Nova vest
Košarka

Nedelja, 23.10.2022.

13:23

Laso objasnio razlog Partizanovog neuspeha

Pablo Laso, španski trener, objasnio je zašto je Partizan izgubio od Baskonije.

Izvor: LN

Autor: LN

Laso objasnio razlog Partizanovog neuspeha
foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Baskonije je dočekala Partizan u drugom kolu Evrolige i nanela mu poraz posle neizvesne završnice.

Čovek odluke bio je Markus Hauard, ali su crno-beli imali meč u svojim rukama.

"Iako je Partizan igrao bolje od Baskonije, izgubili su jer nisu imali pravog plejmejkera. Nisu pokazali da imaju jasan plan, a Baskonija jeste. Način na koji Željko Obradović, bez premca najbolji trener Evrope u ovom trenutku, sluša sve što ja kažem... To me impresionira, ali to je samo moje mišljenje. Zahvalan sam mu jer me je on obučio", izjavio je Laso.

Laso je, inače, o ovoj temi, ali i o onoj vezanoj za Crvenu zvezdu, govorio na košarkaškoj klinici koju je održaka Federacija Baskije.

On se osvrnuo i na incident sa plejmejkerom Tomom Ertelom iz prošle sezone.

"Treneri se često osećaju veoma usamljeno. Oni su sami protiv kluba, agenata, roditelja, medija, igrača, drugih frontova... Ako to ne prihvatate, onda niste u pravu. Na primer, Pablo Laso nije odstranio Ertela, istina je da je on to uradio sam. Ali, da li mislite da sam sklonio igrača samo zato što je izašao jedne večeri u klub? To bi bilo suludo, Toma je jedan od pet, šest najboljih igrača koje sam trenirao u karijeri, ali moj pogled na košarcu je takav da smo mi tim koji pobeđuje i gubi zajedno, uvek", objasnio je iskusni Španac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve