Sudar Španaca u "večitom" derbiju: Nigde ne postoji ovakvo rivalstvo

Treći ovosezonski duel Crvene zvezde i Partizana će biti i treći derbi u kojima će okršaj na klupama večitih voditi Željko Obradović i Duško Ivanović.

Izvor: SS

Četvrtak, 26.01.2023.

21:05

Sudar Španaca u
Foto: StarSport

Ali, ne samo njih dvojica, već i dva Španca, koji su prvi pomoćnici u beogradskim klubovima.

Prvi, koji je već skoro dve godine u Beogradu, je Đozep Marija Iskijerdo.

On već punu deceniju najbliže sarađuje sa Željkom Obradovićem i posle angažmana u Fenerbahčeu, pridružio se najtrofejnijem evropskom treneru u Partizanu.

"Posle Fenerbahčea i sedam godina provedenih tamo, ali i zbog pandemije odlučili smo da pauziramo godinu dana. Čim je potpisao za Partizan, pozvao me je i nismo ni pričali o mojoj plati, odmah sam pristao da dođem. Znao sam da će sve biti kako treba", rekao je Iskijerdo.
Foto: StarSport
A i Crvene zvezda ima svog Španca. U pitanju je Karles Marko, bivši reprezentativac te zemlje i čovek koji je na Mali Kalemegdan stigao nekoliko dana posle Duška Ivanovića.

Za razliku Od Iskijerda i Obradovića, njih dvojica do sada nisu radili zajedno.

"Duško i ja se znamo već dugo godina. Igrali smo jedan protiv drugog u Španiji. On me je poznavao kao igrača, ali imamo i istog agenta, koji nam je bio konekcija. Pozvao me je, a ja sam bez mnogo oklevanja prihvatio ponudu da dođem u Beograd, grad košarke i tim sa velikom istorijom"
, poručio je Marko.

Obojica ističu da je rad sa Obradovićem i Ivanovićem uživanje i da su prilično zahtevni, jer uvek žele da imaju potpuno spremne igrače. Intenzivni treninzi se posebno vezuju za trenera Crvene zvezde.

"Neću ja da budem taj koji će svima otkriti tajnu. Šalim se malo. On voli da ima sve igrače 100 posto spremne i treninzi su mu takvi. Treninzi su intenzivni i zahtevaju mnogo koncentracije i mislim da se u utakmicama vidi rezultat", rekao je Marko.
Foto: StarSport
"Veoma nam je važno da odvojimo posao od prijateljstva. Bliski smo prijatelji, ali ovde smo zbog ozbiljnog posla. On uvek traži maksimalnu posvećenost i profesionalnost i ako to ispunjavate sve će biti u redu, ako ne onda bićete u problemu. To je potpuno normalno", poručuje Iskijerdo.

Za nešto manje od 24 časa očekuje nas treći ovosezonski derbi. Kako kažu i Marko i Iskijerdo, rivalstvo kakvo do sada nisu iskusili, a naravno obojica od svojih ekipa očekuju pobede.

"Učestvovao sam u istanbulskom derbiju između Fenerbahčea i Galatasaraja, kao i u El Klasiku, ali mislim da je rivalstvo između Partizana i Crvene zvezde veće. Igrači i treneri zbog toga se i bave košarkom. Ne volim prazne arene, mnogo je lepše igrati pred punim tribinama. Što se tiče utakmice moramo da popravimo igru u odbrani. Ako to ne uradimo biće veoma teško", smatra Izikjerdo.

"Dugo sam igrao košarku, dugo sam i u trenerkom poslu, ali ovakvo rivalstvo nikada nisam doživeo. Igrao sam katalonske derbije između Huventuda i Barselone, ali atmosfera na utakmicama Crvene zvezde i Partizana je neverovatna. Što se, tiče sutrašnje utakmice naravno da se nadam pobedi", zaključio je Marko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: