Milica Mandić u neobičnoj ulozi

Od 18. do 22. maja u Mančesteru, u Velikoj Britaniji, održava se Evropsko prvenstvo u tekvondou.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Srdjan Stevanovic/STARSPORT
Foto: Srdjan Stevanovic/STARSPORT

* Britanija uskratila vize polovini tekvondo reprezentacije Srbije

Od 2008. godine i prvog nastupa pod zastavom Srbije naši predstavnici sa evropskih prvenstava donosili su medalje.

I sada su ciljevi isti, a svoja očekivanja iznela je najtrofejnija srpska tekvondoistkinja svih vremena, Milica Mandić.

Dvostruka olimpijska šampionka, zlatna sa Svetskog prvenstva 2017. godine, ima četiri evropska odličja, 2012, 2014, 2016. i 2021, a na šampionatu u Mančesteru biće podrška našem timu.

"Neobično je, prvi put idem kao gledalac, navijač. Tu sam da ih podržim, da možda podelim neko iskustvo sa njima",
rekla je Mandićeva za magazin "Direkt".

Sa prethodnog šampionata, prošle godine u Sofiji, stigla su dva srebra, Milica veruje da bi taj rezultat mogao da bude nadmašen.

"Prva na listi je uvek Tijana Bogdanović, I dalje je mlada nada, a već ima dve olimpijske medalje. Tu je i Nadica Božanić, pa Vanja Stanković, bivši svetski prvak. Kod momaka, Novak Stanić, koji je osvajač evropskog srebra, pa mladi Stefan Takov.. Imamo sedam ili osam osvajača svetskih i evropskih medalja u timu, moja očekivanja su jako velika i nadam se da će se njihove želje i snovi ispuniti jer znam koliko su trenirali".

A u Mančesteru će devojkama i momcima sa kojima je nastupala na prethodnim prvenstvima i onima koji sada prvi put imaju priliku da se pojave na tako velikom takmičenju pokušati da pomogne ili bar da ih ne optereti svojom željom da budu što uspešniji.

"Pratiću sa velikim žarom, ali u sebi, jer je teško gledati sa strane i gledati, ne učestvovati, a potrudiću se da ne prenosim neka svoja očekivanja. Oni su već pod velikim pritiskom i znam koliko im znači da buu najbolji što mogu. A ja sam otvorena za bilo kakva pitanja",
rekla je za Direkt Milica Mandić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.