Nova vest
Košarka

Četvrtak, 26.10.2023.

11:59

Moka Slavnić za B92.net: Promena trenera uvek utiče dobro

Legendarni trener i bivši košarkaš Zoran Moka Slavnić je govorio za B92.net u susret prvom ovosezonskom "večitom" derbiju.

Izvor: Aleksandar Stajkovac

Autor: Aleksandar Stajkovac

Moka Slavnić za B92.net: Promena trenera uvek utiče dobro
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Košarkaši Partizana dočekuju Crvenu zvezdu u okviru petog kola Evrolige, u četvrtak od 18.30.

Popularni Moka je istakao da veliku ulogu igra domaći teren, ali očekuje veoma neizvesan derbi.

"I jedan i drugi tim su u krizi, domaći teren stvara veliku prednost. Očekujem pozitivnu reakciju, dolaskom Sfaropulosa u Crvenu zvezdu. Promena trenera uvek čini dobro, bar za kratak period. Ovo će biti pravi derbi i veoma neizvesan", započeo je Slavnić razgovor za B92.net.

Crvena zvezda je za manje od nedelju dana pre "večitog" derbija smenila Duška Ivanovića i na čelo stručnog štaba postavila Grka Janisa Sferopulosa.

Slavnić je istakao da nije fan grčkih trenera, ali novog stratega crveno-belih smatra za ozbiljnog stručnjaka.

"Svaki trener donosi nešto svoje i specifično, što očekujem i od Grka. Ja ne cenim mnogo grčke trenere, ali on je bio na par mesta, gde je pokazao da je ozbiljan trener. Verovatno da će nešto od svog miljea što nosi da uspe za četiri/pet dana da im usadi."

Objasnio je i kakva je to pozitivna promena dolaskom novog trenera.

"Igrači reaguju, kada dođe novi trener, imaju novi elan, vrstu dokazivnja i zbog toga je pozitivna stvar."

Zvezda u ovaj duel ulazi oslabljena, pošto Sferopulos neće moći da računa na kapitena Branka Lazića i Nemanju Nedovića zbog povrede.

"To su dva igrača koji su standardni u Zvezdi. Lazić dugogodišnji kapiten i normalno da su oslabljeni ne igranjem njih dvojice. Mislim da to u derbiju nije ključna stvar, ne verujem da će to da bude razlog ako Zvezda izgubi."

Kevin Panter je u kontra ritmu od starta sezone, ali Slavnić smatra da Partizan ima još iskusnih igrača, koji mogu da donesu prevagu.

"Njegova forma je trenutno u padu, ali je iskusan i fantastičan igrač. Avramović nosi igru Partizana, Smailagić je sve bolji i bolji, čeka se Kaminski da se vrati u standardnu formu."

Kada su u pitanju crveno-beli najveća očekivanja ima od Šabaza Nejpira, koji se profilisao kao lider tima.

"Očekujem od Nejpira da će da predvodi tim. To je jedan od najpametnijih igrača koji su do sada igrali u Crvenoj zvezdi. Takođe, šuteri bi trebalo da iskažu svoj kvalitet", rekao je Slavnić, a potom dodao:

"Derbi nije meč, gde su uvek glavni igrači oni – koji su najbolji."

Za kraj je istakao da je ovo tek početak i da poraz neće mnogo uticati na nastavak sezone.

"Ne može pobedom da se izađe iz krize, napretkom u igri treneri mogu da budu zadovoljni. Naravno da ko bude izgubio večeras umanjuje šanse za mesto koje vodi u doigravanje, ali ovo je tek početak. Ko god uhvati seriju, da dobije kući-u gostima-kući može da se priključi vrhu. Nije ovo ništa, ovo je tek početak"
, zaključio je Slavnić za B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu