Nova vest
Ekipni sportovi

Utorak, 07.06.2022.

09:35

Donald najplaćeniji "nekvorterbek" u NFL

Defenzivni bek Los Anđeles Remsa Aron Donald postao je najplaćeniji igrač u istoriji NFL-a koji ne igra na poziciji kvorterbeka.

Izvor: B92

Autor:B92

Donald najplaćeniji
Foto: Profimedia

Ramsi su 31-godišnjem Donaldu poboljšali aktivni ugovor i dali povišicu od 40 miliona američkih dolara pa sjajni obrambeni igrač u sledeće dve godine ima garantovnu platu od 65 milona USD.

Uz to, Donald ima mogućnost da zaradi još 30 miliona, ako odluči da igra za Remse i u sezoni 2024.

Dosadašnjim ugovorom, koji je potpisao u avgustu 2018, Donald je za šestogodišnji angažman trebalo da zaradi 135 miliona USD.

U bogatoj NFL karijeri koju je počeo 2014. kad su ga Remsi izabrali kao 13. na draftu, Donald je tri puta bio proglašavan za najboljeg obrambenog igrača, a u svojoj prvoj profesionalnoj godini je zaradio nagradu za najboljeg obrambenog rukija u NFL.

Nakon toga je u svih sledećih sedam godina biran u najbolju ekipu lige. Donald je prava noćna mora za suparničke kvorterbekove koje je tokom osam sezona rušio 98 puta.

Remsi nisu dozvolili svom ponajboljem igraču i jednom od najzaslužnijih što su u februaru osvojili trofej Vinsa Lombardija, da ostvari svoje "pretnje" o odlasku u igračku penziju.

Naime, Donald je izjavio da je o tome razmišljao već mnogo pre osvajanja Superboula, ali je istakao i da nema ništa protiv toga da nastavi da igra, ako će biti u mogućnosti da se bori za drugi šampionski trofej.

S njim u ekipi, Remsima se svakako povećavaju izgledi za obranu Superboula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve