Zvezda skupo prodala kožu – poraz od Efesa na startu sezone

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od Anadolu Efesa na gostovanju rezultatom 72:59 u prvom kolu Evrolige.

Izvor: B92

Petak, 07.10.2022.

18:30

Zvezda skupo prodala kožu – poraz od Efesa na startu sezone
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Odigrala je Zvezda trideset minuta odlične košarke, bila je u egalu sve vreme, ali je u poslednjoj deonici imala nekoliko loših minuta kada je domaćin uspeo da napravi nedostižnu prednost..

Skupo je prodala kožu ekipa Vladimira Jovanovića, čime je pokazala da neće biti lak rival favoritima za osvajanje elitnog evropskog košarkaškog takmičenja.

Ekipa sa Malog Kalemegdana odlično je otvorila utakmicu, pogotovo defanzivno pošto nije primila koš u prva četiri minuta utakmice.

Kontrolisala je Zvezda tempo devet minuta prve četvrtine, a onda je malo popustila u finišu i Efes je deonicu završio sa tri poena prednosti, 17:14. Primljen koš u poslednjim sekundama prve četvrtine nije omeo crveno-bele. Sa istom energijom pristupili su drugoj četvrtini, čime su nastavili da muče Efes.

Igralo se u ritmu koji odgovara Zvezdi, na malo poena, dosta čvrsto na mali broj poseda i to se videlo po semaforu.

Ekipa Vladimira Jovanovića dobila je drugu četvrtinu dva poena (18:20), a na petnaestominutnu pauzu otišla je sa pola koša zaostatka, 35:34.

Odustala je Zvezda u trećoj deonici od svoje igre, lopta se slabo kretala u napadu, dosta se šutiralo za tri poena i Efes je to iskoristio.

Ipak, bila je to solidna izvedba, te je rezultat posle trideset minuta bio prihvatljiv – 56:50. Iako je delovalo da šampion Evrope "prelama" utakmicu, crveno-beli su imali šansu, ali su najgoru četvrtinu odigrali u poslednjih deset minuta.

Napadi nisu bili dobri, a šutevi su se promašivali, pa protivnik nije morao preterano kvalitetno da odigra da bi povećao razliku.

Sredinom 4/4 Vil Klajburn je odveo Efes na +13, a oporavka od toga za srpski tim nije bilo. Jedini dvocifreni kod crveno-belih bio je Ben Bentil sa 13 poena, uz kojih je imao i četiri skoka.

Luka Mitrović se istakao sa tri poena, četiri skoka i pet asistencija, dok ej Ivanović imao devet poena i pet asistencija. Adams je šutirao 2/10 i imao devet poena, dok je osam ubacio Hasan Martin, uz četiri uhvaćene lopte.

Na drugoj strani najbolji je bio Vil Klajburn sa 19 poena.

Vasilije Micić je imao 16 uz šest asistencija, a deset je ubacio Rodrig Buboa.

U 2. kolu EL Zvezda dočekuje Panatinaikos 13. oktobra, dok Efes istog dana gostuje Monaku.

Uz B92.net ste mogli da ispratite dešavanja iz Istanbula u našem LIVE BLOGU:
Пласман обезедио Sofascore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

173 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: