Petak, 17.03.2023.

09:00

Da li će crno-beli san postati java?

Košarkaši Partizana krupnim koracima koračaju ka Top 8 fazi, ali posao je daleko od završenog.

Izvor: SN

Da li æe crno-beli san postati java? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

117 Komentari

Sortiraj po:

Haha

pre 1 godinu

Kad se samo setim prica pantera svih ovih godina kako su pravdali svoje neuspehe pricom kako je ovo naporan sistem takmicenja, kako su se hvalili nekim pobedama na gostovanjima i nama brojali pobede u gostima…i onda dodje Partizan i u svojoj prvoj sezoni ima 7-9 u gostima, ima 16 pobeda sto je ovima rekord za sve ove godine ucesca a ima jos 5 kola do kraja i ima realne sanse da udje u top8 sto ovi samo sanjaju…

Cirkus

pre 1 godinu

Efes je juce bio van forme i u kanalu sa Micicem i Larkinom dok je u Beogradu protiv zvezde Efes bio dvostruki uzastopni sampion Evrope i ako je igrao bez Larkina i Micica.

The HitMan

pre 1 godinu

@putnik

To sto si napisao je tacno ali se ne odnosi na moj komentar. Komentarisao sam pricu o mladim igracima. Mladih igraca nema ni u jednom timu, nema to veze sa Partizanom i Zvezdom. Timovi se prave za sad i odma'. To je realnost.

noj,glava i pesak

pre 1 godinu

Narvano da ništa još nije gotovo, ali da su šanse velike i da sve zavisi od samog Partizana i da ne mora čak ni u tuđe dvorište da gleda - je java i realnost i činjenično stanje, a ne san. Ove sledeće tri utakmice su zaista teške ali ja zaista ne znam zašto bi iko ova tri protivnika Partizana tretirao kao apsolutne favorite. To jednostavno nije tačno jer pitajte bilo kog trenera ili igrača ta tri tima, da li se smatraju ili smeju da se tretiraju kao apsolutni favoriti protiv Partizana u Areni. Budite realni jer ako su se domaći mediji danas raspisali da Zvezda treba i može Barsi da se sveti u Barseloni i da zvezda ima potencijal da pobedi Barsu u gostima, onda ne znam zaita po kom parametru i osnovu ta ista Barsa može biti apsolutni favorit u Beogradu! Takva filozofija može da bude samo subjektivna i plod navijačkog monologa nekog novinara. Verovatnoća pobede Zvezde u Barseloni je u promilima, što zbog aktuelne forme Zvezde, što zbog narušene atmosfere u timu, što zbog povreda i najvažnije - kvaliteta Barselone, dok je pobeda Partizana nad Barsom pa i Realom po mnogim parametrima sasvim izvesna i moguća. Tako da niti je čaša polupuna ali ni poluprazna, mi partizanovci imamo itekako razloga za pozitivno razmišljanje i da budemo optimisiti, pa i ako ne prođemo nema veze, pokazali smo Evropi da se vraćamo tamo gde pripadamo - sam vrh Evrope u po svim parametrima!

sasa pg

pre 1 godinu

@...Od svih navedenih ekipa imamo bolju koš razliku, koja će se gledati ako bude krug sa 3 ili više ekipa.
(Lord...)

Ako bude krug prvo se računa skor u mini tabeli tih ekipa iz kruga, a tek onda koš razlika

čarobnjak iz voza

pre 1 godinu

Mislim da ne. Srećno su dobili neke utakmice ali očekujem 0/5 do kraja EL, možda dobiju Panatinaikos ali ne verujem. Barsa, Oly i Real se bore za prvo mesto a i Monako ima dobru ekipu. Sve u svemu, to je to.

Lord

pre 1 godinu

Partizan ce da bude prvak Evrope.
Da, dobro ste procitali.

Partizan ne igra odbranu od pocetka sezone, izuzev par utakmica.
U odlucujucim utakmicama ce i to doci na red i trofej se vraca kuci.

Јабучило

pre 1 godinu

A шта је са фудбалом, како ту стојимо?
(Луле, 17. mart 2023 13:20)

Језиво лоше. Али нити је тема, нити смо у Европи слабији од вас.

Vlatko

pre 1 godinu

Olimpijakos pobeda, Barsa pobeda, Real poraz, Monako pobeda, Pao pobeda. Skor 20-14 dovoljno za četvrto ili peto mesto svejedno Monako se izbacuje, na f4 dolazi Olimpijakos polufinale i u finalu pada Real. Niko ne može tri puta da dobije ovu ekipu Partizana. Živi bili pa videli.
(panter pudlica, 17. mart 2023 16:41)

Onda slede Bajern, Siti i Real, pa Zeljko dobija Tajgera Vudsa na novogodisnjoj skakaonici...

KKP

pre 1 godinu

Naneli prvak Evrope, Ledej i Panter Final 4, Lesor osvojen Evrokup, Anđušić, Egzum, Papapetru svi igrali plej of Evrolige odnosno Top 8, trener Obradović prvak Evrope.
Baš veliko iznenađenje za ovako neiskusnu ekipu što će završiti u Top 8.
(ŽD, 17. mart 2023 12:26) kampaco,petrusev kuzmic prvaci evrope,vildoza raduljica bentil svi igrali top 8,holand finalista evrokupa...trener ivanovic...hmmmmm

putnik

pre 1 godinu

The HitMan
Pa igrač je u najboljoj formi izmedju 28 i 33 , dovojno zdrav i konačno zreo. Mladi Evropljani idu uglavnom u NBA jer su pre svega košarkaški obrazovaniji od koledz igrača kojima je cilj sto jaci sponzor cim udje u NBA i samo trpa na koledzu. Tu je problem Evrolige naravno. Al bitno da se gleda kvalitetna košarka to što su polovni ameri manja briga, i biče ih sve više posto im stranci uzimaju mesta u NBA klubovima, a Kinezu dozvojavaju max dva stranca po ekipi.

Džoni

pre 1 godinu

Evo neko moje razmišljanje: ja sam zvezdaš zakleti i teško mi padaju Zvezdini porazi, ali šta da se radi, nadamo se da će ABA da se osvoji pa da ublaži utisak da smo ispustili EL olako ove sezone. Što se tiče Partizana ja sam veoma iznenađen njihovom igrom i rezultatima a pogotovo tim "ludačkim i fanatičnim" pristupom svakoj utakmici? Partizan ima tu prvu petorku i na žalost po njih ali i našu košarku nema klupu, iskoče ponekad Smajli i Avramović i to je to, ali je to premalo za jedan Srpski tim da mu samo dva domaća igrača ponekad odigraju neku ulogu, najčešće epizodnu, ali ok, pobeđuje se pa to niko ne gleda kao problem, ali u suštini jeste jer će na kraju sezone ovi iz prve petorke (koji na svakoj utakmici odigraju maestralno i to je ono neverovatno i pored velike minutaže svi daju ogroman doprinos) verovatno biti na meti ovih bogatijih koji će izdvojiti veliki novac da ih dovedu i samim tim Partizan ostaviti na ovim domaćim i u izazovu da iznova stvara ekipu. Tako je bar sa Zvezdom uvek bilo kada smo imali dobre strance, odmah su ih odvodili ovi za velike pare, ali je Zvezda za razliku od Partizana imala i ima tu neku bazu domaćih igrača oko kojih se svake godine stvara ekipa sa nekim novim strancima(nekad kvalitetnijim a često i ne). Nije to dobro, ali je bar do sada to bila realnost i neminovnost. Nikad najbolji nisu mogli da se zadrže pa ajde da verujemo da će ove godine i jedni i drugi to uspeti mada sumnjam. Partizan igra fantastično i on u opšte ne zavisi više od nikoga, njih protivnik ne treba da interesuje jer ako nastave ovako da igraju oni će da pobede svakoga ko im stane na crtu, jednostavno su u tom modu igraju dobro a samopouzdanje samo puca. Jedino se postavlja pitanje da li mogu da izdrže do kraja, ali evo pitamo se to već dugo a oni već dva meseca gaze sve redom. Znači od njih sve zavisi i čak mislim da je bolje što imaju težak raspored jer će biti fokusiraniji a kad igraju onako kako igraju kao što rekoh ne vidim ko može da ih pobedi?

panter pudlica

pre 1 godinu

Olimpijakos pobeda, Barsa pobeda, Real poraz, Monako pobeda, Pao pobeda. Skor 20-14 dovoljno za četvrto ili peto mesto svejedno Monako se izbacuje, na f4 dolazi Olimpijakos polufinale i u finalu pada Real. Niko ne može tri puta da dobije ovu ekipu Partizana. Živi bili pa videli.

bla

pre 1 godinu

I da vam kažem još nešto. Zvezda ima petorku igrača ,ne samo domaćih nego koji su potekli iz Zvezde . Lazić, Lazarević, Nedović, Dobrić, Mitrović plus Raduljica FMP.
Zato crni crno- beli avangardisti pokrijte se ušima.
(ŽD, 17. mart 2023 15:37)
Zato i jeste tu gde ste. Poznata skola kosarke cz....

Petar

pre 1 godinu

Tekst o Partizanu a " cigani" se ubiše da komentarišu.... Ne vredi , mnogo su glupi. Partizan zavisi od sebe i šta god da uradi do kraja već sada je izjednačio rekord zvezde u broju pobeda u Euroligi u jednoj sezoni.... Sjajan rezultat.

Petar

pre 1 godinu

Kada se radi o domaćim igračima non stop ih potencirate: kada vam " trebaju" mi imamo " domaće " igrače
" kada izgubite ne valjaju vam i gubite zbog njih". E pa odlučite se. Ja lično volim da tim ima domaće igrače , ali koji doprinose igri i rezultatima, koji su to vaši "domaći" igrači koji vam donose rezultat : Nedović i eventualno Mitrović tačka - kraj.....

Zoran

pre 1 godinu

Ovoj prvoj slici bi vise odgovaralo da se Partizan oslovljava sa crni nego crno beli.
(Djurica, 17. mart 2023 15:04)
Nevezano za košarku, nema nižeg oblika života od rasiste...čoveka koji misli da je pametniji, bolji, vredniji od nekog drugačije boje kože. Završi neku školu prijatelju, daj neki konkretan doprinos društvu, svojoj zemlji, ovoj planeti...umesto što daješ umobolne komentare.

Bero Rakun

pre 1 godinu

@Звезда је 2016 играла у топ 8.
(Стева Сигнал, 17. mart 2023 13:43)


Jeste, ali ne u sadasnjem, kako kazete, najjacem formatu. U njemu ste najvise dobacili do 9 mesta, dakle nemate top 8.
(Dzeronimo, 17. mart 2023 14:16)

Nakon ovog komentara mi je samo jedna scena bila pred ocima. Kada Dule Vujosevic proceni da je utakmica gotova, pa obuce sako i okrene se u stilu, ugasio sam cigaretu.

Posejdon

pre 1 godinu

Naneli prvak Evrope, Ledej i Panter Final 4, Lesor osvojen Evrokup, Anđušić, Egzum, Papapetru svi igrali plej of Evrolige odnosno Top 8, trener Obradović prvak Evrope.
Baš veliko iznenađenje za ovako neiskusnu ekipu što će završiti u Top 8.
(ŽD, 17. mart 2023 12:26)

Petrušev prvak Evrope, Campazzo prvak Evrope + NBA, Martin Final 4, Holland finalista Evrokupa prošle godine, Nedović igrao plej of Evrolige, Vildoza igrao plej of Evrolige + NBA, Bentil doveden iz Olimpia Milano (projektovane prošle sezone za F4), trener Ivanović prvak Evrope kao igrač + domaći igrači sa dosta EL i EC iskustva.
Baš veliko iznenađenje za ovako neiskusnu ekipu što neće završiti u Top 8.

Zhol

pre 1 godinu

Da li će neko da napiše konkretno od koga je Partizan bolji, a od koga je lošiji u međusobnom skoru od ekipa sa kojima se bori za top 8?
(Ćepi, 17. mart 2023 10:22) # Link komentara

Bolji smo od Baskonije, za plus +11, 1:1 u pobjedama,
bolji smo od Zalgirisa, plus 25, 2:0 u pobjedama,
bolji smo od Efesa, plus 16, 2:0 u pobjedama,
lošiji smo od Makabija, minus 1, 1:1 u pobjedama,
od Valensije za minus 12, 0:2 u pobjedama.
Od svih navedenih ekipa imamo bolju koš razliku, koja će se gledati ako bude krug sa 3 ili više ekipa.

Mada realno Valensija nema sanse, igraju 1 kod kuce i 4 u gostima.
Matematički da, realno gledano ne.
(Lord, 17. mart 2023 11:56)

Od Baskonije bi trebalo da smo bolji +18, kos razlika iz njihove pobede se ne racuna, jer je bilo u produzecima. Da je Partizan u BG-u dobio sa jedan razlike, i dalje bi bili bolju u medjusobnom odnosu

Deratizator

pre 1 godinu

U se i u svoje kljuse, kaže naš narod. Tako je i u ovoj situaciji. Od Partizana sve zavisi, a mišljenja sam da ćemo kući dobiti bar tri od četiri meča. Nije nam ni Monako nedokučiv, tako da F8 nije upitan. S druge strane, treba malo i kalkulisati, pa gađati Olimpijakos u doigravanju, jer Barsa i Real su teži protivnici, kako na terenu, tako i van njega. Mislim da nam je 5. mesto nedostižno da bismo ukrstili sa Monakom. Idemo korak po korak. Niko od velikih se neće obradovati Partizanu u četvrtfinalu.

ŽD

pre 1 godinu

I da vam kažem još nešto. Zvezda ima petorku igrača ,ne samo domaćih nego koji su potekli iz Zvezde . Lazić, Lazarević, Nedović, Dobrić, Mitrović plus Raduljica FMP.
Zato crni crno- beli avangardisti pokrijte se ušima.

Шевалије Котон

pre 1 godinu

Реално је да до краја екипе остваре следеће учинке:

- Фенер 4:2,
- Макаби 3:2,
- Басконија 3:2,
- Жалгирис 3:2,
- Ефес 4:1,
- Валенсија 1:4, што значи да би Партизан 2 победе реално водиле у ТОП 8.

Реално је да табела изгледа овако:
5. Фенер 21:13,
6. Макаби 19:15,
7. Партизан 19:15(18:16),
8. Басконија 18:16,
9. Ефес 18:16,
10. Жалгирис 18:16,
11. Валенсија 15:19.

П.С. Рачунао сам да ће Звезда добити у БГ Басконију и Валенсију. :-)

Komsija drugi

pre 1 godinu

Kao navijac Zvezde, svaka cast Partizanu na Top 8 ali…. Iskreno, radije bih da Zvezda uzme Kup, Aba i srpsku ligu nego da udju u Top 8 i ispadnu od Barse, Reala ili Olimpijakosa.

Ipak treba cestitati crno belima da nakon 9 godina neigranja Evrolige udju odmah u Top 8 pa makar i sa 7 stranaca koji vode glavnu rec to je opet za veliki respect! Mnoge ekipe isto imaju puno stranih igraca pa ne prave nista posebno, sto se Zvezde tice ili ce da dovedu sve strance i da udju u top 8 ili na fajnl for ili brate daj dva stranca i ostale domace igrace ali nemoj da govoris da ti je cilj Top 8 kad nije realno sa takvim igrackim kadrom..
(ccc, 17. mart 2023 11:35)

Pa eto uzećete Kup i taj KLS koji nije srpska liga nego turnirsko takmičenje i Partizan je neće igrati ni ove godine jer je ne organizuje KSS. ABA ligu nećete uzeti dugo godina. Partizan je jednostavno kvalitetniji tim, ima boljeg trenera i to je to. Možete na muljanje da probate da dodjete do prednosti domaćeg terena, ali ni to vam neće pomoći. Mada ne vidim kako bez Argentinaca možete da dobijete Cedevitu u Ljubljani, al ajde sportski je nadati se. Tako da, niko vam ne brani da se nadate.

Zoki

pre 1 godinu

Naneli prvak Evrope, Ledej i Panter Final 4, Lesor osvojen Evrokup, Anđušić, Egzum, Papapetru svi igrali plej of Evrolige odnosno Top 8, trener Obradović prvak Evrope.
Baš veliko iznenađenje za ovako neiskusnu ekipu što će završiti u Top 8.
(ŽD, 17. mart 2023 12:26)

Druže, Armani ima roster od 17 igrača. Od tih 17 , 15 su bili legitmni NBA igrači. Znači ne epizodisti. Jedina dvojica koji nemaju NBA karijeru su Tonut i Biniglia, od kojih Biniglia nije odigrao ni minut ove sezone. E sad što u tebi ključa zavist, to je već psihološko stanje koje moraš sam da regulišeš.

The HitMan

pre 1 godinu

Prica o razvijanju mladih igraca kroz evroligu je prazno naklapanje. Neamericki igraci u vecini evroligasa su manje vise presli 30 a neki su samo neznatno mladji. Slukas, Papanikolau, Larencakis, Ljulj, Rudi, Meli, Datome, De Kolo, Tonut, Richi, Heket, Lo, Ulanovas, Lekavicius, Mitrovic, Lazic, Andjusic, Nedovic, Kozer, Veseli, Kalinic, Satoranski, Mirotic, Dubljevic, Prepelic, Kalates, Avramovic, Papapetru, Teodosic, Belineli, Micic, Klaver,... Ne postoji neki mladi kosarkas kao zvezda u usponu. Recimo da je Musa jedan od takvih. Evroliga je takmicenje evropljana veterana i polovnih Amerikanaca. Moglo bi se slobodno reci da je to takmicenje za 30+.

voma

pre 1 godinu

Naneli prvak Evrope, Ledej i Panter Final 4, Lesor osvojen Evrokup, Anđušić, Egzum, Papapetru svi igrali plej of Evrolige odnosno Top 8, trener Obradović prvak Evrope.
Baš veliko iznenađenje za ovako neiskusnu ekipu što će završiti u Top 8.
(ŽD, 17. mart 2023 12:26)

Players arrived Season 2022/23

Nemanja Nedović (Panathinaikos Athens)
Hassan Martin (Olympiacos Piraeus)
John Holland (Frutti Extra Bursaspor)
Dalibor Ilić (Igokea m:tel)
Filip Petrušev (Anadolu Efes)
Benjamin Bentil (Olimpia Milano)
Jaylen Adams (Sidney Kings)
Miroslav Raduljica
Luca Vildoza (Milwaukee Bucks)
Facundo Campazzo (Dallas Mavericks)

Bruko, 10 košarkaša ste doveli ove sezone, i to 2 iz NBA, Armani, Efes, Olimpijakos, Panatinaikos...
Nije te sramota da išta kažeš?

TIGER

pre 1 godinu

Ako naredna tri meča odigraju kao što su igrali druga dva poluvremena poslednja dva meča, u poslednjem meču protiv PAO može biti samo pitanje sa kog mesta Partizan ulazi u play-off.

Dzeronimo

pre 1 godinu

Звезда је 2016 играла у топ 8.
(Стева Сигнал, 17. mart 2023 13:43)


Jeste, ali ne u sadasnjem, kako kazete, najjacem formatu. U njemu ste najvise dobacili do 9 mesta, dakle nemate top 8.

Paradox

pre 1 godinu

Ne unteresuje me sta ce ko uraditi, gledam da mi pobedimo, sve je u nasim rukama. Kapiram ako tako gledam ostali rezultati ce se poklopiti sami kao sinoc, sem mozda Fenera. Napred Partizane!

Darko

pre 1 godinu

Pa lako je vama kada je pri rezultatu 82-72 Savić pozvao zapisnički sto. Eno vidi se u prenosu, onaj za stolom telefonira i pokazuje sudiji šta da svira. A bili i Savić i onaj novi Đordi na utakmici. Čekam saopštenje bez mogućnosti komentarisanja, da vidim šta se se tu izdešavalo.

Straight Outta München

pre 1 godinu

Pazi sad ovu i informaciju, lako proverljiva, samo odes na sajt Evrolige. Tri spanske ekipe koje idu u plej of, Barsa, Real i Baskonija imaju zajedno ukupno sest spanskih igraca. Sest. Hoces da kazes da Spanija nije najbolja u Evropi? Niko Zvezdi nije kriv za selekciju igraca, do nje same. Dovodjenjem Kampaca bukvalno je ugasen Nedovic, a za te pare koje ste dali Argentincu, mogli ste komotno 3-4 izuzetno kvalitetna igraca dovesti. Partizan gradi sistem, sledece sezone mozemo ocekivati vrhunac ove ekipe.
(DrMr, 17. mart 2023 12:54)

Do trenutka kada SNS zavrsne slavinu…

Zorz Vea

pre 1 godinu

Baš mnogima smetaju igre Partizana u EL ove godine i mogući plejof?! Zaboravlja se lako, a i kako da se pamti kad se i neke stvari ne znaju niti se ima filing kako to izgleda, da je partizan igrao prvi F4 sa najtalentovanijom ekipom na terenu i na klupi, da je sledeći F4 igrao sa najmlađom ekipom i osvoji, da je sledeći F4 igrao sa velikom mešavinom znanja i talenta 98., pa je 2010. igrao F4 sa najmanjim budžetom te godine u EL i sada je problem što hoćemo da probamo nešto novo, vratimo SVOG trenera koji je i zbog Partizana i sebe postao najveći trener na ovom kontinentu u sportu košarka, što mu dovodimo igrače koji su fajnalforisti i sl. Učiti i ugledati se na bolje je cilj kojem svi treba da teže, učiti na svojim greškama smanjiti na najmanju moguću meru a imati priliku da se troši nemilice skoro deceniju i isti recept zamerati drugom je, kako beše u saopštenju...licemerno. "Snovi su poruke iz dubina!"...poruka za Grobare je jasna!!!

Samo sloga Srbina spasava!

Živela Srbija

Vlada

pre 1 godinu

Naneli prvak Evrope, Ledej i Panter Final 4, Lesor osvojen Evrokup, Anđušić, Egzum, Papapetru svi igrali plej of Evrolige odnosno Top 8, trener Obradović prvak Evrope.
Baš veliko iznenađenje za ovako neiskusnu ekipu što će završiti u Top 8.
(ŽD, 17. mart 2023 12:26)

Pogledaj malo sastave Efesa i Armanija i onda komentariši koj je trebalo da uđe a ko ne.

Scipion

pre 1 godinu

Da je neko ponudio Partizanu da 5 kola pre kraja ima 16 pobeda bez razmisljanja bi prihvatio. Ne samo da se nisu obrukali nego su i utakmice koje su odigrali bili vrhunski performansi. Izmedju TOP 8 i borbe za F4 i osvajanja ABA lige, uvek bih izabrao ono prvo.

Del Boj

pre 1 godinu

Od pet utakmica cetiri igraju kuci od te cetiri trebaju im dve pobede za top 8 ako to ne ostvare onda i ne zaslužuju da igraju. Mislim da ce 18 pobeda biti dovoljno za top 8.

ŽD

pre 1 godinu

Ljudi kakav san o čemu vi pričate?
Pa Partizan igra sa igračima koji su svi odreda već igrali Top 8 Evrolige, a trojica i Final 4. Pričam o glavnim igračima koji igraju po 30 min. plus ih vodi trener koji je 9 puta bio prvak Evrope.
Druga bi stvar bila da igraju Trifunović, Koprivica, Smailagić i Vukčević.

DrMr

pre 1 godinu

Spominje se taj F8, kao da se tu zavrsava takmicenje. I da udju u top 8 da li je to vec neverovatan uspeh "nase' kosarke? Koliko je konkretno doprinos nasih kosarkasa u tom timu? Dakle uci ce u 8 najboljih, i zelim im to, zasluzili su. Bili su konstantniji od Zvezde. Da je Zvezda pametnije pocela sezonu, a ne dovela onog amatera za 1-6, ko zna sta bi bilo. Nekako mislim da bi ovaj trener doneo bar jos 2 pobede tad, i da bi sada 2 nasa tima bila u top 8. Samo mi nije jasno zasto je radovanje toliko za ulazak u 8 najboljih ekipa?
(PeraKojot, 17. mart 2023 10:15)

Pazi sad ovu i informaciju, lako proverljiva, samo odes na sajt Evrolige. Tri spanske ekipe koje idu u plej of, Barsa, Real i Baskonija imaju zajedno ukupno sest spanskih igraca. Sest. Hoces da kazes da Spanija nije najbolja u Evropi? Niko Zvezdi nije kriv za selekciju igraca, do nje same. Dovodjenjem Kampaca bukvalno je ugasen Nedovic, a za te pare koje ste dali Argentincu, mogli ste komotno 3-4 izuzetno kvalitetna igraca dovesti. Partizan gradi sistem, sledece sezone mozemo ocekivati vrhunac ove ekipe.

Kide

pre 1 godinu

Kao navijac Zvezde, svaka cast Partizanu na Top 8 ali…. Iskreno, radije bih da Zvezda uzme Kup, Aba i srpsku ligu nego da udju u Top 8 i ispadnu od Barse, Reala ili Olimpijakosa.

Ipak treba cestitati crno belima da nakon 9 godina neigranja Evrolige udju odmah u Top 8 pa makar i sa 7 stranaca koji vode glavnu rec to je opet za veliki respect! Mnoge ekipe isto imaju puno stranih igraca pa ne prave nista posebno, sto se Zvezde tice ili ce da dovedu sve strance i da udju u top 8 ili na fajnl for ili brate daj dva stranca i ostale domace igrace ali nemoj da govoris da ti je cilj Top 8 kad nije realno sa takvim igrackim kadrom..
(ccc, 17. mart 2023 11:35) # Link komentara

Mnogo faktora utice na uspeh.Zoc bi i sa ovim igracima Zvezde usao u top 8.

ŽD

pre 1 godinu

Naneli prvak Evrope, Ledej i Panter Final 4, Lesor osvojen Evrokup, Anđušić, Egzum, Papapetru svi igrali plej of Evrolige odnosno Top 8, trener Obradović prvak Evrope.
Baš veliko iznenađenje za ovako neiskusnu ekipu što će završiti u Top 8.

Black force

pre 1 godinu

Sve je to ok. ALi fali mi tu nesto. Jasno je da je sezona generalno izjednacena i da svako svakog moze da dobije, i da su realno i drugi slabije forme i da nam dobro ide. Ali fali mi tu nesto. Nemam taj osecaj da navijam za svoje. Srecan sam to je tacno, ali brate kada je njih cettvorica crnih juce bilo na terenu pa taj tim nije Partizan. Pa svi ce sutra da odu, i ko nam ostaje? I sta dalje? Pa to su igraci ugovorci igrali u pola timova evrolige pa cak i kod komsinice. Bogdanovic je tvoj. Znas da je tvoje dete i to je uspeh tvog kluba, a sta je ovo? Kada kazu Partizan sta kazu? Vau tim dobro sklopljen iz ostlaih evroligaskih timova. JBga nema nase skole a ko ne vidi da je to probelm taj nije realan! Ziveo Partizan!

Gazda

pre 1 godinu

Ako Partizan ostvari dve pobede u poslednjih 5 utakmica, gotovo sigurno ulazi u plejof.
Moralo bi da se desi da 2 od sledeca 3 tima (Zalgiris, Baskonija i Valensija) ostvare po 4 pobede u tih 5 kola pa da Partizan ne bude osmi.
Mogao bi i Efes da se umesa u tu grupu ali sa 5/5 pobeda.
Dakle i sa 2 pobede, Partizan realno ide dalje.

Lord

pre 1 godinu

Da li će neko da napiše konkretno od koga je Partizan bolji, a od koga je lošiji u međusobnom skoru od ekipa sa kojima se bori za top 8?
(Ćepi, 17. mart 2023 10:22) # Link komentara

Bolji smo od Baskonije, za plus +11, 1:1 u pobjedama,
bolji smo od Zalgirisa, plus 25, 2:0 u pobjedama,
bolji smo od Efesa, plus 16, 2:0 u pobjedama,
lošiji smo od Makabija, minus 1, 1:1 u pobjedama,
od Valensije za minus 12, 0:2 u pobjedama.
Od svih navedenih ekipa imamo bolju koš razliku, koja će se gledati ako bude krug sa 3 ili više ekipa.

Mada realno Valensija nema sanse, igraju 1 kod kuce i 4 u gostima.
Matematički da, realno gledano ne.

Topss

pre 1 godinu

Da li će neko da napiše konkretno od koga je Partizan bolji, a od koga je lošiji u međusobnom skoru od ekipa sa kojima se bori za top 8?
(Ćepi, 17. mart 2023 10:22)
Ispod nas smo od svih bolji, jedino od Makabija nismo. Od njih imamo losiju kos razliku. Govorim o onima koji imaju realne sanse za play off, naravno ne racunam fmp...

Мали Ресет

pre 1 godinu

Партизан има најлошији однос победа и пораза код куће, од свих тимова у првих 8. Осим Паоа мораће једну код куће у наредна три кола да добије, што је реално, посебно имајући у виду тренутну форму тимова и напорније шпанско првенство. Типујем да ће пасти Барса у Београду. 19ту победу треба тражити у Монаку. Одгледао сам преко половине свих утакмица ове сезоне и Евролиги, а синоћ све - потпуно лудило у три утакмице синоћ, врло узбудљиво. Армани ће многима закомлиовати ситуацију! Елем, 55% шансе Партизан има да уђе у плеј оф, а може да буде и 6-ти, ако победи две у наредне три утакмице у Арени, чак и пети. Сад ћемо да видимо колико добро је Обрадовић урадио посао.

ccc

pre 1 godinu

Kao navijac Zvezde, svaka cast Partizanu na Top 8 ali…. Iskreno, radije bih da Zvezda uzme Kup, Aba i srpsku ligu nego da udju u Top 8 i ispadnu od Barse, Reala ili Olimpijakosa.

Ipak treba cestitati crno belima da nakon 9 godina neigranja Evrolige udju odmah u Top 8 pa makar i sa 7 stranaca koji vode glavnu rec to je opet za veliki respect! Mnoge ekipe isto imaju puno stranih igraca pa ne prave nista posebno, sto se Zvezde tice ili ce da dovedu sve strance i da udju u top 8 ili na fajnl for ili brate daj dva stranca i ostale domace igrace ali nemoj da govoris da ti je cilj Top 8 kad nije realno sa takvim igrackim kadrom..

iz prve ruke

pre 1 godinu

Ako nekom nije jasno šta donosi eventualni plasman u 8, trebalo bi da ima u vidu sledeće:
1. ABA liga nema garantovano mesto u EL. Dodeljuje se prvaku, ali po odluci EL svake sezone zasebno
2. Plasman u 8 najboljih je direktan plasman za sledeću sezonu prema pravilima EL.
3. Samo po sebi, prija biti u 8 i sanjati više.
(Dragan Lo, 17. mart 2023 11:05)

Ne znam sta nekom nije jasno ali vidim iz toga sta si napisao da tebi nije jasno pa da ti pomognem.
Tacka 2 koju si napisao nije tacna.
To pravilo vazi samo za osvajaca EK koji se plasirao u EL preko osvajanja EK,takodje vazi i za drugog finalistu ako je usao u EL preko EK.
Za Partizan,CZ i ostale to pravilo ne vazi.
Top 8 im ne garantuje igranje u EL sledece sezone.

Sasa

pre 1 godinu

Da li će neko da napiše konkretno od koga je Partizan bolji, a od koga je lošiji u međusobnom skoru od ekipa sa kojima se bori za top 8?
(Ćepi, 17. mart 2023 10:22)

Lošiji je od Valensije i Makabija i Fenera
Bolji od: Baskonije , Žalgirisa , Efesa i Virtusa.

KROJF

pre 1 godinu

A pricali su kako nikad nismo igrali ofaj format EL i kako cemo tek videti sta je zapravo Evroliga. Evo, zajedno smo u istoj, Zvezda je 14-a a Partizan sedmi na tabeli. Sta imate sada da kazete? Nemoj neko da je spomenuo pare, jer je Zvezda svaku EL igrala sa vise novca nego sto je Partizan imao kada je otisao na F4.

samo polako

pre 1 godinu

Spominje se taj F8, kao da se tu zavrsava takmicenje. I da udju u top 8 da li je to vec neverovatan uspeh "nase' kosarke? Koliko je konkretno doprinos nasih kosarkasa u tom timu? Dakle uci ce u 8 najboljih, i zelim im to, zasluzili su. Bili su konstantniji od Zvezde. Da je Zvezda pametnije pocela sezonu, a ne dovela onog amatera za 1-6, ko zna sta bi bilo. Nekako mislim da bi ovaj trener doneo bar jos 2 pobede tad, i da bi sada 2 nasa tima bila u top 8. Samo mi nije jasno zasto je radovanje toliko za ulazak u 8 najboljih ekipa?
(PeraKojot, 17. mart 2023 10:15)

Зато што се ви звездаши радујете када сте изнад 15 места.

Sta uradi to Matijase Lesoru

pre 1 godinu

Tuzno kad vidim ove slike ,sve stranci nigde domaceg igraca ,to je ono sto boli .Nije ovo partizan od prije .....
(no name, 17. mart 2023 10:52)

Bices jos tuzniji kad udjemo u F8

Ivar

pre 1 godinu

Zvezda se svih ovih godina u Euroligi nije ni priblizila ovome sto radi Partizan ove sezone, tako da usporediti ta dva kluba nema stvarno smisla. Tu se vidi razlika izmedu insitucije i ovih koji bi hrijeli ali ne mogu.

Dragan Lo

pre 1 godinu

Ako nekom nije jasno šta donosi eventualni plasman u 8, trebalo bi da ima u vidu sledeće:
1. ABA liga nema garantovano mesto u EL. Dodeljuje se prvaku, ali po odluci EL svake sezone zasebno
2. Plasman u 8 najboljih je direktan plasman za sledeću sezonu prema pravilima EL.
3. Samo po sebi, prija biti u 8 i sanjati više.

PeraKojot

pre 1 godinu

Spominje se taj F8, kao da se tu zavrsava takmicenje. I da udju u top 8 da li je to vec neverovatan uspeh "nase' kosarke? Koliko je konkretno doprinos nasih kosarkasa u tom timu? Dakle uci ce u 8 najboljih, i zelim im to, zasluzili su. Bili su konstantniji od Zvezde. Da je Zvezda pametnije pocela sezonu, a ne dovela onog amatera za 1-6, ko zna sta bi bilo. Nekako mislim da bi ovaj trener doneo bar jos 2 pobede tad, i da bi sada 2 nasa tima bila u top 8. Samo mi nije jasno zasto je radovanje toliko za ulazak u 8 najboljih ekipa?

nesa80

pre 1 godinu

partizan koliko god da redja pobeda a delje sve redom i u gostima on se ne pomera sa 6-8 mesta a nije daleko ni odmaglio od ovih iza,neverovatno,da li se to ikad desilo u novijoj evroligi,ranije sa 16-13 si vec mogao da otvaras sampanjac a 5 kola do kraja.ali ok partizan ima fantastican raspored 4 kuci i jednu sa monakom u gostima i njih mogu dobiti opusteno,pa nece ni drugi sve pobedjivati nemoguce je

Djordje

pre 1 godinu

Ocekujem tri pobede i uz povoljan rasplet peto ili sesto mesto pa sta nam bog da, ako pregrmimo Oly koji je definitivno najnezgodniji protivnik sve ostalo je moguce pa i 4 pobede do kraja.

Zeljko Tomic

pre 1 godinu

Kao navijac CZ mislim da Partizan ima realne sanse za top 8, cak mislim da ce biti 5 ili 6. Verujem da ce pobediti kuci Barselonu i Monako i Pao u gostima. Cak mislim da Olimpijakos i Real nisu neki bauk iako imaju 3 km duze klupe..Partizan realno nije preterano pojedinacno kvalitetan tim, Exum igra odlicno, tu bih izdvojio i Ledeja koji je kao nekada Gist. Ostali su realan prosek, Lesor je ogranicen kao terasa ali je fizicki dominantan i brz i zna da dominira na centrima koji su fizicki slabi poput Petruseva, Tibor Plajsa sinoc i slicno..U Zvezdi valjaju jedino Nedovic i Campazzo koji je realno igrac top 5 u EL, ali nema s kim da igra, niko u zvezdi ne zna pick and roll, Vildoza se ispucava kao rekreativac kao dete od 15 godina, Ivanovic nije taj nivo, Dobric zvani 1/8 za 3, Bentila necu komentarisati covek je mnogo spor i ogranicen, Mitrovic je nekad sutirao trojke, sada stoji na 4-5 metara od kosa ne sme da sutne...Petrusev jos mlad...Sve u svemu dva igraca u zvezdi.
(czz, 17. mart 2023 10:25)

Protiv Panatinaikosa igramo kod kuce.

Ćepi

pre 1 godinu

Da li će neko da napiše konkretno od koga je Partizan bolji, a od koga je lošiji u međusobnom skoru od ekipa sa kojima se bori za top 8?

Car

pre 1 godinu

Koliko je konkretno doprinos nasih kosarkasa u tom timu?
(PeraKojot, 17. mart 2023 10:15)

Prvo - Smajlagic i Avramovic su neuporedivo napredovali i od pomenutih nasa selekcija moze mnogo profitirati u predstojecim kvalifikacionim prozorima, tj. takmicenjima. Pride bih naveo i Koprivicu koji se nazalost povredio te donekle i Andjusica premda on u ovim godinama nije u kategoriji "perspektivnih". Trifunovic je takodje mnogo napredovao sa Zeljkom.

Vukcevic nije igrao koliko se ocekivalo ali je, verujem, mnogo napredovao trenirajuci sa takvim igracima i pre svega trenerom. Secam se, trenirao sam odbojku za juniore jednog velikog tima i citavo leto sam proveo sa prvim timom na pripremama - bio sam u narednoj juniorskoj sezoni za jedno 20 posto bolji nego pre - kako objektivno usled treninga na visem nivou, tako i subjektivno jer sam bio deo najjaceg tima te je motivacija bila na najvisem nivou. Takoreci profitirah na vise polja.

Drugo je indirektni efekat (samim tim neopipljiv i retko vidljiv) - mladi sirom Srbije ponovo uzivaju u kosarci, gledaju ove pobede, mastaju o tome da su i oni deo kosarkaskog folklora u Areni ili dvorani Aleksandar Nikolic predvodjeni Obradovicem ili nekim drugim velikim trenerom poput npr. Ivanovica.

Najocitiji primer je Djokovic - za tenis niko nije ni cuo, ali sa njim je doslo do ekspanzije i tapkanja loptice i udaranja reketom cak i u najmanjim opstinama Srbije. To je taj indirektni efekat.

Zeljko Tomic

pre 1 godinu

"Samo nekoliko dana kasnije u Beograd stiže i ljuti rival Reala, ekipa Barselone da bi potom Partizan putovao u Monako na gostovanje četvrtoplasiranom timu i kako je već rečeno, poslednje kolo je Panatinaikos u Areni."

Monako je treci na tabeli.

"U idealnom scenariju, ovo je još četiri trijumfa odnosno 20 pobeda Partizana u sezoni što je ludilo, ali u paklenom je pet poraza i strahovanje za plasmanom u doigravanja."

Idealan scenario podrazumeva svih pet pobeda do kraja, a ludilo je i skor 18-16 ili 19-15.

Mutimir

pre 1 godinu

Uz trud, rad i malo srece moze svasta biti...samo polako. Mi, kao nacija, cesto imamo nerealna ocekivanja, a odlazak na F4 sasvim sigurno nije bio realan pre pocetka sezona tako da, ako to uspeju to je vec cudo. Partizan skoro svake decenije ode makar jednom na F4..daj da ,,krstimo" i ovu..

MrC

pre 1 godinu

Koga briga za raspored, grobari kad igraju mogu da pobede koga hoce
ne treba da kalkulisu, nek kidaju svaku kao da je poslednja
Valjalo bi i da Zvezda digne formu kroz evroligu, da se makar podignu za ABA ;ligu
srecno i jednima i drugima
Zivela Srbija

Opa Djurdjo

pre 1 godinu

Zbog losiji igara na pocetku sezone i nekih povreda,mnogi su stekli utisak da je partizan kanta za napucavanje sto naravno ko god i malo zna kosarku znao je da nije slucaj,ozbiljan je to tim,a da ne govorim nista o obradovicu nema potrebe trositi reci,za razliku od zvezde obradovic im je namestio formu za kraj kad je najvaznije i kompletni su vec duze vremedok se zvezdi zadnjih meseci igraci povredjuju i vracaju se kao da su im vanzemaljci iz spej dzema uzeli talenat,najbolji primer vildoza,covek se vratio posle povrede i kad gledas kako i sta igra stefan markovic pored njega deluje ko stiv nes

Dule pacov

pre 1 godinu

Mi imamo samo jedan san - da opet budemo prvaci Evrope.
I bićemo. Ove ići neke od narednih godina. Ne znam kad, al znam da ćemo biti.
(Randy Marsh, 17. mart 2023 10:16)

hahahahahahahahahahahahahah

Avangarda

pre 1 godinu

Ti si ponos moga grada - ti si ponos Beograda , ti si ponos zemlje moje -TI SI PONOS SRBIJE !!! Sve je rečeno a trener nam je najbolji ikada u ovom sportu plus zvanično najbolji navijači u Evropi. Pametnom i više nego dovoljno. Željko hvala ti do neba. ?

gomez

pre 1 godinu

Domaci teren nam vise nije velika prednost kao nekada u Pioniru, a protivnici koji nam dolaze su najtezi moguci. Vise verujem u pobedu u Monaku nego da cemo dobiti ijednu od ove tri naredne kuci.

Randy Marsh

pre 1 godinu

Mi imamo samo jedan san - da opet budemo prvaci Evrope.
I bićemo. Ove ići neke od narednih godina. Ne znam kad, al znam da ćemo biti.

who see

pre 1 godinu

Ne bi da mracim ali, Efes je u stanju sve utakmice do kraja dobiti, Partizanu nije mogao tezi raspored... Valjda ce momci uz Zeljka i publiku moci ako nista Barcu slomiti ili Oly, Real je prejak, Monako ce traziti osvetu za ono ponizavanje u Bg-u.

kako je do neprepoznavanja dovedena suština prevare

pre 1 godinu

Samo mi nije jasno zasto je radovanje toliko za ulazak u 8 najboljih ekipa?
(PeraKojot, 17. mart 2023 10:15)

Ni ja ne razumem čemu toliko radovanje za eventualni ulazak u top 8 pošto nas je Zvezda u prethodnom periodu navikla da svake godine igra doigravanje Evrolige...

czz

pre 1 godinu

Kao navijac CZ mislim da Partizan ima realne sanse za top 8, cak mislim da ce biti 5 ili 6. Verujem da ce pobediti kuci Barselonu i Monako i Pao u gostima. Cak mislim da Olimpijakos i Real nisu neki bauk iako imaju 3 km duze klupe..Partizan realno nije preterano pojedinacno kvalitetan tim, Exum igra odlicno, tu bih izdvojio i Ledeja koji je kao nekada Gist. Ostali su realan prosek, Lesor je ogranicen kao terasa ali je fizicki dominantan i brz i zna da dominira na centrima koji su fizicki slabi poput Petruseva, Tibor Plajsa sinoc i slicno..U Zvezdi valjaju jedino Nedovic i Campazzo koji je realno igrac top 5 u EL, ali nema s kim da igra, niko u zvezdi ne zna pick and roll, Vildoza se ispucava kao rekreativac kao dete od 15 godina, Ivanovic nije taj nivo, Dobric zvani 1/8 za 3, Bentila necu komentarisati covek je mnogo spor i ogranicen, Mitrovic je nekad sutirao trojke, sada stoji na 4-5 metara od kosa ne sme da sutne...Petrusev jos mlad...Sve u svemu dva igraca u zvezdi.

Randy Marsh

pre 1 godinu

Mi imamo samo jedan san - da opet budemo prvaci Evrope.
I bićemo. Ove ići neke od narednih godina. Ne znam kad, al znam da ćemo biti.

kako je do neprepoznavanja dovedena suština prevare

pre 1 godinu

Samo mi nije jasno zasto je radovanje toliko za ulazak u 8 najboljih ekipa?
(PeraKojot, 17. mart 2023 10:15)

Ni ja ne razumem čemu toliko radovanje za eventualni ulazak u top 8 pošto nas je Zvezda u prethodnom periodu navikla da svake godine igra doigravanje Evrolige...

Mutimir

pre 1 godinu

Uz trud, rad i malo srece moze svasta biti...samo polako. Mi, kao nacija, cesto imamo nerealna ocekivanja, a odlazak na F4 sasvim sigurno nije bio realan pre pocetka sezona tako da, ako to uspeju to je vec cudo. Partizan skoro svake decenije ode makar jednom na F4..daj da ,,krstimo" i ovu..

Dragan Lo

pre 1 godinu

Ako nekom nije jasno šta donosi eventualni plasman u 8, trebalo bi da ima u vidu sledeće:
1. ABA liga nema garantovano mesto u EL. Dodeljuje se prvaku, ali po odluci EL svake sezone zasebno
2. Plasman u 8 najboljih je direktan plasman za sledeću sezonu prema pravilima EL.
3. Samo po sebi, prija biti u 8 i sanjati više.

Car

pre 1 godinu

Koliko je konkretno doprinos nasih kosarkasa u tom timu?
(PeraKojot, 17. mart 2023 10:15)

Prvo - Smajlagic i Avramovic su neuporedivo napredovali i od pomenutih nasa selekcija moze mnogo profitirati u predstojecim kvalifikacionim prozorima, tj. takmicenjima. Pride bih naveo i Koprivicu koji se nazalost povredio te donekle i Andjusica premda on u ovim godinama nije u kategoriji "perspektivnih". Trifunovic je takodje mnogo napredovao sa Zeljkom.

Vukcevic nije igrao koliko se ocekivalo ali je, verujem, mnogo napredovao trenirajuci sa takvim igracima i pre svega trenerom. Secam se, trenirao sam odbojku za juniore jednog velikog tima i citavo leto sam proveo sa prvim timom na pripremama - bio sam u narednoj juniorskoj sezoni za jedno 20 posto bolji nego pre - kako objektivno usled treninga na visem nivou, tako i subjektivno jer sam bio deo najjaceg tima te je motivacija bila na najvisem nivou. Takoreci profitirah na vise polja.

Drugo je indirektni efekat (samim tim neopipljiv i retko vidljiv) - mladi sirom Srbije ponovo uzivaju u kosarci, gledaju ove pobede, mastaju o tome da su i oni deo kosarkaskog folklora u Areni ili dvorani Aleksandar Nikolic predvodjeni Obradovicem ili nekim drugim velikim trenerom poput npr. Ivanovica.

Najocitiji primer je Djokovic - za tenis niko nije ni cuo, ali sa njim je doslo do ekspanzije i tapkanja loptice i udaranja reketom cak i u najmanjim opstinama Srbije. To je taj indirektni efekat.

Sta uradi to Matijase Lesoru

pre 1 godinu

Tuzno kad vidim ove slike ,sve stranci nigde domaceg igraca ,to je ono sto boli .Nije ovo partizan od prije .....
(no name, 17. mart 2023 10:52)

Bices jos tuzniji kad udjemo u F8

MrC

pre 1 godinu

Koga briga za raspored, grobari kad igraju mogu da pobede koga hoce
ne treba da kalkulisu, nek kidaju svaku kao da je poslednja
Valjalo bi i da Zvezda digne formu kroz evroligu, da se makar podignu za ABA ;ligu
srecno i jednima i drugima
Zivela Srbija

Opa Djurdjo

pre 1 godinu

Zbog losiji igara na pocetku sezone i nekih povreda,mnogi su stekli utisak da je partizan kanta za napucavanje sto naravno ko god i malo zna kosarku znao je da nije slucaj,ozbiljan je to tim,a da ne govorim nista o obradovicu nema potrebe trositi reci,za razliku od zvezde obradovic im je namestio formu za kraj kad je najvaznije i kompletni su vec duze vremedok se zvezdi zadnjih meseci igraci povredjuju i vracaju se kao da su im vanzemaljci iz spej dzema uzeli talenat,najbolji primer vildoza,covek se vratio posle povrede i kad gledas kako i sta igra stefan markovic pored njega deluje ko stiv nes

Ivar

pre 1 godinu

Zvezda se svih ovih godina u Euroligi nije ni priblizila ovome sto radi Partizan ove sezone, tako da usporediti ta dva kluba nema stvarno smisla. Tu se vidi razlika izmedu insitucije i ovih koji bi hrijeli ali ne mogu.

KROJF

pre 1 godinu

A pricali su kako nikad nismo igrali ofaj format EL i kako cemo tek videti sta je zapravo Evroliga. Evo, zajedno smo u istoj, Zvezda je 14-a a Partizan sedmi na tabeli. Sta imate sada da kazete? Nemoj neko da je spomenuo pare, jer je Zvezda svaku EL igrala sa vise novca nego sto je Partizan imao kada je otisao na F4.

who see

pre 1 godinu

Ne bi da mracim ali, Efes je u stanju sve utakmice do kraja dobiti, Partizanu nije mogao tezi raspored... Valjda ce momci uz Zeljka i publiku moci ako nista Barcu slomiti ili Oly, Real je prejak, Monako ce traziti osvetu za ono ponizavanje u Bg-u.

nesa80

pre 1 godinu

partizan koliko god da redja pobeda a delje sve redom i u gostima on se ne pomera sa 6-8 mesta a nije daleko ni odmaglio od ovih iza,neverovatno,da li se to ikad desilo u novijoj evroligi,ranije sa 16-13 si vec mogao da otvaras sampanjac a 5 kola do kraja.ali ok partizan ima fantastican raspored 4 kuci i jednu sa monakom u gostima i njih mogu dobiti opusteno,pa nece ni drugi sve pobedjivati nemoguce je

Avangarda

pre 1 godinu

Ti si ponos moga grada - ti si ponos Beograda , ti si ponos zemlje moje -TI SI PONOS SRBIJE !!! Sve je rečeno a trener nam je najbolji ikada u ovom sportu plus zvanično najbolji navijači u Evropi. Pametnom i više nego dovoljno. Željko hvala ti do neba. ?

voma

pre 1 godinu

Naneli prvak Evrope, Ledej i Panter Final 4, Lesor osvojen Evrokup, Anđušić, Egzum, Papapetru svi igrali plej of Evrolige odnosno Top 8, trener Obradović prvak Evrope.
Baš veliko iznenađenje za ovako neiskusnu ekipu što će završiti u Top 8.
(ŽD, 17. mart 2023 12:26)

Players arrived Season 2022/23

Nemanja Nedović (Panathinaikos Athens)
Hassan Martin (Olympiacos Piraeus)
John Holland (Frutti Extra Bursaspor)
Dalibor Ilić (Igokea m:tel)
Filip Petrušev (Anadolu Efes)
Benjamin Bentil (Olimpia Milano)
Jaylen Adams (Sidney Kings)
Miroslav Raduljica
Luca Vildoza (Milwaukee Bucks)
Facundo Campazzo (Dallas Mavericks)

Bruko, 10 košarkaša ste doveli ove sezone, i to 2 iz NBA, Armani, Efes, Olimpijakos, Panatinaikos...
Nije te sramota da išta kažeš?

Zeljko Tomic

pre 1 godinu

Kao navijac CZ mislim da Partizan ima realne sanse za top 8, cak mislim da ce biti 5 ili 6. Verujem da ce pobediti kuci Barselonu i Monako i Pao u gostima. Cak mislim da Olimpijakos i Real nisu neki bauk iako imaju 3 km duze klupe..Partizan realno nije preterano pojedinacno kvalitetan tim, Exum igra odlicno, tu bih izdvojio i Ledeja koji je kao nekada Gist. Ostali su realan prosek, Lesor je ogranicen kao terasa ali je fizicki dominantan i brz i zna da dominira na centrima koji su fizicki slabi poput Petruseva, Tibor Plajsa sinoc i slicno..U Zvezdi valjaju jedino Nedovic i Campazzo koji je realno igrac top 5 u EL, ali nema s kim da igra, niko u zvezdi ne zna pick and roll, Vildoza se ispucava kao rekreativac kao dete od 15 godina, Ivanovic nije taj nivo, Dobric zvani 1/8 za 3, Bentila necu komentarisati covek je mnogo spor i ogranicen, Mitrovic je nekad sutirao trojke, sada stoji na 4-5 metara od kosa ne sme da sutne...Petrusev jos mlad...Sve u svemu dva igraca u zvezdi.
(czz, 17. mart 2023 10:25)

Protiv Panatinaikosa igramo kod kuce.

samo polako

pre 1 godinu

Spominje se taj F8, kao da se tu zavrsava takmicenje. I da udju u top 8 da li je to vec neverovatan uspeh "nase' kosarke? Koliko je konkretno doprinos nasih kosarkasa u tom timu? Dakle uci ce u 8 najboljih, i zelim im to, zasluzili su. Bili su konstantniji od Zvezde. Da je Zvezda pametnije pocela sezonu, a ne dovela onog amatera za 1-6, ko zna sta bi bilo. Nekako mislim da bi ovaj trener doneo bar jos 2 pobede tad, i da bi sada 2 nasa tima bila u top 8. Samo mi nije jasno zasto je radovanje toliko za ulazak u 8 najboljih ekipa?
(PeraKojot, 17. mart 2023 10:15)

Зато што се ви звездаши радујете када сте изнад 15 места.

Lord

pre 1 godinu

Da li će neko da napiše konkretno od koga je Partizan bolji, a od koga je lošiji u međusobnom skoru od ekipa sa kojima se bori za top 8?
(Ćepi, 17. mart 2023 10:22) # Link komentara

Bolji smo od Baskonije, za plus +11, 1:1 u pobjedama,
bolji smo od Zalgirisa, plus 25, 2:0 u pobjedama,
bolji smo od Efesa, plus 16, 2:0 u pobjedama,
lošiji smo od Makabija, minus 1, 1:1 u pobjedama,
od Valensije za minus 12, 0:2 u pobjedama.
Od svih navedenih ekipa imamo bolju koš razliku, koja će se gledati ako bude krug sa 3 ili više ekipa.

Mada realno Valensija nema sanse, igraju 1 kod kuce i 4 u gostima.
Matematički da, realno gledano ne.

Posejdon

pre 1 godinu

Naneli prvak Evrope, Ledej i Panter Final 4, Lesor osvojen Evrokup, Anđušić, Egzum, Papapetru svi igrali plej of Evrolige odnosno Top 8, trener Obradović prvak Evrope.
Baš veliko iznenađenje za ovako neiskusnu ekipu što će završiti u Top 8.
(ŽD, 17. mart 2023 12:26)

Petrušev prvak Evrope, Campazzo prvak Evrope + NBA, Martin Final 4, Holland finalista Evrokupa prošle godine, Nedović igrao plej of Evrolige, Vildoza igrao plej of Evrolige + NBA, Bentil doveden iz Olimpia Milano (projektovane prošle sezone za F4), trener Ivanović prvak Evrope kao igrač + domaći igrači sa dosta EL i EC iskustva.
Baš veliko iznenađenje za ovako neiskusnu ekipu što neće završiti u Top 8.

DrMr

pre 1 godinu

Spominje se taj F8, kao da se tu zavrsava takmicenje. I da udju u top 8 da li je to vec neverovatan uspeh "nase' kosarke? Koliko je konkretno doprinos nasih kosarkasa u tom timu? Dakle uci ce u 8 najboljih, i zelim im to, zasluzili su. Bili su konstantniji od Zvezde. Da je Zvezda pametnije pocela sezonu, a ne dovela onog amatera za 1-6, ko zna sta bi bilo. Nekako mislim da bi ovaj trener doneo bar jos 2 pobede tad, i da bi sada 2 nasa tima bila u top 8. Samo mi nije jasno zasto je radovanje toliko za ulazak u 8 najboljih ekipa?
(PeraKojot, 17. mart 2023 10:15)

Pazi sad ovu i informaciju, lako proverljiva, samo odes na sajt Evrolige. Tri spanske ekipe koje idu u plej of, Barsa, Real i Baskonija imaju zajedno ukupno sest spanskih igraca. Sest. Hoces da kazes da Spanija nije najbolja u Evropi? Niko Zvezdi nije kriv za selekciju igraca, do nje same. Dovodjenjem Kampaca bukvalno je ugasen Nedovic, a za te pare koje ste dali Argentincu, mogli ste komotno 3-4 izuzetno kvalitetna igraca dovesti. Partizan gradi sistem, sledece sezone mozemo ocekivati vrhunac ove ekipe.

Zoran

pre 1 godinu

Ovoj prvoj slici bi vise odgovaralo da se Partizan oslovljava sa crni nego crno beli.
(Djurica, 17. mart 2023 15:04)
Nevezano za košarku, nema nižeg oblika života od rasiste...čoveka koji misli da je pametniji, bolji, vredniji od nekog drugačije boje kože. Završi neku školu prijatelju, daj neki konkretan doprinos društvu, svojoj zemlji, ovoj planeti...umesto što daješ umobolne komentare.

Djordje

pre 1 godinu

Ocekujem tri pobede i uz povoljan rasplet peto ili sesto mesto pa sta nam bog da, ako pregrmimo Oly koji je definitivno najnezgodniji protivnik sve ostalo je moguce pa i 4 pobede do kraja.

Kide

pre 1 godinu

Kao navijac Zvezde, svaka cast Partizanu na Top 8 ali…. Iskreno, radije bih da Zvezda uzme Kup, Aba i srpsku ligu nego da udju u Top 8 i ispadnu od Barse, Reala ili Olimpijakosa.

Ipak treba cestitati crno belima da nakon 9 godina neigranja Evrolige udju odmah u Top 8 pa makar i sa 7 stranaca koji vode glavnu rec to je opet za veliki respect! Mnoge ekipe isto imaju puno stranih igraca pa ne prave nista posebno, sto se Zvezde tice ili ce da dovedu sve strance i da udju u top 8 ili na fajnl for ili brate daj dva stranca i ostale domace igrace ali nemoj da govoris da ti je cilj Top 8 kad nije realno sa takvim igrackim kadrom..
(ccc, 17. mart 2023 11:35) # Link komentara

Mnogo faktora utice na uspeh.Zoc bi i sa ovim igracima Zvezde usao u top 8.

Scipion

pre 1 godinu

Da je neko ponudio Partizanu da 5 kola pre kraja ima 16 pobeda bez razmisljanja bi prihvatio. Ne samo da se nisu obrukali nego su i utakmice koje su odigrali bili vrhunski performansi. Izmedju TOP 8 i borbe za F4 i osvajanja ABA lige, uvek bih izabrao ono prvo.

Darko

pre 1 godinu

Pa lako je vama kada je pri rezultatu 82-72 Savić pozvao zapisnički sto. Eno vidi se u prenosu, onaj za stolom telefonira i pokazuje sudiji šta da svira. A bili i Savić i onaj novi Đordi na utakmici. Čekam saopštenje bez mogućnosti komentarisanja, da vidim šta se se tu izdešavalo.

Dzeronimo

pre 1 godinu

Звезда је 2016 играла у топ 8.
(Стева Сигнал, 17. mart 2023 13:43)


Jeste, ali ne u sadasnjem, kako kazete, najjacem formatu. U njemu ste najvise dobacili do 9 mesta, dakle nemate top 8.

bla

pre 1 godinu

I da vam kažem još nešto. Zvezda ima petorku igrača ,ne samo domaćih nego koji su potekli iz Zvezde . Lazić, Lazarević, Nedović, Dobrić, Mitrović plus Raduljica FMP.
Zato crni crno- beli avangardisti pokrijte se ušima.
(ŽD, 17. mart 2023 15:37)
Zato i jeste tu gde ste. Poznata skola kosarke cz....

Vlada

pre 1 godinu

Naneli prvak Evrope, Ledej i Panter Final 4, Lesor osvojen Evrokup, Anđušić, Egzum, Papapetru svi igrali plej of Evrolige odnosno Top 8, trener Obradović prvak Evrope.
Baš veliko iznenađenje za ovako neiskusnu ekipu što će završiti u Top 8.
(ŽD, 17. mart 2023 12:26)

Pogledaj malo sastave Efesa i Armanija i onda komentariši koj je trebalo da uđe a ko ne.

Zorz Vea

pre 1 godinu

Baš mnogima smetaju igre Partizana u EL ove godine i mogući plejof?! Zaboravlja se lako, a i kako da se pamti kad se i neke stvari ne znaju niti se ima filing kako to izgleda, da je partizan igrao prvi F4 sa najtalentovanijom ekipom na terenu i na klupi, da je sledeći F4 igrao sa najmlađom ekipom i osvoji, da je sledeći F4 igrao sa velikom mešavinom znanja i talenta 98., pa je 2010. igrao F4 sa najmanjim budžetom te godine u EL i sada je problem što hoćemo da probamo nešto novo, vratimo SVOG trenera koji je i zbog Partizana i sebe postao najveći trener na ovom kontinentu u sportu košarka, što mu dovodimo igrače koji su fajnalforisti i sl. Učiti i ugledati se na bolje je cilj kojem svi treba da teže, učiti na svojim greškama smanjiti na najmanju moguću meru a imati priliku da se troši nemilice skoro deceniju i isti recept zamerati drugom je, kako beše u saopštenju...licemerno. "Snovi su poruke iz dubina!"...poruka za Grobare je jasna!!!

Samo sloga Srbina spasava!

Živela Srbija

Zeljko Tomic

pre 1 godinu

"Samo nekoliko dana kasnije u Beograd stiže i ljuti rival Reala, ekipa Barselone da bi potom Partizan putovao u Monako na gostovanje četvrtoplasiranom timu i kako je već rečeno, poslednje kolo je Panatinaikos u Areni."

Monako je treci na tabeli.

"U idealnom scenariju, ovo je još četiri trijumfa odnosno 20 pobeda Partizana u sezoni što je ludilo, ali u paklenom je pet poraza i strahovanje za plasmanom u doigravanja."

Idealan scenario podrazumeva svih pet pobeda do kraja, a ludilo je i skor 18-16 ili 19-15.

TIGER

pre 1 godinu

Ako naredna tri meča odigraju kao što su igrali druga dva poluvremena poslednja dva meča, u poslednjem meču protiv PAO može biti samo pitanje sa kog mesta Partizan ulazi u play-off.

Zoki

pre 1 godinu

Naneli prvak Evrope, Ledej i Panter Final 4, Lesor osvojen Evrokup, Anđušić, Egzum, Papapetru svi igrali plej of Evrolige odnosno Top 8, trener Obradović prvak Evrope.
Baš veliko iznenađenje za ovako neiskusnu ekipu što će završiti u Top 8.
(ŽD, 17. mart 2023 12:26)

Druže, Armani ima roster od 17 igrača. Od tih 17 , 15 su bili legitmni NBA igrači. Znači ne epizodisti. Jedina dvojica koji nemaju NBA karijeru su Tonut i Biniglia, od kojih Biniglia nije odigrao ni minut ove sezone. E sad što u tebi ključa zavist, to je već psihološko stanje koje moraš sam da regulišeš.

Džoni

pre 1 godinu

Evo neko moje razmišljanje: ja sam zvezdaš zakleti i teško mi padaju Zvezdini porazi, ali šta da se radi, nadamo se da će ABA da se osvoji pa da ublaži utisak da smo ispustili EL olako ove sezone. Što se tiče Partizana ja sam veoma iznenađen njihovom igrom i rezultatima a pogotovo tim "ludačkim i fanatičnim" pristupom svakoj utakmici? Partizan ima tu prvu petorku i na žalost po njih ali i našu košarku nema klupu, iskoče ponekad Smajli i Avramović i to je to, ali je to premalo za jedan Srpski tim da mu samo dva domaća igrača ponekad odigraju neku ulogu, najčešće epizodnu, ali ok, pobeđuje se pa to niko ne gleda kao problem, ali u suštini jeste jer će na kraju sezone ovi iz prve petorke (koji na svakoj utakmici odigraju maestralno i to je ono neverovatno i pored velike minutaže svi daju ogroman doprinos) verovatno biti na meti ovih bogatijih koji će izdvojiti veliki novac da ih dovedu i samim tim Partizan ostaviti na ovim domaćim i u izazovu da iznova stvara ekipu. Tako je bar sa Zvezdom uvek bilo kada smo imali dobre strance, odmah su ih odvodili ovi za velike pare, ali je Zvezda za razliku od Partizana imala i ima tu neku bazu domaćih igrača oko kojih se svake godine stvara ekipa sa nekim novim strancima(nekad kvalitetnijim a često i ne). Nije to dobro, ali je bar do sada to bila realnost i neminovnost. Nikad najbolji nisu mogli da se zadrže pa ajde da verujemo da će ove godine i jedni i drugi to uspeti mada sumnjam. Partizan igra fantastično i on u opšte ne zavisi više od nikoga, njih protivnik ne treba da interesuje jer ako nastave ovako da igraju oni će da pobede svakoga ko im stane na crtu, jednostavno su u tom modu igraju dobro a samopouzdanje samo puca. Jedino se postavlja pitanje da li mogu da izdrže do kraja, ali evo pitamo se to već dugo a oni već dva meseca gaze sve redom. Znači od njih sve zavisi i čak mislim da je bolje što imaju težak raspored jer će biti fokusiraniji a kad igraju onako kako igraju kao što rekoh ne vidim ko može da ih pobedi?

panter pudlica

pre 1 godinu

Olimpijakos pobeda, Barsa pobeda, Real poraz, Monako pobeda, Pao pobeda. Skor 20-14 dovoljno za četvrto ili peto mesto svejedno Monako se izbacuje, na f4 dolazi Olimpijakos polufinale i u finalu pada Real. Niko ne može tri puta da dobije ovu ekipu Partizana. Živi bili pa videli.

Komsija drugi

pre 1 godinu

Kao navijac Zvezde, svaka cast Partizanu na Top 8 ali…. Iskreno, radije bih da Zvezda uzme Kup, Aba i srpsku ligu nego da udju u Top 8 i ispadnu od Barse, Reala ili Olimpijakosa.

Ipak treba cestitati crno belima da nakon 9 godina neigranja Evrolige udju odmah u Top 8 pa makar i sa 7 stranaca koji vode glavnu rec to je opet za veliki respect! Mnoge ekipe isto imaju puno stranih igraca pa ne prave nista posebno, sto se Zvezde tice ili ce da dovedu sve strance i da udju u top 8 ili na fajnl for ili brate daj dva stranca i ostale domace igrace ali nemoj da govoris da ti je cilj Top 8 kad nije realno sa takvim igrackim kadrom..
(ccc, 17. mart 2023 11:35)

Pa eto uzećete Kup i taj KLS koji nije srpska liga nego turnirsko takmičenje i Partizan je neće igrati ni ove godine jer je ne organizuje KSS. ABA ligu nećete uzeti dugo godina. Partizan je jednostavno kvalitetniji tim, ima boljeg trenera i to je to. Možete na muljanje da probate da dodjete do prednosti domaćeg terena, ali ni to vam neće pomoći. Mada ne vidim kako bez Argentinaca možete da dobijete Cedevitu u Ljubljani, al ajde sportski je nadati se. Tako da, niko vam ne brani da se nadate.

Petar

pre 1 godinu

Tekst o Partizanu a " cigani" se ubiše da komentarišu.... Ne vredi , mnogo su glupi. Partizan zavisi od sebe i šta god da uradi do kraja već sada je izjednačio rekord zvezde u broju pobeda u Euroligi u jednoj sezoni.... Sjajan rezultat.

Gazda

pre 1 godinu

Ako Partizan ostvari dve pobede u poslednjih 5 utakmica, gotovo sigurno ulazi u plejof.
Moralo bi da se desi da 2 od sledeca 3 tima (Zalgiris, Baskonija i Valensija) ostvare po 4 pobede u tih 5 kola pa da Partizan ne bude osmi.
Mogao bi i Efes da se umesa u tu grupu ali sa 5/5 pobeda.
Dakle i sa 2 pobede, Partizan realno ide dalje.

Paradox

pre 1 godinu

Ne unteresuje me sta ce ko uraditi, gledam da mi pobedimo, sve je u nasim rukama. Kapiram ako tako gledam ostali rezultati ce se poklopiti sami kao sinoc, sem mozda Fenera. Napred Partizane!

Sasa

pre 1 godinu

Da li će neko da napiše konkretno od koga je Partizan bolji, a od koga je lošiji u međusobnom skoru od ekipa sa kojima se bori za top 8?
(Ćepi, 17. mart 2023 10:22)

Lošiji je od Valensije i Makabija i Fenera
Bolji od: Baskonije , Žalgirisa , Efesa i Virtusa.

Јабучило

pre 1 godinu

A шта је са фудбалом, како ту стојимо?
(Луле, 17. mart 2023 13:20)

Језиво лоше. Али нити је тема, нити смо у Европи слабији од вас.

Bero Rakun

pre 1 godinu

@Звезда је 2016 играла у топ 8.
(Стева Сигнал, 17. mart 2023 13:43)


Jeste, ali ne u sadasnjem, kako kazete, najjacem formatu. U njemu ste najvise dobacili do 9 mesta, dakle nemate top 8.
(Dzeronimo, 17. mart 2023 14:16)

Nakon ovog komentara mi je samo jedna scena bila pred ocima. Kada Dule Vujosevic proceni da je utakmica gotova, pa obuce sako i okrene se u stilu, ugasio sam cigaretu.

KKP

pre 1 godinu

Naneli prvak Evrope, Ledej i Panter Final 4, Lesor osvojen Evrokup, Anđušić, Egzum, Papapetru svi igrali plej of Evrolige odnosno Top 8, trener Obradović prvak Evrope.
Baš veliko iznenađenje za ovako neiskusnu ekipu što će završiti u Top 8.
(ŽD, 17. mart 2023 12:26) kampaco,petrusev kuzmic prvaci evrope,vildoza raduljica bentil svi igrali top 8,holand finalista evrokupa...trener ivanovic...hmmmmm

Del Boj

pre 1 godinu

Od pet utakmica cetiri igraju kuci od te cetiri trebaju im dve pobede za top 8 ako to ne ostvare onda i ne zaslužuju da igraju. Mislim da ce 18 pobeda biti dovoljno za top 8.

Ćepi

pre 1 godinu

Da li će neko da napiše konkretno od koga je Partizan bolji, a od koga je lošiji u međusobnom skoru od ekipa sa kojima se bori za top 8?

czz

pre 1 godinu

Kao navijac CZ mislim da Partizan ima realne sanse za top 8, cak mislim da ce biti 5 ili 6. Verujem da ce pobediti kuci Barselonu i Monako i Pao u gostima. Cak mislim da Olimpijakos i Real nisu neki bauk iako imaju 3 km duze klupe..Partizan realno nije preterano pojedinacno kvalitetan tim, Exum igra odlicno, tu bih izdvojio i Ledeja koji je kao nekada Gist. Ostali su realan prosek, Lesor je ogranicen kao terasa ali je fizicki dominantan i brz i zna da dominira na centrima koji su fizicki slabi poput Petruseva, Tibor Plajsa sinoc i slicno..U Zvezdi valjaju jedino Nedovic i Campazzo koji je realno igrac top 5 u EL, ali nema s kim da igra, niko u zvezdi ne zna pick and roll, Vildoza se ispucava kao rekreativac kao dete od 15 godina, Ivanovic nije taj nivo, Dobric zvani 1/8 za 3, Bentila necu komentarisati covek je mnogo spor i ogranicen, Mitrovic je nekad sutirao trojke, sada stoji na 4-5 metara od kosa ne sme da sutne...Petrusev jos mlad...Sve u svemu dva igraca u zvezdi.

Мали Ресет

pre 1 godinu

Партизан има најлошији однос победа и пораза код куће, од свих тимова у првих 8. Осим Паоа мораће једну код куће у наредна три кола да добије, што је реално, посебно имајући у виду тренутну форму тимова и напорније шпанско првенство. Типујем да ће пасти Барса у Београду. 19ту победу треба тражити у Монаку. Одгледао сам преко половине свих утакмица ове сезоне и Евролиги, а синоћ све - потпуно лудило у три утакмице синоћ, врло узбудљиво. Армани ће многима закомлиовати ситуацију! Елем, 55% шансе Партизан има да уђе у плеј оф, а може да буде и 6-ти, ако победи две у наредне три утакмице у Арени, чак и пети. Сад ћемо да видимо колико добро је Обрадовић урадио посао.

Zhol

pre 1 godinu

Da li će neko da napiše konkretno od koga je Partizan bolji, a od koga je lošiji u međusobnom skoru od ekipa sa kojima se bori za top 8?
(Ćepi, 17. mart 2023 10:22) # Link komentara

Bolji smo od Baskonije, za plus +11, 1:1 u pobjedama,
bolji smo od Zalgirisa, plus 25, 2:0 u pobjedama,
bolji smo od Efesa, plus 16, 2:0 u pobjedama,
lošiji smo od Makabija, minus 1, 1:1 u pobjedama,
od Valensije za minus 12, 0:2 u pobjedama.
Od svih navedenih ekipa imamo bolju koš razliku, koja će se gledati ako bude krug sa 3 ili više ekipa.

Mada realno Valensija nema sanse, igraju 1 kod kuce i 4 u gostima.
Matematički da, realno gledano ne.
(Lord, 17. mart 2023 11:56)

Od Baskonije bi trebalo da smo bolji +18, kos razlika iz njihove pobede se ne racuna, jer je bilo u produzecima. Da je Partizan u BG-u dobio sa jedan razlike, i dalje bi bili bolju u medjusobnom odnosu

Topss

pre 1 godinu

Da li će neko da napiše konkretno od koga je Partizan bolji, a od koga je lošiji u međusobnom skoru od ekipa sa kojima se bori za top 8?
(Ćepi, 17. mart 2023 10:22)
Ispod nas smo od svih bolji, jedino od Makabija nismo. Od njih imamo losiju kos razliku. Govorim o onima koji imaju realne sanse za play off, naravno ne racunam fmp...

Deratizator

pre 1 godinu

U se i u svoje kljuse, kaže naš narod. Tako je i u ovoj situaciji. Od Partizana sve zavisi, a mišljenja sam da ćemo kući dobiti bar tri od četiri meča. Nije nam ni Monako nedokučiv, tako da F8 nije upitan. S druge strane, treba malo i kalkulisati, pa gađati Olimpijakos u doigravanju, jer Barsa i Real su teži protivnici, kako na terenu, tako i van njega. Mislim da nam je 5. mesto nedostižno da bismo ukrstili sa Monakom. Idemo korak po korak. Niko od velikih se neće obradovati Partizanu u četvrtfinalu.

iz prve ruke

pre 1 godinu

Ako nekom nije jasno šta donosi eventualni plasman u 8, trebalo bi da ima u vidu sledeće:
1. ABA liga nema garantovano mesto u EL. Dodeljuje se prvaku, ali po odluci EL svake sezone zasebno
2. Plasman u 8 najboljih je direktan plasman za sledeću sezonu prema pravilima EL.
3. Samo po sebi, prija biti u 8 i sanjati više.
(Dragan Lo, 17. mart 2023 11:05)

Ne znam sta nekom nije jasno ali vidim iz toga sta si napisao da tebi nije jasno pa da ti pomognem.
Tacka 2 koju si napisao nije tacna.
To pravilo vazi samo za osvajaca EK koji se plasirao u EL preko osvajanja EK,takodje vazi i za drugog finalistu ako je usao u EL preko EK.
Za Partizan,CZ i ostale to pravilo ne vazi.
Top 8 im ne garantuje igranje u EL sledece sezone.

Haha

pre 1 godinu

Kad se samo setim prica pantera svih ovih godina kako su pravdali svoje neuspehe pricom kako je ovo naporan sistem takmicenja, kako su se hvalili nekim pobedama na gostovanjima i nama brojali pobede u gostima…i onda dodje Partizan i u svojoj prvoj sezoni ima 7-9 u gostima, ima 16 pobeda sto je ovima rekord za sve ove godine ucesca a ima jos 5 kola do kraja i ima realne sanse da udje u top8 sto ovi samo sanjaju…

Cirkus

pre 1 godinu

Efes je juce bio van forme i u kanalu sa Micicem i Larkinom dok je u Beogradu protiv zvezde Efes bio dvostruki uzastopni sampion Evrope i ako je igrao bez Larkina i Micica.

Шевалије Котон

pre 1 godinu

Реално је да до краја екипе остваре следеће учинке:

- Фенер 4:2,
- Макаби 3:2,
- Басконија 3:2,
- Жалгирис 3:2,
- Ефес 4:1,
- Валенсија 1:4, што значи да би Партизан 2 победе реално водиле у ТОП 8.

Реално је да табела изгледа овако:
5. Фенер 21:13,
6. Макаби 19:15,
7. Партизан 19:15(18:16),
8. Басконија 18:16,
9. Ефес 18:16,
10. Жалгирис 18:16,
11. Валенсија 15:19.

П.С. Рачунао сам да ће Звезда добити у БГ Басконију и Валенсију. :-)

Petar

pre 1 godinu

Kada se radi o domaćim igračima non stop ih potencirate: kada vam " trebaju" mi imamo " domaće " igrače
" kada izgubite ne valjaju vam i gubite zbog njih". E pa odlučite se. Ja lično volim da tim ima domaće igrače , ali koji doprinose igri i rezultatima, koji su to vaši "domaći" igrači koji vam donose rezultat : Nedović i eventualno Mitrović tačka - kraj.....

The HitMan

pre 1 godinu

Prica o razvijanju mladih igraca kroz evroligu je prazno naklapanje. Neamericki igraci u vecini evroligasa su manje vise presli 30 a neki su samo neznatno mladji. Slukas, Papanikolau, Larencakis, Ljulj, Rudi, Meli, Datome, De Kolo, Tonut, Richi, Heket, Lo, Ulanovas, Lekavicius, Mitrovic, Lazic, Andjusic, Nedovic, Kozer, Veseli, Kalinic, Satoranski, Mirotic, Dubljevic, Prepelic, Kalates, Avramovic, Papapetru, Teodosic, Belineli, Micic, Klaver,... Ne postoji neki mladi kosarkas kao zvezda u usponu. Recimo da je Musa jedan od takvih. Evroliga je takmicenje evropljana veterana i polovnih Amerikanaca. Moglo bi se slobodno reci da je to takmicenje za 30+.

Lord

pre 1 godinu

Partizan ce da bude prvak Evrope.
Da, dobro ste procitali.

Partizan ne igra odbranu od pocetka sezone, izuzev par utakmica.
U odlucujucim utakmicama ce i to doci na red i trofej se vraca kuci.

Vlatko

pre 1 godinu

Olimpijakos pobeda, Barsa pobeda, Real poraz, Monako pobeda, Pao pobeda. Skor 20-14 dovoljno za četvrto ili peto mesto svejedno Monako se izbacuje, na f4 dolazi Olimpijakos polufinale i u finalu pada Real. Niko ne može tri puta da dobije ovu ekipu Partizana. Živi bili pa videli.
(panter pudlica, 17. mart 2023 16:41)

Onda slede Bajern, Siti i Real, pa Zeljko dobija Tajgera Vudsa na novogodisnjoj skakaonici...

Dule pacov

pre 1 godinu

Mi imamo samo jedan san - da opet budemo prvaci Evrope.
I bićemo. Ove ići neke od narednih godina. Ne znam kad, al znam da ćemo biti.
(Randy Marsh, 17. mart 2023 10:16)

hahahahahahahahahahahahahah

PeraKojot

pre 1 godinu

Spominje se taj F8, kao da se tu zavrsava takmicenje. I da udju u top 8 da li je to vec neverovatan uspeh "nase' kosarke? Koliko je konkretno doprinos nasih kosarkasa u tom timu? Dakle uci ce u 8 najboljih, i zelim im to, zasluzili su. Bili su konstantniji od Zvezde. Da je Zvezda pametnije pocela sezonu, a ne dovela onog amatera za 1-6, ko zna sta bi bilo. Nekako mislim da bi ovaj trener doneo bar jos 2 pobede tad, i da bi sada 2 nasa tima bila u top 8. Samo mi nije jasno zasto je radovanje toliko za ulazak u 8 najboljih ekipa?

noj,glava i pesak

pre 1 godinu

Narvano da ništa još nije gotovo, ali da su šanse velike i da sve zavisi od samog Partizana i da ne mora čak ni u tuđe dvorište da gleda - je java i realnost i činjenično stanje, a ne san. Ove sledeće tri utakmice su zaista teške ali ja zaista ne znam zašto bi iko ova tri protivnika Partizana tretirao kao apsolutne favorite. To jednostavno nije tačno jer pitajte bilo kog trenera ili igrača ta tri tima, da li se smatraju ili smeju da se tretiraju kao apsolutni favoriti protiv Partizana u Areni. Budite realni jer ako su se domaći mediji danas raspisali da Zvezda treba i može Barsi da se sveti u Barseloni i da zvezda ima potencijal da pobedi Barsu u gostima, onda ne znam zaita po kom parametru i osnovu ta ista Barsa može biti apsolutni favorit u Beogradu! Takva filozofija može da bude samo subjektivna i plod navijačkog monologa nekog novinara. Verovatnoća pobede Zvezde u Barseloni je u promilima, što zbog aktuelne forme Zvezde, što zbog narušene atmosfere u timu, što zbog povreda i najvažnije - kvaliteta Barselone, dok je pobeda Partizana nad Barsom pa i Realom po mnogim parametrima sasvim izvesna i moguća. Tako da niti je čaša polupuna ali ni poluprazna, mi partizanovci imamo itekako razloga za pozitivno razmišljanje i da budemo optimisiti, pa i ako ne prođemo nema veze, pokazali smo Evropi da se vraćamo tamo gde pripadamo - sam vrh Evrope u po svim parametrima!

ŽD

pre 1 godinu

Ljudi kakav san o čemu vi pričate?
Pa Partizan igra sa igračima koji su svi odreda već igrali Top 8 Evrolige, a trojica i Final 4. Pričam o glavnim igračima koji igraju po 30 min. plus ih vodi trener koji je 9 puta bio prvak Evrope.
Druga bi stvar bila da igraju Trifunović, Koprivica, Smailagić i Vukčević.

Black force

pre 1 godinu

Sve je to ok. ALi fali mi tu nesto. Jasno je da je sezona generalno izjednacena i da svako svakog moze da dobije, i da su realno i drugi slabije forme i da nam dobro ide. Ali fali mi tu nesto. Nemam taj osecaj da navijam za svoje. Srecan sam to je tacno, ali brate kada je njih cettvorica crnih juce bilo na terenu pa taj tim nije Partizan. Pa svi ce sutra da odu, i ko nam ostaje? I sta dalje? Pa to su igraci ugovorci igrali u pola timova evrolige pa cak i kod komsinice. Bogdanovic je tvoj. Znas da je tvoje dete i to je uspeh tvog kluba, a sta je ovo? Kada kazu Partizan sta kazu? Vau tim dobro sklopljen iz ostlaih evroligaskih timova. JBga nema nase skole a ko ne vidi da je to probelm taj nije realan! Ziveo Partizan!

Straight Outta München

pre 1 godinu

Pazi sad ovu i informaciju, lako proverljiva, samo odes na sajt Evrolige. Tri spanske ekipe koje idu u plej of, Barsa, Real i Baskonija imaju zajedno ukupno sest spanskih igraca. Sest. Hoces da kazes da Spanija nije najbolja u Evropi? Niko Zvezdi nije kriv za selekciju igraca, do nje same. Dovodjenjem Kampaca bukvalno je ugasen Nedovic, a za te pare koje ste dali Argentincu, mogli ste komotno 3-4 izuzetno kvalitetna igraca dovesti. Partizan gradi sistem, sledece sezone mozemo ocekivati vrhunac ove ekipe.
(DrMr, 17. mart 2023 12:54)

Do trenutka kada SNS zavrsne slavinu…

gomez

pre 1 godinu

Domaci teren nam vise nije velika prednost kao nekada u Pioniru, a protivnici koji nam dolaze su najtezi moguci. Vise verujem u pobedu u Monaku nego da cemo dobiti ijednu od ove tri naredne kuci.

ŽD

pre 1 godinu

Naneli prvak Evrope, Ledej i Panter Final 4, Lesor osvojen Evrokup, Anđušić, Egzum, Papapetru svi igrali plej of Evrolige odnosno Top 8, trener Obradović prvak Evrope.
Baš veliko iznenađenje za ovako neiskusnu ekipu što će završiti u Top 8.

ccc

pre 1 godinu

Kao navijac Zvezde, svaka cast Partizanu na Top 8 ali…. Iskreno, radije bih da Zvezda uzme Kup, Aba i srpsku ligu nego da udju u Top 8 i ispadnu od Barse, Reala ili Olimpijakosa.

Ipak treba cestitati crno belima da nakon 9 godina neigranja Evrolige udju odmah u Top 8 pa makar i sa 7 stranaca koji vode glavnu rec to je opet za veliki respect! Mnoge ekipe isto imaju puno stranih igraca pa ne prave nista posebno, sto se Zvezde tice ili ce da dovedu sve strance i da udju u top 8 ili na fajnl for ili brate daj dva stranca i ostale domace igrace ali nemoj da govoris da ti je cilj Top 8 kad nije realno sa takvim igrackim kadrom..

putnik

pre 1 godinu

The HitMan
Pa igrač je u najboljoj formi izmedju 28 i 33 , dovojno zdrav i konačno zreo. Mladi Evropljani idu uglavnom u NBA jer su pre svega košarkaški obrazovaniji od koledz igrača kojima je cilj sto jaci sponzor cim udje u NBA i samo trpa na koledzu. Tu je problem Evrolige naravno. Al bitno da se gleda kvalitetna košarka to što su polovni ameri manja briga, i biče ih sve više posto im stranci uzimaju mesta u NBA klubovima, a Kinezu dozvojavaju max dva stranca po ekipi.

The HitMan

pre 1 godinu

@putnik

To sto si napisao je tacno ali se ne odnosi na moj komentar. Komentarisao sam pricu o mladim igracima. Mladih igraca nema ni u jednom timu, nema to veze sa Partizanom i Zvezdom. Timovi se prave za sad i odma'. To je realnost.

ŽD

pre 1 godinu

I da vam kažem još nešto. Zvezda ima petorku igrača ,ne samo domaćih nego koji su potekli iz Zvezde . Lazić, Lazarević, Nedović, Dobrić, Mitrović plus Raduljica FMP.
Zato crni crno- beli avangardisti pokrijte se ušima.

čarobnjak iz voza

pre 1 godinu

Mislim da ne. Srećno su dobili neke utakmice ali očekujem 0/5 do kraja EL, možda dobiju Panatinaikos ali ne verujem. Barsa, Oly i Real se bore za prvo mesto a i Monako ima dobru ekipu. Sve u svemu, to je to.

sasa pg

pre 1 godinu

@...Od svih navedenih ekipa imamo bolju koš razliku, koja će se gledati ako bude krug sa 3 ili više ekipa.
(Lord...)

Ako bude krug prvo se računa skor u mini tabeli tih ekipa iz kruga, a tek onda koš razlika

PeraKojot

pre 1 godinu

Spominje se taj F8, kao da se tu zavrsava takmicenje. I da udju u top 8 da li je to vec neverovatan uspeh "nase' kosarke? Koliko je konkretno doprinos nasih kosarkasa u tom timu? Dakle uci ce u 8 najboljih, i zelim im to, zasluzili su. Bili su konstantniji od Zvezde. Da je Zvezda pametnije pocela sezonu, a ne dovela onog amatera za 1-6, ko zna sta bi bilo. Nekako mislim da bi ovaj trener doneo bar jos 2 pobede tad, i da bi sada 2 nasa tima bila u top 8. Samo mi nije jasno zasto je radovanje toliko za ulazak u 8 najboljih ekipa?

Dule pacov

pre 1 godinu

Mi imamo samo jedan san - da opet budemo prvaci Evrope.
I bićemo. Ove ići neke od narednih godina. Ne znam kad, al znam da ćemo biti.
(Randy Marsh, 17. mart 2023 10:16)

hahahahahahahahahahahahahah

gomez

pre 1 godinu

Domaci teren nam vise nije velika prednost kao nekada u Pioniru, a protivnici koji nam dolaze su najtezi moguci. Vise verujem u pobedu u Monaku nego da cemo dobiti ijednu od ove tri naredne kuci.

ŽD

pre 1 godinu

I da vam kažem još nešto. Zvezda ima petorku igrača ,ne samo domaćih nego koji su potekli iz Zvezde . Lazić, Lazarević, Nedović, Dobrić, Mitrović plus Raduljica FMP.
Zato crni crno- beli avangardisti pokrijte se ušima.

Straight Outta München

pre 1 godinu

Pazi sad ovu i informaciju, lako proverljiva, samo odes na sajt Evrolige. Tri spanske ekipe koje idu u plej of, Barsa, Real i Baskonija imaju zajedno ukupno sest spanskih igraca. Sest. Hoces da kazes da Spanija nije najbolja u Evropi? Niko Zvezdi nije kriv za selekciju igraca, do nje same. Dovodjenjem Kampaca bukvalno je ugasen Nedovic, a za te pare koje ste dali Argentincu, mogli ste komotno 3-4 izuzetno kvalitetna igraca dovesti. Partizan gradi sistem, sledece sezone mozemo ocekivati vrhunac ove ekipe.
(DrMr, 17. mart 2023 12:54)

Do trenutka kada SNS zavrsne slavinu…

Black force

pre 1 godinu

Sve je to ok. ALi fali mi tu nesto. Jasno je da je sezona generalno izjednacena i da svako svakog moze da dobije, i da su realno i drugi slabije forme i da nam dobro ide. Ali fali mi tu nesto. Nemam taj osecaj da navijam za svoje. Srecan sam to je tacno, ali brate kada je njih cettvorica crnih juce bilo na terenu pa taj tim nije Partizan. Pa svi ce sutra da odu, i ko nam ostaje? I sta dalje? Pa to su igraci ugovorci igrali u pola timova evrolige pa cak i kod komsinice. Bogdanovic je tvoj. Znas da je tvoje dete i to je uspeh tvog kluba, a sta je ovo? Kada kazu Partizan sta kazu? Vau tim dobro sklopljen iz ostlaih evroligaskih timova. JBga nema nase skole a ko ne vidi da je to probelm taj nije realan! Ziveo Partizan!

ŽD

pre 1 godinu

Naneli prvak Evrope, Ledej i Panter Final 4, Lesor osvojen Evrokup, Anđušić, Egzum, Papapetru svi igrali plej of Evrolige odnosno Top 8, trener Obradović prvak Evrope.
Baš veliko iznenađenje za ovako neiskusnu ekipu što će završiti u Top 8.

ŽD

pre 1 godinu

Ljudi kakav san o čemu vi pričate?
Pa Partizan igra sa igračima koji su svi odreda već igrali Top 8 Evrolige, a trojica i Final 4. Pričam o glavnim igračima koji igraju po 30 min. plus ih vodi trener koji je 9 puta bio prvak Evrope.
Druga bi stvar bila da igraju Trifunović, Koprivica, Smailagić i Vukčević.

ccc

pre 1 godinu

Kao navijac Zvezde, svaka cast Partizanu na Top 8 ali…. Iskreno, radije bih da Zvezda uzme Kup, Aba i srpsku ligu nego da udju u Top 8 i ispadnu od Barse, Reala ili Olimpijakosa.

Ipak treba cestitati crno belima da nakon 9 godina neigranja Evrolige udju odmah u Top 8 pa makar i sa 7 stranaca koji vode glavnu rec to je opet za veliki respect! Mnoge ekipe isto imaju puno stranih igraca pa ne prave nista posebno, sto se Zvezde tice ili ce da dovedu sve strance i da udju u top 8 ili na fajnl for ili brate daj dva stranca i ostale domace igrace ali nemoj da govoris da ti je cilj Top 8 kad nije realno sa takvim igrackim kadrom..

Vlatko

pre 1 godinu

Olimpijakos pobeda, Barsa pobeda, Real poraz, Monako pobeda, Pao pobeda. Skor 20-14 dovoljno za četvrto ili peto mesto svejedno Monako se izbacuje, na f4 dolazi Olimpijakos polufinale i u finalu pada Real. Niko ne može tri puta da dobije ovu ekipu Partizana. Živi bili pa videli.
(panter pudlica, 17. mart 2023 16:41)

Onda slede Bajern, Siti i Real, pa Zeljko dobija Tajgera Vudsa na novogodisnjoj skakaonici...

czz

pre 1 godinu

Kao navijac CZ mislim da Partizan ima realne sanse za top 8, cak mislim da ce biti 5 ili 6. Verujem da ce pobediti kuci Barselonu i Monako i Pao u gostima. Cak mislim da Olimpijakos i Real nisu neki bauk iako imaju 3 km duze klupe..Partizan realno nije preterano pojedinacno kvalitetan tim, Exum igra odlicno, tu bih izdvojio i Ledeja koji je kao nekada Gist. Ostali su realan prosek, Lesor je ogranicen kao terasa ali je fizicki dominantan i brz i zna da dominira na centrima koji su fizicki slabi poput Petruseva, Tibor Plajsa sinoc i slicno..U Zvezdi valjaju jedino Nedovic i Campazzo koji je realno igrac top 5 u EL, ali nema s kim da igra, niko u zvezdi ne zna pick and roll, Vildoza se ispucava kao rekreativac kao dete od 15 godina, Ivanovic nije taj nivo, Dobric zvani 1/8 za 3, Bentila necu komentarisati covek je mnogo spor i ogranicen, Mitrovic je nekad sutirao trojke, sada stoji na 4-5 metara od kosa ne sme da sutne...Petrusev jos mlad...Sve u svemu dva igraca u zvezdi.

Randy Marsh

pre 1 godinu

Mi imamo samo jedan san - da opet budemo prvaci Evrope.
I bićemo. Ove ići neke od narednih godina. Ne znam kad, al znam da ćemo biti.

čarobnjak iz voza

pre 1 godinu

Mislim da ne. Srećno su dobili neke utakmice ali očekujem 0/5 do kraja EL, možda dobiju Panatinaikos ali ne verujem. Barsa, Oly i Real se bore za prvo mesto a i Monako ima dobru ekipu. Sve u svemu, to je to.

kako je do neprepoznavanja dovedena suština prevare

pre 1 godinu

Samo mi nije jasno zasto je radovanje toliko za ulazak u 8 najboljih ekipa?
(PeraKojot, 17. mart 2023 10:15)

Ni ja ne razumem čemu toliko radovanje za eventualni ulazak u top 8 pošto nas je Zvezda u prethodnom periodu navikla da svake godine igra doigravanje Evrolige...

Darko

pre 1 godinu

Pa lako je vama kada je pri rezultatu 82-72 Savić pozvao zapisnički sto. Eno vidi se u prenosu, onaj za stolom telefonira i pokazuje sudiji šta da svira. A bili i Savić i onaj novi Đordi na utakmici. Čekam saopštenje bez mogućnosti komentarisanja, da vidim šta se se tu izdešavalo.

Dragan Lo

pre 1 godinu

Ako nekom nije jasno šta donosi eventualni plasman u 8, trebalo bi da ima u vidu sledeće:
1. ABA liga nema garantovano mesto u EL. Dodeljuje se prvaku, ali po odluci EL svake sezone zasebno
2. Plasman u 8 najboljih je direktan plasman za sledeću sezonu prema pravilima EL.
3. Samo po sebi, prija biti u 8 i sanjati više.

MrC

pre 1 godinu

Koga briga za raspored, grobari kad igraju mogu da pobede koga hoce
ne treba da kalkulisu, nek kidaju svaku kao da je poslednja
Valjalo bi i da Zvezda digne formu kroz evroligu, da se makar podignu za ABA ;ligu
srecno i jednima i drugima
Zivela Srbija

iz prve ruke

pre 1 godinu

Ako nekom nije jasno šta donosi eventualni plasman u 8, trebalo bi da ima u vidu sledeće:
1. ABA liga nema garantovano mesto u EL. Dodeljuje se prvaku, ali po odluci EL svake sezone zasebno
2. Plasman u 8 najboljih je direktan plasman za sledeću sezonu prema pravilima EL.
3. Samo po sebi, prija biti u 8 i sanjati više.
(Dragan Lo, 17. mart 2023 11:05)

Ne znam sta nekom nije jasno ali vidim iz toga sta si napisao da tebi nije jasno pa da ti pomognem.
Tacka 2 koju si napisao nije tacna.
To pravilo vazi samo za osvajaca EK koji se plasirao u EL preko osvajanja EK,takodje vazi i za drugog finalistu ako je usao u EL preko EK.
Za Partizan,CZ i ostale to pravilo ne vazi.
Top 8 im ne garantuje igranje u EL sledece sezone.

who see

pre 1 godinu

Ne bi da mracim ali, Efes je u stanju sve utakmice do kraja dobiti, Partizanu nije mogao tezi raspored... Valjda ce momci uz Zeljka i publiku moci ako nista Barcu slomiti ili Oly, Real je prejak, Monako ce traziti osvetu za ono ponizavanje u Bg-u.

Ivar

pre 1 godinu

Zvezda se svih ovih godina u Euroligi nije ni priblizila ovome sto radi Partizan ove sezone, tako da usporediti ta dva kluba nema stvarno smisla. Tu se vidi razlika izmedu insitucije i ovih koji bi hrijeli ali ne mogu.

Zoran

pre 1 godinu

Ovoj prvoj slici bi vise odgovaralo da se Partizan oslovljava sa crni nego crno beli.
(Djurica, 17. mart 2023 15:04)
Nevezano za košarku, nema nižeg oblika života od rasiste...čoveka koji misli da je pametniji, bolji, vredniji od nekog drugačije boje kože. Završi neku školu prijatelju, daj neki konkretan doprinos društvu, svojoj zemlji, ovoj planeti...umesto što daješ umobolne komentare.

Avangarda

pre 1 godinu

Ti si ponos moga grada - ti si ponos Beograda , ti si ponos zemlje moje -TI SI PONOS SRBIJE !!! Sve je rečeno a trener nam je najbolji ikada u ovom sportu plus zvanično najbolji navijači u Evropi. Pametnom i više nego dovoljno. Željko hvala ti do neba. ?

The HitMan

pre 1 godinu

Prica o razvijanju mladih igraca kroz evroligu je prazno naklapanje. Neamericki igraci u vecini evroligasa su manje vise presli 30 a neki su samo neznatno mladji. Slukas, Papanikolau, Larencakis, Ljulj, Rudi, Meli, Datome, De Kolo, Tonut, Richi, Heket, Lo, Ulanovas, Lekavicius, Mitrovic, Lazic, Andjusic, Nedovic, Kozer, Veseli, Kalinic, Satoranski, Mirotic, Dubljevic, Prepelic, Kalates, Avramovic, Papapetru, Teodosic, Belineli, Micic, Klaver,... Ne postoji neki mladi kosarkas kao zvezda u usponu. Recimo da je Musa jedan od takvih. Evroliga je takmicenje evropljana veterana i polovnih Amerikanaca. Moglo bi se slobodno reci da je to takmicenje za 30+.

Kide

pre 1 godinu

Kao navijac Zvezde, svaka cast Partizanu na Top 8 ali…. Iskreno, radije bih da Zvezda uzme Kup, Aba i srpsku ligu nego da udju u Top 8 i ispadnu od Barse, Reala ili Olimpijakosa.

Ipak treba cestitati crno belima da nakon 9 godina neigranja Evrolige udju odmah u Top 8 pa makar i sa 7 stranaca koji vode glavnu rec to je opet za veliki respect! Mnoge ekipe isto imaju puno stranih igraca pa ne prave nista posebno, sto se Zvezde tice ili ce da dovedu sve strance i da udju u top 8 ili na fajnl for ili brate daj dva stranca i ostale domace igrace ali nemoj da govoris da ti je cilj Top 8 kad nije realno sa takvim igrackim kadrom..
(ccc, 17. mart 2023 11:35) # Link komentara

Mnogo faktora utice na uspeh.Zoc bi i sa ovim igracima Zvezde usao u top 8.

KROJF

pre 1 godinu

A pricali su kako nikad nismo igrali ofaj format EL i kako cemo tek videti sta je zapravo Evroliga. Evo, zajedno smo u istoj, Zvezda je 14-a a Partizan sedmi na tabeli. Sta imate sada da kazete? Nemoj neko da je spomenuo pare, jer je Zvezda svaku EL igrala sa vise novca nego sto je Partizan imao kada je otisao na F4.

Sta uradi to Matijase Lesoru

pre 1 godinu

Tuzno kad vidim ove slike ,sve stranci nigde domaceg igraca ,to je ono sto boli .Nije ovo partizan od prije .....
(no name, 17. mart 2023 10:52)

Bices jos tuzniji kad udjemo u F8

panter pudlica

pre 1 godinu

Olimpijakos pobeda, Barsa pobeda, Real poraz, Monako pobeda, Pao pobeda. Skor 20-14 dovoljno za četvrto ili peto mesto svejedno Monako se izbacuje, na f4 dolazi Olimpijakos polufinale i u finalu pada Real. Niko ne može tri puta da dobije ovu ekipu Partizana. Živi bili pa videli.

Mutimir

pre 1 godinu

Uz trud, rad i malo srece moze svasta biti...samo polako. Mi, kao nacija, cesto imamo nerealna ocekivanja, a odlazak na F4 sasvim sigurno nije bio realan pre pocetka sezona tako da, ako to uspeju to je vec cudo. Partizan skoro svake decenije ode makar jednom na F4..daj da ,,krstimo" i ovu..

Vlada

pre 1 godinu

Naneli prvak Evrope, Ledej i Panter Final 4, Lesor osvojen Evrokup, Anđušić, Egzum, Papapetru svi igrali plej of Evrolige odnosno Top 8, trener Obradović prvak Evrope.
Baš veliko iznenađenje za ovako neiskusnu ekipu što će završiti u Top 8.
(ŽD, 17. mart 2023 12:26)

Pogledaj malo sastave Efesa i Armanija i onda komentariši koj je trebalo da uđe a ko ne.

voma

pre 1 godinu

Naneli prvak Evrope, Ledej i Panter Final 4, Lesor osvojen Evrokup, Anđušić, Egzum, Papapetru svi igrali plej of Evrolige odnosno Top 8, trener Obradović prvak Evrope.
Baš veliko iznenađenje za ovako neiskusnu ekipu što će završiti u Top 8.
(ŽD, 17. mart 2023 12:26)

Players arrived Season 2022/23

Nemanja Nedović (Panathinaikos Athens)
Hassan Martin (Olympiacos Piraeus)
John Holland (Frutti Extra Bursaspor)
Dalibor Ilić (Igokea m:tel)
Filip Petrušev (Anadolu Efes)
Benjamin Bentil (Olimpia Milano)
Jaylen Adams (Sidney Kings)
Miroslav Raduljica
Luca Vildoza (Milwaukee Bucks)
Facundo Campazzo (Dallas Mavericks)

Bruko, 10 košarkaša ste doveli ove sezone, i to 2 iz NBA, Armani, Efes, Olimpijakos, Panatinaikos...
Nije te sramota da išta kažeš?

Zorz Vea

pre 1 godinu

Baš mnogima smetaju igre Partizana u EL ove godine i mogući plejof?! Zaboravlja se lako, a i kako da se pamti kad se i neke stvari ne znaju niti se ima filing kako to izgleda, da je partizan igrao prvi F4 sa najtalentovanijom ekipom na terenu i na klupi, da je sledeći F4 igrao sa najmlađom ekipom i osvoji, da je sledeći F4 igrao sa velikom mešavinom znanja i talenta 98., pa je 2010. igrao F4 sa najmanjim budžetom te godine u EL i sada je problem što hoćemo da probamo nešto novo, vratimo SVOG trenera koji je i zbog Partizana i sebe postao najveći trener na ovom kontinentu u sportu košarka, što mu dovodimo igrače koji su fajnalforisti i sl. Učiti i ugledati se na bolje je cilj kojem svi treba da teže, učiti na svojim greškama smanjiti na najmanju moguću meru a imati priliku da se troši nemilice skoro deceniju i isti recept zamerati drugom je, kako beše u saopštenju...licemerno. "Snovi su poruke iz dubina!"...poruka za Grobare je jasna!!!

Samo sloga Srbina spasava!

Živela Srbija

Dzeronimo

pre 1 godinu

Звезда је 2016 играла у топ 8.
(Стева Сигнал, 17. mart 2023 13:43)


Jeste, ali ne u sadasnjem, kako kazete, najjacem formatu. U njemu ste najvise dobacili do 9 mesta, dakle nemate top 8.

bla

pre 1 godinu

I da vam kažem još nešto. Zvezda ima petorku igrača ,ne samo domaćih nego koji su potekli iz Zvezde . Lazić, Lazarević, Nedović, Dobrić, Mitrović plus Raduljica FMP.
Zato crni crno- beli avangardisti pokrijte se ušima.
(ŽD, 17. mart 2023 15:37)
Zato i jeste tu gde ste. Poznata skola kosarke cz....

sasa pg

pre 1 godinu

@...Od svih navedenih ekipa imamo bolju koš razliku, koja će se gledati ako bude krug sa 3 ili više ekipa.
(Lord...)

Ako bude krug prvo se računa skor u mini tabeli tih ekipa iz kruga, a tek onda koš razlika

Opa Djurdjo

pre 1 godinu

Zbog losiji igara na pocetku sezone i nekih povreda,mnogi su stekli utisak da je partizan kanta za napucavanje sto naravno ko god i malo zna kosarku znao je da nije slucaj,ozbiljan je to tim,a da ne govorim nista o obradovicu nema potrebe trositi reci,za razliku od zvezde obradovic im je namestio formu za kraj kad je najvaznije i kompletni su vec duze vremedok se zvezdi zadnjih meseci igraci povredjuju i vracaju se kao da su im vanzemaljci iz spej dzema uzeli talenat,najbolji primer vildoza,covek se vratio posle povrede i kad gledas kako i sta igra stefan markovic pored njega deluje ko stiv nes

Zeljko Tomic

pre 1 godinu

Kao navijac CZ mislim da Partizan ima realne sanse za top 8, cak mislim da ce biti 5 ili 6. Verujem da ce pobediti kuci Barselonu i Monako i Pao u gostima. Cak mislim da Olimpijakos i Real nisu neki bauk iako imaju 3 km duze klupe..Partizan realno nije preterano pojedinacno kvalitetan tim, Exum igra odlicno, tu bih izdvojio i Ledeja koji je kao nekada Gist. Ostali su realan prosek, Lesor je ogranicen kao terasa ali je fizicki dominantan i brz i zna da dominira na centrima koji su fizicki slabi poput Petruseva, Tibor Plajsa sinoc i slicno..U Zvezdi valjaju jedino Nedovic i Campazzo koji je realno igrac top 5 u EL, ali nema s kim da igra, niko u zvezdi ne zna pick and roll, Vildoza se ispucava kao rekreativac kao dete od 15 godina, Ivanovic nije taj nivo, Dobric zvani 1/8 za 3, Bentila necu komentarisati covek je mnogo spor i ogranicen, Mitrovic je nekad sutirao trojke, sada stoji na 4-5 metara od kosa ne sme da sutne...Petrusev jos mlad...Sve u svemu dva igraca u zvezdi.
(czz, 17. mart 2023 10:25)

Protiv Panatinaikosa igramo kod kuce.

Komsija drugi

pre 1 godinu

Kao navijac Zvezde, svaka cast Partizanu na Top 8 ali…. Iskreno, radije bih da Zvezda uzme Kup, Aba i srpsku ligu nego da udju u Top 8 i ispadnu od Barse, Reala ili Olimpijakosa.

Ipak treba cestitati crno belima da nakon 9 godina neigranja Evrolige udju odmah u Top 8 pa makar i sa 7 stranaca koji vode glavnu rec to je opet za veliki respect! Mnoge ekipe isto imaju puno stranih igraca pa ne prave nista posebno, sto se Zvezde tice ili ce da dovedu sve strance i da udju u top 8 ili na fajnl for ili brate daj dva stranca i ostale domace igrace ali nemoj da govoris da ti je cilj Top 8 kad nije realno sa takvim igrackim kadrom..
(ccc, 17. mart 2023 11:35)

Pa eto uzećete Kup i taj KLS koji nije srpska liga nego turnirsko takmičenje i Partizan je neće igrati ni ove godine jer je ne organizuje KSS. ABA ligu nećete uzeti dugo godina. Partizan je jednostavno kvalitetniji tim, ima boljeg trenera i to je to. Možete na muljanje da probate da dodjete do prednosti domaćeg terena, ali ni to vam neće pomoći. Mada ne vidim kako bez Argentinaca možete da dobijete Cedevitu u Ljubljani, al ajde sportski je nadati se. Tako da, niko vam ne brani da se nadate.

Posejdon

pre 1 godinu

Naneli prvak Evrope, Ledej i Panter Final 4, Lesor osvojen Evrokup, Anđušić, Egzum, Papapetru svi igrali plej of Evrolige odnosno Top 8, trener Obradović prvak Evrope.
Baš veliko iznenađenje za ovako neiskusnu ekipu što će završiti u Top 8.
(ŽD, 17. mart 2023 12:26)

Petrušev prvak Evrope, Campazzo prvak Evrope + NBA, Martin Final 4, Holland finalista Evrokupa prošle godine, Nedović igrao plej of Evrolige, Vildoza igrao plej of Evrolige + NBA, Bentil doveden iz Olimpia Milano (projektovane prošle sezone za F4), trener Ivanović prvak Evrope kao igrač + domaći igrači sa dosta EL i EC iskustva.
Baš veliko iznenađenje za ovako neiskusnu ekipu što neće završiti u Top 8.

Džoni

pre 1 godinu

Evo neko moje razmišljanje: ja sam zvezdaš zakleti i teško mi padaju Zvezdini porazi, ali šta da se radi, nadamo se da će ABA da se osvoji pa da ublaži utisak da smo ispustili EL olako ove sezone. Što se tiče Partizana ja sam veoma iznenađen njihovom igrom i rezultatima a pogotovo tim "ludačkim i fanatičnim" pristupom svakoj utakmici? Partizan ima tu prvu petorku i na žalost po njih ali i našu košarku nema klupu, iskoče ponekad Smajli i Avramović i to je to, ali je to premalo za jedan Srpski tim da mu samo dva domaća igrača ponekad odigraju neku ulogu, najčešće epizodnu, ali ok, pobeđuje se pa to niko ne gleda kao problem, ali u suštini jeste jer će na kraju sezone ovi iz prve petorke (koji na svakoj utakmici odigraju maestralno i to je ono neverovatno i pored velike minutaže svi daju ogroman doprinos) verovatno biti na meti ovih bogatijih koji će izdvojiti veliki novac da ih dovedu i samim tim Partizan ostaviti na ovim domaćim i u izazovu da iznova stvara ekipu. Tako je bar sa Zvezdom uvek bilo kada smo imali dobre strance, odmah su ih odvodili ovi za velike pare, ali je Zvezda za razliku od Partizana imala i ima tu neku bazu domaćih igrača oko kojih se svake godine stvara ekipa sa nekim novim strancima(nekad kvalitetnijim a često i ne). Nije to dobro, ali je bar do sada to bila realnost i neminovnost. Nikad najbolji nisu mogli da se zadrže pa ajde da verujemo da će ove godine i jedni i drugi to uspeti mada sumnjam. Partizan igra fantastično i on u opšte ne zavisi više od nikoga, njih protivnik ne treba da interesuje jer ako nastave ovako da igraju oni će da pobede svakoga ko im stane na crtu, jednostavno su u tom modu igraju dobro a samopouzdanje samo puca. Jedino se postavlja pitanje da li mogu da izdrže do kraja, ali evo pitamo se to već dugo a oni već dva meseca gaze sve redom. Znači od njih sve zavisi i čak mislim da je bolje što imaju težak raspored jer će biti fokusiraniji a kad igraju onako kako igraju kao što rekoh ne vidim ko može da ih pobedi?

Car

pre 1 godinu

Koliko je konkretno doprinos nasih kosarkasa u tom timu?
(PeraKojot, 17. mart 2023 10:15)

Prvo - Smajlagic i Avramovic su neuporedivo napredovali i od pomenutih nasa selekcija moze mnogo profitirati u predstojecim kvalifikacionim prozorima, tj. takmicenjima. Pride bih naveo i Koprivicu koji se nazalost povredio te donekle i Andjusica premda on u ovim godinama nije u kategoriji "perspektivnih". Trifunovic je takodje mnogo napredovao sa Zeljkom.

Vukcevic nije igrao koliko se ocekivalo ali je, verujem, mnogo napredovao trenirajuci sa takvim igracima i pre svega trenerom. Secam se, trenirao sam odbojku za juniore jednog velikog tima i citavo leto sam proveo sa prvim timom na pripremama - bio sam u narednoj juniorskoj sezoni za jedno 20 posto bolji nego pre - kako objektivno usled treninga na visem nivou, tako i subjektivno jer sam bio deo najjaceg tima te je motivacija bila na najvisem nivou. Takoreci profitirah na vise polja.

Drugo je indirektni efekat (samim tim neopipljiv i retko vidljiv) - mladi sirom Srbije ponovo uzivaju u kosarci, gledaju ove pobede, mastaju o tome da su i oni deo kosarkaskog folklora u Areni ili dvorani Aleksandar Nikolic predvodjeni Obradovicem ili nekim drugim velikim trenerom poput npr. Ivanovica.

Najocitiji primer je Djokovic - za tenis niko nije ni cuo, ali sa njim je doslo do ekspanzije i tapkanja loptice i udaranja reketom cak i u najmanjim opstinama Srbije. To je taj indirektni efekat.

Мали Ресет

pre 1 godinu

Партизан има најлошији однос победа и пораза код куће, од свих тимова у првих 8. Осим Паоа мораће једну код куће у наредна три кола да добије, што је реално, посебно имајући у виду тренутну форму тимова и напорније шпанско првенство. Типујем да ће пасти Барса у Београду. 19ту победу треба тражити у Монаку. Одгледао сам преко половине свих утакмица ове сезоне и Евролиги, а синоћ све - потпуно лудило у три утакмице синоћ, врло узбудљиво. Армани ће многима закомлиовати ситуацију! Елем, 55% шансе Партизан има да уђе у плеј оф, а може да буде и 6-ти, ако победи две у наредне три утакмице у Арени, чак и пети. Сад ћемо да видимо колико добро је Обрадовић урадио посао.

Zoki

pre 1 godinu

Naneli prvak Evrope, Ledej i Panter Final 4, Lesor osvojen Evrokup, Anđušić, Egzum, Papapetru svi igrali plej of Evrolige odnosno Top 8, trener Obradović prvak Evrope.
Baš veliko iznenađenje za ovako neiskusnu ekipu što će završiti u Top 8.
(ŽD, 17. mart 2023 12:26)

Druže, Armani ima roster od 17 igrača. Od tih 17 , 15 su bili legitmni NBA igrači. Znači ne epizodisti. Jedina dvojica koji nemaju NBA karijeru su Tonut i Biniglia, od kojih Biniglia nije odigrao ni minut ove sezone. E sad što u tebi ključa zavist, to je već psihološko stanje koje moraš sam da regulišeš.

Petar

pre 1 godinu

Kada se radi o domaćim igračima non stop ih potencirate: kada vam " trebaju" mi imamo " domaće " igrače
" kada izgubite ne valjaju vam i gubite zbog njih". E pa odlučite se. Ja lično volim da tim ima domaće igrače , ali koji doprinose igri i rezultatima, koji su to vaši "domaći" igrači koji vam donose rezultat : Nedović i eventualno Mitrović tačka - kraj.....

Djordje

pre 1 godinu

Ocekujem tri pobede i uz povoljan rasplet peto ili sesto mesto pa sta nam bog da, ako pregrmimo Oly koji je definitivno najnezgodniji protivnik sve ostalo je moguce pa i 4 pobede do kraja.

samo polako

pre 1 godinu

Spominje se taj F8, kao da se tu zavrsava takmicenje. I da udju u top 8 da li je to vec neverovatan uspeh "nase' kosarke? Koliko je konkretno doprinos nasih kosarkasa u tom timu? Dakle uci ce u 8 najboljih, i zelim im to, zasluzili su. Bili su konstantniji od Zvezde. Da je Zvezda pametnije pocela sezonu, a ne dovela onog amatera za 1-6, ko zna sta bi bilo. Nekako mislim da bi ovaj trener doneo bar jos 2 pobede tad, i da bi sada 2 nasa tima bila u top 8. Samo mi nije jasno zasto je radovanje toliko za ulazak u 8 najboljih ekipa?
(PeraKojot, 17. mart 2023 10:15)

Зато што се ви звездаши радујете када сте изнад 15 места.

DrMr

pre 1 godinu

Spominje se taj F8, kao da se tu zavrsava takmicenje. I da udju u top 8 da li je to vec neverovatan uspeh "nase' kosarke? Koliko je konkretno doprinos nasih kosarkasa u tom timu? Dakle uci ce u 8 najboljih, i zelim im to, zasluzili su. Bili su konstantniji od Zvezde. Da je Zvezda pametnije pocela sezonu, a ne dovela onog amatera za 1-6, ko zna sta bi bilo. Nekako mislim da bi ovaj trener doneo bar jos 2 pobede tad, i da bi sada 2 nasa tima bila u top 8. Samo mi nije jasno zasto je radovanje toliko za ulazak u 8 najboljih ekipa?
(PeraKojot, 17. mart 2023 10:15)

Pazi sad ovu i informaciju, lako proverljiva, samo odes na sajt Evrolige. Tri spanske ekipe koje idu u plej of, Barsa, Real i Baskonija imaju zajedno ukupno sest spanskih igraca. Sest. Hoces da kazes da Spanija nije najbolja u Evropi? Niko Zvezdi nije kriv za selekciju igraca, do nje same. Dovodjenjem Kampaca bukvalno je ugasen Nedovic, a za te pare koje ste dali Argentincu, mogli ste komotno 3-4 izuzetno kvalitetna igraca dovesti. Partizan gradi sistem, sledece sezone mozemo ocekivati vrhunac ove ekipe.

Del Boj

pre 1 godinu

Od pet utakmica cetiri igraju kuci od te cetiri trebaju im dve pobede za top 8 ako to ne ostvare onda i ne zaslužuju da igraju. Mislim da ce 18 pobeda biti dovoljno za top 8.

Petar

pre 1 godinu

Tekst o Partizanu a " cigani" se ubiše da komentarišu.... Ne vredi , mnogo su glupi. Partizan zavisi od sebe i šta god da uradi do kraja već sada je izjednačio rekord zvezde u broju pobeda u Euroligi u jednoj sezoni.... Sjajan rezultat.

Јабучило

pre 1 godinu

A шта је са фудбалом, како ту стојимо?
(Луле, 17. mart 2023 13:20)

Језиво лоше. Али нити је тема, нити смо у Европи слабији од вас.

Zeljko Tomic

pre 1 godinu

"Samo nekoliko dana kasnije u Beograd stiže i ljuti rival Reala, ekipa Barselone da bi potom Partizan putovao u Monako na gostovanje četvrtoplasiranom timu i kako je već rečeno, poslednje kolo je Panatinaikos u Areni."

Monako je treci na tabeli.

"U idealnom scenariju, ovo je još četiri trijumfa odnosno 20 pobeda Partizana u sezoni što je ludilo, ali u paklenom je pet poraza i strahovanje za plasmanom u doigravanja."

Idealan scenario podrazumeva svih pet pobeda do kraja, a ludilo je i skor 18-16 ili 19-15.

Topss

pre 1 godinu

Da li će neko da napiše konkretno od koga je Partizan bolji, a od koga je lošiji u međusobnom skoru od ekipa sa kojima se bori za top 8?
(Ćepi, 17. mart 2023 10:22)
Ispod nas smo od svih bolji, jedino od Makabija nismo. Od njih imamo losiju kos razliku. Govorim o onima koji imaju realne sanse za play off, naravno ne racunam fmp...

Cirkus

pre 1 godinu

Efes je juce bio van forme i u kanalu sa Micicem i Larkinom dok je u Beogradu protiv zvezde Efes bio dvostruki uzastopni sampion Evrope i ako je igrao bez Larkina i Micica.

Gazda

pre 1 godinu

Ako Partizan ostvari dve pobede u poslednjih 5 utakmica, gotovo sigurno ulazi u plejof.
Moralo bi da se desi da 2 od sledeca 3 tima (Zalgiris, Baskonija i Valensija) ostvare po 4 pobede u tih 5 kola pa da Partizan ne bude osmi.
Mogao bi i Efes da se umesa u tu grupu ali sa 5/5 pobeda.
Dakle i sa 2 pobede, Partizan realno ide dalje.

Шевалије Котон

pre 1 godinu

Реално је да до краја екипе остваре следеће учинке:

- Фенер 4:2,
- Макаби 3:2,
- Басконија 3:2,
- Жалгирис 3:2,
- Ефес 4:1,
- Валенсија 1:4, што значи да би Партизан 2 победе реално водиле у ТОП 8.

Реално је да табела изгледа овако:
5. Фенер 21:13,
6. Макаби 19:15,
7. Партизан 19:15(18:16),
8. Басконија 18:16,
9. Ефес 18:16,
10. Жалгирис 18:16,
11. Валенсија 15:19.

П.С. Рачунао сам да ће Звезда добити у БГ Басконију и Валенсију. :-)

putnik

pre 1 godinu

The HitMan
Pa igrač je u najboljoj formi izmedju 28 i 33 , dovojno zdrav i konačno zreo. Mladi Evropljani idu uglavnom u NBA jer su pre svega košarkaški obrazovaniji od koledz igrača kojima je cilj sto jaci sponzor cim udje u NBA i samo trpa na koledzu. Tu je problem Evrolige naravno. Al bitno da se gleda kvalitetna košarka to što su polovni ameri manja briga, i biče ih sve više posto im stranci uzimaju mesta u NBA klubovima, a Kinezu dozvojavaju max dva stranca po ekipi.

KKP

pre 1 godinu

Naneli prvak Evrope, Ledej i Panter Final 4, Lesor osvojen Evrokup, Anđušić, Egzum, Papapetru svi igrali plej of Evrolige odnosno Top 8, trener Obradović prvak Evrope.
Baš veliko iznenađenje za ovako neiskusnu ekipu što će završiti u Top 8.
(ŽD, 17. mart 2023 12:26) kampaco,petrusev kuzmic prvaci evrope,vildoza raduljica bentil svi igrali top 8,holand finalista evrokupa...trener ivanovic...hmmmmm

Ćepi

pre 1 godinu

Da li će neko da napiše konkretno od koga je Partizan bolji, a od koga je lošiji u međusobnom skoru od ekipa sa kojima se bori za top 8?

Scipion

pre 1 godinu

Da je neko ponudio Partizanu da 5 kola pre kraja ima 16 pobeda bez razmisljanja bi prihvatio. Ne samo da se nisu obrukali nego su i utakmice koje su odigrali bili vrhunski performansi. Izmedju TOP 8 i borbe za F4 i osvajanja ABA lige, uvek bih izabrao ono prvo.

Deratizator

pre 1 godinu

U se i u svoje kljuse, kaže naš narod. Tako je i u ovoj situaciji. Od Partizana sve zavisi, a mišljenja sam da ćemo kući dobiti bar tri od četiri meča. Nije nam ni Monako nedokučiv, tako da F8 nije upitan. S druge strane, treba malo i kalkulisati, pa gađati Olimpijakos u doigravanju, jer Barsa i Real su teži protivnici, kako na terenu, tako i van njega. Mislim da nam je 5. mesto nedostižno da bismo ukrstili sa Monakom. Idemo korak po korak. Niko od velikih se neće obradovati Partizanu u četvrtfinalu.

Bero Rakun

pre 1 godinu

@Звезда је 2016 играла у топ 8.
(Стева Сигнал, 17. mart 2023 13:43)


Jeste, ali ne u sadasnjem, kako kazete, najjacem formatu. U njemu ste najvise dobacili do 9 mesta, dakle nemate top 8.
(Dzeronimo, 17. mart 2023 14:16)

Nakon ovog komentara mi je samo jedna scena bila pred ocima. Kada Dule Vujosevic proceni da je utakmica gotova, pa obuce sako i okrene se u stilu, ugasio sam cigaretu.

Lord

pre 1 godinu

Partizan ce da bude prvak Evrope.
Da, dobro ste procitali.

Partizan ne igra odbranu od pocetka sezone, izuzev par utakmica.
U odlucujucim utakmicama ce i to doci na red i trofej se vraca kuci.

Haha

pre 1 godinu

Kad se samo setim prica pantera svih ovih godina kako su pravdali svoje neuspehe pricom kako je ovo naporan sistem takmicenja, kako su se hvalili nekim pobedama na gostovanjima i nama brojali pobede u gostima…i onda dodje Partizan i u svojoj prvoj sezoni ima 7-9 u gostima, ima 16 pobeda sto je ovima rekord za sve ove godine ucesca a ima jos 5 kola do kraja i ima realne sanse da udje u top8 sto ovi samo sanjaju…

nesa80

pre 1 godinu

partizan koliko god da redja pobeda a delje sve redom i u gostima on se ne pomera sa 6-8 mesta a nije daleko ni odmaglio od ovih iza,neverovatno,da li se to ikad desilo u novijoj evroligi,ranije sa 16-13 si vec mogao da otvaras sampanjac a 5 kola do kraja.ali ok partizan ima fantastican raspored 4 kuci i jednu sa monakom u gostima i njih mogu dobiti opusteno,pa nece ni drugi sve pobedjivati nemoguce je

Lord

pre 1 godinu

Da li će neko da napiše konkretno od koga je Partizan bolji, a od koga je lošiji u međusobnom skoru od ekipa sa kojima se bori za top 8?
(Ćepi, 17. mart 2023 10:22) # Link komentara

Bolji smo od Baskonije, za plus +11, 1:1 u pobjedama,
bolji smo od Zalgirisa, plus 25, 2:0 u pobjedama,
bolji smo od Efesa, plus 16, 2:0 u pobjedama,
lošiji smo od Makabija, minus 1, 1:1 u pobjedama,
od Valensije za minus 12, 0:2 u pobjedama.
Od svih navedenih ekipa imamo bolju koš razliku, koja će se gledati ako bude krug sa 3 ili više ekipa.

Mada realno Valensija nema sanse, igraju 1 kod kuce i 4 u gostima.
Matematički da, realno gledano ne.

Paradox

pre 1 godinu

Ne unteresuje me sta ce ko uraditi, gledam da mi pobedimo, sve je u nasim rukama. Kapiram ako tako gledam ostali rezultati ce se poklopiti sami kao sinoc, sem mozda Fenera. Napred Partizane!

TIGER

pre 1 godinu

Ako naredna tri meča odigraju kao što su igrali druga dva poluvremena poslednja dva meča, u poslednjem meču protiv PAO može biti samo pitanje sa kog mesta Partizan ulazi u play-off.

The HitMan

pre 1 godinu

@putnik

To sto si napisao je tacno ali se ne odnosi na moj komentar. Komentarisao sam pricu o mladim igracima. Mladih igraca nema ni u jednom timu, nema to veze sa Partizanom i Zvezdom. Timovi se prave za sad i odma'. To je realnost.

Sasa

pre 1 godinu

Da li će neko da napiše konkretno od koga je Partizan bolji, a od koga je lošiji u međusobnom skoru od ekipa sa kojima se bori za top 8?
(Ćepi, 17. mart 2023 10:22)

Lošiji je od Valensije i Makabija i Fenera
Bolji od: Baskonije , Žalgirisa , Efesa i Virtusa.

noj,glava i pesak

pre 1 godinu

Narvano da ništa još nije gotovo, ali da su šanse velike i da sve zavisi od samog Partizana i da ne mora čak ni u tuđe dvorište da gleda - je java i realnost i činjenično stanje, a ne san. Ove sledeće tri utakmice su zaista teške ali ja zaista ne znam zašto bi iko ova tri protivnika Partizana tretirao kao apsolutne favorite. To jednostavno nije tačno jer pitajte bilo kog trenera ili igrača ta tri tima, da li se smatraju ili smeju da se tretiraju kao apsolutni favoriti protiv Partizana u Areni. Budite realni jer ako su se domaći mediji danas raspisali da Zvezda treba i može Barsi da se sveti u Barseloni i da zvezda ima potencijal da pobedi Barsu u gostima, onda ne znam zaita po kom parametru i osnovu ta ista Barsa može biti apsolutni favorit u Beogradu! Takva filozofija može da bude samo subjektivna i plod navijačkog monologa nekog novinara. Verovatnoća pobede Zvezde u Barseloni je u promilima, što zbog aktuelne forme Zvezde, što zbog narušene atmosfere u timu, što zbog povreda i najvažnije - kvaliteta Barselone, dok je pobeda Partizana nad Barsom pa i Realom po mnogim parametrima sasvim izvesna i moguća. Tako da niti je čaša polupuna ali ni poluprazna, mi partizanovci imamo itekako razloga za pozitivno razmišljanje i da budemo optimisiti, pa i ako ne prođemo nema veze, pokazali smo Evropi da se vraćamo tamo gde pripadamo - sam vrh Evrope u po svim parametrima!

Zhol

pre 1 godinu

Da li će neko da napiše konkretno od koga je Partizan bolji, a od koga je lošiji u međusobnom skoru od ekipa sa kojima se bori za top 8?
(Ćepi, 17. mart 2023 10:22) # Link komentara

Bolji smo od Baskonije, za plus +11, 1:1 u pobjedama,
bolji smo od Zalgirisa, plus 25, 2:0 u pobjedama,
bolji smo od Efesa, plus 16, 2:0 u pobjedama,
lošiji smo od Makabija, minus 1, 1:1 u pobjedama,
od Valensije za minus 12, 0:2 u pobjedama.
Od svih navedenih ekipa imamo bolju koš razliku, koja će se gledati ako bude krug sa 3 ili više ekipa.

Mada realno Valensija nema sanse, igraju 1 kod kuce i 4 u gostima.
Matematički da, realno gledano ne.
(Lord, 17. mart 2023 11:56)

Od Baskonije bi trebalo da smo bolji +18, kos razlika iz njihove pobede se ne racuna, jer je bilo u produzecima. Da je Partizan u BG-u dobio sa jedan razlike, i dalje bi bili bolju u medjusobnom odnosu