Istorijska pobeda Partizana: Žalgiris razbijen u Kaunasu

Košarkaši Partizana pobedili su Žalgiris u Kaunasu rezultatom 88:74 u meču 23. kola Evrolige.

Izvor: SN

Petak, 03.02.2023.

18:00

Istorijska pobeda Partizana: Žalgiris razbijen u Kaunasu
Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Partizan je po prvi put u istoriji pobedio Žalgiris na njihovom terenu, a četvrti put ukupno.

Partizan je u dosadašnjem delu takmičenja ostvario 12 pobeda i 11 poraza od čega je tri bilo u gostima: Panatinaikos, Fenerbahče i Crvena zvezda.

Žalgiris na svom parketu igra veoma dobro i izgubili su samo dva puta pre ovog poraza od Partizana: Prvi put od Panatinaikosa u 11. kolu, a drugi put od Efesa već u narednom.

U Žalgirio Areni su redom padali Fenerbahče, Real Madrid, Barselona, a nedavno i Crvena zvezda, ali Partizan je uspeo da ih nadigra.

Odličan početak meča obeležila je tečna igra u napadu i agresivna odbrana Partizana, možemo reći da je to bila najbolja prva četvrtina crno-belih i tada su nosili igru Janis Papapetru i Kevin Panter koji su ubacili 14 od 26 poena.

U prvoj četvrtini je Žalgiris imao 15 poena, isti broj su postigli i u drugoj i crno-beli su im u prvih 10 minuta dozvolili samo jedan skok u odbrani, a i šut je zaista služio ekipu koja je imala i 22 prednosti u jednom momentu.

Žalgiris je bio agresivniji u trećoj četvrtini, što se i očekivalo i uspeo da istopi prednost Partizana. Stvarali su višak uglavnom na desnoj strani, a crno-beli su se mučili da odbrane napade "zelenih".

Istopili su prednost do 6 poena zaostatka, ali preko toga nisu mogli. U poslednjoj četvrtini se istakao Džejms Naneli sa 10 krucijalnih poena, a opet se pojavio Janis Papapetru kada je bilo veoma važno.

Na kraju je Partizan ubedljivo slavio rezultatom 88:74 i sa 12-11 odlazi iz Kaunasa. U istorijskoj, prvoj Partizanovoj pobedi u Kanuasu, najefikasniji je bio Janis Papapetru sa 17 poena, dok su po 14 ubacili Matijas Lesor i Kevin Panter, 11 je imao Dante Egzum, takođe i Zek Ledej koji je uhvatio i 10 skokova, a 10 poena je imao i Naneli i svih 10 u četvrtoj četvrtini.

Žalgiris je predvodio Ignas Brazdeikis sa 17 poena, a dvocifreni su još bili Birutis i Šmits sa po 10 postignutih poena.

Partizan se sada vratio u bitku za plasman među osam najboljih ekipa na kraju sezone.

Meč ste mogli da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

477 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: