Nova vest
Ekipni sportovi

Petak, 13.08.2021.

16:00

Polje snova VIDEO

Jedna nesvakidašnja i jako lepa priča nam dolazi iz MLB, američke bejzbol lige.

Izvor: SN

Autor: SN

Polje snova VIDEO
Foto: Profimedia

U noći iza nas je u MLB ligi odigrana utakmica između Njujork Jenkisa i Čikago Vajt Soksa.

Ovo je jedno od najvećih rivalstava u bejzbolu, ali priča sa sinoćne utakmice je veoma lepa i krajnje nesvakidašnja.

"Polje snova" (Field of dreams) je čuveni film u kom glavnu ulogu tumači Kevin Kostner, a njegov lik čuje glasove koji mu govore da u svom dvorištu napravi bejzbol teren na kom će legende bejzbola doći da igraju meč.

Meč se igra između Njujork Jenkisa i Čikago Vajt Soksa, a čuveni glas mu govori "Ako ga napraviš, oni će doći".

Radnja filma se dešava na jednoj farmi u Ajovi, tačnije u kukuruznom polju, što je bila tematika utakmice Jenkisa i Vajt Soksa, a čak su "ispoštovali" i ulazak na teren kroz kukuruzno polje.

Tokom snimanja filma, da to je obećanje da će se na ovom terenu jednog dana odigrati meč pomenute dve ekipe, pa je isto i ispunjeno.

Čikago Vajt Soksi su pobedili sa 9:8. Oni su imali i velikih 7:4, ali su houm ranom Jenkisi došli do preokreta i vođstva 8:7, da bi Anderson na isti način završio posao i doneo pobedu od 9:8 u ovoj legendarnoj utakmici.

"Da li je ovo raj? Apsolutno", rekao je Kevin Kostner, koji je bio specijalni gost spektakularnog događaja u Ajovi. Naravno, kao glavni glumac filma "Polje snova", što je bila i tema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve