Nova vest
Ekipni sportovi

Utorak, 26.04.2022.

21:15

Vukovi eliminisani iz CEFL lige

SBB Vukovi Beograd završili su učešće u Centralno-evropskoj fudbalskoj ligi pošto su u prvoj rundi eliminisani od ekipe Viena Danube Dragonsa rezultatom 21:35.

Izvor: SN

Autor: SN

Vukovi eliminisani iz CEFL lige
Foto: Profimedia

Iako poraženi, naši momci iz ovog duela izlaze podignute glave jer i te kako mogu biti zadovoljni prikazanim na terenu, što je i publika znala da nagradi gromoglasnim aplauzom po završetku meča. Velika borba i želja protiv osetno snažnije i iskusnije ekipe ulile su veru svima u klubu da će već naredne sezone SBB Vukovi Beograd biti i više nego konkuretan tim u Evropi.

Bolji povratak na međunarodnu scenu niko nije mogao ni da zamisli. Već u prvom drajvu trčanjem je osvojen veliki deo terena, a pas Ryana Barabea u end zonu gostiju uhvatio je Petar Bajalica, čime je SBB Vukovima doneo ranu prednost koju je preciznim PAT-om uvećao Željko Stegnjaja (7:0). Nažalost, austrijski predstavnik je preko Camerona Lewisa takođe došao do tačdauna prilikom prvog poseda, pa je rezultat nakon 15 minuta igre bio izjednačen (7:7).

U nastavku igre ponovo je proradio tandem Barabe – Bajalica koji je, uz PAT Stegnjaje, SBB Vukovima doneo novu prednost (14:7). Ipak, po drugi put na meču Dragonsi ekspresno odgovaraju i tačdaunom Lewisa potpuno tope rezultatski zaostatak (14:14). Kada se činilo da će se na veliki odmor otići nerešenim rezultatom, pas Chada Jeffriesa je u tačdaun pretvorio Lukas Gold i time doneo prvo vođstvo svojoj ekipi (14:21).

Po povratku na teren defanzivci i jedne i druge ekipe radili su sjajan posao, što je rezultiralo time da se gotovo svaki drajv okonča puntom. Za celu treću četvrtinu nije viđen nijedan poen, pa se u poslednju deonicu meča ušlo sa rezultatom koji je bio na snazi i na poluvremenu (14:21). Završni kvartal daleko je bolje počeo za goste, koji su trećim tačdaunom Camerona Lewisa otišli na maksimalnih +14 (14:28), ali daleko od toga da je to za čopor značilo i kraj borbe.

Silno motivisani, svim snagama su pokušavali da dođu do end zone gostiju – i uspeli su. Probijanjem za tačdaun Aleksandra Bogdanovića SBB Vukovi Beograd su se vratili na posed zaostatka (21:28), što je na stadionu u Rakovici donelo potpuni delirijum. Ipak, na veliku žalost svih prisutnih, Lukas Gold je stavio tačku na meč i poslao Danube Dragonse među osam najboljih ekipa CEFL-a.

"Bili smo ravnopravni protivnik, ali je prevagu očigledno donelo iskustvo koje Danube Dragonsi poseduju. Momci su prilično dobro izneli svoj prvi evropski meč, pokazali su veliku želju i veliki kvalitet i to je ono što nas svakako raduje. Cilj je da naredne sezone budemo daleko konkurentniji u CEFL-u i da nastavimo da podižemo trofeje u domaćem šampionatu, a ova utakmica je odličan pokazatelj da smo na jako dobrom putu ka tome"
, izjavio je nakon meča Ivan Nedeljković, glavni trener SBB Vukova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve