Nova vest
Borilački sportovi

Ponedeljak, 19.09.2022.

12:20

Šest medalja za tekvondoiste u Sloveniji

Olimpijski tim Srbije u tekvondou vratio se sa turnira Slovenija Open, koji je ove godine svrstan u visoku G2 kategoriju, sa šest odličja.

Izvor: B92

Autor:B92

Šest medalja za tekvondoiste u Sloveniji
Foto: TKD Galeb

Osvojene su dve srebrne i četiri bronzane medalje u seniorskoj konkurenciji, a raduje forma naših najboljih tekvondistkinja i tekvondista koje u novembru čeka Svetsko prvenstvo u Meksiku.

Možda najvredniji rezultat ostvario je Mahdi Kodabahši.

Posle skoro godinu i po dana bez takmičenja, on je u polufinalu kategorije do 87 kilograma savladao odličnog Šapinu iz Hrvatske, bronzanog sa prethodnog svetskog prvenstva i petog sa Igara u Tokiju.

Kodabahši je odustao od finalnog meča da ne bi rizikovao povredu.

Srebro je pripalo i Stefanu Takovu, u kategoriji do 74 kilograma. Treću medalju u konkurenciji muškaraca osvojio je Relja Ivković, bronzanu u kategoriji do 54 kilograma.

Sa turnira na kojem su učestovali vrhunski takmičari i takmičarke, i tri devojke vraćaju se sa odličjima.

Tijana Bogdanović je, posle odlinog nastupa na Gran Priju u Parizu, u Ljubljani bila bronzana u kategoriji do 53 kilograma, bronzane medalje pripale su i Aleksandri Perišić, u kategoriji do 67 kilograma i Nadici Božanić, u kategoriji do 73 kilograma.

Do sada najjači Slovenija Open donosi i bodove za rang liste prema kojima će biti određen deo učesnika na Olimpijskim igrama u Parizu, a trenutno najbolji plasman ima Tijana Bogdanović, koja je treća. Nadica Božanić je, u svojoj kategoriji, deveta, Aleksandra Perišić 22.

Već sledećeg vikenda srpski tekvondo imaće novu priliku za osvajanje medalja, na programu je Evropsko prvenstvo za mlađe seniore, u Tirani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve