Nova vest
Ekipni sportovi

Četvrtak, 17.02.2022.

07:30

Kongres u Ljubljani za jači softbol i bejzbol

Proteklog vikenda Ljubljana je bila domaćin Kongresa evropskog softbola i bejzbola.

Izvor: B92

Autor:B92

Kongres u Ljubljani za jači softbol i bejzbol
Foto: WBSC Promo

Evropska softbol federacija (ESF) i Evropska bejzbol federacija (CEB) izabrali su nova rukovodstva u svojim organima, kao i predsednika i generalnog sekretara u novoj Konfederaciji ova dva sporta

Predsednik WBSC Europe biće Krunoslav Karin iz Hrvatske, dok će generalni sekretar biti Ami Baran iz Izraela.

Evropski softbol ponovo će voditi Čeh Gabrijel Vag, dok će evropski bejzbol predstavljati Čeh Piter Ditrih.

Softbol savez Srbije na Kongresu je predstavljao Slobodan Đurić, dok je Bejzbol savez Srbije kao delegat zastupao Nikola Vučević.

Doneto je puno odluka, potvrđena su sva takmičenja u softbolu i bejzbolu, a zaključeno je i da će se forsirati i disciplina B5 (igra se manjim lopticama, koja je urbana i mogu je zajedno igrati predstavnici ova dva sporta).

U softbolu će domaćin Evropskog prvenstva u mešovitom slou piču biti Slovenija, dok će Češka ugosti najbolje bejzbolaše juniore na Evropskom prvenstvu.

Održan je i sastanak Balkanske softbol i bejzbol konfederacije, na kome je doneta odluka na B5 Evropsko prvenstvo u kategoriji do 17 godina bude održano u bugarskoj Sofiji u novembru mesecu.

"Doneto je puno važnih odluka. Na Kongresu je sve vreme bio i predsednik Svetske konfederacije softbola i bejzbola, Rikardo Frakari. Veoma sam zadovoljan ubedljivom pobedom ljudi, koji imaju vizuju da ova dva slična sporta dignu na još veću lestvicu. Karin i Baran su preko 30 godina u ovim sportovima, imaju puno konekcija a i prijatelji su naših saveza. Uvek su rado viđeni u Beogradu. Što se softbola tiče, definitivno moramo se boriti za puno nove dece. Nije lako i u ovo korona vreme. Ipak, kada vidite kako država Srbija preko Ministarstva omladine i sporta podržava srpski sport, kada zaista i mi mali imamo dobra sredstva za plaćanje trenera, priprema, za putovanja reprezentativnih selekcija po Evropi, za promocije naših sportova, onda imate motiv više da se borite",
istakao je Slobodan Đurić, predsednik Softbol saveza Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve