanju EL su licence i tržišta.

"Veliki broj tržišta ima želju da se domogne licence Evrolige u ovom trenutku. Situacija je takva da imamo lige koje se nalaze na košarkaški najjačim tržištima, koja su ujedno najslabija poslovno, kao i ozbiljan poslovni potencijal na mestima koja se ne smatraju tradicionalnim košarkaškim tržištima. Postoji veliki prostor za rast, posebno u Francuskoj, Nemačkoj i na širem području Londona".

Iako je teško pronaći zajedničku vezu košarke i Engleske, Glikman veruje da bi tim iz Londona vremenom mogao da postane veoma uspešan.

"Kada se u Londonu održavaju prijateljske NBA utakmice, dvorana se rasproda za dve sekunde. NFL takođe funkcioniše u Londonu, čak i MLB. Smatramo da bi tamo redovan član Evrolige mogao da bude veoma uspešan".

Širenje na druga tržišta je jasna ambicija, ali će se Evroliga truditi da pomogne i klubove koji su već deo njenog projekta.

"Želim da pomognem klubovima da rastu na lokalnom i regionalnom nivou i steknu bolji balans između toga koji komerncijalni aduti najbolje prolaze na lokalnom nivou, a koji na nivou lige", zaključio je Glikman.

Nema sumnje da nas samo godine dele od ulaska londonskog tima u Evroligu. Jasan pokazatelj toga je i učešće London Lajonsa u Evrokupu ove sezone.

Lajonsi su pre nekoliko dana ispisali istoriju prvom pobedom u takmičenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve